Nem hát..csak a hülye gondolta hogy Veszprémbe fog kikötni..álom álom édes álom!kósza pletyka volt semmi több!van egy érzésem…majd leírom ha eljön az ideje!
Mem ezt régebben nyilatkozta. Sztem Nedim sem fog hosszabbítani és követi majd Fabregast vagy Kiel,úgyhogy lesznek itt még éddekességek. Kérdés kivel fogjuk pótolni őt (őket).
Jelenleg 4 olyan magyar játékost látok én, aki F4-be igyekvő csapatban értelmes mennyiségű időt a pályán töltve segíteni tudja azt.
Liget, Gergő, Bencék
Szita és Mikler határeset, más-más okból.
Viszont ha egy magyar-külföldi játékos összevetést nézek, akkor választanám a külföldit, ha egyértelműen és tartósan jobb teljesítményt nyújt , mint a magyar.
Ennek fényében - név nélkül - nálunk van olyan pozíció, ahol szívesebben néznék magyar srácot, mint külföldit. Itt a fórumon, sztem egyértelmű melyik poszt(ok) ezek.
Ugyanis azt a plusz erőt nem szabad alulbecsülni sem játékosnál, sem szurkolónál, ami abból adódik, ha valaki otthon játszik, illetve hazainak szurkol.
Menjen,már nem tud érdekelni,kulcskérdés lett volna,h maradjon,de ha így hát így. A klub tuti elment a falig. Amúgy az asszonyka azt hitte,h katalánul fog bájcsevegni az óváros téren és tapast fog majszolni a balaton parton hekk helyett… Idejöttek pénzt keresni 2 évre és most távoznak (nah ez a zsoldos).
Pótolni sztem szakmailag lehetetlen emberileg ezek szerint lehetséges,csalódtam Ludoban.
A viszont látásra!aki nem akar itt játszani arra nyugodt szívvel rá kell adni a kabátot!semmi extrát nem tett le itt az asztalra h sírni kelljen utánna!
Valami nagy baj van az utánpótlás-képzéssel, ha egy olyan környezetben, ahol Veszprémben, Balatonfüreden, Alsóörsön is működik akadémia, a Balaton túloldaalán meg ott van a NEKA, nem sikerül kinevelni annyi jó játékost, hogy legyen egy 4-5 fős mag, ami Veszprémhez kötődik, és a csapat identitásának alapját adja.
Mivel a szakma nagy "öregjei" közül sokan hátra szorultak az akadémiai rendszerbe, ezért ott fejtik ki "áldásos" tevékenységüket.
Nyilván nem akarom, hogy 'szegény' legyen a csapat, de ettől még nem kell szimpatikus legyen az ingyen(?) ner pénz! Lehet úgy csinálni, hogy nem érdekel a honnét van, hanem csak az öröm, hogy el lehet szórakozni azon, hogy ki a felsőpolcos és leszólni Palasicsot, hogy középszerű és nem veszprém szint, de sajnálom, leírom, hogy az ilyenekkel nem tudok azonosuln! És látjuk, hogy a sok pénz csak igen kevés helyen hozott sikereket, a mancitinek sikerült, a psg-nek nem. Ezt leírtam már többször is, hogy a magyar játékosok még a lehetőségét sem kapják meg a bizonyításra, de reméljük ez változni fog, bízom Pascualban, és tényleg kár Barnáért. Ettől függetlenül drukkolok a csapatnak, de azt hiszem a szerelem már elmúlt...
a Hajnal Csaba-féle klubmodell finoman szólva is meghaladta a korát, már az a szint sem lett volna szerintem tartható állami pénzek nélkül.
ez van, kis ország vagyunk, ezen belül egy 60 ezres kisváros, egész egyszerűen nincsenek akkora cégek és támogatók, amivel ide lehetett volna hozni a világsztárokat tartósan. Csababá szeme és az érintett vezetők klubvezetése ezt nagyon sokáig tudta kompenzálni, de 2012-ben muszáj volt váltani. mehettünk volna csak magyarokkal, fiatalokkal, és nemhogy a FF, de még a legjobb is álom lett volna
a másik utat választottuk
én ugyanúgy szerettem a 2016-os csapatot, mint a KEK-győztest 1993-ban és 2008-ban, és a Barcát megszorongató 98ast.
az identitását egy klubnak nagyon sok minden adja, de azt azért szerintem el lehet mondani, hogy a tudatos csapatépítés - ami szemmel látható volt 2016 és 2017 között, minden évben került a helyére 1-1 puzzle darab - szekere kicsit megrekedt 2018 után - lásd ex Vardar...
Vannak igazságok, itt, ott, de például Celjében is szerettek dolgozni, alkotni... Hol vannak most?
És még egyszer:Nagyon úgy néz ki, hogy a kritikusok haragja a klubra zúdul, hogy a Veszprém ilyen, meg olyan lett..
Csakhogy, amikor a politika teljes lábbal betette a lábát, onnantól kezdve, aki felelőst keres, hogy ez meg az nem tetszik neki, az nyugodtan mutogathat a pénzforrásra is, mert az már nem ugyanaz a Veszprém intézmény volt, amibe "szerelmes" lett.
Azt a klubot, hogy vitte volna tovább bárki is ebben a kicsi, gazdaságilag törékeny országban, ahol már Hajnalék korában is nagy nehezen kaparták össze a 2 milló eurós költségvetést?
Az optimális az lett volna, hogy stabil gazdasági háttér, pöpec vezetéssel, csakhogy ez már az ismert történések miatt nem a kritizált Veszprémen múlott...
Magyar játékosok szerepeltetése, összkép:
Igen, több magyar játékos volt, de most honnan akasszanak le Éleseket, Pásztorokat?
Az is igaz, hogy az a vezetés harmadannyi pénzből volt versenyképes a Magdeburgokkal, Pamplonákkal, de azért most nincs egy akkori Kuba(Perez, Diaz...), de a balkán piac is beszűkült(Lazarov,Sterbik,Dzomba...stb), amit Hajnalék szépen ki tudtak használni, hogy tehetséges fiatalokat ide tudtak hozni...
Szóval azért szerintem több oldalról is vizsgálandó, hogy ha azt feszegetjük, hogy korokat hasonlítgatunk.
Szia Zoli! Amennyiben az általam írtakra reflektáltál annyit reagálnék, hogy amit Te írsz és amit én az tud létezni együtt is. Nem gondolom, hogy a csóróságnak kellene lennie a célnak. Az identitásunk megőrizhető jó pénzügyi körülmények között is. Ez lenne a klubvezetés (egyik) feladata. Nyilván minden szimpatizáns ezt támogatná! Persze ez is sokrétű dolog és nehéz belőni a határokat. Igen klassz volt a Március 15-ben a hangulat, de túlhaladta a kor, az már nem tud visszajönni, legfeljebb kényszerből, de nem biztos, hogy mindenki örülne neki. Játékospolitika? Szintén nehéz ügy. Én írtam is, hogy a legjobb Magyarokat meg kéne fogni, főleg a Veszprémi identitásúakat, de akkor az eredmény hajszolással is valószínűleg le kell állni. Aranyközéputat találni ezen a mezőn is nehéz.
Érdekes dolgok ezek! Én is ott, a kilencvenes évek elején egyetemistaként lettem veszprém fan, és aki azon a csapaton szocializálódott, igenis érezheti furának a mostanit! Nem azt mondom, hogy nem tetszik amit látok, de ez nekem(nekünk) olyan mint a nagypapa fejszéje amin kicserélték már a nyelet és fejet, ami még a papa fejszéje(?). Persze örülünk a korlátlan lehetőségeknek és kánaánnak, de, ha csak erre támaszkodunk és sokak, sokatok ezt az egészet egy manager játéknak terkinti, hogy akkor kit is vegyünk le a polcról, és nem bízik a munkában, a szívben, a csapat valaha volt szellemében, hanem a kifizetett zsoldosokban látja a szép jövőt, hát tegye, de engedtessék meg nekünk a másik oldalnak is, hogy ezt leírják, elmondják. Aki valaha volt a március 15-ei csarnokban és a meccs előtt átélte a pénztárszalagozást az tudja miről beszélek...
Többedszer olvasom, hogy milyen nagyszerű lenne, ha "végre kiszáradna a pénzcsap" stb. Valószínűleg én vagyok rosszul összerakva... tudom, sokat olvasok Machiavellit... :)
És ezért ki a felelős, hogy az állami pénzek elérték, dominálják a sportot?
Vagy másképp kérdezek:
Amikor a Hajnal féle vezetés közleményt adott ki, hogy a klub elérte a teljesítőképessége határát, és dönteniük kellett, hogy a klub vagy eltávolodik a felépített nívótól, vagy beengedik a politikát és akkor lesz pénz is, ki, mit tett volna?
Egyébként meg akinek nem tetszik, annak ott a lehetősége, hogy ne nézze, ne érdekelje.
Azt külön miért kell leírni?
Senkit nem érdekel. Vagy keveseket.
Csak megjegyzés:Az FTC női kézilabdacsapata most kapott egy rahedli állami pénzt a költségvetéséhez, be is vásároltak rendesen, és hipp-hopp már nem is annyira szemét klub az addig szidott győri klub...
Pedig azok 6 bl győzelmet adtak is vissza az országnak.
Kiel után a pénzen kívül a Veszprém milyen perspektívát tud nyújtani? Az NBI és a Bundesliga között világok vannak, de bizonyára a Bundesligában is a remélhető klasszisához méltó fizetést fog kapni.
És mit fog tudni a Veszprém nyújtani, ha netán egyszer végre kiszárad a pénzcsap és a drága külföldi játékosok eltűnnek a balfenéken? A Veszprém az elmúlt években kb. porig rombolta a hagyományait - és valószínűleg a belföldi vonzerejét is.
(Nyilatkozat: egykori veszprémi diák vagyok, a kilencvenes évek közepén a Barcelonát szorongató vagy épp 2003-ban BL-döntőt játszó csapatot imádtam. A mai tökéletesen hidegen hagy.)
Igen, én is hallottam erről, de én azt mondom, hogy nyilatkozgatni húsz évesen sok mindent lehet. Nincs is ezzel semmi gond. Az élet pedig majd hozza, amit hoz. Ami biztos, hogy sportkarrierből is csak egy van az embernek és abban az egyben kell meghozni a legjobb döntéseket.