Egy régi ismerős!: Zsoldos
"Hát, azért a KHB sem 0..."
Amennyiben az emlegetett KHB azonos a K&H Bankkal, úgy tudnák róla én is mesélni. Na de hát egyesek alergiásak a meséimre, így eltekintek tőle.
Nem mondhatom (hiába tenném) az OTP-nek,
Elmondom hát mindenkinek:
A szentendrei OTP-ben pitiáner módszerekkel akadályozzák a hitelügyintézést, vérlázító módon bánnak az ügyfelekkel.
Gondolom, sokak tapasztalták, hogy ebben a fiókban még tart a szocializmus, ill. annak minden rossz ismérve.Az egész "kollektívát" hm... át kéne képezni bármely más szakmába.
Nyilván más kisvárosban is hasonló problémák lehetnek a "belterjesség" miatt, de ezen valahogyan mindenképpen változtatni kellene.
Mi már váltottunk KHB-ra új lakás hitelügyben és nem bántuk meg.
Nohát-nohát.
Betévedtem nosztalgi ázni.
Hejjj, azok a boldog évek, amikor még volt otthon netem!
Hejjj, azok a boldog idők, amikor még volt otthon telefonvonalam!
Kedves X Jakab!
Köszönöm méltán feledett hozzászólásod méltán feledett topikomban.
Kedves csn!
Utólag is köszönöm aktivitásodat, bár valszeg más úton megoldódott akkori problemmám.
Sok sikert a további életben!
Tavalyelőtt szeptemberben igénybe kívántam venni a B hitelt az OTP-nél. Bár ne jutott volna eszembe ilyesmi! Kitöltöttem a megfelelő nyomtatványokat. Mivel a szlavezető bankom Miskolcon van, azt mondták, hogy mindez a procedúra egy héttel több ideig fog tartani, mint egyébként, de így se tart tovább 3 hétnél. Aztán úgy alakult, hogy mégse kellett a pénz, megoldottam más úton. Teljesen kiment a fejemből, hogy beadtam egy ilyen igénylést. Aztán 2000 májusában megérkezett a levél (8 hónap múlva!!!!), hogy amennyiben igénybe kívánom venni a B hitelt fáradjak be a Miskolci fiókba május 30-ig, különben nem áll módjukban rendelkezésemre bocsátani a hitelt. A papír május 26-én érkezett meg. Szóval, ha történetesen igénybe kívántam volna venni a hitelt, akkor mindösszesen 4 nap állt volna a rendelkezésemre, amiből 2 hétvégére esik.
Egyébként kész lehetetlenség elintézni egyik városból a másikba valamit, legalábbis az OTP-nél.
Kétszázmilliós közalapítványt állít fel az állam azoknak
A korábban OTP-hitelből építkező családoknak a megsegítésére, akik
önhibájukon kívül lettek adósok. A jövő év elejétől kezdve egyfajta
állami garanciaként átvállalnák azok terheit, akik már közvetlenül a
kilakoltatás előtt állnak. Szemkeő Judit, a tárca politikai államtitkára úgy
nyilatkozott, hogy már kétezer kilakoltatási határozatot hoztak,
végrehajtásukra azonban nem került sor, mert az OTP-nek sem érné meg
kilakoltatni a családokat, mivel az ingatlanok forgalmi értéke nem
haladja meg a kölcsön hátralékát. Szemkeő Judit úgy véli, a hátralékok
kezelésére minimum 10 milliárdos nagyságrendű összeg lenne elegendő, amit - mondta
az államtitkár - a kormány nem tud előteremteni. A szociális tárca
tizenegyezerre becsüli az összes érintett hátralékost, míg a bank
kétszer annyi adóst tart számon.
Igen, szinte indig rewngeteget kell várni a fiókokben. Ezért használok TeleBank Centert.
Illetve használnék. Az utóbbi hónapokban állandóan foglalt vagy az ügyintézôk nem kapcsolhatók... Éjjel azért általában megy.
Sziasztok! Egy Net-es problémával találtam szemben magam. Ezt osztanám meg veletek segítségeteket várva.
Az Elender a szolgáltatóm, és a 24-es körzetből a 06-51-324200-as számot tárcsázom be.
Ezek után nem tudom a www.otpbank.hu lapot elérni. Ha az Elender budapesti számát hívom, akkor nincs semmi probléma.
Na most a fő gond ott kezdődik, hogy nagyon úgy néz ki, hogy az említett cég support-ja le akar rázni, azt mondják, hogy ők nem találnak hibát. (most nem részletezném a velük lefutott köröket)
Kérésem a következő lenne:
Ha valamelyikőtök szintén a fenti paraméterekkel (24-es körzet, Elender, 51-324200) csatlakozik a Net-re, akkor megkérném, hogy ellenőrizze látja-e az otp honlapját, és tájékoztasson a fejleményekről.
És ha szintén nem jár sikerrel, akkor légyszi cseszegesse már ő is az Elender supportot, hogy kiderítsék a hiba forrását, és ha kell javítsák ki.
A support emilje: support@elender.hu ; telefonszáma:465-7800.
Ha netalántán úgy gondoljátok, hogy rossz helyen keresem a nyilvánosságot az ügyben, akkor tanácsot kérnék, hogy hol próbálkozzak. (A hivatalos utak befulladtak:Otp,Elender,helyi szolgáltató)
Nem ertem, titeket nem idegesit hogyha az otp-nel valamit el akartok intezni fel orakat is kell neha varakozni ??
en egyszer varakoztam, majd megszuntettem a szamlamat..
annyi bank van.......
Nálam ott kezdődött a dolog, hogy a házibank szerződését sem tudom elküldeni, kommunikációs hiba miatt. ezt kb. 3 hete próbálgatom, de sose megy. Na most akkor mi van?
Ket rovid adalek. A mult heten atvettem az OTP hazibank azonositojat. Kiderult, hogy a szuletesi helyem hianyzik a nyilvantartasbol. Ugy ket eve az derult ki, hogy a korabbi szemelyi igazolvanyszamom szerepel a szamitogepbe. Ebbe csak az volt a poen, hogy a folyoszamlamat mar akkor nyitottam, mikor a regi igazolvanyomat mar regen lecsereltem.
Igen, mindkét megoldás jogszerű, attól függ, hogyan rendelkezik erről a betétszerződés + az Üzletszabályzat (ennek persze a törvénynek megfelelőnek kell lennie).
Nyereménybetétkönyvre szerintem csak üzletpolitikai megfontolásokból adnak kamatot, mert ez a forma ma már nem olyan divatos.
Az OTP a 'szigeten ingyen bankkártya- és számlanyitási lehetőséget hirdetett. Mi a helyzet ezekkel?
Én kitöltöttem a lapot, erre fel jött asszem egy hónap múlva 1 tonna üres csekk, az OTP címére. Újabb pár nap múlva számlalevél, 0 Ft-ról :))). És aztán megint. Ennyire szívükön viselik a sorsomat? :)
Ha tényleg igaz, amit a pénzfelvételről írsz, úgy az tényelg szemétség. Jómagam erről nem tudok semmi bizonyosat állítani, mivel már hosszú évek óta kártyával intézem az ilyen ügyeket. Talán egy nagyobb nyilvánossággal bíró fórum előtt is fel kellene emlegetni az esetet, vagy a Fogyasztóvédelmi Hivatalnak lehetne jelezni.
Ami a lakásnyeremények megszűntetsét illet, abban sajna nem értek veled egyet (pedig, mint a korábbi hozzászólásaimból kiderül, az OTP igazán nem tartozik a kedvenceim közé). A nyereménybetétkönyveknél ugyanis az a helyzet, hogy a betétek kamatait a pénzintézet nem írja jóvá az egyes betéttulajdonosok számláin, hanem nagyértékű tárgynyeremények (pl. lakás) beszerzésére fordítja, amit aztán a betétesek között kisorsolnak. Így amikor ilyen betéti szerződést kötsz, úgy t.képpen a nyerési lehetőség fejében lemondasz a kamatokról. Mivel amíg a rendszer működött, addig a lakásokat ki is sorsolták - legalábbis gondolom, hogy így volt, mert különben az illetékes állai szerveknek azért csak be kellett volna avatkozni - így végül is kivételesen korrekt volt az OTP. Mivel a rendszer megszűnt, több lakást nem sorsolnak ki, de nem is kell ezen betétek után kamatot fizetni, mivel a nyerési lehetőség minaddig minden betéttulajdonos számára fennállt, amig a rendszer működött. Utólag természetesen nem kell a nyeretlen betétek tulajdonosainak kamatot fizetni, mivel erről - ismétlem - a nyerési lehetőség fejében leondtak, pontosabban nem is lemondtak, hanem ilyen feltételek mellett helyezték el betétjüket az OTP-nél. Mivel a PTK ezt lehetővé teszi, így a dolog nem jogszerűtlen.
OTP zsarol
Most, hogy az ingyenesen kiadott kártyák érvényessége lejárt, az OTP lassított kifizetéssel próbálja kártyavásárlásra kényszeríteni a számlatulajdonosokat. Ha julius-augusztusban 5 perc alatt lehetett pénzt kivenni bármelyik fiókban, most órákat kell várni a pénzfelvételre. Különösen igaz ez a nyitás utáni órákra, amikor 40-60 percig egyetlen pénzt kivenni szándékozó ügyfelet sem szolgálnak ki. Esetenként 40-50 fő vár arra, hogy kiszolgálják. A pénztár alkalmazottai malmoznak vagy várják a befizetéseket. Ez ugyanolyan tisztességtelen, mint a lakásnyeremény rendszer megszüntetése. Akkor u.i. egyetlen forint kamat nélkül szüntették meg a többéves lakásnyeremény kötvényeket. Én is megszüntetem a számlámat az OTP-nél.
Ja, persze meg az is lehet, hogy ez a Junior-sima szamla tiltas valami uj szabaly, es en meg fel-egy eve nyitottam uj szamlakat, akkor talan meg lehetett.
Amugy nincs szivem megszuntetni a Juniort, hiszen az ingyen van.
Hedge:
Erdekes...
Mondjuk az egyik fiokban nyitottam meg a Juniort es egy masikban a masik ket, normal szamlat (az elso az egyetemhez, a masik a lakohelyemhez volt kozel).
Lehet, hogy csak nem ert ossze az informacio?
Egyebkent ez is erdekes, hogy a kulonbozo OTP-fiokok eltero technikai szinvonalon vannak. Amikor 2 kartyamat kellett letiltani, mas-mas papirt adtak a ket fiokban. Az egyikben egy fenymasolt bena papirt, a masikban meg egy korrekt, nyomtatott lapot.
De az is gyakran elofordul, hogy adnak egy feher A4-es papirt, hogy ok, irjam ra, hogy mondjuk az xxx szamu kartyat meg akarom szuntetni, irjam ala, es csa'. Jol nez ki a kb. 2 mondat kezzel irva a feher papiron ;)