Egy öregebb dagibb?A falu végénél?Neked is mondta az iskolánál a 30as táblát?Meg mutogatott más autókról fénymasolt papirt ami szerinte a kamerából volt.Megszivattam volna én is mondtam volna neki hogy mutassa a fényképet de nála volt a jogositvanyom amit nem akart visszaadni csak ha befizetem a 400 eurot. Meg valami tikettet mondogatott mindig. És hogy lehúzzák a B-met a jogositvanyból.Azt én se tudom hogy az 50 eurot hogyhogy nem vette el. Amugy ez a homokpiramisok elott volt. Emiatt oda csak naplementere ertünk de nagyon klassz viszont kicsi. 20 perc elég rá. elég szar út megy oda tiszta por es lukas murvás.
"Fogadni mertem" volna rá, hogy itt történt - ez egy fix "lehúzó pont" lehet.
Engem az utobbi években 4-ből 2x vágtak itt meg (zsebre 20 €) a szokásos "egyébként 400€ a büntetés" dumával.
Nyilván siet az ember, inkább leszarja a 20€-t, mintsem bizonytalan kimenetelű vitába bonyolódjon a rendőrrel. De már gondoltam rá, hogy valahogy meg kéne szivatni ezt a korrupt csókát - ui. ugyanaz a zsernyák volt mindkétszer. És sehol máshol nem volt hasonló Boszniában, csak itt.
Biztos nem oldja fel, mert gyakran pont közvetlenül a kereszteződés előtt van sebességkorlátozás tábla. Nem tudom, hogy ez a rendszer pontosan hogyan működik de úgy tűnik, hogy csak a seb. korl. vége, vagy falu vége tábla oltja ki.
Engem és még több külföldi rendszámú kocsit állítottak meg Szarajevó után a rendőrök. Kitereltek a parkolóba és ott nagyon udvariasan és tiszta angolsággal közölte a rendőr, hogy elhajtottam több sebességmérő kamera előtt és most ellenőrzik, hogy gyorsan hajtottam-e. Meg kell várni az eredményt. Ezután rádión beszélt valakivel majd odajött és megköszente a türelmemet és elengedett. A másik két autó nam jár ilyen jól, ahogy láttam.
Többször meséltem a régi szép időkről, amikor arrafelé a Balkánon a szervek szeretettel büntettek saját zsebre, és a határon is jó volt némi jutalomfalatokkal, piával, doboz/karton cigivel, colával stb. megkezdeni az átjutást, legyen az bármelyik irány.
Szóval a legbabább emlékem Görögo. felé, amikor egy fegyveres akárki, éjfél után, esőben, sötétben, egy zseblámpával kiállt és kiintette a buszt. Gyorshajtásért megbüntette a söfőrünket. Megj. esőkabáton és géppisztolyon kívül semmi más műszere nem volt. Mondjuk a helyzet nem kedvezett a vitának, nem lehetett szóvá tenni, ugyan milyen minőségében állított meg és honnan tudhatja pl. a gyorshajtást... A söfőrünk rutinosan kért egy "számlát", azért... Már elindultunk, amikor mutatja nekem, hogy a mocsok 40 nyugatnémet márkára büntette, és írt egy pár sort, 20-ról, egy blokklapra.
Nekem is ez a gyanús. Meg miutan elmentem előtte akkor ugrott ki szoval kamu szaga volt a dolognak. Amúgy boszniaban stb nem az első utkeresztezodesig tart a tablak hatalya. Ti hogy tudjátok?
ezt meg tudom erősíteni. Az egyik utazási irodával vagyok jó viszonyban, és ott mesélték, hogy az esik sofőr pl. márciusban gyorsan haladt, mint kellett volna, szeptemberben ismét ment az a busz Boszniában, és akkor lemeszelték, mert márciusban gyorsan hajtott. Nem tudom mennyivel büntették meg őket.
Vannak telepítve ,pont olyanok, mint a német, osztrák oszlopos mérők,azok előre jelezve vannak táblával. A rendőrség szokott kézi kamerával mérni,ott rögtön a helyszínen bevasalják a pénzt. De mivel nem EU tagok ,így utólag a behajtási lehetőség egyenlő a nullával! Maximum rögzíti a rendszerük,aztán,ha legközelebb arra jársz és csinálsz valami stiklit,akkor összekapcsolják. De szerintem még ez sem lesz.
Szerintetek vannak Boszniaban sebességmérő kamerák? Megbüntetett a rendőr mert szerinte gyorsan mentem és benne van a kameraban azt mondta 400€ Aztan a végén elkért 15 KM et. Akkor ugrott ki mikor már túl mentem rajta ugy kellett vissza tolatni. Papír nelkul büntetett meg. Remélem nem volt igaza a kamerával es nem jön ki még pluszban egy nagyobb büntetés. Valaki járt mar hasonlóképpen?
Én ittam vizet Szarajevóban és nem volt semmi bajom tőle, de inkább ajánlom a Sarajevsko Pivo fogyasztását. Sajnos az uutolsó három dobozt tettem be tegnap a hűtőbe.
szia, bár saját tapasztalatom sajnos (még) nincs, de ugyanilyen célból elmentettem ezt még régen. Egész biztosan van, hátha segít a megfelelően célzott keresésben.
(mivel szervezett utak is vannak itthonról is, biztosan fogtok találni ott helyben:))
Őszi szünet elején ( október 27-30.)le szeretnénk menni a Neretva tengerparti torkolatvidékére a mandarin ültetvényeket megnézni, esetleg szüretelni egy keveset valamint a Neretva deltában csónakázni. Egyénileg autóval mennénk, be lehet valahol fizetni egy ilyen programra ?
Szombaton jöttünk hazafelé Herceg Novi-ból Bosznián keresztül. Sarajevo-ból Tuzla felé akartunk menni, de valami miatt a rendőrök nem engedték abba az irányba a forgalmat. Ezért Zenica felé mentünk. A Vranduk alagúton 25 perc alatt átjutottunk. Az alagút előtt a sorban cigányok és különböző árusok portyáztak. Még egy tolókocsis rokkant gyereket is kihoztak és tologatták a sor mellett. Az előttünk lévő szlovén autóst végig szórakoztatta egy táskás nepper. Minden volt a táskában: parfüm, napszemüveg stb.. ezeket próbálta rásózni a várakozó autósokra.