Keresés

Részletes keresés

MuzX Creative Commons License 2005.02.24 0 0 644
Én ezt nem értem, ezek a tárgyalások titkosabbak, mint egy kormányközi tárgyalás?
Előzmény: felméri ignác (637)
MuzX Creative Commons License 2005.02.24 0 0 643
Bocs, nem bántásnak mondom, de hajszálra ugyanúgy beszélsz, mint a barátom.
Ez persze lehetséges azért is, mert véletlenül hajszálra ugyanaz a meggyőződésetek és az asszociációs tárházatok, de azért is, mert egyfajta sokat hallott frazeológiát használtok, bármiről is van szó, amit jól lehet mondogatni, harcosan és lelkesítően hangzik, és segít kiengedni kicsit a politikai-közéleti csalódottság miatti nyomást.

Tudod, az én régimódi értelmezésem szerint az volt a kommunista, aki a (sajnos helytelen) meggyőződéséért képes volt a saját érdekeit az ügy érdeke alá rendelni, mert hitt abban, hogy a kommunizmus eszméje idővel jobbá teheti a világot és általa valamit tehet az emberekért. És ezért akár az életét is adta, ha kellett. Mert hiszed vagy nem, volt ilyen, sajnos sokan nem ismerték fel a zsákutcát az eszmében, annak, aki eleve ebbe született bele, nem is volt mindig könnyű.
Tragikus fintora a történelemnek, hogy általában az ilyen idealistákat a saját pártjuk és vezetőik nyírták ki. Azok, akik szintén csak a hatalom miatt mondták magukat kommunistának.

Ezek az emberek (de ezek nem komunnisták!) már az átmenet évei előtt jelentősen beágyazódtak a kapcsolataik révén a közigazgatásba és a gazdasági vezetésbe.
Az átmenet után a szálak még jobban összekuszálódtak, ha politikában nincsenek is benne, a gazdasági pozícióik révén a háttérből komoly befolyást gyakorolnak.
De azóta kialakult egy másik réteg is a gazdaságban, akik ugyanígy kötődnek a nemzeti oldalhoz, holott vszleg semmivel sem kevésbé vezérlik őket hatalmi ambíciók.
Sőt, mivel az profit alapvetően pártsemleges, még egymással is kapcsolódhatnak.

Nyilván mindkét oldalon megvannak az érdekből kapcsolódók és a csak meggyőződést színlelők.

De csak azért, mert a múlt rendszerben valaki párttag volt, aligha hiszem, hogy bármiből is ki lehetne zárni. Még azon az alapon se, ha valamelyik vezetésben volt benne. De ha még sikerülne is a közéletből kivonni, ugyan milyen alapon maradhatna az, aki a másik oldalon játszik hasonló szerepet?
Előzmény: smafu (635)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 642

"Tolvajok és nemzetellenes mocskok gyülekezete az MSZP."

ja, szöges ellentétben a fidesz-mkp-val, ami tolvajok és nemzetellenes mocskok gyülekezete. :o)

Előzmény: smafu (605)
Wic Creative Commons License 2005.02.24 0 0 641
biztos a benned élő Freud bácsi nem engedte, hogy abban a hozzászólásban gyűlölködéssel vádold a másik oldalt. túlzottan kilógott volna a lóláb...
Előzmény: Törölt nick (640)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 640
És a legfontosabbat kihagytam: Gyűlölködni!!!
Előzmény: Törölt nick (638)
kestengo Creative Commons License 2005.02.24 0 0 639

Na azért ebbe a bukásba a szaudiak is besegítenek.

Mert ez a diplomáciai "kuriózum" megint lejáratta országunkat a világban.

Ráadásúl egy "stratégiai" gazdag országgal kezdett ki!

Hiába a gazdagság és az inteligencia,ritkán jár együtt!

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 638
Hát persze, hogy nem egyszerűsíthető le! De ez Orbán taktikája. Szitokszavakat sulykolni (komcsi, bolsi, libsi, karvalytőke, bankárkormány, dumakormány..stb) egyszerű erre fogékony fejekbe. És amint barátodnál látod, néhány képzettebb fejbe is. A baj, hogy vita nincs. Kinyilatkoztatások, szitokszavak érvek helyett.
Előzmény: MuzX (631)
felméri ignác Creative Commons License 2005.02.24 0 0 637

"Miért is? Mert fogadnák őket, de ők már annyira fennhordják az orrukat, hogy már ők akarják megszabni, ki/mikor/hol tárgyaljon velük? Ezzel csak ellenszenved vívnak ki maguk ellen a gazdák."

Nem!- nem  mert "fennhordják az orrukat", hanem , mint világosan megindokolta a vezetőjük, nem szeretnének bekamerázott, mikrofonozott  termeben tárgyalni a minisztériumban. (mert hogy ott  kamerák és a stöbbi...) Teljesen érthető, hogy  u.n.

semleges helyen akarnak tárgyalni. 

Ha a Kormány ill. a miniszter valóban  most akarna megegyezni, már elfogadták volna a helyszínt, de valószínűleg húzzák az időt,  amig ki nem találnak valamit, hogy miből teljesítik a jogos és már régen, többször beígért  pénzeket. (Érdekes módon Hiller I. is elismerte, hogy bizony ki kellett volna fizetni az igért összegeeket..és nem cxsak ő egyedül nyilatkozott így a kormánypártok oldaláról, tehát nem a gazdákat  kell hibáztatni és szidni!!

Előzmény: csakis_3 (7)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 636
Minek válaszolsz neki.? Ebből él! Még soha értelmes érve nem volt. Ismételgeti a kétszavas tőmondatos sztereotípiáit, és egyszerre 4-5 topicba beteszi. Vagy becopyzik a témához nem illő alapdokmentumaiban fellelhető hosszú értelmetlen szövegeket, mintha hivatkozások lennének.Csak bokottálással lehet elviselni.
Előzmény: RontóPál (496)
smafu Creative Commons License 2005.02.24 0 0 635

Alapvetően egyetértek veled.

Bőven elég, ha csak a kommunitákat kommunistázzuk. Ők is rengetegen vannak a közéletben, és irányítanak ma is.

Sajnos nem picsáztuk ki őket a közéletből 89-ben ahogyan a Csehek, és hála Császárné munkájának igen kétséges, hogy valaha is megtehető-e ez a valódi,diktatúrát fentartó, embereket megfélemlítő, aljas módszerekkel dolgozó MSZMP KB tagokkal és ügynökökkel.

MuzX Creative Commons License 2005.02.24 0 0 634
jav: ...kezükben legyen, vagy kezükbe kerüljön.
Sajnos rosszul kombináltam össze siettemben... :)
MOMTeB1_ Creative Commons License 2005.02.24 0 0 633
Hat ez teljesen igy van es sajnos akar bal akar jobb oldal egyre inkabb arrol szol a dolog, h. hatalomra kerulni es maradni. Kozben a nep, a nemzet erdeke egyre kevesbe erdekel barkit is.
Az un. baloldalt mar regen elhagytak azok az emberek akik nem akartak a hatalomehes falkval tovabb nyomulni, de a masik oldal is sajnos erosen kezd errefele tendalni. Az orszag meg kozben....

Velemeny volt.
MuzX Creative Commons License 2005.02.24 0 0 631
Nem akartam már tovább fűzni, de nem tudom megállni:

Nem hiszem, hogy a dolog leegyszerűsíthető ilyen kategóriákra, hogy kommunisták és kommunisták ivadékai (mint az Ősgonosz), és nemzeti oldal (mint az Angyalok Kara) értelmezésre.

Különösen etikátlannak tartom bárki szüleit felemlegetni ilyen vitában, tekintve, hogy az illető nem tehet róla.
(Szegény Pokorni is jól megjárta a papával ezen az alapon...)

Emberek vannak, akik ragaszkodnak a hatalomhoz, illetve akik el akarják venni a hatalmat, hogy az ő kezükbe legyen. Ez is egy leegyszerűsítés persze, de számomra sokkal hihetőbb, mint a másik. :)

Sajnos a nemzeti oldalon éppúgy található ilyen-olyan kétes ügylet. Ott is emberek vannak, az ember pedig gyarló. Aki ezeket tagadja, az magának is hazudik.

Barátom soha életében nem volt hívő.
Előzmény: puzdra (627)
puzdra Creative Commons License 2005.02.24 0 0 627
Kedves MuzX, Magyarország a tét. Ma a Márai jósolta harc folyik a koncukat védő kommunistákkal, akiket a magukat liberálisként meghatározó, egyébként kommunista ivadékokból álló, szövetség tett szalonképessé. Ezzel maguk is apáik korpája közé keveredve.

Attól, hogy a nemzeti oldal érveinek igazságát felismerő barátod bolsizik és kommunistázik, még lehet antiklerikális. Én magam is félem és tisztelem az Istent, de nem szeretem egyetlen egyházát sem.
Előzmény: MuzX (614)
smafu Creative Commons License 2005.02.24 0 0 626

Ez speciel a Postabankos bulival szöges ellentétben elszigetelt volt.

Csak az MSZP és sleppje szerepel a Kulcsár VIP listáján.

Az átutalások Medgyessy volt bankjából (K&H) Laci Csabi volt bankjába (IEB) történtek.

Nem beszélve Bitvai-Kulcsár segítségre, aholis Gyurcsányi segítségét remélték Szász leválltásában, és lejáratásában.

Forró Tomi is kivette ebből a Napkeltében a részét, karöltve a listán szereplő TV2-vezérrel (Pintér), és Népszava tulajjal.

Én nem tudom, hogy ki lehet az a Gyurcsányi de megdolgozott a pénzéért azt nem lehet tagadni.

Törvénymódosítás árán ugyan, de sikerrel kiebrudalták a Szászt.

Előzmény: Kadmosz (623)
luis3 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 625
Ne tartsd vissza a bombabiztos infókat mert az bűnpártolás! Elő a farbával hadd csalódjunk!
Kadmosz Creative Commons License 2005.02.24 0 0 624
Még az is bájos, amit én gondolok, de eddig azt hittem, én vagyok az idealista.
Kadmosz Creative Commons License 2005.02.24 0 0 623
Nyilván nincs fideszes szál, csak nem képzeli bárki is, hogy a jobb oldal erkölcsi magaslatából bárki is hasonlóra vetemedik?! Ez igenis elszigetelt baliib akció volt! Komolyan bájos, amit Ti a politikáról gondoltok.
Előzmény: luis3 (620)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 622

akkor várjuk ki a végét is kiderül kinek lesz igaza.

de az szdsz 1 évvel a választások előtt képes feláldozni az mszp-t annak érdekében, hogy 5%a megmaradjon. fodor meg átveszi kunce helyét és azt hiszik ezzel bennmaradnak, de szerintem ők is tévednek.

Előzmény: Törölt nick (617)
Kadmosz Creative Commons License 2005.02.24 0 0 621
Bájosan naiv, hogy bájosan naiv? Oké.
Előzmény: Törölt nick (619)
luis3 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 620
Ábrándozz csak: ha lenne fidesz szál, már pulóvert kötöttetek volna belőle Kulcsárnak, mégha 10 centis akkor is. Már gombolyag, lavina sőt cunami lenne belőle.
Előzmény: Törölt nick (617)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 619
nekem is ez a véleményem a válaszodra.
Előzmény: Kadmosz (615)
luis3 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 618
Közhely? sajnos az: a közhelyek tulajdonsága hogy annyiszor ismétlődik meg, hogy unalmas lesz. De ettől még igaz. Cáfolj meg közülük valamit
Előzmény: Törölt nick (612)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 617

kár, hogy nem fogok emlékezni erre a hozzászólásra, amikor - akár a kampányban - előjön a Kulcsár ügy fideszes szála.

Kulcsár ugyanis a fidesz érában kezdte meg áldásos tevékenységét (Rejtő E. ma is egy Simicska cégtől elhappolt villában élvezi a házifogság gyötrelmeit), nyilvánvalóan összefonódott a teljes politikai elittel, a szocik pedig voltak olyan hülyék, hogy nem elzárták, hanem maguk is kihasználták ezt a pénzcsapot.

Jó oka volt Poltéknak, a legfőbb pártügyésznek, hogy szoros gyámság alá vonja a botránybrókert, de naivitás azt gondolni, hogy Polt mindet el tud tusolni.

Előzmény: Törölt nick (611)
MuzX Creative Commons License 2005.02.24 0 0 616
Azért, mert a ballib az általad képviselt oldalról mondva általában egyfajta gyalázkodásnak érthető. :)
Előzmény: smafu (610)
Kadmosz Creative Commons License 2005.02.24 0 0 615
Ez bájosan naív:)
Előzmény: Törölt nick (611)
MuzX Creative Commons License 2005.02.24 0 0 614
Hihetetlen, hogy semmi se változik.

Sajnos tény, hogy a Fidesz nyomulással egyidőben kezdődött ez az értelmetlen ellenségkép-keresés.
A legjobb barátom - akit mindig tárgyilagos, józan, előítéletektől mentes embernek tudtam - ma szinte ugyanilyen megdöbbentően viselkedik, mint itt olyan sokan (vannak jobbról és balról is ilyenek).
Nem az a bajom vele, hogy a nagyjából hasonló meggyőződésünk eltávolodott, és ő radikálisan jobboldali lett (ami azért is tudathasadásos állapot, mert ő például az egyházak ügyében harcosan antiklerikális volt mindig), hanem az, hogy nem tudunk már beszélgetni. Hogy bármiről is esik szó, valahogy nemsokár a bolsizini, komcsizni, hazaárulózni stb. kezd, és képtelen vagyok rávenni arra is, hogy legalább átgondolja, amit én mondok, és vizsgálja meg más szempontból is, mert csak azt látja, amit ő gondol jónak, csak azt hiszi, amit az ő oldalán állók mondanak, de azt mindig igaz szerinte... ez a szomorú. Mindezt annak ellenére, hogy én ugyanakkor megpróbálom az ő érveit megismerni és ha elfogadható, igazat is adok neki.

AZt reméltem, hogy idővel ez az elvakult ellenségeskedés csökkeni fog, de ezek szerint ugyanígy megvan, vele és másokkal is.

Nagyon ritkán írok politikai fórumba épp emiatt, mindenesetre most valamiért kipróbáltam, de elég reménytelen, süketek párbeszéde, beskatulyázás, személyeskedés.

Pár évre megint elég volt ennyi. :)))

További jó acsarkodást. Biztos használni fog nektek is, és az országnak is. :)))
katie1 Creative Commons License 2005.02.24 0 0 613

Szerinted Kósának milyen simlijei voltak a debreceni sport csarnokkal?

Ti biztosan tudod.

Előzmény: mibi (587)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 612

most kell nekem ezzel az idióta közhelyzuhataggal foglalkoznom, de őszintén ?

A hazaárulózás mindig is a jobboldali politikai "kultúra" eleme volt, nem kell ezt taglalni, magát minősíti.

Előzmény: luis3 (604)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.24 0 0 611

de a legszebb az egészben az, hogy nem a fidesz vagy a jobboldal buktatja meg a kormányt, hanem az mszp-s kulcsár attila exbróker rántja le róluk a leplet majd. És akkor az szdsz se áll ki mellettük, az szdsz már most távolodni látszik pl:ügynöktörvény fidesszel való együttszavazás.

Tehát a jobboldal páholyból fogja nézni ahogy a ballib oldal elintézi a saját kormányát :)

fogadjunk ?:)

Előzmény: Kadmosz (607)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!