Keresés

Részletes keresés

aud Creative Commons License 2009.04.04 0 0 3102
Mindenesetre abszolút felismerhető a stílusa, volt olyan cikke is aminél minden egyes kibaszott mondat végén felkiáltójel volt.

Egyébként annak idején írtam egy rövid beharangozót erről a Giant Squid lemezről a sátánmagazinba, de a lemezt képtelen vagyok végighallgatni, nem értem mit csíptek rajta, borzasztó fárasztó sajnos.
Előzmény: Alternative Thor (3100)
Alternative Thor Creative Commons License 2009.04.04 0 0 3101

Filozófikus vonaglás és vonagló pörgés, bazmeg.

Különös aura lengi be ezt a lemezt. Egyrészt a cselló már önmagában, és az első pillanatban is jó ötletnek tűnik, másrészt minden dal, a depresszív és ködös alter vonal alatt, más és más érzésekkel dolgozik... Olyan, mintha nem igazán tudnák, hogy mit is szeretnének az érzéseikkel kezdeni...

Egyrészt van egy ösztönös gitár-torzulás, ami doom-szerűen mélyre van hangolva, és egy tiszta hangot sem tartalmaz. Aztán van ennek az ellenpárjaként az elektro-akusztikus hangzású gitár, ami olyan alternatív hangulatú, mintha most szöktek volna át a brit szigetekről. Ez a vonalgó pörgés és az alternatív depresszió a két fő jellemvonásuk. Meg persze ennek örvénylő középpontja...

Aztán, folyamatosan kapunk valamit, amitől az érdeklődésünk nem csillapodik. A szinte végig jelen lévő csellón kívül, hol trombita harsan fel, hol elektronika. Ezek oldják a dolog feszültségét, szinte már valami nehezen megfoghatóan színpadias, sötét komédiába illő módon! A dolog még az elején egészen működőképesnek tűnik, de ahogy telik-múlik az idő, lassan elviselhetetlen lesz a nyomott hangulat, amit áraszt az Ichtyologist.

Az ének sem segít leereszteni az egyre gyülemlő feszültséget. Elvont, kitekeredett énektémákat kapunk, egyaránt női és férfi hangon - vagy párban. Nincs, vagy alig felfoghatóan van csak refrének, de ezenben sincs könnyen emészthető fordulat... végig csak a sötétben tapogatózás folyik, ami persze nem is lenne olyan rossz, ha lenne menekülési útvonal!

De, nincs! Szippantás van, egyre nagyobb ködökkel... ördögien megírt filozófikus vonaglás van, ösztönös pulzálással...

Előzmény: aud (3097)
Alternative Thor Creative Commons License 2009.04.04 0 0 3100
Felmerül a kérdés, hogy posztrock/metál lemezről csak ilyen irgalmatlan baromságokat lehet-e írni, vagy a srác egyszerűen terhelt.
Előzmény: aud (3097)
Alternative Thor Creative Commons License 2009.04.04 0 0 3099

Nehéz felfogni hirtelen, hogy ÉN tudtam mondani egy olyan lemezt, ami NEKED tetszik.

Egyébként engem is minden újabb hallgatással egyre inkább rabul ejt.

Előzmény: Engrave (3096)
Kátai Tamás Creative Commons License 2009.04.04 0 0 3098
Így is van. Ezt legalább értem.
Előzmény: Engrave (3096)
aud Creative Commons License 2009.04.04 0 0 3097
"Az album alapja görbült, törzsi dinamikái megoldásokra épülnek, minden alkalommal új dimenziókban mozgó tetőpontokkal. Ez egy felszabadultabb album, nem járják meg vele a poklokat, kevésbé elvont, inkább epikus hang-képeket alkottak. De, hallgatásuk közben senki nem fog unatkozni. Az album erőteljes, hangulatos zenét tartalmaz, kifinomult válaszokat egy sor kulcsfontosságú tapasztalatra. Kiválóan strukturált csúcspontokkal, a megfelelő mélységekben járó minimalizmussal...

A Wavering Radiant megértésének kísérletéhez is sok hallgatás szükséges, de pont ettől igazán értékes ez az album. Körbe járják zenei börtönük celláját, annak minden falát megérintve. A vad gitárok szökőárjai ugyanolyan fontosak itt, mint a csendesebben szemlélődő, itt-ott folkos ütőhangszerekkel is megpakolt melodráma. Nem akarom túldimenzionálni a dolgot, de jelenleg náluk a legizgalmasabbak a búslakodó részek!"

Előzmény: Alternative Thor (3095)
Engrave Creative Commons License 2009.04.04 0 0 3096
Erről jut eszembe, Zsivány Zsanett a Giant Squid.
Előzmény: Alternative Thor (3095)
Alternative Thor Creative Commons License 2009.04.04 0 0 3095

Szépen beszél.

Feszült hangulat, visszafogott és ötletes ritmus, western ízű gitárszólók, halk elektronikus szőnyegek, zseniálisan darkos, magasabb hangon előadott énektémák... illetve ezekből kialakuló konklúziót, pörgés-hörgés-t - ezt nyújtja a csapat ezen az albumon! Egészen különlegesen magas színvonalon!

Csodák, persze nincsenek! Az album a hangulatos és kellően maszatos hang-festés mellett sok mindent nem ígér. Amit viszont hallhatunk, az a sötét harmóniák és a zajosabb végkifejletek szellemes vegyülete! Olyan progresszíven felfokott, fokozatosan kinyíló vagy bezáródó zene, ami nagyon személyes és nagyon elmélyült!

A Providence az atmoszférikus sludge műfaj kiemelkedő alkotása, ahol természetes helyükre kerülnek a csúcspontokat adó post-hardcore torzulások!

Meg kell még említeni a gitáros Johannes Nygård-ot, aki jammelős játékával sok érdekes hangot tud a dalokhoz adni. Ugyancsak fontos szerep jut a dobos Ariel Björklund-nak, aki ezt a modern kori Gathering-hez közeli módon lebegő zenét sokkal szellemesebben üti végig, mint sok sorstársa. Ugyancsak sok apró érdekességet nyújt a szintis-sampleres Arto Karvonen, aki intelligens aláfestéseivel, népzenei vagy fuvolás samplereivel kimagaslóvá teszi ezt az egész albumot!

Sok rajongót fognak a Providence-val, ezzel az érett és az elejétől a végéig magas színvonalú albummal szerezni! Arról meg már ne is beszéljünk, hogy még mondanivalójuk is van...

Taranis Creative Commons License 2009.04.02 0 0 3094
Micsoda véletlen, hogy nekem is.
Előzmény: Engrave (3093)
Engrave Creative Commons License 2009.04.02 0 0 3093
A Silence Teaches You How To Sing Ep-ről a címadó a kedvenc számom. Nektek melyik, erről a lemezről?
adamskij Creative Commons License 2009.04.02 0 0 3092
abszolút, főleg a Blood Inside csavarja meg az ember fejét igazán. óriási munka van benne és még mindig mutat új dolgokat.
Előzmény: Taranis (3074)
Kátai Tamás Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3091

:DDDDDD

Előzmény: Engrave (3090)
Engrave Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3090
Nekem így van letorrentezve 128kbsbe, hogy ott 'f' betű van. ]:<

mm: Ulver - The Ghoultimate Duo
Előzmény: Taranis (3088)
Taranis Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3089
Jó, kiegyezünk egy ízlés dolgában, mivel szikrája sem lenne a közös nevezőnek ebben a témában :)
Előzmény: Engrave (3087)
Taranis Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3088
Amúgy ez a szokásos irónia? :) Mert nyilván Kveldssanger
Engrave Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3087
Most meg mi van? Elég unalmasak ezek a szerelmes balladázások. Ráadásul a hangja is elég kiforratlan volt még akkor. Nekem ez az egyetlen gyenge (vagy inkább gyengébb) pont az életművükben. Ettől még a Merzbow remixük is ötletesebb.
Előzmény: Taranis (3086)
Taranis Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3086
He??? Oké, ízlések és pofonok, de ez sok azért :)
Előzmény: Engrave (3085)
Engrave Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3085
Én így vagyok kis túlzással a Kveldsfanger-rel.
Előzmény: Taranis (3083)
Kátai Tamás Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3084

Én imádom azt a lemezt, meg azt a szúrós rádióhangzást.

Mondtad, hogy mások az elképzeléseink :))

Előzmény: Taranis (3083)
Taranis Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3083
Most hogy így mondod, belegondoltam, 12 év telt el a megjelenése óta, és ezidő alatt egyszer hallgattam meg. Nem a kedvenc :)
Előzmény: Kátai Tamás (3082)
Kátai Tamás Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3082

A Nattens Madrigal a hi-end buzi hifisták igazi kedvence!

varsa2007 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3081
Gondolom, mindenki jön ma este In Flames-re.
Taranis Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3080
Amúgy nem ezekre gondoltam, hanem aki még a kábelt is bemelegíti első használat előtt.
Előzmény: Hipp0nax (3076)
Taranis Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3079
Ja, az a kritika megszülte a Perdictiont, ez sokáig megmarad azt hiszem :P
Előzmény: Engrave (3078)
Engrave Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3078
Jaja, mert az Perdiction.
Előzmény: Hipp0nax (3077)
Hipp0nax Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3077
A Perdition cityt nem tudom, miért írtam, nem akartam. :)
Előzmény: Hipp0nax (3076)
Hipp0nax Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3076
Látom magam előtt, amint valaki beteszi a szarrátuningolt hangcuccú kocsiba egy Armin Van Buuren Után a Perdition City-t és a Silence Teaches You How To Sing-et és bőgeti mellé a motort, miközben keményen feszít kifelé az ablakon.
Engrave Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3075
hifi
Taranis Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3074
Penge sound alatt a metal korszak utániakat értem. Más stílusok kedvelőitől, hifi buziktól is azt hallom vissza hogy milyen király az Ulver hangzása.
Előzmény: Taranis (3073)
Taranis Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3073
Garmék nem nagyon tudtak megbarátkozni a Vargnatt hangzásával. Eleve ha megnézitek az Ulvert, a penge sound alap, minden lemezen. Persze ettől még lehetségesek anyagi indokok is, de ez fix, hogy nem szerették azt a hangzást.
Mindenesetre sosem értettem ezt. Nekem a Vargnatthoz az a tape sound dukál. Így voltam a Dimmuval is, a faszért kellett elbaszni a Stormblastot az újravett dalokkal. Totál kiment az a jó kis hangulat belőle, ami még ma is visszaköszön egy egy nosztalgiázós időszakomban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!