Nehéz lenne megfogalmazni mennyire örülök ennek a 130-as obinak. Egy nagy adag mázli, és egy német kolléga önzetlen segítsége is kellett ahhoz, hogy magaménak tudhassam.
Most már csak egy korrekt távmérő beállítás és némi tisztogatás kell, majd kezdődhet a móka:)
Csupán hab a tortán, hogy ma került egy napellenző is ami a 35-50-90-es obikra jó az egyező szűrőmenet miatt.
Egy Agfa Optima obijáról mentettem le egy régiségkereskedőnél. Jópofa darab, az alján van egy fémgyűrű a megfelelő méretű menettel, de amúgy gumiból van.
asszem egyszer jatszottam ilyennel de sokat nem jelent, nyilvan gepfuggo is hogy melyiknek milyen az optikaja es azt hogy befolyasolja. sok ilyen trukkot lehet meg lelni a neten, pl 3m iranyfoliat ragasztanak a fenykeret ablakra es hasonlok.
Egy szép Ricoh 500GX,nem teljesen jó állapotban nálam komolyabb műszerész felkészültségű gazdátkeres. Ami működik: mechanikus időképzésű zár,önkioldó, távmérő,fénymérő, többszörös exponálás(!)gomb,filmtovábbitás...stb. Ami viszont nem működik,illetve hiányzik: exponálógomb,hátső fényzáró tömitéskuka. Nem tudom,hogy az autómata módban hogy kellene működnie,de azt hiszem a beállitott záridő alapján nyitná a blendét. Ha igy van,az sem működik.(ablendeállitás igen.) Objektiv karcmentes.
A gép külsőleg szép állapotú,és az emlitett funkciók is jól működnek. Filmnyomólapja nem sok használatot mutat.A gép szijfüggesztő karikái alatt levő -valőszinűleg ujkori védelmet szolgáló- műanyag lemezkék is rajta vannak. A műbőrboritás a két szélen némi ragasztást kiván.
Ára 3500 Ft lenne. Helyileg Túrkevén van. Postázom a vevőköltségére. Elérhetőségem a privát üzeneten kivül: harmincas kettőszáz58-96ötven
Ha valakit érdekel alkatrésznek egy háború előtti Super Baldina roncs (a zár és az objektív teljesen hiányzik, egyebütt is vannak károk), az jelentkezzen, viheti.
A legvalószínűbb hely, ahol találhatsz, az a Soós Kereskedés, elég ritkán bukkan fel, de valamikor a tél elején láttam ilyesmit. Amúgy nem izzó, már a szó szoros értelmében. Az ilyen egyesvakuknál a körtében tiszta oxigén volt, és egy magnéziumszalag, amit a vakuban lévő elem gyújtott be.
Semmiféle szintetikus cuccot ne tegyél a bőrre. Nekem nagyon jól bevált többek között a szarvasfaggyú, amit akár cipőboltokban is találsz a lábápolási kellékek között. Ha patikában veszel tiszta szarvasfaggyút, akkor az kemény, nem tudod kenni.
Zorkij C lenne eladó, jól működő, szép állapotú váz, tok (szíj nélkül), az objektív tisztításra szorul, gomba, karc nincs, nehezen forog, aminek forognia kell. Ennek fényében 6000 forintot kérek érte. karoltam {} freemail hu