Szerintem nem para,símán elővigyázatosság. Szoktam venni DM-ben WC ülőkére való papírt, elég vastag, de azért előtte megnézem hova rakom. Állatkert ilyen helyeken jól jön.
Nem lekaszálom,ennyit állapított meg a bíroság két évvel ezelött.De vett lakást,kocsit és évente kétszer nyaral-1x külföldön,1x a Balatonon.Talán nem kell sajnálni.
Jöttem megint kérdezni: Én nyilvános wc-ben soha sem ülök le. Ma az állatkerben voltunk, és a lányom hallatlanul megörült a pici wc-nek, az oviba is azért akar menni, hogy majd oda pisilhet. Mire hoztam neki wc-papírt, fél fenékkel már rá is ült. Igaz, hogy a gyerek wc mégsem felnőtt, sokkal kisebb az esélye, hogy valamit elkapjon, de ti engednétek/engeditek? Vagy ez is egy fölösleges para? Felnőtt wc-re nem engedem ülni, oviban természetesen majd igen, de pl. a Vidámparkban, Állatkertben, stb helyeken mi legyen?
Nekünk nem kellett számlázni, utalványt adott eleve ember munkahelye. Enyém nem ad, de mivel nálunk több plusz van, emberéknél meg ez az egyetlen, nem verem az asztalt. Ez amúgy is az adható kategória, nem?
Most jöttem rá,hogy az én volt férjemnek miért kellett a gyerekek adószáma.Szegény,a héten sírt,hogy LEKASZÁLOM havi 32 ezerre és azon felül még milyen sokat költ a lányaira(16,19 évesek)
Mindket szulo felveheti, ha a munkahelyuk ad. Gyerekenkent max 15000, es a csorobb hely adhat kevesebbet ha csak annyi van. (Kisebb helyeken erdemes verni az asztalt, mert lehet hogy nem is tudnak rola...)
A lebonyolitas olyen, hogy be kell adni a ceg nevere kiallitott szamlakat, ami iroszerre, ruhara es hasonlokra vonatkozik, aztan ezt kifizetik. Es a szamla datuma max szept 30 volt tavaj, az elejet nem tudom. Szvsz aki vasarol ilyen dolgokat jol teszi ha elorelatoan ker ilyen szamlat, aztan legfeljebb nem fizetik ki.
Lézetik ilyen, de adható kategória, nem kötelező. Nálunk pl. ember kap, de mindig bekérik az én adataimat is. Azt hiszem, csak az egyik szülő veheti fel amúgy, mert gyerekenként jár (de ebben nem vagyok biztos). Viszont nekünk nem kellett hozzá a nagynak adószám. 15ezer volt tavaly, és utalvány formában kaptuk.
Pedig nem kéne anyázni... ha Sz.M-t a szülei nem így nevelték volna, tán nem is lett volna lázadó, és ezt a regényét (meg egyiket se) olvastuk volna...
Viszont: nem szabad elfelejteni, hogy a szülei mind a ketten hatalmas MŰVELTSÉGGEL rendelkeztek, és ENNEK BIRTOKÁBAN merték lázadónak nevelni a lányukat. Vagyis műveltésgük birtokában a lányuk lázadó hajlamait féken is tudták tartani. A tudás hatalom - ez így van és nincsen másként.
Lázadni csak tudás birtokában lehet, ha valaki ennek hiányában teszi, az hőbörgés és a rendőrség hatáskörébe tartozik. (Vagy életkori sajátosság...amit viszont kinő az ember...)
Tavaj meg a csodkozeli allapotban elvo Delpesti korhaz is adott, alig a maximum alatt. Az jo kerdes, hogy GYES, GYED alatt jar-e, ha valaki tudja ne kimeljen. Sajatcegnel meg egy kis feheren adomentes love.