Ott voltm azon a bizonyos Honvéd-Fradi MK-döntőn, több UTE-FTC-n, Kispesten jónéhányszor, amikor az Ady Endre úton kergettek minket a rendőrök. Valahogy egyszer sem úgy kezdődött, hogy a kemény mag zsoltárokat énekelt, s mert hamis volt, jött a különleges osztag.
A meccsről: Végre akart és jól is játszott a csapat, a helyzetkihasználáson még mindig lehetne javítani, de most nincs okunk panaszkodni. Talán tényleg csak Jovi miatt. Fejben valami nagy baj lehet a fiúnál. A többi eredmény is a kezünkre játszott úgyhogy fellélegezhetünk egy kicsit. Jövő héten az Illés-gálán el kellene egy pontot csípni.
A balhét magát nem láttam, de elhiszem hogy rendőri túlkapás volt (vannak sötét paraszt rendőrök itt is úgy mint minden más városban), viszont ez még nem jogosítja fel a pécsieket, hogy idejöjjenek és a saját széktördelős balhéjukat összemossák ezzel az esettel.
Tényleg sajnálom, hogy ennyire felpaprikáztunk! MI! A kollektív bűnösök. A kollektív bűnösség pedig, elég veszélyes teória...
Írásod pedig annyira hemzseg az általánosításoktól, hogy az már szinte rosszindulatú. Miután úgy véled ismersz minket, sokunkról KELL, HOGY TUDJAD, nem tapsolunk a rendőrattaknak, nem gyűlöljük embertársainkat, s nem örülünk annak, hogy nem a sportról, hanem annak káros oldalhajtásairól szól a történet. Már persze, ha egy kalap alá veszel mindenkit, ami kétségkívül egyszerű, ám dőre dolog.
Honnan veszed ezeket a butaságokat? Mi, ez a gyűlölet? Milyen jogon vonod kétségbe esetleges európaiságunkat? Te mondod meg ki az, vagy ki lehet európai?
Ha a gyűlölködéseden bármit is enyhít, én elnézést kérek Tőled, ha a kaposváriak megbántottak.
De, azt gondolom nem érdemes nekünk erről vitázni, mert én is abba a verembe esem, amibe Te. Én is azt képzelem, hogy sok jó, sőt jóakaratú ember él a földön. Pedig, Te vagy az egyik ellenpélda.
Aztán, ha tovább haragszol, fújsz ránk KOLLEKTÍV BŰNÖSÖKRE, mert mondjuk kaposvároak vagyunk és nem ...n/ett lakunk, ám tedd. Sajnálom, És téged is sajnállak.
Kérlek, ne tegyél úgy, mint aki nem tudja, miről van szó.
Ahogyan nem személy szerint ért nálatok sérelem, úgy neked sem néhány helyi, nyilván tisztességes emberre kell kivetíteni a dolgokat. Mindkét embertípussal találkozhatunk és szembesülhetünk szerte a lelátókon. Az, hogy az elôbbiek alkotják a meccsre járók legnagyobb részét, az önmagában nem ment fel semmi alól.
A felelősség az, ami igenis közös. Mindenhol, mindegyik stadionban az. Ti sem vagytok kivétel. Épp az elôbb említettek jelentik, jelentenék ennek a fontosságát. A figyelem valamiért ismét rátok irányult és megint negatív szemszögbôl. Az eltelt idô alatt nem tudtatok változtatni... Mert nem is akartátok, a legkisebb jelét sem mutattátok, hogy legközelebb másként legyen!
Az ilyen tartalmú hírek után talán érthetően rémlik fel a szurkolótársaimat a közelmúltban ért támadás. Mintha a középkorban foglalták volna vissza a várat az érkezô vándorok elôl... Lóhátról ütöttek!!!
Mielőtt még valamelyik társad a székdobálást vetné fel - közben már meg is tette... -, nem, nem a stadionon belüli attakot hozom fel. Az egy külön fejezetet érdemel a saját rendezői gárda szükségessége tárgykörben.
Nem ti balhéztok. Ok. Viszont ti éltek ott és ti tapsoltok ennek. Most is minden előkerült a kirendelt és hatáskörét túllépő készenléti kapcsán, csak arról nem tesztek említést, egy árva szó nem esik róla, amit bár észleltek, valami egyedi gondolkodásmód folytán nem akartok tudomásul venni. Ez pedig ugyanúgy a részetek, a sajátotok, mint mondjuk a tegnapi bravúrgyőzelem.
Mert amikor azt mondjuk, hogy a törvények nem ismerete nem ment fel a jogkövetés alól, akkor ugyanez a hiba lehet érvényes abban az esetben, amikor a környezetetekben zajló eseményeket szelektíven szemlélitek. Az egyik percben még "nyertünk", máskor meg, ha az ugyanott történtek valamelyike számotokra kényesre vagy a késôbbiekben változtatásra fordul, netán egy visszatérô eset: "ehhez semmi közöm"...?
Mivel országos eseményről beszélünk, nem lehettek meg így egymagatok. Úgy gondolom, nemcsak az én tapasztalatom az, hogy egyedül nálatok folyik ez, hogy máshol az ember ilyen erődemonstrációval nem találkozhat. Persze húnyjátok csak be a szemeteket, így mind több ellenségetek lesz és akkor már hiába az egymásra mutogatás.
A rongálás természetesen csak néhány, magáról megfeledkezett pécsire vonatkozik, mielőtt valaki félreértené (sajnos nem a legjobban fogalmaztam, így félre lehet érteni).
Mondod te ezt olyan helyről, ami 1950 előtt a legtöbb térképen rajta sem volt:-)))
Komolyra fordítva: majd ha látsz bennünket bármelyik stadionban rongálni, küldheted a "lovasrendőrnek látszó tárgyakat"...
"Érdekes módon" csak a Pécs és a Fehérvár elleni meccsen volt balhé, a Fradi-meccsen nem (ott voltam), és pl. az Újpest elleni meccsen sem (bár arra nem tudtam kimenni, de nem hallottam róla).
Újpesten sajnos legalább ennyi "probléma" adódik. Vajon miért?
Felettébb érdekes, hogy nálatok időről időre probléma adódik a vendégszurkolókkal.
De tudjátok mit? Majd szóljatok, ha találtok még egy helyet Mo-n, ahol jól felszerelkezett, lovasrendőröknek nevezett valamik kergetőznek veletek végig az adott városban. Lehetőség szerint akkor is jelezzetek valahogy, ha majd úgy érzitek, hogy beléptetek az EU-ba. Így ugyanis talán kevésbé ütközne meg az ember, amikor meccs ürügyén /máskor ugyan minek?.../ méltóztatik megjelenni nálatok.
Én ott leszek a Hungária körúton, és ha az utolsó forduló előtt még nem biztos a bentmaradás, akkor kiveszek egy nap szabit, és lemegyek a Nyíregyháza elleni meccsre.
Barátom, hol élsz te? Azt hiszed, a rendőrök maszületett báránykák? Nem az ultrák tesznek zsebre havi több millió forint kenőpénzt, nem mi gyilkoltuk meg Simon Tibort, és még sorolhatnám. Nekik eredményeket kell produkálniuk, különben állam bácsi kevesebb lóvét ad a költségvetésből. Mivel az őket lefizetőket nem sittelhetik le, ezért a könnyebb prédára csúsznak rá.
Te rendőr vagy esetleg? Mert ezt csak ők hiszik, amiket leírtál. Tudod, ez az amerikai gagyi demokrácia egy szar dolog valahol, de az előnye az, hogy mindennek van egy jogi formulája, amit perelhető, és kontrázható :) Én pl. nem szoktam megállni kocsival, ha levillog egy rendőr az elemlámpájával, mert nem kötelességem látni, hogy egy mocskos kék, még ha tudom is, hogy az.
Az lehet, hogy szar a rendőrség, de az is biztos, hogy nem ez a legnagyobb hibája. Ha az ultrák maszületett bárányok lennének, a rendőrök szép nyugodtan megnéznék a meccset, majd hazamennének. Lustábbak ők annál, hogy olyanokat provokáljanak, akik nem vevők erre. Persze - ha azt tették - ha ők provokálnak, az sem éppen jogszerű. Csak erre valahogy saját szememmel még nem láttam példát.
Hát ez az nem Isten a rendőr ugyan olyan ember mint akárki....
Lökdősődés után joga péppé verni?????? Hát ez jó komolyan mondom... A rendőröknek amúgy egy pszihológiai teszten kell áttmennük az olyan esetekre amikor provokálják őket...de legtöbb esetben ők provokálják a szurkolókat... BUTA Magyar Rendőrök......
Hajrá Vidék! Hajrá Kraci!
Balukám! Szerencse, hogy ez az elavult gondolkodásmód az ultrák és az egészségesen gondolkodó fiatalok között nem divat. Ilyet még a nagyszüleitől sem hall az ember. Ha a rendőr alázni próbál, nyugodtan letegezheted, sőt, még káromkodhatsz is neki. És azt sem kell hagynod, hogy ok nélkül falhoz állítson, vagy kipakolja a zsebeidet. Nem hagyhatjuk, hogy a rendőrök a rendszerváltás előtti helyzetükben érezzék magukat, amikor kék egyenruhában bűnözhettek, garázdálkodhattak szabadon. Ennek vége, és ezt ők is érzik. Azért próbálják fitogtatni az erejüket, meccsen különösen.
Én nem voltam ott, de "buta fejjel" azt gondolom: ne legyen semmiféle lökdösődés egy rendőrrel, mert a rendőr teljes joggal veri péppé azt, aki lökdösi. Alapszabály: rendőrnek nem pofázunk vissza.
Persze-persze megint szegény rendőrök, meg a szar média...... Ott voltam az eseményeknél mivel meccs végén együtt söröztünk a fehérvári ultrákkal, miután elindultak volt vmi szóváltás és kisebb lökdösődés a rendőr ill. egy fehérvári ultra között, de semmi komoly....Nem tudom h miért kell felfujni a dolgot...
Ki a rendörökkel a stadionból!!!
Csak a Kraci!! Hajrá Vidék!!!
Már meccs közben is powerkodtak a fehérvári szurkolók, de ott még elég volt nekik a fenyegetés. Nem tudom, mi lehetett utána. Mindenesetre sajnálatos az esemény.
Pedig még csak igazságtalanság sem érte őket, ma sokkal jobb volt a Rákóczi, mint a Fehérvár.
Kaposvár, május 7., 22.50 Rendőrökkel csaptak össze a fehérvári drukkerek.
Információink szerint a mai Kaposvár-Fehérvár (2-1) mérkőzés lefújása után röviddel - a stadiontól nem messze - fehérvári szurkolók egy csoportja csapott össze lovas rendőrökkel. Arra nem derült fény, hogy miért estek egymásnak a felek, csak a verekedés ténye bizonyos, és úgy értesültünk, hogy szurkolók előállítására nem került sor. A rendbontás akkor történt, amikor a rendfenntartók összeterelték a csapatuk veresége miatt csalódott vendégdrukkereket, és igyekeztek felszállítani az őket szállító buszra. A konfliktus rendőrök általi "lerendezése" után a drukkerek felszálltak a a buszra, és útnak indultak.