Keresés

Részletes keresés

emala Creative Commons License 2018.12.13 0 0 11616

Szia Janos32,

az MSC Poesia hajóval indulnánk 2019 szeptemberében. Nem egyedül mennénk, és aki mindannyiunknak megrendelte, azzal sajnos most nem tudok kapcsolatba lépni. Azt szeretném tudni, hogy van-e olyan oldal, ahol ezt le tudnám ellenőrizni. Ezelőtt mindig megjelent a  www.msckreuzfahrten.at oldalon (bejelentkezés után), most azonban nem. Mivel az előleget kb. 2 hete már kifizettük, nagyon megnyugtatna, ha látnám a rezervációnkat.

Köszi

Emala

Előzmény: Janos32 (11615)
Janos32 Creative Commons License 2018.12.12 0 0 11615

Melyik hajostarsasag?

Előzmény: emala (11614)
emala Creative Commons License 2018.12.12 0 0 11614

Sziasztok!

A segítségeteket kérem: valami keveredés van a rezervációmmal, valaki meg tudja mondani hogy pontosan hol, melyik oldalon tudom megnézni hogy minden rendben van-e?

Előre is köszönöm.

Jutkácska Creative Commons License 2018.12.12 0 0 11613

Szia manett!

Igértem írok beszámolót!

A hajón semmilyen tengeri betegség nincs. Volt 1 nap a Bahamák felé lévő tengeri napon, amikor picit nagyobb hullámok voltak és a folyosókon ferdén mentünk, mint a részegek, de nem volt vészes...röhögtünk rajta.

Ami fontos, nagyon nagyon hideg van a légkondit úgy nyomatják, hogy őrület, csak a kabinba tudod szabályozni. Én 1. hajóutamon azt tapasztalatam a ki és beszállás megszervezése nagyon profi a tömeghez képest. Hamar érkeztek a bőröndök is, a sor hosszú a beszálláskor, de nagyon gyorsan megy. Amit írtak az előzőekben negatívumok az semmi nem érzékelhető, egyedül a szekrény nagyon pici, kevés a hely. A műsorok főleg a színházba superek, de a bárokba is állandóan van valami. Nekem túl sok volt ez az 5000 utas, bánom, hogy nem kisebb hajóra mentem. Bár ez látványnak bizarr hatalmas élmény, de már biztos öregszem. Az ültetett vacsora jobban bejött, a büféétterembe hatalmas a tömeg, állandóan asztalt kell keresni, mert nincs üres csak elvétve. A medencék elég kicsik. A fakultatív nekünk mindenhol fürdőzés lett volna a szigeteken, de a hajón fizettünk be angol csoporttal ott olcsóbb, de nagyon kell a nyelvtudás, igaz mi városnézést iktattunk be, utána fürdést, amire így nyílván kevesebb idő jutott. Visszagondolva, ami hasznos...a Kajmánon ellehet simán egyedül boldogulni, jönnek az utcán kis zöld mikrobuszok ott inted le ahol akarod ott állítod le ahol akarod, ülnek benne helyiek is, de ha van szabad helye megáll ha nincs 2 perc és jön a kövkező. Cozumel fehér egyenruhás fehér taxisok simán ha érted az angolt elvisznek bárhová olcsóbban, csak előre meg kell beszélni. Jamaicán csoporttal voltunk, mert ott rossz a közbiztonság. a Bahamákon szintén angol csoporttal, ez nekem nagy csalódás volt,őrült tömeg, lépésben való közlekedés, szűk utcák, zsongás..mást vártam. Miami bejött bár itt is nagy a forgatag, de legalább van hely. Az aligátoros buli super. Kérdezz szívesen írok

Előzmény: Jutkácska (11578)
ffbb Creative Commons License 2018.12.10 0 0 11612

Írtam privát MSN :-)

Előzmény: Törölt nick (11610)
ffbb Creative Commons License 2018.12.10 0 0 11611

Hát nem lakunk annyira messze egymástól...Privátban itt lehetséges írni?

Előzmény: Törölt nick (11610)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.10 0 0 11610

Nagykanizsa :) Ti?

Előzmény: ffbb (11609)
ffbb Creative Commons License 2018.12.10 0 0 11609

Szia piros7979!

Hú de szupi akkor mi már félig ismerősök vagyunk? :-) Mo melyik feléből jöttök?

Előzmény: Törölt nick (11608)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.10 0 0 11608

Szia ffbb! Mi is akkor megyünk!:)

Előzmény: ffbb (11562)
KPKata1 Creative Commons License 2018.12.01 0 0 11607

Nagyon jó beszámolót írtál, köszönöm. Olyan jó volt olvasni :)

Előzmény: Akoka25 (11260)
schiffe Creative Commons License 2018.11.29 0 0 11606
sjocc Creative Commons License 2018.11.27 0 0 11605

Köszönöm!

Előzmény: SCHF (11604)
SCHF Creative Commons License 2018.11.27 -1 0 11604

Érdemes visszakeresni, mert igaz nem sok beszámoló van erről a térségről, de azért találtam egy jót, idemásolom:

"December 12-én délután indultunk Pestről az Emirates légitársasággal, egy másik fórumon olvasva a gép bal oldalára foglaltunk helyet, hogy lássuk a pálma szigetet. Ez nem jött össze, mivel az egy másik reptérhez volt kalkulálva, így nem láttuk, (hazafelé mondjuk jól láthattuk volna, ha nincs felhő). Késő éjszaka érkeztünk meg Dubajba, csodálatos kép tárult elénk a városról még a leszállás előtt. A reptér előtt álltak az állami taxik, mindegyik világos színű Toyota volt, csak azt nem értettük miért más színű a tetejük. Mi fogtunk egy rózsaszín tetejűt, aminek a sofőrje egy rózsaszín fejkendős sofőrnő volt. Itt ért bennünket az első (kellemes) meglepetés a nők helyzetével kapcsolatban. Elvitt minket az előre lefoglalt szállodába, ami az arab világ arab oldalát (Dubaj egyszerűségét) mutatta be. A fiaimnak mondtam is, hogy vigyázzanak a veséjükre, mert ki tudja hol vagyunk. Egy éjszakai szállásra elfogadható volt.

Reggel félhétkor már a müezzin hangjára keltünk. Reggeli után a szállodában lefoglaltuk a 20-ai szafari kirándulásunkat. Taxival elmentünk a kikötőbe, pillanatok alatt már a hajón voltunk. A hajóról sok mindent nem írok, hiszen mind tapasztalt utazók vagytok. Felmentünk a szobába, és kajálás után taxival kimentünk Dubajba, mivel a hajó csak este tízkor indult, volt időnk bőven szétnézni. A taxiórák 20AED-ről indultak a reptérről és a kikötőből, a városból 5AED volt a kezdő ár. Az első meglepetés az volt, hogy nem tudtunk sétálni a városban, járdát, vagy sétányt nem láttunk a Dubai Mall és a Burj Khalifa környékén. Végül rájöttünk, hogy azért nincs sétálásra lehetőség, mert nyáron elviselhetetlen a hőség és az embereket inkább a légkondis bevásárlóközpontokba csábítják. Most decemberben 27-30°C volt. Lefoglaltuk a Burj Khalifára a belépőt, így kedvezményesebb és biztos volt, így is már csak 19-én estére kaptunk 4 főre 500AED-ért.

Utána Taxival elmentünk a pálma szigetre, amelynek a fénypontja az Atlantis Hotel volt, amit kívülről megcsodáltunk a rengeteg turistával együtt. Majd visszamentünk a szállásra, mert elég késő lett. A második ültetésben vacsoráztunk. Este 10-kor, mikor elindult a hajó, igyekeztünk felmenni a fedélzetre, hogy újra megcsodáljuk Dubaj fényeit.

Másnap reggel megérkeztünk Abu Dhabiba. Taxival elmentünk a Nagy Mecsetbe, ami a világ második legnagyobb mecsetje. Sokan láttátok már a casablankait, ez viszont szerintünk sokkal szebb, monumentálisabb, díszesebb annál, valamint a környékén se volt szemét, mondhatni ragyogó tisztaság volt mindenhol. Igyekeztem öltözetemmel megfelelni az ottani elvárásoknak, de nem jött össze (blúz, térdig érő szoknya), mert csak úgy engedtek be, ha kölcsönöztem egy fekete hosszú csador szerűséget, amelynek a kapucniját is fel kellett vennem. Érdekes volt, mikor fényképezkedtünk a férjem közel állt hozzám, megölelt, már jött is a biztonsági őr és szólt, hogy nem érhet hozzám és álljon távolabb tőlem.

A következő stratégiai állomás a Ferrari World volt a fiaink miatt. Taxival mentünk oda is. Érdekes, hogy csak taxival tudtunk közlekedni, nem úgy mint a Földközi tengernél, mert a városnéző buszok nagyon drágák voltak (240-250AED/fő). Azon a napon nem jól osztottuk be az időnket, mivel a fiaink bementek a Ferrari World-be, mi nem számítottunk rá, hogy ilyen sokáig tart nekik bejárni a parkot, ezért az épületben maradtunk, nézelődtünk, vártuk őket, holott addig mi bejárhattuk volna a várost.

Visszafelé menet megnéztük az Emirates Palace-t, az is maga volt a csoda.

Este a vacsoránál kisebb fennakadásokba ütköztünk, mivel a pincérünk hirtelen lebetegedett, a helyettesítése pedig kicsit lassú volt, ezt kulturáltan szóvá tettük, másnap este már előre vártak minket, minden igyekezetükkel azon voltak, hogy jóvá tegyék az előző esti bakit. Többször személyesen még a főpincér is elnézést kért. Néha már kínos is volt ez a nagy "seggnyalás".

A hétfői napot tengeren töltöttük. Élveztük a decemberi hőséget, napoztunk, pihentünk. Délután ránéztünk a TVműsorra, és nagy meglepődésünkre a hajó műsor dvd-jén (amit az út végén árusítanak) a családunk volt rajta, amikor a kötelező kormánykerekes fényképet készítették rólunk.

Kedden reggel megérkeztünk Khor al Fakkanba, ahol különösebb látnivaló hiányában lesétáltunk a homokos tengerpartra, és fürödtünk, napoztunk.

Szerdán Muscatban kötött ki a hajó (Omán). Tipikus arab kikötővel, rengeteg taxissal. Egy nagydarab arab fiatalember volt a sofőrünk, aki első benyomásra kissé félelmetesnek tűnt, viszont nagyon kedves volt, előzékeny, közlékeny, szépen beszélt angolul. Egy gyönyörű várost láttunk, ami a sziklák közé épült, gyönyörű úthálózattal, tisztasággal. Nagyon sok helyet megmutatott nekünk, a csúcspont a szultán palotája volt. Majd 4 óra taxizásért 100$-t fizettünk. Az út végén egy helyi Souknál (piac) tett ki minket, ahol 500db hűtőmágnesen 5000db ruhán számtalan füstölőn és kasmírkendőn kívül nem lehetett semmit kapni.

A következő kikötő Kashab volt, de azt akár ki is hagyhattuk volna a megállók közül. Egy program volt a városban, egy öböl ahol elvileg lehet delfineket látni ha befizetünk a hajókázásra, valamint csempészhajókkal volt tömve a kikötő. Ennél több lehetőség sajnos tényleg nem volt a városban, így maradt a jacuzzi és a napozás a hajón.

Pénteken reggel visszaérkeztünk Dubajba, de csak szombat reggel kellett elhagyni a hajót, így pénteken este sokáig kint maradhattunk a városban. Péntek délelőtt Dubaj Marina nevű városrészét néztük meg, az maga volt a csoda a mesterséges vízi útjaival, zöld területeivel, felhőkarcolókkal, rengeteg étteremmel és karácsonyi díszítéssel. Visszafelé metróval jöttünk be a városba, mivel a péntek munkaszüneti nap náluk, sok minden zárva volt, a metró is csak délután 1 kor indult, hatalmas tömeggel. Ott a családom majdnem elveszített, mivel rossz helyen álltunk (a nőknek és gyerekeknek fenntartott metrókocsi előtt), ahonnan a család férfi tagjait határozottan elküldték, de megtaláltuk a "vegyes" kocsit is.

Kora délután megnéztük az aranypiacot, ami részlegesen volt csak nyitva, hiába nőből vagyok, annyira nem hatott meg, teljesen más stílusúak azok az ékszerek, mint amit itthon szokhattunk meg és az ára sem volt annyira kedvező. A délutáni pihenő után indultunk a Burj Khalifába. A Dubai Mall-on keresztül lehetett megtalálni a bejáratot. Eszméletlen tömeg hömpölygött péntek este a plazaban. A biztonsági ellenőrzések után kb 1 óra volt, mire feljutottunk. Nagyon szervezetten, csoportosan bonyolítottak mindent. A 124. emeleten volt a kilátó, ahonnan 360°-os panoráma tárult elénk, esti fényben (megmondom őszintén szép volt, de annyira nem nyűgözött le, mert ezt láttuk a repülőről is). "

sjocc Creative Commons License 2018.11.27 0 0 11603

sziasztok! Volt esetleg valaki az MSC Splendida-val, az arab öbölben? Vagy jön esetleg valaki január 19-26-ig? Szívesen olvasnék élménybeszámolót, tippeket.. stb. Köszönöm!

kagi1121 Creative Commons License 2018.11.26 -1 0 11602

A taxis végig velünk volt,sőt idegen vezetőként működött.Mi általában társultunk másokkal és így kb. 20 dollár volt a két órás város nézés.A 7 mille beachnél 8 dollár a taxi díja/2főre és meg mondod mikor jöjjön vissza érted a taxi.Ocho Rios a vízesés,kb.20 dollár volt,de ha jó kondiba vagytok meg  lehet gyalog is csinálni.

Előzmény: ercsi970 (11581)
maritimer Creative Commons License 2018.11.26 -1 0 11601

Ha amerikai magyar irodat akarsz magyarul beszelo ertekesitokkel akkor http://hunameca.com/

vagy http://hunamecagroup.com/

Előzmény: henike0 (11600)
henike0 Creative Commons License 2018.11.26 0 0 11600

köszi az infót :) legközelebb okosabbak leszünk. Első hajóutunk, gondoltam először elmegyünk így. Tudsz linkelni majd oldalakat, ahol lehet foglalni olyan jó árban ? Előre is köszi

Előzmény: maritimer (11588)
henike0 Creative Commons License 2018.11.26 0 0 11599

Kedves Sziiszi61,

szuper, mert mi eddig ketten vagyunk :) várunk benneteket , remélem tudunk egyeztetni :)

Előzmény: Sziiszi61 (11590)
Frenk66 Creative Commons License 2018.11.25 -1 0 11598

Szia

Köszönöm hogy válaszoltál...

Igen, remélem emlékezetes lesz az út, bízom benne hogy nem okoz semmi csalódást.

Előzmény: Janos32 (11596)
álom5 Creative Commons License 2018.11.25 -2 0 11597

Nagyon szépen köszönöm a részletes tájékoztatást.  Akkor jól gondoltam, hogy Cartagena jobb a hajós kirándulással, mint a magunk szervezte.....

Előzmény: Janos32 (11595)
Janos32 Creative Commons License 2018.11.25 -1 0 11596

Erre igy nehez valaszolni, mert ami nekem tetszik, az lehet, hogy nekem nem (vagy forditva).

Egy nagyon jol osszeallitott utvonal. Kimondottan sokat es erdekes, europai szemnek teljesen szokatlan dolgkat lehet lani es a tengeri napokon lehet pihenni a fedelzeten. 

Nekem az eddigi egyik legjobb, legvaltozatosabb es legerdekesebb utazasom volt. 

Előzmény: Frenk66 (11594)
Janos32 Creative Commons License 2018.11.25 -2 0 11595

Mi a Cartagena City Tour (CAR01) kirandulasra fizettunk be. Az egyik legjobb kirandulas volt az eddigi utjaink kozul. - Bar ez attol is fugg, hogy a turavezeto milyen. Ez nagyon erdekes, tartalmas, valtozatos kirandulas volt. 

Az egyeni kirandulasokat nem igazan javaslom. Az utcai arusok, meg del-amerikai/karibi mertekkel nezeve is iszonyat eroszakosak. 
A busz meg meg sem all, mar futnak a busz mellett, utik az ablakokat. A leszallo utasokat ketten-harman fogjak karon es huzzak felre. 

Kokaint barmelyik gyogyszertarba lehet kapni kimerve dobozban, de ugy arujak mint az esti hirlapot.  marihuanat zoldsegesnel vagy a sarki fuszeresnel ezerfele kiszerelesben lehet kapni. 

A kikoto mellett van egy kis park (2 perc gyaloglas), ott rengeteg szines madar, szep noveny van es termeszetesen egy nagy ajandekbolt. 

Ez meg a kikoto orzott teruleten belul van, igy biztonsagos, bar max 1 ora idotartamra nyujt erdekesseget. 

Panama: Itt annyi arus nincs, de Cristobal egy teljesen lepusztult hely. Nincs semmi erdekes. 

A kikotobol gyalog nem lehet kimenni, legalabb 1 oras gyaloglas kontenerek, iparvaganyok kozott. Viszont a hajo mellett egy rakas tour operator lesz, azok megbizhatoak. Erdemes olyan turara menni ami Panama City-be megy, az sokkal szebb es latvanyosabb.

A panama csatorna belepodija 15 dollar/fo. Ennyiert lehet nezni egy rakas ember hatat - mivel sokat ugysem lehet lani a tomegtol.

Egyebkent egy betontekno amibe orankent bevontatnak egy teherhajot. Ennyi az egesz. 

En itt is MSC kirandulason voltam (Embera Indian Culture), egy indian faluba visznek el, ott lehet lenni a helyiekkel, meg lehet kostolni a kajajukat. Az elmeny valoszinuleg mindenkinek egy eletre megmarad. 

Costa Rica a Banana Plantation tour szerintem semmit nem er. Egy pici ultetvenyre visznek el, szinte semmi erdekes nincs. 

Az orszag amugy latvanyos (a katasztrofalis utakat leszamitva). Gyonyoru a novenyzet, itt egy lajhar log a farol, amott majmok ugralnak. 

Ocho Rios-on mar 4x voltam, alapvetoleg nem valami erdekes a varos. Semmi ertelme gyalog setalgatni. Van egy strand kb 15-20 perc gyaloglasra a kikototol (a hajo bal oldalarol latni is lehet). A piac kb 40 perc gyaloglas. Van egy kisebb eloszor a bal oldalon, majd egy nagyobb a jobb oldalon. A kisebb boltokban (pl ha innivalot akarsz egy ABC aruhazban) arra kell figyelni, hogy az arak Jamaicai dollarban vannak kiirva (1 USD = 70 Jamaicai dollar). 
Itt a Martha Brea Bamboo Rafting-ra mentem el. Fabol keszult tutajokon visznek egy folyon. Nyugis, relax "utazas" es kozben erdekes lehet a folyo partjan elo emberek mindennapi elete, az allat es a vadvilag. 
A vizesesnel iszonyat tomeg van.

Előzmény: álom5 (11593)
Frenk66 Creative Commons License 2018.11.24 0 0 11594

Szia

Mi volt a tapasztalatod ?

Mire érdemes figyelni az út során ?

Előre is köszönöm...

Előzmény: Janos32 (11592)
álom5 Creative Commons License 2018.11.24 -1 0 11593

Szia Janos 32!

A véleményedre vagyok kíváncsi, hogy pl.  Cartagena-ban érdemes befizetni az MSC fakultatív kirándulásra, vagy Te mit ajánlasz????  Néztem, hogy van ott is   hop on-hop off  busz, csak nem tudom, hogy kijön-e a kikötőbe?  Kolumbia nem annyira nem annyira biztonságos, kicsit félünk a taxis verziótól.

A többi szigetről is, ha van valami hasznos infód, szívesen veszem.

Előre is köszönöm.....

Előzmény: Janos32 (11592)
Janos32 Creative Commons License 2018.11.24 0 0 11592

Ugyanezen az uton voltam tavaly karacsonykor. 

Előzmény: Frenk66 (11591)
Frenk66 Creative Commons License 2018.11.24 -1 0 11591

Nyugat-karibi körutazás Panama érintésével – csoportos hajóút

az MSC Divina fedélzetén

Időpont:                   2018. december 8-21. (14 nap / 12 éjszaka)

Utazás:                     az Air France/KLM légitársaság menetrend szerinti repülőjárataival,                                 turista osztályon.

2018. december 08.            Budapest – Párizs               09.50 – 12.10           AF 1395

2018. december 09.            Párizs – Miami                     13.25 – 17.30           AF 090

2018. december 20/21.      Miami – Párizs                     20.10 – 10.45           AF 099

2018. december 21.            Párizs – Budapest               12.50 – 15.00           AF 1249

Szép napot mindenkinek !

Első utunkra készülünk, sok információt olvastam itt a fórumon, ezúton is köszönöm mindenkinek aki hasznos tanácsokkal segíti a többieket.

Ismeri valaki ezt az útvonalat, esetleg jön valaki erre az útra ?

Sziiszi61 Creative Commons License 2018.11.23 -1 0 11590

Henike0

Nagyon jo az utvonalatok, klasz lesz !

Mi is jàrtunk màr arra, most meg erre megyünk.

irigykedünk, jo lesz Nektek nagyon.

majd talàlkozunk.

Mi majd ott foglalunk, mert van tapasztalatunk, hogy sokkal olcsobb.

Majd összefogunk és egy kis buszal elmegyünk együtt többen esetleg, mert lesznek még magyarok ugyis, igy szoktuk menni.

Jó utat !

SCHF Creative Commons License 2018.11.23 0 0 11589

Szia!

Mi is erre az útvonalra megyünk januárban. Ha megjövünk, megírom az úti beszámolómat ide a fórumra.

De ha addig is valaki beszámolna, hogy mit csinált a szigeteken, annak nagyon örülnèk.

Előzmény: ercsi970 (11580)
maritimer Creative Commons License 2018.11.22 -1 0 11588

Ez pont 30%-kal olcsobb az amerikai irodaknal :-) Dollarban kerul annyiba mint a neckermannal euroban. 
Plusz az amerikai irodak ingyen adjak a korlatlan italcsomagot is. 

Ugy latom otthon meg mindig szep kis arressel dolgoznak az irodak es szandekosan magasan tartjak az arakat. 
Mondjuk ha erre is van eleg ugyfeluk akkor ertheto.

Előzmény: henike0 (11585)
Jutkácska Creative Commons License 2018.11.22 0 0 11587

Szia!

Hazaértél már? Tudsz írni hasznos infókat? Milyen volt?

Előzmény: KrapuLaci (11539)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!