Az király :). hírből se láttam még baloldali ajtókat amik nem kezdtek még rozsdásodni. Ha még találnék is két ajtót akkor: 50 ezer a két ajtó festése plusz amennyiért megveszem. Hogy színben azonosat találni ami nem rozsdás az meg elég esélytelen :) Premiumblau az enyém egyébként.
Hali. Szerintetek miért nem tudom a kulcsot tanítani? Gondoltam kicserélem a pótkulcsban az elemet, mert rápróbáltam és csak pislákolt. Új elem be, gyújtás, nyomkodom de nem történik semmi. Az eredeti kulcsot sem tudom újraprogramozni, így ha abból is kimegy az elem akkor ba..hatom.
Ez vidéki kisvárosban volt. Karosszéria lakatos és fényező egyben. Nem olcsó a környéken, de nekem akkor fontos volt, hogy a megbeszélt időpontban fogadják az autót, a megbeszélt határidőre pedig legyen kész, mert munkaeszköz volt, és sem kedvem, sem időm nem volt külön karosszériással és fényezővel külön egyezkedni, illetve ahhoz, hogy esetleg az időjárás keresztülhúzza a számításaimat. Nekik van fényező kamrájuk, és jól is jött, mert zuhogó eső volt a fényezés idején. Ja még annyi, hogy a kárpitokat én üléseket én szereltem ki, és a végén vissza is, nem szeretem a belső dolgokat szerelőre bízni.
Az igen, nem semmi árak, igen vidéken nem 100 hanem 75, vidd le, hozd el, macera, utazás. Felejtős akkor ez a dolog, mert ha ezt hozzáveszem plussz a küszöböket meg az ajtó sarkát akkor már közel 200ezer.
Nekem 2,5 éve 100 ezer volt a hátsó ívek cseréje és a fényezése. Azt hiszem még plusz 13-at kellett fizetnem a 2x2 pár javítóívért.
A két komplett hátsó elem lett fényezve mindkét oldalon, illetve minden ajtónak az alja. A bal hátsó ajtó telibe lett fényezve plusz a csík újra lett ragasztva, a többinek csak az alja lett fényezve a díszléc alatt. Az ajtók le lettek mind szedve, ki lettek drótkorongozva mert az alsó részüket kiütötte a rozsda.
Egy kis segítséget kérnék, hátha valaki találkozott már ilyennel. Opel Vectra 2.0, 1998, X20XEV.
Nehezen indult, check engine világított. Kiolvasva a hiba... főtengely jeladó kicserélve, hibakód törölve. Kb 20 km megtétele után rántott egyet, check engine világít és ugyan azt produkálja. A lábakon mért ellenállás értékek megegyeznek egy teljesen új jeladón mértekkel. A vezérműtengely jeladó is kimérve, a megadott értékek között van. A vezérműtengely és főtengely jeladó vezetékein szakadásvizsgálat megvolt a motorvezérlőig, tehát a két vezeték hibátlan. Most be se indul. Mi lehet ami ezt produkálja? Előre is köszönöm!
Tudtok ajánlani esetleg megbízható vkit alvázvédelemmel és rozsdás részek javításával kapcsolatban BP-en?
Rozsda a szokásos helyeken, hátsó sárvédőív aljánál a küszöbnél kezdett megjelenni, szeretném a mostani rozsdát eltüntetni és javíttatni a fényezést is ahol ez megtörténik a gyári színre.
Illetve aki javitatta az autóját ebben az ügyben megtudja mondani hogy ezek milyen nagyságrendüek voltak forintban? (tól-ig)
Olvastam, hogy a z18xe motorvezérlővel milyen gondok vannak. Nem volt olyan aki esetleg átszerelte a blokkról vissza a kesztyűtartó mögé ahol az x18xe modellé is volt?
Ez az ECU gond, kb. milyen futásteljesítménynél jön elő?
Kuplungszagot már én is éreztem, de azért látható füstig nem ment el a dolog. Egy szűk, emelkedős udvarból kellett kitolatnom, jó 5-6 percig játszottam, mire sikerült, szag volt, de nem lett semmi baja a kuplungnak.
Ettől amúgy beesni nem fog, maximum elcsúszik, ha nagyon megég, vagy nagyon elvékonyodik a felülete. De ezek a tárcsák bírják a strapát, nem fog csak úgy elkopni. A kinyomócsapágy a gyenge pont.
Hát nem érzem hogy csúszna, csak egy 30 km-es falvak/városok utáni úton (szóval váltani kellett többször is) az ismerősök vmi fura szagot éreztek, de nem tudták biztosan hogy kuplung vagy fék.
Na erre jött rá a hegyi utam, ahol a füstjeleket küldtem elég szépen a kuplunggal pár másodpercig... Nem érzem hogy beesett volna, de ha a szag onnan eredt akkor csak idő kérdése.
Viszont hogy az élet ne legyen olyan szép... Reggel 5re mennék dolgozni, nagy lelkesen bepattanok a vectrába, indítok, röffen egyet, leáll. na már tudtam hogy baj van mert máskor is csinált ilyet, gondoltam hosszú indítózás és elkapja és utána megy szépen. Hát most nem ment. Na elvittek dolgozni, meló után kollégával ráfeküdtünk, hátha nem az adagoló halt meg, csak valahol falsot kap.
Az adagolóból jön egy vékony gumicső a porlasztókhoz. (van ennek vmi speckó neve, de nem vagyok dízel szakértő, de gondolom tudjátok mi az.) itt szivárgott az üzemanyag. Gondolom itt szívott falsot is. a csövet cserélni akartam, de a kezembe maradt több része is, így az összes csövet kicseréltem. Na igen ám, de a reggeli indítózástól levegős lett a rendszer. Mivel úgy is állt, így 300 km-rel hamarabb megtörtént az olajcsere, szűrők cseréje. Szóval újra levegős a rendszer, de már rámsötétedett. Na irány a net, google, de nem sok siker. Végül eljutottam ide és a korábbi hsz-ből vett tanácsot fogom megfogadni.
Viszont találtam egy olyat, hogy kézi levegőtelenítő pumpa. nézegettem youtubeon, de valahogy nem tiszta a kép a bekötéséről. Erről van valakinek valami infója, tapasztalata tippje? 1-7000 ft közt találtam, végül is nem egy egetverő összeg, hogyha valamitől levegősödik a rendszer, utána ne kínlódjak a levegőtlenítéssel.
Szerintem uregvedozni kell addig, amig belülről el nem kezd rohadni. Illetve ezt ismételni evente-kétévente. Plusz az alsó kifolyó járatok tisztán tartása.
A rozsdasodasra valo hajlam megvan, viszont sokat szamit a hasznaat módja. Az első sarvedo a legkisebb probléma, egy az egyben lehet cserélni. A hatsohoz, illetve a kuszobhoz sajnos hegeszteni kell, a hegesztési pont pedig sajnos a további korrozio melegágya.
Van valakinek olyan bőrkormánya amin elég gatya a bőrözés? Mert vennék egyet de mivel újra huzatnám nem kell jó állapotúnak lennie, és drágának sem :) Nos valakinek?
Szia, mivel lehetne kikezelni, hogy ne is kezdjen el rohadni? Az enyémek olyan szépek, hogy el sem lehet hinni, és nem is akarom hogy elkezdjen rohadni. Bár azt nem értem hogy a gyári ívek vannak még rajta, 4 éves korától garázsban állt végig, mindenhol szép, JE első sárvédő alja rohad, és az első hossztartók szétnyíltak. De az ajtók aljai hibátlanok é s hátsó sárvédők is csak most kezdtek el csipásodni. Ki érti ezt...
Nekem október elején csinálják. Debreceni vagyok. A két hossztartóból ki kell vágni elég hosszan, pótolni fogják. Én se láttam még utángyártottan hossztartót, csak talán A vectrahoz. Na a két hossztartó javítás, plusz a két baloldali ajtó alján lévő rozsda javítása fényezéssel, plussz küszöb illetve ajtó üregvédelem lesz 70 ezer Ft.
Érzel bármi furcsát, például hogy feljebb fog a kuplung, mint előtte? Vagy csúszik? Ha nem, akkor szerintem semmi kárt nem szenvedett. Alkatrész ügyben nézd meg pl a Cromaxot, kinyomó, szerkezet, és tárcsa kell a komplett cseréhez. Érdemes a váltó felőli főtengely szimmeringet is cserélni ilyenkor.
Az előzmény: Volt egy hegyi utam ami nem úgy sült el ahogy kellett volna és hát a kuplung kapott rendesen... (nem részletezem, de szerintem 10 évet öregedett a kuplung én meg 50et).
Egy 98-as B vectra X20DTH motorkódú kombiról van szó.
Kb mennyire számíthatok egy komplett kuplung feljúítással? Az oké hogy kell kuplungtárcsa, de mik kellenek még? vagy szettben van? Tudom a munkadíj eltérő, de ha valakinek van hasonló tapasztalata, mennyiből úszott meg egy ilyet?
Nem csak ülést és ajtókárpitot cseréltem, hanem a komplett belsejét, beleértve a padlókárpitot a tetőig, az összes műanyagot, a csomagtartóban is, jah és ami a legjobb volt a teljes műszerfalat :)
Csak egy jó szaki kellene aki gyorsan és jó áron megcsinálja a javítást.
Nem bonyolult de azert ules+ajtokarpit cserenel bonyolultabb. Ha kint van az ülés akkor mar könnyebb. Két darabban van a szőnyeg, elol+hatul, szerintem eleg szelekrol felforditani, alarakni egy rossz fektarcsat, ami eltartja a padlotol. Plusz a vezetekekre figyelni
"nem tudom, hogy létezik-e előre gyártott kivitelben az a merevítő, de azt nekem is cserélni kellene. budapesten vagy a közelben nem tudsz egy jó szakit aki megcsinálná? Elvileg nem egy bonyolult dolog a javítása, hiszen nem kell fényezni és annyira nem is bonyolult meghajlítani sem egy olyan elemet."
Hát, gondolod te :) Az attól függ, mennyire van elrohadva. Ha a padlólemezhez kell hegeszteni az iszonyat szívás, mert belül ki kell pakolni hozzá az egész autót a hegesztés felett. Ha nem teszed, akkor szétég minden a hegesztés közben, ami hozzáér. Olyan hő keletkezik ott.
Köszi az infót, cromaxtól rendeltem eredetit, 21e forint ami egy dolog, de csak hó végére érkezik meg... Szalad a szekér így is, vagyis inkább gurulgat, de már jó lenne kicserélni. A hanspries utángyártott legalább fixen rossz benne, azonnal dobja a hibakódot, ami benne volt era az csak hol rossz volt hol nem...
Ascer: nem tudom, hogy létezik-e előre gyártott kivitelben az a merevítő, de azt nekem is cserélni kellene. budapesten vagy a közelben nem tudsz egy jó szakit aki megcsinálná? Elvileg nem egy bonyolult dolog a javítása, hiszen nem kell fényezni és annyira nem is bonyolult meghajlítani sem egy olyan elemet.