Keresés

Részletes keresés

christy1987 Creative Commons License 2006.12.19 0 0 2437
Hello! Megveszem neked azt a könyvet, ha cserélünk? Budapesti vagy? Mailemen elérsz, christy@cs.elte.hu. Christian
Yreg Creative Commons License 2006.12.18 0 0 2436
Én csak azt nem értem, hogy az AC-könyvek jogtulajdonosa nem tudott arról, hogy az MKK helyett az Aquila adja ki Mo.-n az AC-ket? Ha igen, hogy engedhette meg, hogy ilyen randa borítóval, és AC aláírása nélkül jelenjenek meg (mert az aláírás is egy feltétel volt! - az EK is azért indított új sorozatot AC aláírásával és a hollóval)???
Előzmény: Bmatyas_81 (2435)
Bmatyas_81 Creative Commons License 2006.12.18 0 0 2435
Én nem is azt mondanám az Aquila által kiadottakra, hogy ronda, hanem hogy nem úgy néz ki, mint ahogy egy kriminek kéne kinézni. A Gyöngyöző cián szerintem úgy néz ki mint egy szakácskönyv.
Egy-két jó dolog azért almondható róluk: maga a regény azért ugyanaz, keményborítósak, ráadásul méretben is kb. passzol az európás és mkk-s keményborítósokkal, tehát a polcon tartva "kompatibilis a többivel".

Ráadásul az is bosszantó, hogy azért jelenhettek meg így szerintem, mert az mkk mikor csődbe ment az mkk tartozásai fejében az Aguila tulajdonosa a Lapics kft átvette többek közt az mkk-nál lévő A.C. könyvek még meglévő kiadási jogát. Mert mostmár A.C. könyvek, ahogy az európások is egységes külsővel jelennek meg majdnem az egész világon. Ezért ha lejár ezeknek a joga, többé valószínűleg csak a külföldi tulajdonos által egységes formában jelenhetnek meg Magyarországon is.
deirdre Creative Commons License 2006.12.18 0 0 2434

Szia Christian!

Ha megveszed nekem angolul Az álmok háza c. könyvet, akkor a magyar nyelvű(könyvklubos) a tiéd lehet. Egyszer olvasott, megkímélt példányom van. A Libriben 1.531,- Ft, de törzsvásárlói kártyával 1.378,- Ft. Az eredeti címe: While the Light Lasts. Mit szólsz?

Én már egy ideje az eredetiket gyűjtöm, de elég költséges a csere. Magyarul csak a régi Európa Kiadós Fekete Könyveket és az Albatroszokat akarom megtartani.

Az összes többi Könyvklubos Neked is megvan, ezért nem ajánlok több cserét.

Az Aquila (?) tényleg nagyon ronda. Ma láttam.

Előzmény: christy1987 (2433)
christy1987 Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2433
Valóban... de azok nemhogy drágábbak 300al, de rusnyák is mint a sz@r :) Köszönöm a felsorolást... még kutatok, boltokban, hátha kisebbekben van maradvány, a többire meg fel a piacterekre :) Christian
Yreg Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2432

Idéntől az Aquila kiadó is elkezdte kiadni A.C. műveit. (sajnos...) De csak azokat, amik korábban a Magyar Könyvklubnál jelentek meg.

Eddig ezeket adta ki:

A titokzatos Kék Vonat

A kristálytükör meghasadt

Gyilkosság meghirdetve

Feketekávé

Gyöngyöző cián

Mrs McGinty halott

A hét számlap rejtélye

Gloriett a hullának

Gyilkosság a csendes házban

Hétvégi gyilkosság

Miért nem szóltak Evansnak?

Poirot karácsonya

(az első hatot még nyár elején-közepén; a második hatot most, december elején)

Bmatyas_81 Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2431
Ezek alapján az alábbi 25 könyved nincs meg ebből a sorozatból:

Paddington 16.50
A kristálytükör meghasadt
Holttest a könyvtárszobában
Rejtély az Antillákon
Nemezis
Egy marék rozs
Gyilkosság meghirdetve
Bertram szálló
Tíz kicsi néger
Bűbájos gyilkosok
Az álmok háza
Gloriett a hullának
Macska a galambok között
Öt kismalac
Gyilkosság Mezopotámiában
Poirot karácsonya
Az Ackroyd gyilkosság
Nyaraló gyilkosok
Cipruskoporsó
Temetni veszélyes
A titokzatos kék vonat
Gyilkosság a diákszállóban
Gyilkosság az Orient expresszen
Halál a Níluson
Az ABC gyilkosságok

Na ennyi. Ha ezt mind az általad említett kiadásban akarod megszerezni, javaslom az on-line piactereket, antikváriumokat; mert újonnan egy részük nem, vagy csak más kiadásban kapható.
Előzmény: christy1987 (2430)
christy1987 Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2430
Igen, igen, egyre gondolunk! Nekem is úgy rémlett, hogy azok között van Európás is, csak nem akartam összevissza írni:) Nekem 14 darab van meg:

Mrs. McGinty halott, Tizenhárom rejtély, A hét számlap rejtélye, A váratlan vendég, Gyöngyöző cián, A kutya se látta, A karácsonyi puding, Zátonyok között, Gyilkosság méretre, N vagy M, Gyilkosság a csendes házban, Hétvégi gyilkosság, Feketekávé, Miért nem szóltak Evansnak...

Csak azért írtam le, hogy ezeket se kelljen begépelni:) De a többi 25 darabot hálás lennék ha leírnád:) Mert így a címlistával a kezemben tudnám gyűjteni, és látnám a szemem előtt a célt:) Christian
Bmatyas_81 Creative Commons License 2006.12.17 0 0 2429
Arra gondolsz amik keménykötésűek, mint az új európások és Agatha Christie képe is rajta van?

Egyébként ezzel a stílussal nemcsak az MKK, hanem az Európa kiadó is adott ki könyveket.

A két kiadó az általad írt formában 39 regényt/novelláskötetet adott ki összesen. (Ahogy így hirtelen megszámoltam a polcon, mert nekem mind megvan.)
Ebből kb 10 körüli európás, a többi MKK-s.

A címek is érdekelnek? Ha lesz egy kis időm leírhatom.
Előzmény: christy1987 (2428)
christy1987 Creative Commons License 2006.12.16 0 0 2428
Sziasztok! Most láttam ezt a jó kis fórumot, nem olvastam vissza az elmúlt több száz hozzászólást, lehet hülyeséget kérdezek, de az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e tudni, hogy a könyvklubos kiadású, illetve könyvklubos kinézetű könyvekből, amik mostanában 1480 forintos áron kaphatóak amíg még vannak (remélem érhető melyik típusra gondolok) melyik regények jelentek meg. Válaszotokat előre is köszönöm. Christian
Phaedra11 Creative Commons License 2006.12.14 0 0 2427
Hú, köszi, ez jó hír!
Előzmény: charlie b (2426)
charlie b Creative Commons License 2006.12.14 0 0 2426

Most néztem a Bufi februári megjelenéseit, lesz köztük 4 Miss Marple DVD is. asszem 990-ért:

Gyilkosság a paplakban, 

Bertram hotel, 

Nemezis, 

Takard el az arcát.

Előzmény: Phaedra11 (2397)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.11 0 0 2425
Azoknak akik még nem ismernék ezt a fórumoldalt...

http://agathaforum.proboards85.com/
Junior(y) Creative Commons License 2006.12.09 0 0 2424
Az én kedvenceim Agatha Christitől:
Poirot karácsonya
Macska a galambok között
Nyaraló gyilkosok
Gyilkosság Mezopotámiában
5 kismalac
10 kicsi néger
Yreg Creative Commons License 2006.12.04 0 0 2423

Előrelthatólag, kb, sacc per kábé?

:-)

Előzmény: georgea (2422)
georgea Creative Commons License 2006.12.04 0 0 2422
...amint sikerül megegyezni a jogtulajokkal,...
Yreg Creative Commons License 2006.12.03 0 0 2421

Megnéztem az oldaladat! Nem sok minden van rajta!:D

A zene honnan jött? Csak nem az (általad egekig magasztalt-) Halál a Níluson fimzenéje...? Mert nekem most csak az ugrott be így hirtelen a zene alapján!

:-))

És mikor lesz kész az oldal?

georgea Creative Commons License 2006.12.03 0 0 2420
Magyar Agatha Christie STORE
'Minden, ami Agatha Christie!'

Magyarország legszínvonalasabb Agatha Christie-vel
foglalkozó weboldala előkészületben!!

cím:
http://www.agathachristie.co.hu/

"Legyetek üdvözölve a körben!" :)
Kisildikó Creative Commons License 2006.11.30 0 0 2419
MInek nekik új címet gyártani azért, mert film lesz belőlük?
malvin2 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 2418
Egy ötlet az oldalhoz: néhány régebbi David Suchet hosszu Poirot filmnek két különböző szinkronos változata is van, más-más címekkel. Az adott filmeknél mindkét magyar címet meg lehetne említeni. Pl: Gyilkosság a diákszállón/A kisegér mindent lát.

Egyetertek az 5lettel.
Az en kedvencem a
Murder in the Mews / Gyilkosság a csendes házban / Gyilkosság a sikátorban / Gyilkosság az emeleten.

Es hogy valamivel hozza is jaruljak egy ilyen keresztreferencia elkeszitesehez, en csak 1945 elott megjelent krimik utan nyomozva a kovetkezo A.C. konyv aliasokat talaltam:

A kék express [Palladis 1 Pengős] = A titokzatos Kék vonat
Ne jöjj vissza… [Palladis Rt.] = Gyilkosság Mezopotámiában
Vádol a rózsa! [Palladis Rt. Pengős Regények] = Cipruskoporsó
Poirot mester bravúrja = Az Ackroyd-gyilkosság
A négyek társasága = A titokzatos négyes
A vörös sál = Ház a világ végén
Az áruló szemüveg = Lord Edgware rejtélyes halála
A behavazott express = Gyilkosság az Orient Expresszen
Hercule Poirot téved? = Tragédia három felvonásban
Poirot gynúba esik = Halál a felhők fölött
Poirot és az ABC = Az ABC-gyilkosságok
Hercule Poirot ismét munkában = Nyílt kártyákkal
A néma tanú = A kutya se látta
Poirot kéjutazáson = Halál a Níluson
Poirot mester = Találkozás a halállal
Valaki csenget… = Poirot karácsonya
A láthatatlan hóhér = Tíz kicsi néger
Valaki hiányzik = Gyöngyöző cián
Szemfényvesztés = Tükrökkel csinálják
Előzmény: charlie b (2413)
Bakata Creative Commons License 2006.11.29 0 0 2417
Nekem megvan a Temetni veszélyes, tv-ből vettem fel, dvd-sítettem, szívesen átmásolom! bakataerd@hotmail.com
Előzmény: Phaedra11 (2407)
Phaedra11 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 2416
Sziasztok!

Nekem 10 perc a személyes átvétel a netpiac telephelyén.
Ha valaki kéri, megveszem neki, aztán átadom, vagy elpostázom ajánlva, az mégsem 1 rugó, csak mondjuk 400 max.
Előzmény: malvin2 (2414)
charlie b Creative Commons License 2006.11.29 0 0 2415
Az xpressen is lehet kapni, de december 6.-a utáni megjelenéssel.
Előzmény: malvin2 (2414)
malvin2 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 2414
a netpiacon kivul hol lehet meg kapni a Bűbájos gyilkosok c. DVD-t?
Mert hiaba olcsobb a netpiacon, tobbe kerul a leves (szallitas ill. postakoltseg) mint a hus.
charlie b Creative Commons License 2006.11.28 0 0 2413
Egy ötlet az oldalhoz: néhány régebbi David Suchet hosszu Poirot filmnek két különböző szinkronos változata is van, más-más címekkel. Az adott filmeknél mindkét magyar címet meg lehetne említeni. Pl: Gyilkosság a diákszállón/A kisegér mindent lát.
Yreg Creative Commons License 2006.11.28 0 0 2412

Szerintem is fel lehetne dobni azokkal a dolgokkal, amiket már más is javasolt előttem. Néhány kiadás hiányzik (pl. Rejtély az Antillákon-Európás; Nemezis.Európás; Herkules munkái-egyikfajta Hunga; Tükrökkel csinálják-Hunga) A neten nagyon sok kép van AC-ről, az oldalra is lehetne tenni többet. Esetleg a fontosabb színészekről (Suchet, Joan Hickson, Margaret Rutherford...) is lehetne valami életrajzfélét feltenni, képekkel. A Tudod-e kvíz helyett (ami már egy éve >>ÚJ!<< felirattal rendelkezik...) többféle kvízt, játékot feltenni. Én a fórum rendszerét szerkeszteném újra; ha megoldható- regisztrólós rendszer lenne a legjobb megoldás, mivel az utóbbi időben nagyon sok olyan ember írt a fórumba, akiknek nem kellett volna, és nagyon trágár kifejezéseket használt. (Ezeket a hozzászólásokat akár el is lehetne távolítani.) Valamint így az is elkerülhetővé válna, hogy másnak a nevével belépjen valaki, és az ő nevében írjon (ilyenre is volt már példa.)

Huhh, ez egy kicsit sok lett. ;-)

Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 2411

Köszi. :-)

Tetszik a hely. Látom: "Várjuk bármelyik könyvhöz az ismertetőket, leírásokat, véleményeket! Egyetlen kikötés van: az üzenet ne tartalmazza a megoldást!"

Pont ezt akartam első körben javasolni, nem ártana, ha minden könyvhöz lenne valami személyesebb jellegű, hosszabb kifejtés.

Lehetne egy olyan részleg, amelyben a könyveket tovább elemzik, ezúttal a SPOILER tábla kitételével, tehát mindenki csak saját felelősségére nézzen be. Vagy a lap fórumán ez megtörténik?

Nem ártana valami háttér, mert nem a legszebb ez a fehér alap. Egyszerű, tetszenek a kis szövegdobozok, de egy igazán szép háttér sokat dobhatna rajta (középen esetleg egyszínű, hogy ne legyen zavaró a szemnek, és a széleken lehetne a léyneg). Ha nagyon ráértek, akkor több is lehetne, ami váltakozik altémánként. Milyen hátterek? Éljen a photoshop és a fantázia. :-)

Képek - nem néztem még alaposan körül a filmeknél, de ha vannak promóciós képek illetve kikockázott jelenetek, akkor azokkal össze lehetne hozni néhány színes leírást.

Előzmény: charlie b (2410)
charlie b Creative Commons License 2006.11.28 0 0 2410
Az oldal pontos címe: agathachristie.vcd.co.hu/
Előzmény: Törölt nick (2409)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.28 0 0 2409
 Keresem az oldalt, de nem találom, mi is a pontos címe? Az adatlapodon lévő cím nem működik. Ha látnám, akkor valószínűleg lenne pár további ötletem. ;-)
Előzmény: -Tamas- (2408)
-Tamas- Creative Commons License 2006.11.28 0 0 2408
Most, hogy közeledik a karácsony, az évben először lesz szabad hétvégén (végre!), és úgy gondoltam, mindenkit véleményét megkérdezném arról, hogy mivel lehetne feldobni a magyar Agatha Christie-s oldalt.

Nekem is van rengeteg ötletem, az információállomány is igen gazdag, de eslősorban most a Ti véleményetek, javaslatotok érdekelne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!