Én csak azt nem értem, hogy az AC-könyvek jogtulajdonosa nem tudott arról, hogy az MKK helyett az Aquila adja ki Mo.-n az AC-ket? Ha igen, hogy engedhette meg, hogy ilyen randa borítóval, és AC aláírása nélkül jelenjenek meg (mert az aláírás is egy feltétel volt! - az EK is azért indított új sorozatot AC aláírásával és a hollóval)???
Én nem is azt mondanám az Aquila által kiadottakra, hogy ronda, hanem hogy nem úgy néz ki, mint ahogy egy kriminek kéne kinézni. A Gyöngyöző cián szerintem úgy néz ki mint egy szakácskönyv. Egy-két jó dolog azért almondható róluk: maga a regény azért ugyanaz, keményborítósak, ráadásul méretben is kb. passzol az európás és mkk-s keményborítósokkal, tehát a polcon tartva "kompatibilis a többivel".
Ráadásul az is bosszantó, hogy azért jelenhettek meg így szerintem, mert az mkk mikor csődbe ment az mkk tartozásai fejében az Aguila tulajdonosa a Lapics kft átvette többek közt az mkk-nál lévő A.C. könyvek még meglévő kiadási jogát. Mert mostmár A.C. könyvek, ahogy az európások is egységes külsővel jelennek meg majdnem az egész világon. Ezért ha lejár ezeknek a joga, többé valószínűleg csak a külföldi tulajdonos által egységes formában jelenhetnek meg Magyarországon is.
Ha megveszed nekem angolul Az álmok háza c. könyvet, akkor a magyar nyelvű(könyvklubos) a tiéd lehet. Egyszer olvasott, megkímélt példányom van. A Libriben 1.531,- Ft, de törzsvásárlói kártyával 1.378,- Ft. Az eredeti címe: While the Light Lasts. Mit szólsz?
Én már egy ideje az eredetiket gyűjtöm, de elég költséges a csere. Magyarul csak a régi Európa Kiadós Fekete Könyveket és az Albatroszokat akarom megtartani.
Az összes többi Könyvklubos Neked is megvan, ezért nem ajánlok több cserét.
Valóban... de azok nemhogy drágábbak 300al, de rusnyák is mint a sz@r :) Köszönöm a felsorolást... még kutatok, boltokban, hátha kisebbekben van maradvány, a többire meg fel a piacterekre :) Christian
Ezek alapján az alábbi 25 könyved nincs meg ebből a sorozatból:
Paddington 16.50 A kristálytükör meghasadt Holttest a könyvtárszobában Rejtély az Antillákon Nemezis Egy marék rozs Gyilkosság meghirdetve Bertram szálló Tíz kicsi néger Bűbájos gyilkosok Az álmok háza Gloriett a hullának Macska a galambok között Öt kismalac Gyilkosság Mezopotámiában Poirot karácsonya Az Ackroyd gyilkosság Nyaraló gyilkosok Cipruskoporsó Temetni veszélyes A titokzatos kék vonat Gyilkosság a diákszállóban Gyilkosság az Orient expresszen Halál a Níluson Az ABC gyilkosságok
Na ennyi. Ha ezt mind az általad említett kiadásban akarod megszerezni, javaslom az on-line piactereket, antikváriumokat; mert újonnan egy részük nem, vagy csak más kiadásban kapható.
Igen, igen, egyre gondolunk! Nekem is úgy rémlett, hogy azok között van Európás is, csak nem akartam összevissza írni:) Nekem 14 darab van meg:
Mrs. McGinty halott, Tizenhárom rejtély, A hét számlap rejtélye, A váratlan vendég, Gyöngyöző cián, A kutya se látta, A karácsonyi puding, Zátonyok között, Gyilkosság méretre, N vagy M, Gyilkosság a csendes házban, Hétvégi gyilkosság, Feketekávé, Miért nem szóltak Evansnak...
Csak azért írtam le, hogy ezeket se kelljen begépelni:) De a többi 25 darabot hálás lennék ha leírnád:) Mert így a címlistával a kezemben tudnám gyűjteni, és látnám a szemem előtt a célt:) Christian
Arra gondolsz amik keménykötésűek, mint az új európások és Agatha Christie képe is rajta van?
Egyébként ezzel a stílussal nemcsak az MKK, hanem az Európa kiadó is adott ki könyveket.
A két kiadó az általad írt formában 39 regényt/novelláskötetet adott ki összesen. (Ahogy így hirtelen megszámoltam a polcon, mert nekem mind megvan.) Ebből kb 10 körüli európás, a többi MKK-s.
A címek is érdekelnek? Ha lesz egy kis időm leírhatom.
Sziasztok! Most láttam ezt a jó kis fórumot, nem olvastam vissza az elmúlt több száz hozzászólást, lehet hülyeséget kérdezek, de az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e tudni, hogy a könyvklubos kiadású, illetve könyvklubos kinézetű könyvekből, amik mostanában 1480 forintos áron kaphatóak amíg még vannak (remélem érhető melyik típusra gondolok) melyik regények jelentek meg. Válaszotokat előre is köszönöm. Christian
Megnéztem az oldaladat! Nem sok minden van rajta!:D
A zene honnan jött? Csak nem az (általad egekig magasztalt-) Halál a Níluson fimzenéje...? Mert nekem most csak az ugrott be így hirtelen a zene alapján!
Egy ötlet az oldalhoz: néhány régebbi David Suchet hosszu Poirot filmnek két különböző szinkronos változata is van, más-más címekkel. Az adott filmeknél mindkét magyar címet meg lehetne említeni. Pl: Gyilkosság a diákszállón/A kisegér mindent lát.
Egyetertek az 5lettel. Az en kedvencem a Murder in the Mews / Gyilkosság a csendes házban / Gyilkosság a sikátorban / Gyilkosság az emeleten.
Es hogy valamivel hozza is jaruljak egy ilyen keresztreferencia elkeszitesehez, en csak 1945 elott megjelent krimik utan nyomozva a kovetkezo A.C. konyv aliasokat talaltam:
A kék express [Palladis 1 Pengős] = A titokzatos Kék vonat Ne jöjj vissza… [Palladis Rt.] = Gyilkosság Mezopotámiában Vádol a rózsa! [Palladis Rt. Pengős Regények] = Cipruskoporsó Poirot mester bravúrja = Az Ackroyd-gyilkosság A négyek társasága = A titokzatos négyes A vörös sál = Ház a világ végén Az áruló szemüveg = Lord Edgware rejtélyes halála A behavazott express = Gyilkosság az Orient Expresszen Hercule Poirot téved? = Tragédia három felvonásban Poirot gynúba esik = Halál a felhők fölött Poirot és az ABC = Az ABC-gyilkosságok Hercule Poirot ismét munkában = Nyílt kártyákkal A néma tanú = A kutya se látta Poirot kéjutazáson = Halál a Níluson Poirot mester = Találkozás a halállal Valaki csenget… = Poirot karácsonya A láthatatlan hóhér = Tíz kicsi néger Valaki hiányzik = Gyöngyöző cián Szemfényvesztés = Tükrökkel csinálják
Nekem 10 perc a személyes átvétel a netpiac telephelyén. Ha valaki kéri, megveszem neki, aztán átadom, vagy elpostázom ajánlva, az mégsem 1 rugó, csak mondjuk 400 max.
a netpiacon kivul hol lehet meg kapni a Bűbájos gyilkosok c. DVD-t? Mert hiaba olcsobb a netpiacon, tobbe kerul a leves (szallitas ill. postakoltseg) mint a hus.
Egy ötlet az oldalhoz: néhány régebbi David Suchet hosszu Poirot filmnek két különböző szinkronos változata is van, más-más címekkel. Az adott filmeknél mindkét magyar címet meg lehetne említeni. Pl: Gyilkosság a diákszállón/A kisegér mindent lát.
Szerintem is fel lehetne dobni azokkal a dolgokkal, amiket már más is javasolt előttem. Néhány kiadás hiányzik (pl. Rejtély az Antillákon-Európás; Nemezis.Európás; Herkules munkái-egyikfajta Hunga; Tükrökkel csinálják-Hunga) A neten nagyon sok kép van AC-ről, az oldalra is lehetne tenni többet. Esetleg a fontosabb színészekről (Suchet, Joan Hickson, Margaret Rutherford...) is lehetne valami életrajzfélét feltenni, képekkel. A Tudod-e kvíz helyett (ami már egy éve >>ÚJ!<< felirattal rendelkezik...) többféle kvízt, játékot feltenni. Én a fórum rendszerét szerkeszteném újra; ha megoldható- regisztrólós rendszer lenne a legjobb megoldás, mivel az utóbbi időben nagyon sok olyan ember írt a fórumba, akiknek nem kellett volna, és nagyon trágár kifejezéseket használt. (Ezeket a hozzászólásokat akár el is lehetne távolítani.) Valamint így az is elkerülhetővé válna, hogy másnak a nevével belépjen valaki, és az ő nevében írjon (ilyenre is volt már példa.)
Tetszik a hely. Látom: "Várjuk bármelyik könyvhöz az ismertetőket, leírásokat, véleményeket! Egyetlen kikötés van: az üzenet ne tartalmazza a megoldást!"
Pont ezt akartam első körben javasolni, nem ártana, ha minden könyvhöz lenne valami személyesebb jellegű, hosszabb kifejtés.
Lehetne egy olyan részleg, amelyben a könyveket tovább elemzik, ezúttal a SPOILER tábla kitételével, tehát mindenki csak saját felelősségére nézzen be. Vagy a lap fórumán ez megtörténik?
Nem ártana valami háttér, mert nem a legszebb ez a fehér alap. Egyszerű, tetszenek a kis szövegdobozok, de egy igazán szép háttér sokat dobhatna rajta (középen esetleg egyszínű, hogy ne legyen zavaró a szemnek, és a széleken lehetne a léyneg). Ha nagyon ráértek, akkor több is lehetne, ami váltakozik altémánként. Milyen hátterek? Éljen a photoshop és a fantázia. :-)
Képek - nem néztem még alaposan körül a filmeknél, de ha vannak promóciós képek illetve kikockázott jelenetek, akkor azokkal össze lehetne hozni néhány színes leírást.
Keresem az oldalt, de nem találom, mi is a pontos címe? Az adatlapodon lévő cím nem működik. Ha látnám, akkor valószínűleg lenne pár további ötletem. ;-)
Most, hogy közeledik a karácsony, az évben először lesz szabad hétvégén (végre!), és úgy gondoltam, mindenkit véleményét megkérdezném arról, hogy mivel lehetne feldobni a magyar Agatha Christie-s oldalt.
Nekem is van rengeteg ötletem, az információállomány is igen gazdag, de eslősorban most a Ti véleményetek, javaslatotok érdekelne.