Üdv néked földi halandó szerény topicunkban! Az elnevezés némi magyarázatra szorul: olyan emberek sorakoznak itt, akik háziállatként, barátként, társként tartanak patkányt, esetleg többet. Olyanokat is szívesen látunk, akiket érdekel ezeknek az értelmes háziállatoknak a tartása, mindennapjaik. Ha tenyésztő vagy, aki felelősségteljesen gondol az utódgenerációkra, és nem menünek szánja őket, nem orvosi kísérletek oltárán áldozza föl őket és végképp nem vadászkutyák tanítására termeli szegény fejüket, akkor Téged is szívesen látunk, hogy tanácsokkal lásd el a leendő és meglévő gazdikat. Sok képre is számíthatsz, jókedvre, és szívélyes fogadtatásra, ha te is patkányimádó vagy!
15-e az egy szopmbati nap. Sajna a vizsgáim és a munkám miatt hétköznap nekem nem lenne jó. Csak találunk valami megoldást a dologra!!! Itt van néhány kép Pocak úrról és Szimatkáról.
Pici kíváncsi lánykám! Pocak Úr és Szimatka! Balra Pocak, jobbra Szimatka!
Pocak Urat és Szimatkát onnan lehet megkülönböztetni, hogy Pocak hasán nagyobb a fehér folti.
Üdv a népes táborban! Javaslom látogass el erre az oldalra, itt többet vagyunk már, mint ezen a fórumon. Ha pesti vagy, akkor vasárnap személyesen is kérdezhetsz a patitartóktól. Lesd meg a másik oldalt és hajrá (=
sziasztok! ma vettem két kölyökpatkányt. 5 hetesek. nagy aranyos barna-fehér, tehénszerű szinezetük van. ha ismerkedni próbálok velük (persze csak finoman) állandóan megpróbálnak picit csipkedni-harapdálni, de eddig nem haraptak belém határozottan. hogyan szoktathatnám őket kézhez?
Basszus, lehet hogy felforrt az agyam a hőségtől :D 3 üzibe csak meglesz, amit egybe akartam... Szóval az ezüstagutik csuklyások. A huskyknak meg bíborszínű a szemük.
Tudom nem nagyon esélyes, de ha valaki Szolnok környékén patit szeretne, nekem vannak eladók:) Úgy másfél hét múlva vihetők. Van egy sötét ezüst husky fiú, egy világosabb ezüst (ezüstaguti?) husky rex fiú, és két ezüstaguti lányka. Fotót hétfőn tudok feltenni frissebbet. Info: maija@ratmania.org
nekem jó, amennyiben nem 7végén lenne. sajnos 7végén helyhez vagyok kötve. nincs autó és a tömegközlekedés nálunk nem működik szombaton és vasárnap. a legközelebbi busz/vonatállomás 5km. ilyen kánikulában meg nem igazán sétálnék patival annyit.
bocsi most csak fél percem van írni. Még mindig nem biztos hogy nekem lehet-e. Még 15.-e elött jo lenne egy talit csinálni itt zegenis kirángatnám akkor anyut is hátha sikerül azzal meggyőzni:)
akkor a 15 tuti biztos? lehet antinak is kell egy fiú, de még nem igazán tudta meggyőzni az anyukáját. pocak úr jöhet hozzám. akkor kezdjük szervezni a szállítást. köszi
patkánynagyhatalom! ez nagyon tetszik! :) ha hazajöttök, lehetne talizni. nekem jó nagy udvarom van, kerti partyt is lehet csinálni. jó buli szokott lenni. a patik meg jól ellennének velünk. :)
Gondolom nekem szólt az üzid, szeritem nyugodtan szólj Vladnak. 15-e délelőtt megyünk fel, mert állatkertbe megyünk. :) (4 éve készülünk, de eddig még nem jött össze) Nem tudom, még, hogy melyik vonattal megyünk, amint tudom szólni fogok. Egyet vigyek magammal, vagy esetleg másnak is kellene kölyök, mert akkor vinném.
Csináltam képet a két fiúról, este teszek fel ide képet róluk.
Felhívást kaptam, hogy nem arra a bótra gondoltam, amiről Ti beszéltetek, így utólag is elnézést, ha valakit megbántottam! Más boltra gondoltam, nem erre! :) Osz!
de jó, még egy egerszegi! üdv minálunk! lassan már érdemes lesz talit rendezni! így már 5én vagyunk a faluból. a piacon a csarnok melletti állatkereskedés is nagyon jó. norbi tök rendes és ő is megrendeli a cuccot, ha éppen nincs amit venni szeretnék. a talit meg át kellene gondolni, szerintem nagyon jó lenne.
Nos, a következő a helyzet, és a történetem: Crazytől vettem a két kispatkányomat, lassan egy hónapja, és megígértem hogy regisztrálok, és írok a fórumba, de ronda mód nem tettem, hát most bepótolom ezt, és bocsi Crazy, hogy ilyen lusta dög voltam. :)
Kicsit akkor mesélnék róluk, legalább Crazy is tudni fogja mi van a ’gyermekeivel’. :)
Két kislányról van szó, az egyik egy sziámi rex kislány, aki Pille névre hallgat, a másik egy fekete patched rex kislány, aki pedig a Lufi nevet kapta. :) Két külön egyéniség, Lufi a bátor, az erősebb, és az ügyesebb, nem fél semmitől, mindent felfedez, és ha kiengedjük délután, és nem vigyázunk hajnali ötkor jön elő az ágy alól, és az isten se képes megfogni. :) Megtörtént. Pille viszont nagyon félénk, még a kajás zacskó csörgésétől is megrémül, arról nem is beszélve ha Lufi zajt csap a ketrecben. Nem tudjuk mitől lehet, mióta megérkezett úgy vigyázunk rá mint egy hímes tojásra, ami egy nagyobb zajra is összetörik, de ő már csak ilyen. Már az első kézbevételnél felfutott a tesóm vállára, és ott is maradt egy fél órát, majd beköltözött a pulcsi ujjába a könyökéhez egy órára, és nem szabad elfelejtenem, hogy imádja a tágas, meleg zsebeket. :) Ebből a szempontból Lufi a nehezebb ügy, ő nem maradna meg egy percet se, folyamatosan mozog, kell neki a napi mozgás adagja.
Mellékelek pár képet is. Sikerült szerezni egy Frici ketrecet, ma pedig görény ágyakat vásároltunk, két fajtát, most egy cső alakú van benn, értelemszerűen a két végén a bejárat, a tetején pedig egy „kémlelő” nyílással. Lufi azonnal birtokba vette, és imádja, Pillének még kell idő. :) Bár ahogy melegszik az idő, ezt valószínűleg elrakjuk télire, mert hátha nagyon meleg lesz odabent. (És miközben vártom, hogy leteljen a regisztráció utána 60 perc, Pille is bevetette magát az ágyba.)
Antiflooder: Én is zalaegerszegi vagyok (jobban mondva Teskánd), ha van rá lehetőséged megéri utazni a patkányokért, én is körbejártam egész Zalaegerszeget, és sajnos sehol sem kaptam, ezért mentünk Crazyhez Érdre a patkányokért. Amúgy az Eötvös utcai boltról annyit, hogy én még a patkányok vásárlása előtt mentem oda kb. két héttel felszerelésért, és rendeltem tőlük ketrecet (Fricit, akkor még nem tudtam, hogy az, de most hogy sikerült beszerezni egyet, most már tudom, hogy amit mutatott az eladó az Frici.), amit végül nem tőle sikerült beszerezni. Az eladók segítőkészek, csak annyi baj volt vele, hogy hiába hagytam ott a számomat, és ígért időpontot, hogy mikorra hozza meg, nem hívott, bementem, akkor mondott valami okot, hogy miért nincs. Ezek után se hívott. Kb. 5-6szor mentem be, minden alkalommal újra ott hagytam a telefonszámom. Egyik alkalommal se volt még ketrec, szóval vettem addig egy kisebb két szinteset, és rendeltem az internetről. Minden más felszerelést azóta az Eötvös utcára párhuzamos Iskola közben veszek meg, ott van egy Állatbarátok boltja. Nagyon rendesek az eladók, és jóformán mindenük van, ami meg nincs, azt azonnal rendelik, és hozzák.
Elnézést, hogy ilyen hosszú voltam, lassan pedig aludni térek 28 óra után. :)
Marci egy hete ugyanezt csinálta, a hátsó lábát húzta, de 2 nap múlva kutya baja sem volt. Mondjuk ő még fiatalka :) De ha ezt régebb óta műveli, meg öreg is már, akkor sztem vigyétek el dokihoz.