A fundát a legtöbb helyen azért elfogadják,ebben megnyugtató választ tudok adni.
Viszont a 2 ember munkahelyváltása problémás lehet....sajnos. 3 hónapos munkaviszony kell a friss helyen és határozatlan munkaviszony,tehát véglegesítés.
Így lehet,hogy a maradék 3 ember jövedelme,nem tudom elég lesz-e a 13 millás hitelre.
Ki kell számolgatni. (Persze ehhez mindenképpen kell,melyik bankot választanátok)
A helyzet kicsit előrehaladt. A fundamenta megadná a 3,5 milliót, ehhez jönne a 2 önerőként. A momentán kinézett ház 18 millió lenne, de jóval a fogalmi értéke (24 millió ) alatt, tehát akár még a két kölcsön jelzáloga is terhelhetné. Viszont nem mindegyik bank fogadja el a fundamentát önerőként. Melyikhez érdemes menni? Továbbá a négy hitelfelvevőből az egyik egészen biztosan állást vált, a másik pedig kapott gy jó ajánlatot, ahol a bruttó egy százassal nőne legalább. Befolyásolja-e ez a hitelképességet? Mármint, hogy két ember is lenne, akinek az aktuális helyen nem telt le a próbaideje, vagy egyenesen a hitelkérelem beadása idején vált munkahelyet. Köszi!
Van olyan bank,ahol fontos az,hogy látszódjon ez munkabér. Pl Ügyeskedő Bt -munkabér átutalás Ügyeskedő József részére. Persze ezt nem fogják ellenőrizni,hogy ténylegesen be vagy-e jelentve. Bár ugye úgy nehéz céges bankszámláról utalni ilyen tételt,hogy ennek ne maradjon nyoma...(ha érted mire gondolok)
Szerintem olyan bankot kellene választani,ahol nem fontos az,hogy munkabér legyen. Pl Citibank. A lényeg az,hogy rendszeres legyen. Viszont számíts arra,hogy az 500 ezerhez legalább 250 ezret utalni kellene.
Köszi. Nekem ez megfelelne, a néhány hónap is, csak arra lennék kíváncsi, hogy az átutaló személye számít-e vagy csak az a lényeg, hogy rendszeres átutalás érkezzen rá? Ill. konkrét bank-tippre gondoltam. (Ezzel foglalkozol, értve bankban dolgozol, vagy?)
Ha nyitsz egy számlát és rendszeresen utalni fogsz a bankhoz,lehetőleg munkabér közleménnyel,akkor fogsz kapni de nem azonnal. 2-3 hónapig oda kell utalgass és majd utána.
Nincs mód rá. A válság előtt,ha volt jelzálog-fedezeted,még kaptál. Most még ha rendelkezel vele,akkor sem kapsz. Szerezz egy munkahelyet,addig reménytelen.
1- EMH Kft. Utána jártam az interneten,azon kívül,hogy üzletkötőket keresnek,sehol semmi róluk. Nincs cím,székhely stb.....
2- Nagy a valószínűsége,hogy egy frissen alakult 2 személyes Kft,aki hitelközvetítéssel akar-szeretne foglalkozni.
3- Az ajánlatuk,99%-os biztonsággal kijelenthető,hogy valamelyik banknak egy tőkehalasztásos konstrukciója (1-2 évig csak kamatot fizetsz) majd utána felmegy 30 ezer Ft-ra a törlesztőd. Természetesen addig egy fillért nem fog a tartozásod csökkenni.
4 - Innen kiindulva elég nagy pofátlanság fix törlesztővel hirdetni. A legjobb konstrukciók,amelyek azonnali tőke és kamat lefutással indulnak,kb 20.000 Ft-al pörögnek. Ez a realitás.
5- A Ft alapú hitel sem életgarancia,tehát az,hogy fix,megint szédítés. Az MNB kamata és a 12 havi BUBOR átlaga befolyásolja,szintén a törlesztőjét.
6- Én elfelejtenéd a helyedben. Akik már az elején hazudnak,mit vársz a későbbiekben?
A második kérdésedre tudok válaszolni, a többi bizonytalan, a lehetőségektől függ, ha vannak egyáltalán. Tehát egy testvérpár, az ő párjaik, plusz a testvérpár anyja. Önerő összesen 2 millió (ebben nincs benne az illetékhez, valamint a kölcsönhöz, értékbecsléshez szükséges összeg), ehhez kellene az áthidaló, így lenne meg egy 20 milliós ingatlanhoz a minimálisan szükséges 5 millió. Mindenki albérletben lakik, családi segítség semmi. Mindenki dolgozik legalább tíz éve folyamatosan, fizeti a kölcsöneit, számláit elmaradás nélkül, és vesz bkv bérletet is, mindenki ennek az országnak a szülötte, valamint egy 9 éves gyerek van még eltartottként.
A leírt jövedelmi és életkor paraméterek alapján nem lehet minősíteni, ennél több adat kell.
Elsődleges szempont az ingatlan terhelhetősége ami jelenleg forint hitel esetén max forgalmi érték 75%-a, tehát 25% önerővel rendelkeznetek kell ami Fu ÁK esetén nem járhat jelzálog bejegyzéssel (esetleg más fedezettel!).
Ha van még kérdésed gyere át a Lakáshitel - konkrét kérdések - HELP fórumra, úgy látom itt most nincs pörgés.
Az alábbi feltételek mellett van-e lehetőség lakáshitel felvételére, ha van, meddig lehet nyújtózni? Kor/bruttó/meglévő hitel havi törlesztése, felosztásban az együtt költözők: 29/290/0 34/200/45 35/260/35 36/~200/0 58/101/0 Az önerő egy részét fundamenta áthidaló kölcsön adná, aminek a törlesztése nyilván tovább csökkentené a felvehető összeget. A ház ára 20 millió körül lenne, Pest megyében.
Egy biztos,ezt kifizetem és imádkozok,hogy többet ne kelljen és ne akarjam felvenni. Annyit mondtak,hogy ha egészbe ki tudnám fizetni akkor svájci frankban is kifizethetem.Egyenlőre itt nem tartok. :-(
Rohadt rosszul jarnal. Magyar bank idegen penzt masik idegenre CSAK a forinton keresztul valthat. Ennel meg az is jobb, ha az euroban levo penzedet valami euros orszagban elore atkonvertaltatod chf-re. De a bankok trukkosek am: a legtobbnek direkt van kulon dev.arf.-a a hiteltorlesztokre, sokkal kedvezotlenebb, mitn a naluk szamlat vezeto cegeknek ahogy valtanak. Ide (is) van eldugva a nyereseguk egy resze. Valamikor ugy remlik az egyik bank ki is kototte, hogy a kozvetlen chf-ben torlesztes ugyan naluk mint extra lehetseges, de akkor x%-ponttal magasabb a kez.ktg. Szoval ahol van, ott se valoszinu hogy megeri...
Üzenem neki,hogy téves az infója. Igen,abban valóban igaza van,hogy brókernet által kínált gyakorlatilag óriási kockázatú és a legtöbb ügyfelüknek milliós veszteségeket okozó nem tőke és hozamvédett befektetéseket,már nem adhatják a jövőben.
Hála istennek.
A többi bank továbbra is kínálja és elérhető lesz a jövőben is ennek biztonságosabb verziói.
Jól tudom, hogy meg fognak szűnni a kombihitelek? Ha igen, akkor az egyedüli megoldás a díjmentesítés? Akkor csak a havi költséget kell fizetni, de az kb mennyi lehet?
Tudna valaki választ adni arra,hogy a svájci frank alapú személyi kölcsönömet miért nem fizethetem euróba? A Raiffeisen bank-nál azt mondták nem lehet de indoklás nincs,mert nekem könnyebb lenne,nekik meg nem mindegy mibe kapják azt a k. pénzt?
Beszéltem az OTP-s ügyfélszolgálattal. Minimum 223.000 Ft-ot kéne lekötni, hogy adjanak rá folyószámlahitelt. Ennyit nem tudnék, úgyhogy felejtős. :( (Bemenni szerintem bankba fehér ember nem tud, mert szombaton nincsenek nyitva, hétköznap meg munkaidőben......)
Nem lesz más választás, mint Apámat megkérnem rá, hogy segítsen hitelt felvenni. Azt nem lehet valahol megoldani, hogy kezesként segít benne, a hitel meg az én nevemen fut? (Ugyebár én nem tudom teljesíteni a feltételeket.) Erre vonatkozóan sehol nem találtam infót.