Sziasztok!Első Sarti nyaralásunkat töltjük a menyasszonyommal szombat óta.Csodálatos a hely és a környék is.Az időjárás most tökéletes,bár említették a helyiek,hogy az elmúlt hetekben sok eső volt,ugyhogy kifogtuk a tutit.Az itt dolgozó magyar emberek (akik akadnak szép számmal) nagyon kedvesek és segítőkészek mindenben.Még van 4 napunk hátra,de már most felejthetetlen emlékek vannak és gyanítom,hogy nem utoljára vagyunk itt.Aki még csak ez után érkezik azoknak jó utat és kellemes pihenést.A médiának pedig senki se dőljön be,mert semmi gáz nincsen látszólag itt.Ha a Görög népet érinti is a nyaralóknak semmi hátránya nincsen.Gyertek nyugodtan.
Ami még lemaradt, de kikívánkozik: egy nap jöttem, visszaolvastam, kérdeztem, megköszöntem a hasznos információkat, most pedig indulás előtt úgy éreztem ismét jelentkezem, megköszönöm a segítségetek és biztosítom az utánunk utazókat, hogy majd leírom a tapasztalataim, élményeim.
Szerintem ezzel "tiszteletemet" fejeztem ki a fórum iránt is.
Mindenkinek további nagyon kellemes nyarat kívánok!
A tiszteletlenségről pedig még annyit, hogy a nyaralásra készülve összegyűjtöttünk pár kifejezést, mellyel köszöntjük majd a szállásadóinkat, illetve mindenkit, akivel szóba elegyedünk.......nem tervezünk dajdajozni, hanem 2 gyermekünkkel szeretnénk eltölteni 1 hetet, ami alatt megismerjük és megismertetjük velük amit csak lehet a helyi szokásokról stb, mint ahogyan ezt tettük más országokban, vagy akár itthon belföldön is. Ezt természetesen nem tudhattad, és nem is azért írom........de eddig úgy gondoltam megteszek amit tudok, hogy viszonozzam a híres vendégszeretetüket.
Lehet - biztosan - nem jól neveztem meg, de ha ez bántó, részemről nem szándékosan történt, mint ahogyan erre "kedvesen" felhívtad a figyelmem.
Mindenképp érdemes Macedóniában tankolni, függetlenül a görög benzinárak változásától. Szerb és Macedón kutakon kártyával érdemes fizetni, úgy jössz ki a legolcsóbban.
Vaklárma. Talán két tucat menekültet láttunk idefele jövet, nagy részüket Szerbiában illetve Görögországban de ott a vasút mentén gyalogoltak szerencsétlenek.
Sziasztok!Érdekelnének olyan infók hogy:igaz e hogy görögbe nagyon megemelkedtek a benzinárak? valóban érdemes Macedóniába tankolni? mennyire igaz a pánikhangulat a görög válság ill.menekült áradat miatt?Szerb, Macedón kutakon ill. autópályán mivel érdemes fizetni?
Mi is dilemmazunk nem a válság miatt az volt tavaly is elotte is nem ereztunk belole semmit! Nekunk az ut okoz a fejtorest kocsival mennenk es az a hir jarja hogy a menekultek aradata hompolyog az autopalya mellett es bizony nemelyik elkeseredeseben kiugrig kocsi ele vigyek el! Az irodaban a holgy azt sem tudta vannak menekultek mert ő repulovel fog Görögo-ba menni! ha valaki tud valamit irjon kerem! Nincs nyár Görögorszag nelkul!!!
Szia, reméljük tényleg nem lesz semmi baj, és kellemes 1 hetet fogunk ott eltölteni!:) ehhez még annyit kérnék, hogy picit legyen jobb idő.....azaz ne essen annyi eső.......tudom, telhetetlen vagyok:))
Mi július 03.-án megyünk szintén két gyerkőccel, de busszal, és kezdek nagyon elkeseredni........remélem minden rendben lesz az úton és a megállóknál is. Amint hazajöttünk tudok friss helyzetjelentést írni.
A másik ami bosszant az az időjárás.
Elég gyakran van viharos esőzés, majd alapos lehűlés:(
Szerbián keresztül mennénk a nyáron autóval Sartiba,van-e már valakinek infója a határzárral kapcsolatban?Azt mondják a szerbek nem nagyon fogják szeretni ott a magyarokat ezek után...Nem mindegy a biztonság,két kisgyerekkel megyünk.Románia felé mik a tapasztalatok?