Baxakodik ez a qrva mobil stick és mostanában soxor nincs net:( Általában közvetlenül a laptopba dugva volt net, de a 3G-s wifi router-be dugva nem működött. Mára már a laptopba dugva sem :( 7-től ment a Moto GP, 3/4 órák küzdöttem ide-oda dugosgatva ezt a xart, de sehogysem működött :( 5 perce úgy a földhöz baxtam, hogy most működik :) De már a díjkiosztó megy :( Szerintem forrasztási hiba lehet ebben a foshban :( Ha végre működik, akkor az adatforgalom miatt bemelegszik, mint az állat, aztán ha készenlétbe kerül és kihül, akkor egyre többször elmegy a net és utána egy kínszenvedés újra üzemre bírni. Már párszor arra jutottam, hogy szétszedem és átforrasztom az egészet, de mire komoly elhatározásra jutok, addigra mindig működik :)
Euro, C, Szepy, Antera, (Meki?:)! Kössétek fel a gatyátokat!
Ma a túra motorosokkal egy fincsi 400+ kilométeres karikával bemelegítettem a Horvát túrára! ;) Nincs kedvem a tengerparti kanyargóson a sok újrakezdő motorosra várni, úgyhogy holnap menjetek ti is pár kilométert ;)
Mostanában sajnos ki van adva szerintem minden hatóságnak a pénzszedés bármi áron. Az utóbbi 1-2 évben hihetetlenül sokat baszakodnak velem/velünk is. Sajnos ha jogi támogatással ki is tudjuk ezeket védeni, elmegy egy csomó pénz jogászra és még van a sok stressz meg munka ezekkel. Nem jó irányba haladunk.
"folytatólagosan elkövetett bűncselekmény az, ha az elkövető ugyanolyan bűncselekményt, egységes elhatározással, azonos sértett sérelmére, rövid időközönként többször követ el"
Elég egyértelmű. Lehet még akár halmazati is, ha bebizonyosodik, hogy megvesztegetés (doki lefizetése), esetleg okirathamisítás is fennáll.
Ismeretlen tettes ellen rég meg kellett volna tenni a feljelentést, becsatolva a szakvéleményt és a bíróság jogerős döntését. Dolgozzanak a hatóságok.
Azért azt nem értem, ha az elején kiderült, hogy alaptalan a követelés, akkor miért nem megy egyből a vizsgálat, hogy biztosítási csalás akart ez lenni vagy mi?
Amúgy szvsz néhány dologban téved a cikk, legfőképpen abban a feltevésében, hogy a cég csak azért van informálva, mert nem volt biztosítása, így őt érik el a követelésekkel, a nagy biztosító meg csak simán fizetne. Nem fizetne pont semmit (jogos követeléseket se könnyen néha), ha meg igen, akkor is értesítené az ügyfelet. Ezzel szemben szvsz az van, hogy egy biztosítónak neki sem mennének ilyen kamuval, itt pont úgy gondolták, egy ilyen kis cégnek viszont neki lehet, neki érdemes.
Mondjuk akinek nincs biztosítása, az üljön a pénztárban, ha kell: ez a cég korrektül így tett. Viszont a fizetéskor okos lett volna megállapodást aláírni, ami tartalmazza azt is, hogy nincs további követelés.
Mondjuk a második fizetési felszólítás után bepereltem volna mindenkit nem vagyoni kártérítésért, mert hogy mekkora lelki teher ez így nekem, és esetleg tettem volna egy-két büntetőfeljelentést is, csak hogy érezzék a törődést. Ilyenkor az baj, hogy a tök korrekt eljárás láttán vérszemet kapnak, meg úgy gondolkodnak, mint Varga miniszter úr, hogy ha "túl könnyen fizettek", akkor van még ott pénz, és ez bőven elegendő indok arra, hogy megpróbáljuk elvenni. Ehhez itt így elég valszeg megbízni egy ügyvédet (ha nem onnan jött az ötlet...), és az ember kívül marad azon az ügyön, amiben másokat baszogat. Ezért célszerű elérni, hogy ugyan mindenki legyen akkor már kicsit fenyegetve, meg mindenki járjon esetleg rendőrségi kihallgatásokra, hogy ne csak a fotelből legyen nagy jogtudor és űbersértett. Meg leginkább hogy derüljön ki, hogy is van ez?!
Anno az is egy jó sztori volt, amikor valahonnan jöttünk hazafelé Alliával és Zoil-al az M7-esen, amikor is 200km/h környékén (ja rosszul emlékszem, ez a német autópályán volt, nem az M7-esen;) egyszer csak Zoil motorjáról valami leeset (ő ment középen hármunk közül) és kicsit előttem pörögve berepült középre a szalagkorláthoz. Villogok, dudálok, lassítok, de ők tépnek tovább :) Hát nem kicsit távolabb álltam félre, mint ahol leesett az a "valami". Elindultam visszafelé, de nem tudtam, hogy mit is keressek? :) Egy kerek fekete valamit láttam leesni. Végül nem kis keresgélés után meglett a "cucc", Zoil övtáskája :) Valószínűleg a pörgés miatt látszott kereknek 200-nál elsuhanva :D 2 mobil volt benne, az összes iratai, forgalmi "hegyek" (robogó, motor, autók), stb. Írtam Alliának egy sms-t, hogy kis lemaradással, de Zoil övtáskájával jövök utánuk ;)
Én egyszer jártam így, próbáltam okos lenni, és felhívtam az "Anyu" bejegyzést. A hölgy nem nagyon értette, ki vagyok és mit akarok, mindenáron azt akarta, hogy a fia legyek, aki viszont köztudottan nagyon vicces... Elég szürreális jelenet volt... :-)))
Képernyőzár nélkül használta a telefonját? Hát észt sem osztanak minden okostelefon mellé.
Amúgy szerintem alap, az IKEA-ban anno találtam egy Nokia 6110-et, amikor még inflációt figyelembevéve drágább volt, mint a mostani űber okostelók. Ment az ügyfélszolgálatra. És viszont: amikor teleportáltam egy jelentőset, akkor a taxis másnap egy üveg jóféle viszkit kapott tőlem, amikor személyesen átvettem az elhagyott telót. Na az a viszkisdoboz mondjuk nem fért volna az ablaktörlő alá. :))
Ma este sikerült össze hoznom magamnak egy min. 1 hónapos Genya tagság megvonást :D
A vásárlásból hazaérve kicsit tekeregtünk a parkolóban, mert semmi hely nem volt sehol. Mire elkezdtem beszuszakolni a kocsit egy kb. kispolszkinak megfelelő helyre kicsit odébb épp kiállt egy Jaguár! :) Anettnek mondtam, hogy pattanjon ki és "foglalja le" a helyet amíg átállok oda. Mire oda érek, egy bazi nagy és bazi lapos Samsung Galaxy S-t (tipusát nem tudom, de nem fillérfucker cucc :D) szorongatott a kezében, hogy itt találta a földön. A parkolóból kifordulva épp előttünk ment el a Jaguár, erre elkezdtem dudálni, de elhúzott. Mondtam Anettnek, hogy nem egy ilyen telefon hiányzik a boldogságomhoz, viszont az embernek biztos nagyon hiányozna, úgyhogy adjuk vissza neki valahogy. Jó, de hogy? Néztem az utolsó hívásait és az egyik név egész emberinek tűnt, erre felhívtam :) Igen vidáman üdvözölt az ember és megkérdezte, hogy mit felejtettem el? Erre mondtam neki, hogy nem az vagyok akinek gondol, hanem most találtuk a telefont és szeretnénk vissza adni az ismerősének, aki vélhetőleg a Jaguárral volt. Mondta, hogy igen stimmel a kocsi. Kérdeztem, hogy másik számon el tudom-e érni a haverját, de azt mondta, hogy nem. Végül abban maradtunk, hogy 15 perc múlva itt lesz a telefonért. Kérdezem, hogy milyen autóval jön, hogy ismerem meg? Fekete S Merci. :D Mondtam Anettnek, hogy nem kis emberekbe "botlottunk bele" :) Alig, hogy összeszedtük a kocsiból a vásárolt cuccokat és indultunk volna el a kocsitól, vissza jött a Jaguárral az ember :) Elindulok felé és nyújtom a telefont. Látszik, hogy hatalmas kő esett le a szívéről, hogy meglett. Kérdezi, hogy mivel tartozik? Mondom neki, hogy semmivel. Kicsit zavarba jön és elindul a kocsi felé, mire utána szólok, hogy felhívtam az utolsó hívásai közül egy haverját, aki indulna ide egy S Mercivel, úgyhogy hívja fel, hogy már megvan a telefon. Megköszönte és elment.
A cuccokkal haza jöttünk majd kb. 5 percre rá viszem ki a szelektívet. Ember itt áll a ház bejárata előtt a Jaguárral :O Kicsit megint zavarba jött, de én is, hogy mit keres már megint itt? :) Kérdezem, hogy van valami probléma? Erre mondja, hogy oda tett nekem valamit a kocsira, ezért jó is, hogy jöttem, vegyem le róla mielőtt más elviszi. Egy borítékot tett az ablaktörlő alá X ezer forinttal! ;) Amíg dobáltam ki a szelektívet megfogta mellettem a lámpa. Amikor sárgára váltott intettem neki, mire ő nagy dudálások közepette nyél gázon elstartolt :)
(A boríték egy neki jött felbontott levél volt, így meg van a címe és a neve :) Gondolom direkt adta meg :) Asszem a jövőben nem Daninak szólok majd, ha gond van, hanem az új Jaguáros haveromnak :DDD)
Nem annyira mindegy, hogy kik gyűjtenek és mit. Nem az a kockázat az átlag halandónak, hogy az NSA adatokat gyűjt és feltérképezi a személyes kapcsolatokat (bár azt sem tartom elfogadhatónak, főleg konkrét személyre vonatkozó bírósági engedély nélkül), hanem hogy teljesen illetéktelenek simán átvesznek FB fiókokat (identity theft).
Érdemes pl. Frank Abegnale gondolatait megfontolni, nem ma kezdte:
Azt mondja, hogy manapság 4000x könnyebb ellopni valakinek a személyiségét, visszaélni vele, nem kell hozzá más, csak egy laptop.
Ezt különösen ajánlanám mindenki figyelmébe, aki alapértelmezetten hagyja a beállításait (nagyjából a túlnyomó többség, mert megbíznak az "ingyenes" szolgáltatásban) :
"Your privacy is the only thing you have left," he said. "Don't blame all the other companies – Google, Facebook – you control it. You have to keep control of your own information."
Na ezt felejtik el a regisztrációnál hangsúlyosan közölni, ráadásul az egyes (újabb és újabb) szolgáltatásoknál nem az alapértelmezett a tiltott állapot és külön kell engedélyezni, hanem fordítva: le kell tiltani.
Szerencsére offline jogaid sem voltak soha, így nem akkora probléma ez. :)
FB legalább "korrekt", én is egyből ezeknek az átállítgatásával kezdtem. G+-ot nem is használok, de csak "felkerültem" rá és mivel nem használtam, nem néztem a beállításait - ott is ki "lehet" (kell) venni jóféle pipákat jóféle helyekről...