Keresés

Részletes keresés

Pleusicles Creative Commons License 2004.03.16 0 0 3201
A 4. cd-t tőlem is kérte (ld. az előbbi hozzászólásomat), de úgy emlékszem, update cd-t nem. Csodálkoztam is, hogy nem kérdi meg az install végén, letöltse-e a frissítéseket a netről. Fura.

Pleu

Előzmény: zuglo_14 (3199)
Pleusicles Creative Commons License 2004.03.16 0 0 3200
Hardware: én egy Duron750-en használom, 384 MB rammal, és nem érzem lassúnak. Most pl. fut egy s más, a fizikai memória felét foglalják le maguk a programok, a maradék cache; a swap érintetlen.

Váltás: Szerintem ha KDE-t használsz, akkor élvezni fogod az újat! De továbbra is javaslom, hogy ha teheted, próbáld ki előbb ugyanazon a gépen, de egy másik hd-n vagy legalábbis partíción.

CE (community edition): jelenleg ez A 10.0. Van belőle download edition (3cd), meg több cd-s verziók a Mandrake Club tagjainak. A download ed. is kéri a 4. cd-t, egyszerűen cancel-t kell nyomni.
Úgy 1-2 hónapon belül fog megjelenni a 10.0 Official, ami a CE bugtalanított és más tekintetben is javított változata lesz.

Pleu

Előzmény: prokszat (3197)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.03.15 0 0 3199
Hali!

Letöltöttem a MDK 10.0 3cd-s változatát -már elég sok tükrön van- és telepitésnél némi gondom akadt:

1, Menetközben bekérte a 4.cd is, na de ilyen nincs a 3cd-s- letölthető változatban vagy csak vaksi vagyok?

2, Sőt, a telepítés végén kérte volna az "upgrade cd"-t is. Elég nehezen tudtam róla lebeszélni, de sikerült.

Szóval, hogy is van ez???

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.15 0 0 3198
Az új Mdk 10-ből kiszedték a plustek modult a kernelből. Ez nekem nagy érvágás. S nem tudtam 100%-osan megoldani, hogy a 2.4x-es kernelből átmásoljam a 3rdparty-s plustek modult az új 2.6x-esbe.
Addig eljutottam, hogy a menuconfigban már látom. Ugye át kellett írnom a config.in fájlt. illetve át is kellett neveznem Kconfigra. Viszont hiába van a menuconfigban, nem fordul le.
Találtam egy site-ot, ahol írnak a dologról, de az nem egészen az ami nekem kell.
http://lwn.net/Articles/43771/
A cooker listán csak azt jegyezték meg hogy a plustek modul hiánya az új kernel architektúra miatt van.
Innentől kezdve akkor már nem is tudom használni a scanner-emet? Az ugyanis az ominózus pt_drv nélkül nem fog menni.
Kinek van ötlete?
prokszat Creative Commons License 2004.03.15 0 0 3197
Üdv!

Ugyérzem nekem is kell, de azért kérdeznék egy párat.
1, milyen hardware igénye van? (PIII500Mhz/196Mb)
2, megéri-e a váltást 9.0-ról (elötte 7.2 (PowerPack Delux 7 Cd) volt, eről váltottam 9.0-ra, és nem éreztem hogy megérte volna.
3, ez a 10.0 CE változatt milyen külőnbségel bír mint egy sima 10.0?

A KDE grafikus felületét használom, és használnám ez után is. Ezen a téren, tetszet a 9.0 változása, csak remélni tudom a 10.0 folytatja ezt a hagyományt.

Tisztelettel, a válaszokat előre köszönöm: Prokszat

Előzmény: Pleusicles (3195)
nemesacel Creative Commons License 2004.03.14 0 0 3196
Köszönöm a tájékoztatást! Eldöntöttem: Kell nekem.
Előzmény: Pleusicles (3195)
Pleusicles Creative Commons License 2004.03.14 0 0 3195
Nálam alapvetően jól (mind a 10.0, mind a 2.6)! A kernel-rész (főleg most, az új széria elején) nyilván elég hardverfüggő, és nálam nincs semmi extra, amivel baj lehetne. De van benne 2.4-es kernel is, ha valamit nagyon nem szeret az új.

Mondjuk az elég hülye hiba, hogy bizonyos konfigokon (a cooker-listán sem olvastam ennél pontosabbat) az 1. cd nem képes bootolni, ilyenkor a 2. cd-ről kell kezdeni, és azután kéri majd az elsőt.

Az is furcsa (nekem legalábbis), hogy nem sokkal a megjelenés előtt a supermount helyett a magicdev lett az alap auto-mount kütyü. Én csak annyit tapasztaltam meg belőle, hogy install után a kde-ben nem működött úgy az automata csatolás, mint ahogyan megszoktam és szeretem (naná, a magicdev tudomásom szerint elsősorban gnomehoz való). Úgyhogy leszedtem a magicdevet, és visszaálltam supermountra.

A kde3.2 elég gyors, szép és jó. Hivatalosan 3.2.0-ás verzió, de állítólag közel a 3.2.1-ig patchelve. Azért van benne néhány zavaró bug (pl. fagy a kontact, ha azon belül indítom a knotes-t - ezt azóta javították). Apróság, de szerintem elég csúnya, hogy a K menu háttere az egyébként szürke kickeren kék színben "pompázik". Persze ez is 5 mp alatt átállítható.

Az xmms-arts plugin is fagyós (a cookerben elég régóta), nem sokkal a megjelenés után itt is lett új verzió, az már működik.

Mindent összevetve elég jó lett (szvsz), de azért érdemes egy próbát csinálni a kiszemelt gépen az éles install előtt, tekintve, hogy .0 verzióról van szó, és az új community/official fejlesztési rendszerben mintha a comm. egy picivel "lazább" volna, mint a korábbi final release-ek. Ha ez a mostani nem Community Edition lenne, hanem egy régi Final, gondolom nem csak egy RC-t adtak volna ki előtte.

Hát ennyi jutott róla eszembe így elsőre, ha van még valami, megpróbálok válaszolni (amennyire ismereteimből telik).

Pleu

Előzmény: SzG (3193)
nemesacel Creative Commons License 2004.03.14 0 0 3194
Engemet is ez az, ami izgat!
Előzmény: SzG (3193)
SzG Creative Commons License 2004.03.14 0 0 3193
10.0 tapasztalatokról tud valaki beszámolni? Hogy szuperálé a 2.6-os kernel?
Steam Creative Commons License 2004.03.12 0 0 3192
Hello!

Az természetes, hogy a 9.2es ver lényegesen lassabban töltődik és tölti be a programokat uazon a gépen, amin más esetben egy ikszpé fut?
A hálókártyás gondom még mindig megvan, tehát fix ip-vel műxik, dhcpvel nem. Ötlet vkinek?

Üdv
Steam

dia_ Creative Commons License 2004.03.11 0 0 3191
Köszönöm szépen a segitséget, remekül ment cd-röl a helyreállitás, szinte magátol :) Ugyhogy ismét gyönyörködhetek a kiválo lilo-ban :o)
Pleusicles Creative Commons License 2004.03.10 0 0 3190
Publikussá váltak a 10.0 comm. isok:

http://www.mandrakelinux.com/en/ftp.php3

Install előtt érdemes megtekinteni a
http://qa.mandrakesoft.com/twiki/bin/view/Main/Mandrake10
"proposed errata" szakaszát is!

Pleu

Bandi-T Creative Commons License 2004.03.10 0 0 3189
Biztosan nem emlékszem, de egyszerű kipróbálni: berakod az első CD-t, a megjelenő grafikánál <F1>-et nyomsz, majd utána beírod, hogy rescue <Enter>; remélhetőleg nemsokára megjelenik egy karakteres menü, benne az áhított menüponttal. :)
Előzmény: dia_ (3187)
Ványi Norbert Creative Commons License 2004.03.09 0 0 3188
Én még nem láttam ilyen menüpontot (nem olvasok el mindent). Ha Mandrake CD-ről indítasz és az első képnél nem Entert, hanem F1-et nyomsz, akkor bejön egy karakteres felület. Itt a boot: után a következőt kell írni (ha rosszul emlékszem, majd javítom magam):

vmlinuz root=/dev/hda6

A hda6 helyett azt a partíciót írod, amin fenn van a rendszer. Nem megy minden rendben a bootolásnál (a CD-n lévő kernel nem teljesen jó a telepített rendszerhez). De be tudsz jelentkezni, és root módban kiadni a lilo "parancsot", ami visszaírja az MBR-be a LILO-t.

dia_ Creative Commons License 2004.03.09 0 0 3187
a 9.1 az beletartozik a viszonylag uj kategoriába, ugye? (o;
Előzmény: Bandi-T (3186)
Bandi-T Creative Commons License 2004.03.09 0 0 3186
Viszonylag újabb Mandrake esetén a gép első CD-ről, rescue üzemmódban elindításakor megjelenő menü "Restore boot loader" pontja pont erre van kitalálva. :)
Előzmény: dia_ (3184)
dj Creative Commons License 2004.03.09 0 0 3185
A bootfloppy az korrekt ötlet, ha az megvan akkor arról elindulva már rootként kiadsz egy /sbin/lilo parancsot és ismét okosan indul majd a rencered. Ez persze arra az esetre igaz, ha nem variálod a particiókat a win telepítésénél.
Előzmény: dia_ (3184)
dia_ Creative Commons License 2004.03.09 0 0 3184
Sziasztok! Tekintve h nekem is Mandrake-em van, hát ide irom a problémát ;)
Van a vinyomon egy Mandrake, meg egy Windows, és a Windiws-t ujra szeretném telepiteni. Csakhogy az majd felül fogja irni a LILO-t, és akkor ugye okosan be is bootol, a Linuxomat meg majd nézhetem.
Szal hogy lehetne telepités után a bootolást rendbeszedni, h ne a Win induljon el automatikusan.
Volt már olyan ötlet, h csináljak Linuxos bootfloppyt, meg még más egyéb is :o) Szoval jo lenne vmi megbizhato megoldással nekifogni a telepitésnek...
Steam Creative Commons License 2004.03.09 0 0 3183
Hello!

Tegnap frissen felnyomtam egy 9.2es Mandrake-t. 30 perc alatt felment, nagyjabol muxik is, csak a netet nem tudom 1 napja beallitani. Ket halokartya van a gepben, az egyik megy a kabelmodemre, a masik a belso halora. A belso halonak sikerult IP cimet adni. A netre dhcp-vel menne, az IP-t automatikusan kapna. Be is van allitva, h dhcp-cliens. Igenam, de amikor ifconfiggal megnezem, akkor eth0 helyett vmi eth0:9 kartyat lat es 127.255.255.255 IP cimet ad neki. Mi lehet a griz???

Koszi
Steam

tari2 Creative Commons License 2004.03.08 0 0 3182
xocso - Te milyen rendszert használsz? A Mandrake automatikusan mountolja. Ha nem akkor valami gáz lehet. (Lehet, hogy ezzel nem segítettem túl sokat.)

Tari

Előzmény: xocso (3181)
xocso Creative Commons License 2004.03.05 0 0 3181
Hali!
Mit hova, hogyan kell irnom, hogy linux allat lassam a windows-os particiomat, hogyan mount-oljam?A windows XP de FAT32-es.
Elore is koszi!
cs.
zuglo_14 Creative Commons License 2004.03.05 0 0 3180
Megvárom:-))
Előzmény: Pleusicles (3179)
Pleusicles Creative Commons License 2004.03.04 0 0 3179
Update: az iso-k a tervek szerint márc. 12-től lesznek publikusan letölthetők.

Forrás: http://qa.mandrakesoft.com/twiki/bin/view/Main/Mandrake10

Pleu

Pleusicles Creative Commons License 2004.03.03 0 0 3178
... szóval, hogy folytassam az előző hozzászólásomat, és zuglo_14 kérdésére is adjak egy választ: Ha urpmi --auto-select útján frissítesz most cookerre, akkor nagyjából ugyanazt kapod, mint ha x nap múlva egy "valódi" 10.0 mirrorról teszed. Ha cd-ről frissítenél inkább, egy upgrade-telepítéssel, akkor persze várni kell az isokra, vagy egy netes cooker-telepítést vállalni (szélessáv esetén).

Pleu

Előzmény: zuglo_14 (3175)
Pleusicles Creative Commons License 2004.03.03 0 0 3177
Az imént jelent meg a cooker-changelog listán a következő frissítés: mandrake-release-10.0-1mdk.

Vagyis a cooker jelenlegi állapota kb. megegyezik az új kiadási rend szerinti 10.0 community release-zel! Hivatalos bejelentés azonban még nincs.

Pleu

gir Creative Commons License 2004.03.01 0 0 3176
Általános szabály hogy ha használni akarjuk a gépet és nem a tesztelőmániánkat akarjuk kiélni akkor rc-re nem frissítünk. Megkockáztatom hogy én még végleges .0 verzióra sem minden fenntartás nélkül upgrade-elek. Ha szeretsz cutting-edge rendszereken bugokat hajkurászni, akkor hajrá, de ha valami elszáll akkor IJ.
Előzmény: zuglo_14 (3175)
zuglo_14 Creative Commons License 2004.03.01 0 0 3175
Hali!

Érdemes a Mandrake 9.2-öt frisíteni 10. RC1-re?
Tapasztalatok?
Elöre is kösz!

Pleusicles Creative Commons License 2004.02.23 0 0 3174
Érdemes itt is körülnézni:

Mandrake Linux Community Wiki
http://qa.mandrakesoft.com/wiki

Infok az új verzióról, hardverbeállításról, ilyesmi.

Pleu

zuglo_14 Creative Commons License 2004.02.23 0 0 3173
Akit érdekel, Mandrake-ből már van 10. RC1.
SzG Creative Commons License 2004.02.22 0 0 3172
Sziasztok!

Egy symlinkkel sikerült rávennem hogy elinduljon a mydomain.com/phpgroupware -re, de most újabb bajom van.

Csak egy form van, ahol karakterkészletet tudok váltani, és egy felirat:
The configuration file now needs a secret passphrase (blowfish_secret).

Semmi más nincs.

Mi a fene a teendő? Mi ez a blowfish_secret?

Előzmény: SzG (3171)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!