Keresés

Részletes keresés

atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4212

Mondd,lattal te mar elo macskat kozelrol

Sajnos túl sokat. Hiszen ezért vagyunk itt, hogy erre megoldást találjunk, emlékszel?

Egyébként én közben találtam egy megoldást a macska telken tartására -internet, külföld-, kíváncsi vagyok, ki fog rá reagálni érdemben! ;-)

Előzmény: Gabiiiiii (4206)
kisidi Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4211
Mitől pipultál be ennyire? Csak nem elkezdtél gondolkodni az írottakon, de nem tetszik az igazság?
Előzmény: Gabiiiiii (4206)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4210
Még annyit: te csak elképzelted a felvázolt eseményt velem kapcsolatban, nálam viszont naponta konkrtéan és valóságosan szarnak a macskák (nem konkrétan a tieid, de a hozzád hasonlóan gondolkodó, felelőtlen állattartóké). A te problémád tisztán virtuális, az enyém viszont valós. Ezen most rugózz egy kicsit!
Előzmény: atomgond (4209)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4209

ma a macskamba kotsz bele,holnap a jatszo gyerekembe es azert mar komolyan harapok

Parádés. :-D Kreáltál magadnak egy elképzelést, majd azzal vetítesz. Következésképp, egy virtuális elképzelés mentén magaddal vitázol.

Jó szórakozást! :-)

Előzmény: Gabiiiiii (4205)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4208

Erdekes modon,a munkajukban sem zavarja ,hogy egy "idegen" macska ul az ajtajukban

Az engem sem zavar ha ott ül. Feltéve, hogy eddig figyeltél és értetted amit mondok (nem úgy néz ki). De ha beleszarik a gyerek homokozójába, akkor az már eléggé zavar. És vélhetően az önk. dolgozókat is elkezdené zavarni, ha a lábtörlőn nem a macska ülne hanem egy macskaszar, mondjuk naponta kétszer.

szerencsere a te fajtaddal meg eloben nem talalkoztam,de nem biztos,hogy te jarnal jol

Fajta? No, csak nem kibújt a szög a zsákból. A tisztelet és szeretet mintapéldája ugyebár. A személyes fenyegetéssel pedig nagyon vigyázz...!

Inkább próbálj érvelni, bár tudom az nehéz dolog. Főleg vert helyzetből.

Előzmény: Gabiiiiii (4204)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4207

Bocs, hogy beleszólok, de:

a. nem kell kivágni semmit. A fa törzsére körkörösen felszerelt szúrós akármi (pl. rózsatövisből, tűztövis szárából készített), simán képes meggátolni, hogy a macska fára másszon. Ezt a módszert alkalmazzák a magasabb madáretetőknél is, pont a macskák ellen. Megjegyzem, ez a megoldás használható egy egész kerítés esetén is, ugyanis így a macska képtelen rajta felmászni. Ha alatta sem tud kimenni mert a kerítés megfelelő, már be is zártad a macskát a telkedre, és nincs probléma! Minden csak akarat és elhatározás kérdése.

b. No, ugye itt ha már nektek van a mcsakatartásból probléma (büdös, egyebek), akkor az már nem járja. De a szomszéd viselje el. Nem logikus, nem humánus.

c. a macskát nem kell elaltatni, főleg, ha intelligens állattartók módjára már az elejétől fogva úgy tartottad, hogy nem mehetett ki a telkedről. Akkor az érkező új szomszéddal sem lesz semmi problémád! Látod, így is lehetne.

Előzmény: Dogfüggő (4147)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4206
aha,innen fuj a szel..Mondd,lattal te mar elo macskat kozelrol,vagy csak olvastal valahol rola????????????25 ev tapasztalata alapjan meg ne probalj meghazudtolni a macskak jellemet es tulajdonsagait illetoen,mert korberohoglek

Előzmény: atomgond (4181)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4205
ma a macskamba kotsz bele,holnap a jatszo gyerekembe es azert mar komolyan harapok
Előzmény: Gabiiiiii (4204)
Gabiiiiii Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4204
nekem intelligens szomszedaim vannak,akik helyen kezelnek egy nyomorult macskat es nem az osellenseget latjak benne.
a kutyat nem zavarja,hogy esetleg az o labtorlojukon ulve nezelodik..Valoszinuleg te belerugnal,mert megsertette a magantulajdonodat...raadasul nalunk a hazban mar 90%-ban onkormanyzati irodak vannak,tehat akik itt vannak nem lakok,hanem dolgozok....Erdekes modon,a munkajukban sem zavarja ,hogy egy "idegen" macska ul az ajtajukban..Sot,te azt el sem tudod talan kepzelni,de kedvelik,mert szelid,hagyja magat megsimogatni...

Ember es ember kozott is ektelen kulonbseg van..szerencsere a te fajtaddal meg eloben nem talalkoztam,de nem biztos,hogy te jarnal jol
Előzmény: atomgond (4183)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4203

Kicsinyednek esetleg a macskádat nevezd, ha kérhetem! Köszönöm. Tudod, a tisztelet, amiről oly szépeket tudsz ÍRNI (de csak írni).

A kutyanal mukodik a kerites, akarmilyen fajtaja, a macskanal nem.

A macskánál működne más, ha akarnád. De te nem is akarod. Tán sosem fogod megérteni, hogy nem a kutya a lényeg, én régebben írtam kígyót is persze azt is hiába. Az állattartó felelősségéről van szó, innentől irreleváns az állat fajtája. Már ha megérted a szavak mögötti tartalmat is legalább hébe, hóba...

Előzmény: ZsuR (4195)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4201

Amit mar egyszer parszor irtam, az az, hogy a macska szerettel jar a homokra.

Tudom, a gyerekem homokozóját állandóan teleszarták, nálam spec. ettől borult ki a bili. Mit tegyek, számomra még fontosabba gyerekem mint a szomszéd koszos macskájának lelkivilága. 

ha nem akar az ember az egesz kertben makkaszart, akkor tegyen egy felreeso helyre egy macska WC-t

Értem! Ha pedig nem akarok a szomszéd disznajától disznószart a kertembe, akkor neki pedig építsek valami moslékos helyet ahová szívesebben megy majd be. Vagy ha a másik szomszéd meg a lovát engedi szabadon kószálni és én ezt nem szeretném a kertemben, akkor pedig szintén ÉN csináltassak karámot ahova beparkolhat ha épp nálam jár. Véletlenül sem gondolod, hogy ez az állat tulajdonosának feladata, de ezen ennyi hsz. után már igazán nem akadok fenn. :-)

Te ebben a topikban még egyetlen egyszer nem kötöttél kompromisszumot senkivel, és semmivel, csak prdikálod a vizet a kompromisszumkészségről.

Előzmény: ZsuR (4197)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4198
"Nem kell megválnod tőle, de amint átmászik a kerítéseden, megszűnik a te tulajdonod lenni. Pláne, ha például olyan helyre jön, ami az én tulajdonom."

Azert ez sem igy van - bar, nem is lenne rossz, kepzeld, ha a szomszed disznaja atjon ( vagy a csirke, tyuk. . .) maris a tied!
Előzmény: Törölt nick (4184)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4197
Nem kamu - nalam gyakorlat, a sajat macskam meg a sajat kertbe sem megy be ha vizes. Kakilni, pisilni meg planae nem. . .ahhoz szarazat keres.

Amit mar egyszer parszor irtam, az az, hogy a macska szerettel jar a homokra. No ha nem akar az ember az egesz kertben makkaszart, akkor tegyen egy felreeso helyre egy macska WC-t - godor, benne homokkal. . .oda fog menni a macska.
Előzmény: atomgond (4191)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4196
Ahogy olvaslak, te nagyon sokmindent betiltanal nagyon sok helyen. . .elgondolkodtal mar ezen?
Előzmény: Törölt nick (4186)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4195
Kicsinyem, azzal, hogy valamit ismetelgetsz meg nem lesz belole igazsag.

A kutya az ove, o gondodkodik rola. A macska az enyem, en gondoskodom rola.
A kutyanal mukodik a kerites, akarmilyen fajtaja, a macskanal nem.
Ha madarat akarnek tartani akkor nem keritest epitenek, hanem ropdet. . .allata valogatja a gondoskodas fazonjat.
Előzmény: atomgond (4185)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4194

de alapokban meg kellene tudni egyezni: tisztelet a masik irant, es akkro kevesebb lenne a gond.

Szépen hangzik, egyet is értenék vele ha olyasvalaki írná, aki nem hiteltelen ezen a téren. Sajnos e sorok írójától látni itt a legkevesebb tiszteletet és kompromisszumkészséget mások iránt. Gerenda vs. szálka, talán észreveszi  egyszer. Bízom az emberben.

Előzmény: ZsuR (4132)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4193
Azok a macskak nem szaporodnak tovabb - es az ivartalanitott allat nem vadaszik olyan intenzitasal - foleg oregebb korban - mint a nem ivartalanitott.
Előzmény: Törölt nick (4174)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4192
Ennek azert kicsit utana kellene jarni, nem gondolod?
Előzmény: atomgond (4181)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4191

Szóval este locsolás - vizes a fű - macska nem jön.

Kamu! Ez gyakorlati tapasztalat! Eleve több macska jár be nem csak egy, hozzánk a kutya előtt legalább 10-15 különböző helyről. Mindíg, mindegyiket lehetetlen volt lelocsolni. Aki ezt állítja, az életében nem próbálta, csak hallott róla a barát barátjának barátnőjétől.:-)

Előzmény: Deep Down (4129)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4190

Ha ez ilyen egyszerű, akkor miért kell ennyit görcsölni rajta?

Azért, mert amíg nem jött a kolléga aki simán le is lőné a macsekot, addig azokat is pont úgy legyűlölködőzték, akik csak távol akarták tartani őket. A reakció semmiben sem volt más, amíg csak arra kerestünk megoldást miként lehet a macska életét meghagyva távoltartani a kertből. Ugyanúgy gyűlölködő, állatellenes, kompromisszumképtelen, nevelni való, nulla IQ-s senkiháziak voltunk. Olvass csak vissza, jól nyomonkövethető a dolog. Ilyen elvakult szektáns támadásra pedig nem is lehet más a reakció, mint viszont támadás. Ez van. Egyetlen macskás alig akadt, aki a megoldásban is segíteni akart volna. 

Előzmény: Deep Down (4126)
kisidi Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4189
Tudod a villanypásztort ők azért ajánlják, mert azt neked kéne megvenned, működtetned, és ha bármi baj van belőle az nem az ő felelősségük. Mert felelősséget saját állatukért nem akarnak vállalni! Ajánlottam a láthatatlan kerítést, csak jött a fanyalgás, hogy drága, meg különben is mi vagyunk a lusták, hogy nem tudunk lehajolni a slagért. Mellesleg hozzánk télen is átjárnak tojni, és télen a víz ugye elzárva!
Szerintem kár energiát beléjük feccölni, nagybaltával sem tudod a fejükbe verni a lényeget! Jönnek itt madár, vakond stb. hasonlatokkal, szerintem egy ovodás is megérti, hogy mi a külömbség háziállat és vadon-természetben élők között.
Az ivartalanítás, oltás stb. csak párhuzamos probléma.
Röhögnöm kell, mikor az amerikai macskák azért nem mennek a szomszédba, mert tudják, hogy ott nem szeretik őket! Vicc, nem?
Előzmény: Törölt nick (4184)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4187

Én bírom a kígyókat is. : )

Ennek örülök, én is! :-) Különbség kettőnk között az, hogy én azt is megértem ha valaki nem csípi! És még el sem fogom ítélni miatta!

Előzmény: Dogfüggő (4104)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4185

Hogy en fizessek azert, hogy neked legyen macskariasztod. . .:)).

No itt a gerenda vs. szálka ismét...

Ilyenkor miért nem veszed elő a "miért én?" vádat? Pl. magaddal szemben, hiszen most épp ezt csinálod. De hogy válaszoljak helyetted...azért te, mert tiéd a macska!

Ráadásul kb. 5hsz.-el ezelőtt magad is mondtad, hogy a kutyás szomszédod gazdája vett a kutyájának elektromos nyakörvet (nagyon helyesen, ez így szokás intelligens embereknél, mint ahogy én meg százezreket költöttem kerítésre azért, hogy a kutyám ne zavarja a szomszédaimat császkálásával).

Elgondolkodtál-e már azon, "miért ő" vett nyakörvet? Kié a kutya? És kié a macskád? Ne siess a tagadással, előbb olvass és értelmezz!

Előzmény: ZsuR (4103)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4183

Tul sokat nem vagyunk otthon,tul keveset tudnank foglalkozni vele....Ebbol a szempontbol egy macska onellatobb:)

No itt a lényeg. :-) A kutyánál meg kellene oldani a bezárást, mert törvény van rá, míg a macska mehet ahova akar, rombolhat másoknál, nem neked lesz belőle macera. Neked csak akkor kell vele foglalkozni, ha ráérsz, vagy kedved úgy kívánja. A többit intézi a szomszédok kárára. ;-)

Előzmény: Gabiiiiii (4099)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4181
A macska nem terápiás állat, mivel egyáltalán nem kötődik az emberhez. A macska a meleg szobához, és az "ingyen" kajához kötődik. Ha holnaptól más adja meg neki ezeket, már el is felejtette a tyutyujgató előző gazdit. Próbálnák meg ezt egy kutyával, lehetetlen, mert az nem egy aljas érdekállat mint a macska, hanem valóban társként és hűségesen kíséri az embert élete végéig. Egészen más kategória. De talán még a disznóba is több hűség szorult, mint egy macskába.
Előzmény: Törölt nick (4096)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4177

Tehát ha valaki valaha bekente már magát ellenőrizetlen körülmények közt tesztelt napolajjal pl., az a további életében soha ne emeljen szót az orangutánok cirkuszi szerepeltetése ellen?

Emeljen szót, de ne ítélkezzen mások felett! Tudod, "az első követ az vesse rám...". ;-)

Előzmény: Dogfüggő (4093)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4173

ha nekem lenne egy macskara allergias gyerekem,a kert  minden sarkaba oda lenne keszitve egy slag:)

Ok, de neked is lenne időd ott strázsálni napi 24órában, hogy lelocsold ha őkegyelme arra kíván tévedni? ;-) Sztem ne menjünk át olyan elméleti megoldásokba, melyek a gyakorlatban nem működnek, nem érdemes. A slag jó dolog, magam is alkalmaztam, de nem megoldás, mert csak akkor ér valamit, ha épp akkor jön be a macska amikor ott vagyok. Nomeg picit itt is kinyilvánítod, hogy oldja meg a másik ember a macsakatartó felelőtlen állattartásából eredő gondját, ha akrja. Ha pedig meg tudja oldani a slagos dologgal mert tegyük fel, szerencséje van és épp arra járt a macska amikor ő is slagközelben volt, de a gazdája rajtakapja a locsoláson, akkor megint jön az "állatellenes terrorista a szomszédom" lemez. Volt rá példa a környezetemben elég sokszor. De ugye mint írtam, a kutyámat aki egyetlen egyszer ment át a vénasszonyhoz azonnal le akarta lövetni, miközben azt elvárja, hogy a macskájának még enni is adjak...Így megy ez. Sajnos. Szelektív csőlátás.

Előzmény: Gabiiiiii (4068)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4172
Mit tenni a felszamolasa erdekeben?
Előzmény: atomgond (4169)
atomgond Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4169

Nem, én semmit nem ölök meg -kivéve egyes rovarokat, ha szükséges-, ahogyan azt már többször leírtam! Sajnos világméretű probléma a funkcionális analfabetizmus!

Előzmény: ZsuR (4065)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4166
Őszintén szólva nem tartom valószínűnek, hogy macskaellenes hadjáratba kezdjek, de azért jó tudni, hogy lenne rá mód.
Előzmény: Törölt nick (4165)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!