Keresés

Részletes keresés

gvass1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 541
"Gvass, Lattad Black Hawk Down c. filmet? " Alig 3-4x:-)) Az RPG-nek milyen jo a stophatasa. Hogy ugy mondjam, felbeszakitja a cselekmenyt:-))
Előzmény: hunserv (539)
radom1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 540
Azt hiszem, hogy ott, ahol Magyar állampolgárként vhogy hozzá tudok jutni egy ilyenhez, ott nincs bírónő, legfeljebb törzsfőnök:-)
Előzmény: gvass1 (537)
hunserv Creative Commons License 2004.08.31 0 0 539
Gvass, Lattad  Black Hawk Down c. filmet? Na, ha igen, akkor emlekezz csak vissza, milyen jol jott volna egy hangompitott M60 a sracnak, amikor kerestbe lott, a mellette levo fule mellett... megsporoltak volna egy nagy csomo orditozast :)
Előzmény: gvass1 (535)
hunserv Creative Commons License 2004.08.31 0 0 538
jo, de akkoris... kulonben meg Gvass lejjebb mar megirta
Előzmény: radom1 (533)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 537
"Ez egy békés, szobai céllövészetre optimalizált Minimi:-)" Ehem, csak ezt nehez hihetoen eloadni, ha ugy kezdi az ember, hogy "Tisztelt Birono!...":-))
Előzmény: radom1 (536)
radom1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 536
Nem tudom hogy jön ide Irak. Ez egy békés, szobai céllövészetre optimalizált Minimi:-)
Előzmény: gvass1 (535)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 535
http://www.advanced-armament.com/ Mar ezt a szimpatikus Minimit is hangtompitjak:-)) (Gondolom, amikor Irakban rarugjak az ajtot a burnuszos-rpg-s csokara:-))
Előzmény: radom1 (534)
radom1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 534
Na jól ideírtam, közben gvass ugyanezt a rovarbogarat már levezette. Nem vagyok nagy law-enforcement guru, nekem új, hogy már a Commando-t is tompizzák. Egyébként azért a 9 mm Luger hangja sem kellemes szűk, zárt térben, még géppisztoly csőhosszból sem. Persze azért nem ua., mint a rövid gépkarabély.
Előzmény: radom1 (533)
radom1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 533

lőszer=bogár

töltény=rovar

Mármint minden lőszer töltény, de nem minden töltény lőszer.

Előzmény: hunserv (527)
Cerberusz Creative Commons License 2004.08.31 0 0 532
OK, egy pillanatig azt hittem, a túszok kártérítései miatt... :)))
Előzmény: gvass1 (531)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 531
"Hát, ehhez képest a SWAT fiúk igencsak szereti a Flashbang gránátokat hajigálni... " de nem akkor, amikor ok is bent vannak a helysegben...
Előzmény: Cerberusz (530)
Cerberusz Creative Commons License 2004.08.31 0 0 530

Gvass írta: Egyebkent hangtompito (es egyben langrejto) berendezesek alkalmazasa pl. az USA-ban komolyan terjed a SWAT-teameknel, a zart terben vegrehajtott akcioknal a hallaskarosodast es elvakulast (es az ezekbol eredo karteritesi pereket) megelozendo.

Hát, ehhez képest a SWAT fiúk igencsak szereti a Flashbang gránátokat hajigálni...

gvass1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 529
"nem tolteny, hanem loszer :D" Debizony. Merthogy minden loszer egyben tolteny is, de nem minden tolteny loszer! (Minden repulogepnek van szarnya, de nem minden, aminek szarnya van az repulogep)
Előzmény: hunserv (527)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 528
"mennyi Colt Commando is előfordul a mukik kezében, ami sok más szempontból jobb lehet a géppisztolynál. Csak hát kicsit hangosabb:) " Pont azokat latjak el hangtompikakkal, mert nem a pisztolytolteny huzos zart terben, hanem a .223 Rem mondjuk 12"-es csobol.
Előzmény: radom1 (525)
hunserv Creative Commons License 2004.08.31 0 0 527
Attol, hogy 147 graines lovedeket tesznek bele meg nem lesz feltetlenul hangsebesseg alatti a 9x19 ja, es nem tolteny, hanem loszer :D
hunserv Creative Commons License 2004.08.31 0 0 526
Attol, hogy 147 graines a lovedek meg nem lesz feltetlenul hangseb. alatti a 9x19
radom1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 525
Az USA-ban valóban van ilyen tendencia. Ezt segíti az is, hogy sok egységnél a 9 mm Luger kaliberben alapból 147 graines (subsonic) töltényt használnak. De azért érdemes megnézni, mennyi Colt Commando is előfordul a mukik kezében, ami sok más szempontból jobb lehet a géppisztolynál. Csak hát kicsit hangosabb:)
Előzmény: gvass1 (524)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 524

"Ilyen erővel tompifejlesztés helyett talán olcsóbb venni egy raklap MP5SD-t, ha mindenképp csendben akarnak maradni..."

Egen, es ahogy nezem, valoban ez lett belole, ami nagysagrendekkel jobb eszkoz, mint a KGP.

Egyebkent hangtompito (es egyben langrejto) berendezesek alkalmazasa pl. az USA-ban komolyan terjed a SWAT-teameknel, a zart terben vegrehajtott akcioknal a hallaskarosodast es elvakulast (es az ezekbol eredo karteritesi pereket) megelozendo.

De ez mar valoban az akcijofilmek vilaga, amelyet Daf1 topiktars ugy kedvel.

Előzmény: radom1 (523)
radom1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 523

Én a potenciális felhasználási területet nem igazán látom. Rendvédelmi felhasználásra nem sok tompis fegyver kell. Kicsit drága egy teljesen új fejlesztést csinálni mondjuk 50 db fegyverért. A katonai mélységi felderítőknek pedig ott a PBSZ egy jóval hatásosabb fegyveren, minek vacakoljanak egy új fegyverrel. Ez is csak pár száz darabos, igen korlátozott piac lenne. Ilyen erővel tompifejlesztés helyett talán olcsóbb venni egy raklap MP5SD-t, ha mindenképp csendben akarnak maradni...

Előzmény: gvass1 (522)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 522

"De áruld el nekem miért készített volna?"

Tudtommal sem keszitettek.

De tulkeppen logikus lett volna.

Bar ehhez imho nem biztos, hogy megvolt a tervezesi kapacitas - sosem hallottam meg magyar tervezesu - legalis - hangtompitos fegyverrol. (de lehet, hogy csak en vagyok tajekozatlan)

De koppintani ezt is tudtak volna - "FEG-minosegbiztositas" mellett, valszeg tovabb rontotta volna  megbizhatosagi mutatokat - amik amugy sem oly fenyesek.

Előzmény: radom1 (520)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.31 0 0 521
radom1

Fogalmam sincs. De áruld el nekem miért készített volna?

Én melós vagyok,nem szakértöje a fegyvereknek,radom1,nem ismerem a szakmád de ha fegyveres testület tagja vagy akkor neked is gondolnod kell,milyen fontos alkalmazásbövülést jelentene ez.

És ha az AK-khoz jár hangtompító meg a sztecskinhez,akkor ezekhez is illene.

Meg a KGP-9-et az akkor még (80-asok) Komondor kommandó fegyverének szánták.

Tuti gondoltak a hangtompítóra,a nyakamat teszem rá.

A pisztoly?Hát legalább büszkeségböl,ha nincs nincs katonai szerepe,de én ebben se lennék olyan biztos

Előzmény: radom1 (520)
radom1 Creative Commons License 2004.08.31 0 0 520
Fogalmam sincs. De áruld el nekem miért készített volna?
Előzmény: Törölt nick (519)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.31 0 0 519
A topic olyan szűk kereteket szab,hát most offtopic leszem
A magyar fegyveripar készített hangtompítót a KGP-9-hez és a P9RC- hadi jelöléssel M96-hoz?Ha nem is mindegyik.de néhány példány olyanra késztült-e,hogy fogadni tudjon egy hangtompítót?
kamov Creative Commons License 2004.08.30 0 0 518
Igen. Ez az.
Előzmény: Törölt nick (508)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.30 0 0 517

Sajnos nem értem az angolt.Néhány szó ragadt csak meg de attók kiakadok,amikor azt hiszem értem mit írnak,elhiszem magamnak és valaki elmagyarázza "hogy nem osztogatnak,hanem fosztogatnak és nem..."

Előzmény: gvass1 (516)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.30 0 0 516
Ize, tenyleg nem tudsz angolul? Mert ebben ha jol altom semmi szakkifejezes nincs: "Grach now is officially adopted by the Russian Government for Military and Law Enforcement use under the PYa designation, and already issued to some Russian Army units, most probably located in Chechnya." Magyaran: hivatalosan rendszeresitve van, de ellatas elegge csekely volt belole, fokent csecsenfoldon mukodo egysegek kaptak belole.
Előzmény: Törölt nick (515)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.30 0 0 515

Ezek a fegyverek is kísérleti stádiumban vannak(?):

-Yarygin PYa / MP-443 "Grach" pistol (Russia)

-OTs-27 "Berdysh" pistol (Russia)

-"Grach", "Baghira", "Varjag" és "Viking"

,vagy egy szép (szomorú) napon Mauser vagy Walter néven találkozunk velük.

Ezek már 9x19 esek és van egy ( MP-445 "Varjag" ) ami .40 S&W kaliberü.

A lap alján egy szép,dícsérö szöveg zárja a bemutatást.

Előzmény: gvass1 (514)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.30 0 0 514

"Mellesleg szerinted nem volt pénzkidobás megvenni a  2004.08.30 06:51:52 (504) hozzászólásban megjelölt könyvet?"

Nekem is megvan. Kisse draga. (Egy Zsuk, ami 100x jobb, az csak 55 euro). A forditas jobb az atlagnal, de neha azert igy is vicces.

A konyv egyebkent nem mas, mint sok-sok ceg termekismertetoje beszkennelve, es leforditva, osszegezve (kritikatlanul!). Sok uj, a szerzotol szarmazo info nincs benne. A hatul levo enciklopedia resz bar nem tokeletes, de figyelemremelto.

A Kaliber elsosorban szorakoztato havilap (lasd: auto-motos sem irja le minden szamban a negyutemu belsoegeseu kotor alkatreszeit, ismertnek tetelezi fel) , nem szakszotar, bar sorozat formajaban lehhet, hogy nem lenne huyleseg kozolni iylesmit mondjuk nemet es angol nyelven - oroszul pl. en sem sokat tudok.

(De mondjuk, hy nem csak 2001- ig vetted volna a lapot, akkor lehet, hogy tobb ragadt volna rad, es ilyen csunya LRN vs. FMJ bakikat sem kovetnel el.)

Előzmény: Törölt nick (513)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.30 0 0 513

A Kaliber. havonta megjelenö magazinnak volt olyan száma,amiben az angol terminologiát lefordítják és megmagyarázzák (szótár)?Azt most megmondom,azonnal megrendelném.Nekem 2001-ig van meg de addig nem volt olyan szótár ami lefordítja mi az,hogy pl.: blowback operated ; locked breech design, with rotating barrel (ok. a rotating barrel szótárból is fordítható); dual purpose weapon ; recoil-operated ; firing from the open bolt ; the bolt "sleeves" around the rear part of the barrel to decrease ovcerall lenght of the gun ; retractable buttstock ;

stb.

Ne haragudj gvass1 a szófecsérlésért,csak jelezni kívántam,aki mondjuk elektrotechnikus az tudja a mosfet;jfet;ujt;src;triak;stb jelentését,felépítését,mire való,de aki nem is lö,de elvarázsolják a fegyverek annak nincs egy lexikona,amiben mindent megnézhet.

Klabacsek úrnak volt egy kísérlete a Kaliberben a laikusokhoz közelebb hozni a fegyvereket,de a fegyverek világa oly összetett.Ott vannak a löszerek;az irányzékok;stb.A laikusnak ezek nincsenek a fejében,mert nem ebben a világban él és ezézt ezek tudása nem válik automatikussan a tudása részévé.Az lenne az igazi,ha egy enciklopédia segítene.

Mellesleg szerinted nem volt pénzkidobás megvenni a  2004.08.30 06:51:52 (504) hozzászólásban megjelölt könyvet?

Szóval megint jósokat írtam,de remélem nem volt üres fecsegés.

Előzmény: gvass1 (510)
gvass1 Creative Commons License 2004.08.30 0 0 512

"Ennek milyen a sorsa,"

Halal.

Mint a tobbi hamvaba holt kettucatnyi fejlesztesnek.

"Csövet már forgattak így egy pisztolyban?"

Ha nem is pontosan igy, de hasonloan, pl. Beretta M8000, Mauser M2 stb.

"Ha lehetne választani kinek kéne?"

Mire? Egy kiprobalatlan pisztoly, ami sehol nem bizonyitott igazan?

Ha mar ruszki pisztoly, akkor maradnek egy Sztecskinnel.:-))

Előzmény: Törölt nick (509)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!