mult heten megjelent egy izehordak (flying sorcerers) cimu antologia a szukitstol, 2300 ft-ert, hardcoverben. 24 novella van benne, 8 scifi, 8 fantasy es 8 'termeszetfolotti'. vonnegut, clarke, lem, sheckley, harrison es meg joparan alkotjak a szerzok gardajat.
Ja, tényleg nem rossz. Viszont szerintem az Ötödik gyarmat gyengébb. Abban mát tényleg csak b*****nak meg lőnek :) Viszont az új(abb) antológia az tetszik. (Az öröklét nyomában)
Ismeritek az "Én a halhatatlan-A negyedi gyarmat"
sorozatot? Nagyon klassz. Hazai szerzőtől vagy 15 éve nem olvastam ilyen jót! Eddig 4 kötet jelent meg, a történet elemei kicsit a Hegylakóra, kicsit a Csillagkapura és kicsit a Csillagok háborújára emlékeztetnek. Mindenkinek nagyon ajánlom!
Még egy érdekes sorozat: Az elme gyilkosai/ A téboly katonái (a harmadik, befejező rész még nem
jelent meg). Ezek a művek egyszerre állnak közel a sci-fi és a Ludlum, Forsyth féle politikai krimi, kémregény műfajához.
gondolom, a douglas adams topicra gondolsz. nos, az nem kerult be a kedvencek koze, mert regen olvastam a muveit, nem nagyon tudnek hozzaszolni. de majd most!
A helyszín egy alternatív amerika valamikor a 17-18. század fordulóján. A világtörténelem az angol polgári forradalomnál más fordulatot vett: Cromwell hosszú ideig élt és elmaradt a restauráció. Mindenkit száműznek az amerikai brit protektorátusba, aki a boszorkánysággal kacérkodik, ezért aztán amerika a különleges képességű, varázslatos emberek hazája lesz, lényegében élő mágikus világ, ahol viszont úgyanúgy megjelennek a térítők, misszionáriusok, mint a mi történelmünkben. Washingtont lefejezték, Benjamin Franklin nem tudós, hanem varázsló. Létezik egy önálló indián állam, alattomos francia gyarmatok, és más államok is...
Ebben a háttérben születik meg Alvin, egy hetedik fiú hetedik fiaként. Órisási varázshatalmát mindenki csak sejti, biztosat senki nem tud. A könyv első öt fejezete a gyermek születéséről szól (ezért az öt fejezetért kapott Hatrack-folyó címen World Fantasy-díjat Card), a többi pedig a kilenc éves Alvinról, akit akkor már nyíltan is megtámad ördögi ellenfele valahol a család nyugati pusztákon felépült otthonában.
Zseniális a család, a gyerekek, a kapcsolatok ábrázolása és óriási, ahogy a telepesek Amerikájának hangulatát visszaadja. Beszédes nevek vannak, mint Istenvértezetje Weaver, meg Mendemondó...
No, most hazabeszélek egy kicsit. Jövő héttől kapni lehet Orson Scott Card "A hetedik fiú" című könyvét. Kapott egy köteg díjat, közte a World Fantasy-t. A könyv zseniális, a fordítás remek, a dizájnról majd elmondjátok a véleményeteket :-) Ajánlom mindenkinek.
Nem a szokásos fantasy... Ezért is merem ajánlani. A színvonal pedig olyan, amilyet Cardtól megszokhattunk.
nyugi, ez itt is igy lesz. :) engem is bosszantott, hogy mindig azokat a szalakat veszi fel Simmons, ami a legkevesbe erdekel az adott pillanatban, dehat ez mar csak igy van. fokozodik az izgalom... :)
a jelen ideju elbeszelesektol alapvetoen en is idegenkedem; elegge zavaro volt, amikor a zarandokok tortenet a jo kis mult ido helyett igy kellett viszontlatnom (viszontolvasnom). 10-20 oldal utan mondjuk hozza lehet szokni.
a hyperionnal kicsit furcsa, hogy jelen idoben irodott (vagy csak az elso resz?). meg jobban erdekelne, hogy mizujs a zarandokokkal, mint a 'festovel' - dehat ez nalam mar csak igy megy, ha tobb szalon futnak az esemenyek, az egyik mindig jobban erdekel, a tobbi kevesbe, aztan a vegere nem ritkan megfordul a helyzet :)