Keresés

Részletes keresés

szalaiistvan Creative Commons License 2011.06.29 0 0 42251

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni, kamera vásárlás előtt vagyok, jelenleg egy sony trv 255 van. Valami nagyobb felbontású sdhc kárytás kamera lenne a legjobb. Elég sokat végignéztem online üzletekben, topikokban, viszont elég érdekes a paletta, full hd nek adnak egy 1,5mpixeles felinterpolált képes gépeket, sony kat szidják, hogy a zajszűréstől mosott a kép stb :(  Tudtok e esetleg valami olcsóbb full hd kamerát ajánlani, ami azért belépő szint árban. Pl erről mi a vélemény:  Samsung HMX-Q10 , tudom, hogy nem egy fél millás gép, de kb erre futja + még kb 10-15 e, ebből szeretném a maximumot kihozni.

Nagyon köszönöm előre is a segítséget.

Üdv:szala

foveon Creative Commons License 2011.06.23 0 0 42250

termeszetesen minden iranyba kell tudni allitani, es ha lehet nem csak sulyokkal hanem finom mozgatassal, mert kulonben nem lesz gyakorlatias. ugyan mukodik de annyira maceras allitgatni hogy a miatt lesz hasznalhatatlan. mindezt ugy hogy nagyon kicsi legyen minden alkatresz, e mellett preciz, es meg eros is. hogy a praktikussagot ne is mondjam.

persze a pro cuccoknal nem annyira szamit milyen nehez vagy mennyire terjedelmes vagy hogy hol tarolod, de egy amator szintu dolognal nagyon fontos.

a merlinben az is jo hogy a par dekas kameraktol a 2 kilos kameraig parameterezheto. nem lehetetlen hazilag csinalni jot de ahhoz azert erteni kell mit is akarsz. meg nem baj ha van megfelelo szerszmozottsag, hozzaertes, alapanyag (maskepp lesz belole a kolas uveg kupakbol keszult ize).

az oszloposokbol lattam hazilag keszultet ami telleg profi, de pont azert mert az sokkal nagyobb alkatreszekbol all ossze (merlinben a gimbal valami irtozatosan miniatur tobbszorosen csapagyazott ize). viszont azt kezbol hasznalni nagyon megterhelo, mert nehez es elorefele huzza a csuklot. de azert egyszer lehet hogy csinalok egy olyat:)

Előzmény: etwg (42249)
etwg Creative Commons License 2011.06.23 0 0 42249

A baj az, hogy a nagyok is beszáltak a ocsu piacba.

Sok profi berendezésen sajnos látni, hogy a tervezöjének halvány fogalma sincs a müködési elvröl, meg arrol, sem, hogy azt hogyan kell használni.

Nemrégen egy barátom is jött egy elég drága cuccal - sajnos szemét (vitte is vissza a boltba).

Ha befogofejen nincs egyensulyozási lehetöség, akkor az egész nem ér egy fillért sem.

Elég kinyitni az LCD keresöt és oda az egyensuly (és forditva). Szoval a dolog nem olyan egyszerü, ahogy sokan gondolják.

Előzmény: foveon (42248)
foveon Creative Commons License 2011.06.23 0 0 42248

nem tom mennyi a mellenyes, de a merlin sem keves... egyebkent letezik hozza melleny is. meg persze lehet barkacsolni hazilag, csak az a baj hogy a net tele van mar az 1dollarbol (hasznalt lefolyocsobol es hasonlok) keszult csinalmanyokkal. persze semmire nem jok (lehet bizonygatni hogy az olyan mint a tobb szaz dolcsis cuccok), gond inkabb az hogy a valoban igenyes es profin megcsinalt diy stabik teljesen eltuntek vagy nagyon nehez megtalalni oket (nehez az ocsubol valogatni mert annyi az ocsu...).

lengescsillapitas van de az az ujjad, lenyege hogy ugy van kiegyensulyozva hogy az inga nagyon lassan billenjen el ezaltal a hirtelen mozgasokat is lassan koveti le. a billegest meg az ujjaiddal kontrollalod, megvan a maga technikaja. letezik olyan cucc is amit szinte nem is kell fogni de nagyon nehez beallitani, mert egy csomo kis rugesz meg bizbasz van rajta (ministan). meg a merlint is eltart egy darabig mig belovod, nemhogy egy olyat. raadasul minden elovetel vagy kameralevetel utan kell allitani mert elferdul. az erzekenysegnek ez a hatranya. ha nem ilyen lenne akkor meg nem stabilizalna rendesen (ld. 1$ homemade cuccok, de meg a manfrotto modo se az igazi).

Előzmény: elemes2 (42247)
elemes2 Creative Commons License 2011.06.23 0 0 42247

nézegettema tecsőn az ilyen "merlin" típusú stabilizátorokat, egész jónak tűnnek. összehasonlítva a klasszikus, mellényes steadycam-mel az eredmény majdnem ugyanaz, az ár és a súly pedig töredéke.

nem kell a merlinbe valami lengéscsillapítás, hogy ne kezdjen el ingát játszani az alsó súly (fent meg bólogatni a kamera)?

Előzmény: foveon (42244)
foveon Creative Commons License 2011.06.22 0 0 42246

kameraja valogatja. a minidv kamerak meg mindig azt szeretik, a legjobb minoseget meg mindig az tudja (persze ha a kamera is olyan). de nekem meg a szkennerem is fw meg a dv kameram is.

persze ma mar a legtobb alaplapon integralva van, de kartyakent is par e ft (csak legyen ures luk). nehany eve sok 10e-s beruhazas volt egy fw kartya...

Előzmény: heninfan (42245)
heninfan Creative Commons License 2011.06.22 0 0 42245

Sziasztok!

Mennyire van jelentősége manapság a firewire-portnak a pc-ben? Régebben tudom, hogy viszonylag sok kamerán volt ilyen csati. De manapság inkább a memórikártyák uralják a kamerás világot, ugye?

foveon Creative Commons License 2011.06.21 0 0 42244

na elkeszult a gopro+merlin osszehasonlito videom. nem mondom hogy ez a merlin kezeles tokeletes lenne, de sokkal jobb mint kezbol. ez foleg az eredeti anyagot nezve jon ki mert yt-n baromira degradalja, hiaba hd. probalkoztam a vs sajat remegescsokkentojevel. igaz alapbeallitasokon volt, de nem sokat ert, a kepet meg szemmel lathatoan meg jobban lerontja. arrol nem is szolva hogy elonezethez nem tudja lerenderelni igy gyakorlatilag vakon kell beallitani es lekonvertalni (persze lehet hogy csak a procim keves hozza).

amin meg kotlanom kell hogy mennyire sulyozzam meg a merlint. most epp annyi van csak rajta hogy a legkisebb ellensullyal mukodjon. de igy talan nagyon konnyu, lehet hogy jobb lenne nagyobb tomeggel. a keztartas is kerdeses, ket kezzel inkabb bologat, egy kezzel meg elforog. nagyon kicsi a markolata is. meg az ujjam is nehezen tudom tartani a gimballon. ezt a reszt at akarom alakitani, nagy markolat, gimball fogo atmerojenek novelese valmi adaptergyuruvel es gumirozva. hat nem unatkozom az biztos, es akkor meg hol van a kulso hangrogzito... :)

mkii Creative Commons License 2011.06.21 0 0 42243

Köszönöm szépen a gyors válaszaitokat. Ezek szerint marad a kamera, máris kezdem a beüzemelését :)

Előzmény: etwg (42241)
elemes2 Creative Commons License 2011.06.20 0 0 42242

azt mondja a manuál, hogy

"the camcorder is updating the memory" -- a kamera még ír a memóriába, ne vedd le az akkumulátort / ne húzd le az adaptert.

Előzmény: mkii (42240)
etwg Creative Commons License 2011.06.20 0 0 42241

Ez szerintem normális, csak szerintem ütödötten van kiirva. A kamera elrak szépen mindent a helyére mielött megállna. Ez alatt nem illik (meg nem is nagyon tudod)  kikapcsolni az áramfoirrást, mert ott az akku, meg esetleg a hálozati kábel is.

Más kamerákon beraknak valamilyen vicces képsort, vagy csak képet egy szöveggel, hogy "tessék csendbe lenni, megyek aludni".... stb

Előzmény: mkii (42238)
mkii Creative Commons License 2011.06.20 0 0 42240

Reméltem hogy ez nem hiba, csak egy kicsit rémisztően kinéző tájékoztató üzenet. Az üzletben próbáltam érdeklődni, azt mondták esetleg kontakt hibás lehet, de úgy tűnt nem igazán tudnak biztosat. A használatiban csak az üzenetek listájában szerepel ez a mondat, magában, semmiféle utalás nincs hogy ez normál működésnél is meg jelenhet-e. Bingben még nézelődöm, köszi a tippet!

Előzmény: elemes2 (42239)
elemes2 Creative Commons License 2011.06.20 0 0 42239
1. Szerintem ez nem hiba, csak üzenet, hogy ne kapd le róla az akkumulátort.

2. Használati utasítás mit mond?

3. http://bing.com mit mond?
Előzmény: mkii (42238)
mkii Creative Commons License 2011.06.20 0 0 42238

Sziasztok! Segítséget szeretnénk kérni, Canon Legria FS36 videokameránál a kikapcsolást követően mindig feldob egy hibaüzenetet, hogy ne kapcsoljam le az áramforrásról (Task in progress, don not disconnect the power source). Szerintetek ez normális így? Vagy gyorsan cseréltessem ki még 3 napon belül mert hibás.

elemes2 Creative Commons License 2011.06.20 0 0 42237

micsoda szörprájz :*)

ötletes szerkezet.

garrett bácsi kezében mintha sztereó gopro lenne.

Előzmény: foveon (42236)
foveon Creative Commons License 2011.06.20 0 0 42236

gopro.com

Előzmény: elemes2 (42235)
elemes2 Creative Commons License 2011.06.20 0 0 42235

mi az a gopro?

Előzmény: foveon (42231)
foveon Creative Commons License 2011.06.16 0 0 42234

mivel fix igy a minimum se egy egzakt szam. majd kiprobalom. elvileg lehet ra buheralni elotetet, sot meg olyat is lattam hogy valaki kicserelte az egesz obit.

Előzmény: etwg (42233)
etwg Creative Commons License 2011.06.16 0 0 42233

Kár hogy olyan nagy a fokusztávolsága, nekem 30cm aluli kellene, akkor már venném is.....:-)

Nem tudom, valamilyen lencsével lehetne ezen valamit változtatni?

foveon Creative Commons License 2011.06.16 0 0 42232

garrett bacsi is kiprobalta a goprot, es ahogy elnezem o is tett ra egy koloncot.

foveon Creative Commons License 2011.06.16 0 0 42231

latom ul a totyik. hetvegen kiprobaltam a goprot steadyvel, egesz jo foleg a kezi maszkalos felvetelekhez kepest, asszem hetvegen ujabb tesztet csinalok. az a baja hogy konnyu, nagyon ki kell vinni a steady elejere, most ratettem egy rez tombot igy mar egesz jo, de meg hangolgatni kell. jo lenne ha nyaralasra el tudnam vinni mert ott kezi videozas lesz a nagyja.

elemes2 Creative Commons License 2011.06.09 0 0 42230

canon HF S21-re kacsintgatok. most, hogy elmúlt egy éves (a típus), szinte elfogadható áron kapható.

(itthon a 230K, amerikából szürkén 160K, vámmal áfával 200K)

kopaszhaj Creative Commons License 2011.06.07 0 0 42229

Szerintem nem támaszt különösebb igényeket a vasútfilmezés. Zárt erdőben jól jön egy olyan optika, ami nem csak verőfényben képes zajmentes képet csinálni, illetve egy szélzajvédett külső mikrofon. Ha nem hómvideót szeretne, egy fluidfejes állvány is szükséges.

Előzmény: elemes2 (42228)
elemes2 Creative Commons License 2011.06.06 0 0 42228

milyen különleges követelményt támaszt egy kamerával szembern a kisvasút-filmezés? tippelek.

1. rezgés, mozgás

2. ütés

3. eső, szél, por, kosz

4. kézben tartás

5. változó fényviszonyok

6. rögzíthetőség.

---

1. optikai képstabilizátor erősen javasolt.

2. hard disk nem javasolt, SDHC kartya javasolt.

3. panasonicnak vannak 1-2 méter mélységig vízálló kamerái is, de a legtöbb gép csak a "hétköznapi" kosz, szemerkélő eső ellen védett. nem tudom, vannak-e esőtokok, én már éreztem rá igényt.

4. ne legyen túl nehéz. SDHC kártyás kameránál ez általában teljesül.

5. kihajtható LCD mellett hasznos ha van kukucska (erős fényben jobban látható), de nem létszükséglet.

6. minden gépnél megoldott, állványcsavarmenet. megfelelő állvány vagy rögzítőadapter kell hozzá.

egyformán látjuk?

Előzmény: Dolmi mackó (42220)
furge01 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 42227

Eladó 1 teljesen új, hibátlan Canon EF adapter Canon  XL videokamerához.

érd: 20/260-4065

elemes2 Creative Commons License 2011.06.03 0 0 42226

én fordítva járok -- beraktam egy 60 gigás disket a sony kamerámba, formáznám (windowsból USB külső drive-ként) és a windows mindenáron 120 gigásnak akarja formázni, aztán persze a felénél megakad :-)

Előzmény: etwg (42224)
foveon Creative Commons License 2011.06.02 0 0 42225
En ilyenkor mindig a kameraban formazok egyet az a tuti.
Előzmény: etwg (42224)
etwg Creative Commons License 2011.06.02 0 0 42224

Már sikerült helyre pofozni.

Egy defragmentálás segitett. A memorián csak video fájlok vannak és ugy néz ki nem szereti, ha nincs egy helyen annyi hely amennyi a fájlnak kell. Miután rendbe tettem szo nélkül elfogadta az egész anyagot. Megint tanultam valamit.....  :-)

Előzmény: Relaxvideo (42223)
Relaxvideo Creative Commons License 2011.06.02 0 0 42223

Ez nem lehet vmi hamisítvány?

hogy x gigásnak mutatja magát, de fizikailag csak fele/negyedannyit tud tárolni?

egy időben voltak ilyenek..

Előzmény: etwg (42219)
Dolmi mackó Creative Commons License 2011.06.02 0 0 42222

Értem és köszi!

Keskeny nyomközű kisvasútra gondoltam.

Ha esetleg valaki más ismeri az ilyen árkategoriás kamerákat, kérem írja meg a véleményét, tanácsát.

Előzmény: etwg (42221)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!