Ezt találtam én is, de itt a D1, E1 stb. szerintem nem a rangsorolás a kalapokon belül, hanem a sorsolás, nem? A kalapokon belül már nincs rangsorolás, legalábbis erről sehol nem ír.
Ha a szerbek megverik Szudánt, akkor csak ez lehet a negyedöndő, a kalapok miatt és azért, mert azonos csoportból továbbjutók nem játszhatnak egymással.
De az elődöntős ágakat miből látni?
USA/Brazília és Németország/Görögország külön ág, de hogy melyik másik páros kerül melléjük, ott lesz szerepe a sorsolásnak, nem? Vagy már látszik?
Akkor most ez van? A 3 csapatnál tényleg a szokásos belső minitabella van?
a 3 csapat minitabelláján biztosan a spanyolok az utolsók (ausz +6, görög -1, spanyol -5), így nekik nyerni kell ma Kanada ellen a továbbjutáshoz.
Ha nem nyernek, akkor a minitabellán a görögök a másodikok, így a csoportban a harmadikak, -6-tal (itt már a Kanada elleni eredmény is játszik). Ami jobb, mint a brazilok -7-e, és még ehhez jön vagy Szudán vagy Szerbia.
Szudán jelenleg -6-tal áll, tehát, ha a szerbek nyernek, akkor a görögök biztos továbbjutók. Ha a szerbek legalább 2 ponttal nyernek, akkor mennek tovább a brazilok is, ha pontosan 1 ponttal, akkor Szudán és Brazilia is -7-tel áll, ilyenkor nem néztem meg mi van.
Ha Szudán nyer, akkor ha kevesebb, mint 22 ponttal verik a szerbeket, akkor a szerbek és a görögök a továbbjutók. Ha több, mint 23 ponttal verik a szerbeket, akkor a görögök és a brazilok.
Ha nyer Kanada, akkor Kanada-ausztrál-görög-spanyol a sorrend. Ha a spanyolok nyernek, akkor spanyol-Kanada-görög-ausztrál. A görögök már nem tudják előzni Brazíliát a harmadikok rangsorában. Ergó Brazília bejutott. Dél-Szudán 1 pontos vereséggel előzi a görögöket (feltéve, hogy dobnak 58 pontot) minden nagyobb vereséggel kiesnek. A szerbek most +15, ők nem fognak valszeg kikapni annyira, hogy a görögök megmeneküljenek. Még az lehet érdekes, hogy az USA ágát melyik másik csoportgyőztes tudja elkerülni.
Ami persze hülyeség így, amit írtam, mert csak a 2 legjobb csoportharmadik megy tovább, a brazilok jelenleg -9-cel vannak a B csoportban és nem tudjuk a C csoportban mennyi lesz Szudán/Szerbia pontkülönbsége.
Szóval egyelőre nem írnám le az összes kimenetelt :)
Nem néztem meg, csak feltételezem, hogy a szokásos FIBA minitabelle a 3 csapat között, ami így néz ki:
AUS +12, mai meccs
SP -12, +7 összesen -5
GR, -7, mai meccs
ez alapján ha a görögök legalább 3 ponttal nyernek, de kevesebb, mint 18-cal, akkor ők és az asuztrálok mennek tovább. Ha több, mint 18 ponttal, akkor ők és a spanyolok. Ha nem nyernek, vagy legfeljebb 2 ponttal, akkor ők esnek ki.
Én ebben az egészben csak azt nem értem, hogy akkor mi értelme volt elszórni azt az eszetlenül nagy összeget Benkére + Révészre is bőven ráígérni. Ha ennyire mégsem nagy az az költségvetés, akkor lényegesen racionálisabban is el lehetett volna költeni..
Az hogy egy darab egysejtű beír valamit,egyből az általános szombathelyi vélemény? :D Hagyjuk már. Maga a lépés egyáltalán nem meglepő,így mennek a dolgok.
“Egyébként nagyon sokáig nem tetszett az a négy hármas csoport, és, hogy csak 2 csoportmásodik jut tovább”
A 3x3-as szakág debütálása miatt kellett a FIBA-nak csökkentenie a meccsek számát. Ez meg egy bevett szokás, a röplabda is így alakult át, mikor a strand verzió debütált.
És még azis van, hogy aki a D kalapba kerül (a két legjobb csoportgyőztes), ők az elődöntőben sem játszhatnak egymással. Tehát a jobb pontkülönbség még ebben is számít a csoportgyőztesek között.
Egyébként nagyon sokáig nem tetszett az a négy hármas csoport, és, hogy csak 2 csoportmásodik jut tovább, de minden meccsen látszik, hogy mindkét csapatnak fontos a pontkülönbség és végig játszanak (még USA sem pörgeti le az órát) és a hátrányban lévő csapat is megy -20-nál, mert számítani fog, hova kerülsz. Szóval nem rossz ez. Persze iszonyat nem mindegy, hogy Puerto Rico a 'gyengébb' csapat a csoportodban, vagy Görögország.