en is gyulolom(gyuloltem) a suzukist, mert szar kocsi meg en nem ullnek bele etc. De most kolcsonkaptam egyet 2 7-re es teljesen elfelejtettem, hogy miben ullok... kiralyul meg es keveset fogyaszt.
En nem kivanok egy bmw-t mert tudom, hogy nem tudnam fenttartani es naponta +10h munkat nincs kedvem beiktatni csakhogy jobb kocsim legyen...
az meg hogy sok kocsog suzukist lat az ember az nem csoda mert rengeteg suzukis van es a sok kozott van ilyen is meg olyan is. A suzuki mo-n tenyleg nepauto ezert szerintem inkabb hagyjuk a suzkat
(kulonben Golfom(1-s) van, de sokat jarkalok Corsaval neha F astraval es van hogy kolcsonkapok suzkat)
azt bírom, hogy javarészt olyan magyaráz, akinek életben nem volt BMW-je.szerintem 2 féle BMW-s van, aki vagibol vesz, és aki szereti. Én ez utobbihoz tartozom. nem mondom hogy néha nem csinál olyat az ember ami nem vált ki 'közmegelégedést' , bár mostanában a babával már kivonom magam a kajlákodásból, és az is igaz hogy 10ből csak 8 suzukis balfasz mégis minden suzukist annak tartunk, de azért némi irigység is társul mások részéről, hogy nekik miért nincs ilyen autójuk. folyt. köv.
üdv mindenkinek! most olvastam ezt az érdekfeszítő témát ami személyesen is érint. sztem addig nincs értelme ilyenről beszélni amíg nem alakul ki MO-n a normális autós kultúra (pl a németeknél ezer éve jár már mindenki mindenféle autóval míg nálunk max 20 éve kaphatóak a ,,nyugati autók,,) ezért státusz szimbólum is lett! legszívesebben mindenki drága autókkal járna (merci bmw lexus ferrari stb) de csak kevesen tehetik meg hogy hozzáférjenek (sok köztük az ún. ,,vállalkozó-fazon,, meg a kisebbségiek) és hát ők nem mindig a legkultúráltabbak... pl suzukit gyakran vagy a hétvégi vezetők vesznek(ezért bénáznak) vagy a fiatalabb jampecok akik megakarják mutatni meg talán még irigylik is a jobb autót(amiben igazuk van:) DE ez teljesen független a márkáktól inkább függ az életviteltől és a pénztárcától (külföldön sok nyugdíjas megteheti hogy bmw-t vesz na és ők biztos nem fognak vele csapatni:) szóval a témáról évekig lehetne beszélni...
ja bocs hogy kicsit elnyújtottam a mondanivalóm és senkit nem áll szándékomban megbántani
De aki svifttel jár, az meg kicsinek érzi magát a "NAGY FEKETE BÉJEMVÉK" között, aztán pont azért feszkózik, előzget buzin, meg bevág eléd, aztán befékez, stb.
Persze agresszívak a "béjemvések", de szerintem csak a burzsuj köcsögök, akik csak mutogatásból, meg mellfeszítésből vesznek nagy dög BMW-ket.
Ha pedig így van, akkor rohadt nagy sztereotípia aszondani, hogy a "béjemvések agresszívek".
Ha a sok "netenkeresztülfikázóígyvisszavágniakarómertnekikicsikocsijavan" kilátogatna egy Bmw-talira, rádöbbenne, hogy milyen kurva jó arcok és hogy csak a sok idióta, izgága majom váltja ki belőlük az állatot.
Tapasztalataim (nem csak BMW volánja mögül):
Milyen márkájú autót vezettek, akik fölidegesítettek kurvára:
-Suzuki: belémgurult, mert telefonált, neki állt följebb, ráadásul el akart húzni
-Suzuki Maruti: főúton megyek 50-el, kivág elém, satuzok, dudálok, neki áll följebb, megáll az út közepén, jön felém ... amíg ki nem szálltam
-Suzuki: 5 személlyel rámvernek egy kézit télen, én az út szélén álltam!!!
Egyéb:
-Toyota mikrobuszosok
-Fiat Brava
-Suzuki,Suzuki,Suzuki,stb. (nem a márkával van bajom, tényleg....)
-Honda Civic/ Accord
-Opel Astra, Corsa, Omega,
...
-Bmw 325i
Folytathanám, de fölösleges.
Szerintem eldönthetetlen ez a kérdés, mert az autó magában nem agresszív, az agresszív ember pedig olyan kocsit vesz, amilyet akar.
Szalü!
U.i.: Ahogy én látom, a Bmw-k inkább fennségteljesen úsznak, mintsem bután cikáznának ... kivételek ...
Persze én csak egy köcsög agresszív Bmw-s vagyok 80 sátáni lóerővel (2.4d ... de imádom).
Kedves CaddyLacee! Ez a topic cim igencsak beszükült gondolkodásra utal. Ezzel csupán annyit érsz el hogy egy sima általánositásból elöitélet lesz, arról nem is beszélve hogy indulatokat vált ki az egész... ennyire nem unatkozhatsz...
Ja igen, egyébként az autó hangjától szoktam magam legtöbbször, meg a gyorsulási élménytől elragadtatni magam. A Bömösöknek szokott a legszebb hangjuk lenni általában, de az enyém is vetekszik velük. Egyébként véletlen, hogy nem bömöst vettem, u.i újat nem bírtam, használtabn meg ár-érték szempontból a japánok sokkal jobbak. Nem akarok japán-német vitát nyitni, csak azt akartam talán mondani, hogy nekem is bömösös a lelkivilágom, de nem azzal járok.
A visszabüntetések miatt més soha nem volt szúrós tekinteten kívül más.
Én az ország abszolút keleti felén lakok. Itt, ill. az ukránoknál is a bömös a "gettóverda" Mongyuk sok van belőlük, és szinte csak azok veszik, akikkel - másik hsz szerint - nem érdemes tengelyt akasztani. Nekem egyszerű japán verdám van, amolyan elegáns, de egy kicsit sportos. Az 5x sorozattal, meg a hármas végével már nem szoktam ujjat húzni, de van hogy nyomukban haladok. A kisebb hármasok, akikből a legtöbb van, pl 316 azok szoktak megpróbálni büntetni, valamiért. Én meg olyan figura vagyok, hogy nem szokom csak úgy hagyni magam lerázni, elég gyakran szoktam "visszabüntetni". Ilyen közúti állatkodások eredményeként szoktam a rekordidőket felállítani.
Lehet, hogy az énemmel vannak bajok. A családom mingig szekál pl. hogy már megint 150-el megyünk, indok nélkül. Meg kanyargós út esetén: lassabban, mert hányni kell vkinek...
Nem tom mi ez, szerintem az, hogy mindig is rallizni szerettem volna, csak családom, vagy pénztárcám megakadályozott benne és az ösztönök nem csitulnak.
Majd időnként benézek, érdekesnek tűnik ez a fórum.-)))
Én úgy tapasztaltam a citromsárga Suzukik, Seat Leonok, és Hondák vezetőinek van leginkább bizonyítási kényszerük minden induláskor, hogy aztán értékes tizedmásodperceket nyerjenek a következő piroslámpáig. Sosem értettem az ilyesmit.... Ha olyan a forgalom én is szeretek dinamikusan vezetni, de tömött soroknál teljesen felesleges az erőszakoskodás.
Amit észrevettem, hogy ha kereszteződésben, és zebrán előzékenyen átengedek BMW-vel másokat azt azért néha fenntartásokkal fogadják, szóval lehet, hogy a fórum címének mégis van valami halvány alapja.... pedig sok értelme nincs az ilyen "keménykedéseknek"
Egyébként én céges 5-öst vezetek, magamtól biztos nem ilyen kocsit vettem volna, (persze nagyon tetszik, a legjobb kocsi amit eddig vezettem) úgyhogy lehet, hogy nem is számítok igazi BMW-snek :-)
"majom gyerek kivágódik mögülem, majd elém be. Aztán rángatja a kormányt - biztos szorult - és nyomott egy satut."
egyzer jottunk haza az olaszoktol Graz fele es mar ausztiraiban egy vectras bejott elem (korkedvezmenyes jogsis gyerek, mert felvolt ragasztva a matrica a kocsira es lattam is hogy fiatal). Persze bejon elem es aztan utanna meg tetveszkedik, csak kesobb jottem ra hogy a sebbesegkorlatokat mindig betartja.(es szeretem tartani a 130-140-t mert 3szemellyel es csomagokkal az 1,4 60 le asztra jo ha tartja a sebebsget) tehat neha mergelodtem. Aztan utepiteset:-)) na akkor aldottam az istent hogy elottem volt mert a zsaruk mertek. (60-s tabla es tuti 100-al atmentem voltam)
Mentem egyszer a keletitol az Ors fele(nem tudom hogy hogy hivaj kaz utat, de iranyonkent 3 savos) es hatrulrol feher foliazott A8. Belso savbol a legkulso buszsavba, majd egy kis resen bejon elem. Roviden ravillantok hogy ezt megsem kene folge hogy majdnem levitte a kocsi elejet. Erre egy kis idovel kesobb nyom egy satut az orrom elott(latszik hogy sokkal tovabb jutott a kamikazze stilusaval)... szeretem az ilyen embereket.
Egy uj audival jobban feltunik... altalanositani talan tenlyeg nem lehet. ha sietek akkor en is tudok pofatlanul vezetni :-O
60-al megyek a külső sávban ( lakott terület ). Opel Corsa-val egy majom gyerek kivágódik mögülem, majd elém be. Aztán rángatja a kormányt - biztos szorult - és nyomott egy satut. Ő is agresszív? vagy csak írigy, hogy szebb a BMW-m, mint az ő Opelje? Ez csak egy eset a sok közül. Paraszt velem a többi autós, csak mert BMW-m van? Következő alkalommal büntetni fogok, és akkor mondhatják hogy - na, a tuskó BMW-s!
hello mindenki. Tegnap a gyömröi uton a gyogyszer gyári zebránál pofátlanul kivágott a sorbol egy uj a6-os audi jobrol megakart elözni nem hagytam nagyot kellet fékeznie . Majd megyek tovább ,és jön utánam egy x5-ös bmw-s faszfej és mutogat meg rám huzza a kormányt villog a köcsög. Következö lámpánál megállok oda megyek a buzi bmw-hez kiugrik a kocsiból a fasz és ilyen duma .Csak azért nem ütlek meg mert szemüveg van rajtad mondom a köcsögnek akkor leveszem . Köpni nyelni nem tudott hirtelen a válaszomra. Kérdezem tölle mi a baja azt mondja hogy együtt van az audisal és ök sietnek . Én meg nagy ivben szarok arra hogy te sietsz . ugyhogy röviden ennyi.
Azért ez nem teljesen van így szvsz ... nem Bmw vonatkozásban, hanem általában ... egy adott tárgynak, viseletnek (akárt autónak is) igenis van köze a használó iq-jához vagy inkább a milyenségéhez, csak persze erről nem a tárgyak tehetnek ... mondok egy példát, ami talán nem sért senkit, mert tényleg általánosságban beszélek, nem a Bmw-ről ... pl makkos cipős, susi melegítős emberből is biztosan van normális, meg YSL öltönyös, ránézésre normális emberből is lapos iq-s ... csakhogy nyilván ennek kisebb az esélye, mint a makkos-susis 0 iq-snak és az öltönyös normálisnak. Lehet arról sokat vitatkozni, h az általánosításnak milyen szintje nevezhetű 1szerű gondolkodósmódnak, de ha az ember empírikus úton jut vmiféle információhoz, azt meglehetősen nehezen tudja később megmásítani ... ehhez meg tényleg hozzájönnek még az idióta sztereotípiák, és mindjárt lesz egy nézet, ami egy bizonyos autó, ruha, hajviselet vagy rassz (sic!) használóit, képviselőit beskatulyázza ... és aki ebben nem lát semmi igazságot (magában a tényben, nem annak helyességében), az gondolkozzon el azon, h ugyanolyan bátran fog-e egy előtte szerencsétlenkedő fóliázott, fekete, 600-as Mergára rádudálni, mint mondjuk egy WagonR-re ... sztem az elsővel mindenki elnézőbb lesz, mivel nagyobb a valószínűsége, h a duda 6ására olyan figurák ugranak ki belőle, akikkel nem szívesen akaszt tengelyt az ember. Bmw-re visszatérve: sztem a sztereotípia Amerikából származik, ha jól tudom, ott a Bimmer egy tipikus gettóverda ... mármint nem a szakadt gettólakókra gondolok, érted ... ehhez jön még az, h M.o.-n is az átlagnál jobban kedvelik bizonyos antiszoci elemek ezt a típust, mint pl a Suzukit. Persze ettől a Bimmer-tulajok nagyrésze nyilvánvalóan normális marad (és suzisból is lesz egy csomó köcsög, meg a többi márkából is), az kétségtelen, de a renitens viselkedés mindig maradandóbb nyomot hagy az ember tudatában, mint a normális, mert utóbbit valszeg észre sem veszed ... kb, mint amikor a Kék ország vs Piros ország focimeccsen Kék ország himuszát kifütyülik a piros ultrák ... a 30000 piros szurkolóból 300 fütyül, mégis minden kék azt fogja mondani, h ezek a rohadt, mocskos pirosok kifütyülték a himnuszunkat.
pontosan.Nem is írok többet.szereotípia...mondjuk megértem, hogy a fontos emberek miért nem alfát/fiatot/suzukit/...-bocs akit kihagytam, de értsük ide...- vesznek presztizs autónak....ha ez vkinek fáj, egy BMW fenntartásának minden nyűgjéről mit sem tudva, lehet fikázni.részemről úgy gondolom:ki nem szarja le? Nem a márka a hibás, ha egy fasz vezeti.Igaz ez más autóra is.
auf viedersehen
Azt néztem, hogy a bmwe30.hu oldalon még egyszer volt Alfa-BMW közös találkozó is.azt hiszem erre a szintre kell egyszer eljutni.hogy ember beszéljen emberrel.
Már megint az agresszív Béjemvések ... :-) (Ha esetleg volt valami fogadás, h ennek az esetnek a kapcsán vki feleleveníti-e a BMW-s agresszívitást, akkor a nyertestől kérem a nyeremény felét ... :-)
Valakinek igértem képeket egy 325i-ről...
Itt vannak:http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=612847&submit=ugras&megjelenes=4&kategoria=&screenwidth=800
Rossz világ járt ma Zuglóban a BMW-sekre, remélem nem a rájuk szórt átkok fogantak meg. 3 balesetet láttam vhogy szerda környékén a nagy hóban, és mindháromban volt egy BMW. 2 nél nem tudom ki volt a hibas, a harmadiknal a villanyoszlop a Mexikoin :) Ilyenkor mindig eszembe jut a ladák hátán levő felirat. Mit ér az erő, ha nem uralod :)