engem érdekelne. Lehet... a helyzet az, hogy második autót keresünk, amit a feleségem - aki most szerezte a jogsiját - tud használni a három pici gyerekkel egy vidéki kisvárosban. Igazából a fogyasztás nem érdekel, de megbízható típust keresek, ami nagy és biztonságban tudhatom benne a gyerekeket... úgy olvasgattam, hogy erre, ha az ember egyszer rendberakja, nem kell sokat költeni.
Rossz úton járok? Mindenképp automata, nagy, biztonságos autót keresek... talán ez ilyen...
Hurrá, éljenek a csajok! És ne legyünk végképp off, történjen a példa kedvéért a mögékerülés ezúttal mondjuk egy Ex hátsó ülésén, csomagterében, motorházfedelén, vagy mindegyiken szép sorban. Mondom én nektek, hogy jó autó ez! :o)
Elsőre talán offnak tűnik, de a biztonság kedvéért leszögezem. A korábbi kaján visszhangot kiváltó hozzászólásom írásakor csakis a punci lebegett a szemem előtt (már persze képletes értelemben). Tehát kedves Rick4, a szőrös combbal kapcsolatos önzetlen ajánlatoddal nem élnék, én már csak ilyen vaskalapos öreg, kajlafülű parasztgyerek vagyok. Tehát aki másképp értelmezte azzal ezúton tudatom, hogy mifelénk a picsát női szoknya alá képzeli az eccerű atyafi. Mindenkitől elnézést kérek, akinek ezzel csalódást okoztam! :o)
Rendszeresen figyelem a használtauto.hu-t és azt láttam, hogy a '98 feletti évjáratú, 500 és 800 között hirdetett egyben lévő, jó állapotú és tiszta előéletű Explorerek viszonylag gyorsan eltűnnek a hirdetési oldalról. Az 1 millión felüliek nem nagyon akarnak elkelni, még hivatalosan beszerelt gázrendszerrel sem. Sokszor leírták itt a fórumon, hogy minden új Explorer vásárlónak benne lehet a pakliban egy váltó felújítás 3-400 ezerért vagy egy motor vezérműlánc csere 200 ezer felett és akkor még nem beszéltünk a futóműről, átrohadó kasztniról és még sorolhatnám az "apróságokat". Az átlag magyar vásárlójelöltet ezek mellett még elriasztja a fogyasztás nem mellékes tényezője is. Szóval lehet hirdetgetni akár hónapokig, évekig is vagy a piaci ár alatt odaadni. Én személy szerint hosszú távban gondolkoztam és eszemben sincs eladni az autómat, egyrészt, mert szinte mindent rendbehozattam rajta, másrészt tudom, hogy csak jelentős anyagi veszteséggel tudnék belőle kiszállni, harmadrészt pedig egyszerűen szeretem.
Én két hete vettem 99-es fekete 390k-ért(persze nem tiptop költeni kell rá,de a lényeg (váltó,motor)jó,a kérdés hogy árulni szeretnéd vagy eladni? Kb. 3-4 hónapja nézegettem a neten,főleg a használtauto.hu-n és az a helyzet hogy van kb. 25db fix autó amit árulgatnak fél éve és van 5-6 amit feltesznek normális áron és el is adják hamar. Nem akarok senkit megbántani de szerintem aki 1,1-1,2 millió felett akarja eladni a 1x éves 4 literes amerikai terepjáróját az még sokáig fogja az udvarán látni, mert az nem igazán reális ár. Közhely de halott a használtautó piac, eladó rengeteg, vevő alig (ezt onnan tudom hogy még árulom a régi autóm ami ráadásul elég kedvelt tipus) aki meg felhív az az esetek nagy részében kereskedő és már telefonba olyan árat mond hogy a jó neveltetésemnek köszönhetöen nem küldöm el melegebb éghajlatokra. Az explorer még keményebb tészta a nagy motorja a meg a kis célközönsége miatt.Szóval konkrét árat nem tudok,mert ahhoz tudni kéne évjáratát,állapotát stb,de szerintem 6 számjegyben kell gondolkozni.
'24 esem nekem is volt, baromi pici a hely benne hátul, jó , jó de nem a világ vége. Mondjuk a legnagyobb motorral nem gyenge, de én abból már kinőttem.
Sosem cserélgettem azért kocsit mert meguntam, de megértem, ha más így gondolkodik.
Furi dolog ez a sebesség/gyorsulás terepjáróval, ma az asszony offjával mentem ( 193le) jött mögöttem egy Nissan Armada ( amolyan amerikás navarra/pathfinder ) baromira állva hagyott az M0-on 1xx ről kigyorsítva, azt hiszerm 5.4 es V8 van benne. Csak lestem, pedig az ájudi is lépeget legalábbis eddig azt hittem.
Azért, ha valami bunkó nagyon alkudozik, akkor mondhatod, hogy OK, de a fellépő nélkül. Lehet, hogy nem is tetszik az új vevőnek. Ha ilyen lesz szólj...
Semmi:) Csak vége a télnek:D Tudod nekem tavaly volt egy w124e500 as mercim...azóta nem találom a helyem amióta eladtam...egy autót sem érzek a magaménak:S