Keresés

Részletes keresés

DrShan Creative Commons License 2004.01.08 0 0 452
Bár szerencsésen végződött a következő eset, mégis leírom, mivel a hülyeség határtalan voltának ékes bizonyítéka.

Csomagban adta fel magát a betörő

Index
2004. január 8., csütörtök 11:02

Egy kolumbiai férfi csomagban próbált bejutni egy tehetős család villájába. A biztonságiak azonban gyanúsnak találták a nehéz dobozt, és értesítették a rendőröket.
A fiatal kolumbiai férfi már sokat törte a fejét azon, hogyan juthatna be egy gazdag medellini család villájába. Minden lehetőséget számításba véve arra jutott, hogy csomagban juttatja be magát a házba. A szobalány nevére címzett nagyméretű és súlyos dobozt egyik barátja vitte el a házhoz.

Majdnem megfulladt

A villa biztonsági őrei azonban nagyon gyanúsnak találták a csomagot, ezért értesítették a rendőrséget. A hatóságok bombakereső kutyákkal jelentek meg a helyszínen. Meglepetésükre hirtelen egy kést tartó kéz belülről egy lyukat ütött a kartondobozon, majd valaki azt kiabálta, hogy mindjárt megfullad. A rendőrök gyorsan kinyitották a csomagot, ahol egy ziháló, símaszkos férfit találtak fegyverrel, kötelekkel felszerelkezve - jelentette a Reuters.

A férfit azonnal letartóztatták. A család elbocsátotta a szobalányt is, bár a rendőrség szerint semmi köze nem volt a betörési kísérlethez.

gomboc-artur Creative Commons License 2003.12.21 0 0 451
Életem a fenyőfákért

Tudjuk, hogy a karácsonyi őrület hevében sok mindent képesek elkövetni az emberek, láttunk már olyat is, hogy összeverekedtek a fenyőfákért. Egy kanadai hölgy azonban még ennél is messzebb ment annak érdekében, hogy ne teljenek karácsonyfa és fenyőillat nélkül az ünnepek.
A 66 éves quebec-i asszony ugyanakkor az ünnepeket sajnos már nem érhette meg. A Darwin-díj bizottság beszámolója szerint történt ugyanis, hogy a hölgy felpakolt néhány tűlevelűt a kocsija tetejére és hazaindult a gyorsforgalmi úton. Az örökzöldeket azonban nem sikerült rendesen rögzítenie, így azok egyszercsak megunták az utazást, és sorban az útra potyogtak.
Az idős nő nem szerette volna, ha fenyőit kilapítják az arra száguldó autók kerekei, ezért kiugrott a kocsiból, és a kivilágítatlan, ám a késői óra ellenére még meglehetősen forgalmas úton megpróbálta összeszedegetni a fácskákat. A történet arról nem szól, hogy minden fa épségben átvészelte-e a kalandot, annyi azonban bizonyos, hogy az asszony mindent megtett - konkrétan az életét áldozta - értük.
A szedegetéstől nem tántorította el, hogy egymás után két autó is elütötte az autópályán, de azt már nem élte túl, mikor egy harmadik kocsi is elgázolta.

DrShan Creative Commons License 2003.12.21 0 0 450
Ki korán kel... A következő hirt meghagyom neked;)

Szerintetek beteg dolog, hogy miközben olvastam a cikket, majdnem megfulladtam a röhögéstől?

Előzmény: Timna (449)
Timna Creative Commons License 2003.12.20 0 0 449
nemér, ezt most akartam berakni :)
Előzmény: DrShan (448)
DrShan Creative Commons License 2003.12.20 0 0 448
Igazi Darwin-díj esélyes cikk az indexen

Végzetes golyóálló teszt Afrikában

Index
2003. december 20., szombat 13:47

Emberöléssel vádjával letartóztattak egy nigériai férfit, aki hűen követte az általa felkeresett törzsi gyógyító instrukcióit, és lelőtte a hatástalannak bizonyuló védővarázslatot készítő "mágust".

Golyóálló varázskötést készített megrendelőjének egy tradicionális afrikai gyógyító, azonban belehalt saját mágiájának tesztelésébe. A BBC tudósítása szerint a nigériai Ashi Terfát egy kliense lőtte agyon, miután a javasember saját maga vállalkozott tesztalanynak. A herbalista a hírek szerint a saját nyaka köré kötötte a védőbájt és megkérte ügyfelét, hogy adjon le rá lövéseket tesztelendő a varázslat hatékonyságát.

Umaa Akort emberöléssel vádjával letartóztatták, miután a férfi eleget téve az unszolásnak fejbelőtte a füvesembert - mondta el Bode Fakeye, a rendőrség szóvivője. Az AFP hírügynökség jelentése szerint a szerencsétlenül járt varázsló koponyája teljesen összeroncsolódott a közelről leadott lövéstől.

Akor puskagolyók ellen védő varázskötést kérve kereste fel a később áldozatává váló gyógyítót. Ez egyáltalán nem szokatlan a fekete kontinensen, Afrikában mindmáig igen erősen jelen vannak a boszorkánysággal és varázslásokkal kapcsolatos hiedelmek - jegyezte meg a BBC az eset kapcsán. A hagyományos gyógyítók széles körben kínálnak a helyi lakosoknak különféle mágikus gyógymódokat és szerencsétlenségektől védő varázsos erőket, az utóbbi időben ezzel arányosan megszaporodtak a hatástalan bűbáj miatt megtorlásban részesülő varázslókról szóló hírek.

Hörbi Creative Commons License 2003.12.16 0 0 447
Ezt a cikisbe szántad, nem? :o)
Előzmény: Holdanyó (446)
Holdanyó Creative Commons License 2003.12.16 0 0 446
Mai történet:

Ügyfeleink (igen magasan kvalifikált emberkék)cégünktől faliórát kapnak ajándékba karácsonyra. (A szokásos falióra: elemes, mutatós..)

Jön a reklamáció:
De nem jár az óra pedig beletettem az elemet.. (talán a rajznak megfelelően kellene a két végét...)
- Aha..már jár.. de egy órát mutat a mutató...
(grr)..
- és hol kell felhúzni?

freeze flash Creative Commons License 2003.12.16 0 0 445
'79. Pécs, Pollack Misi fősuli.
Kapcsolás összerakva, két asztalnyi műszer, soros motor, /indítóáram ugye qrva nagy, ford.szám megszaladhat, stb./, tanerő kérdése: Ki meri bekapcsolni?
Na, volt hátraugrás. :-)

Más.
Mechanika tanszék, öreg prof tervezett egy vibrációs asztalt. Elvileg tök jó volt a konstrukció, csak a melósok rosszul csavarozták le a betonra. Méretek: ragasztott tölgyfa lap, 2x1 m, 35 cm vastagság /!/, két db 2,5 kVA motor, szép darab excenteres tárcsákkal.
Na, ez az első bekapcsoláskor kisétált a falon, akkor állt meg, mmikor az összes kábel elszakadt.

Előzmény: Csokis (443)
Tenser Creative Commons License 2003.12.15 0 0 444
minek iszik az, aki nem birja :)
Előzmény: eMM (439)
Csokis Creative Commons License 2003.12.10 0 0 443
Én ehhez hasonlót tanárként, óra alatt is megcsináltam. (Mert fő, hogy jó példával járjunk elöl. :-) ) Két gyereket borítottam fel, ahogy hátraugrottam, amikor belenyúltam a gép kapcsolójába. :-)
Előzmény: Zeló (442)
Zeló Creative Commons License 2003.12.09 0 0 442
Én is infós vagyok, és bár elmondták már ezerszer hogy mielőtt elkezdek barnolmni bármit, áramtalanítsam azt.Ennek ellenére nekem is sikerűlt már néhány dolog.Pl.:A világító memóriakártya(pedig csak fordítva sikerűlt beraknom,miközben nem vettem észre hogy be van kapcsolva a gép)
A rutin meg az évek:)
Buddhha Creative Commons License 2003.12.02 0 0 441
Engedjétek, meg hogy egész éjszakai olvasgatás után közzé tegyem saját Darwin-award esélyes kalandomat!

Informatika szakos hallgatóként az egész az új mobil-rack-kel kezdődött... Megvettem. Hazavittem.
Beszereltem. Volna, ha nincs útban a régi "AT"-s ház tápzsinórja. (Tudjátok.. az a fekete, duplán szigetelt, négy eres jóság)
Egy pillanat alatt lekaptam a bekapcsológombról, félreraktam, mobil-rack-et bekötöttem. Majd elkezdtem visszadugni a tápvezetéket. Egyszercsak villanás, csattanás, füst, sötétség. Na mondom, most van vége az egésznek, azt még egy gyermekem sincs, hogy továbbvigye a nevem... :P
Én hülye nem húztam ki a fali tápcsatlakozót, és ahogy megpróbáltam visszatuszkolni a négyeres, szigetelt zsinórt, abból HÁROM ér hozzáért az alaplaphoz, és rövidzárat csinált.
Hála Istennek, csak egyedül voltam, és csak a biztit vertem le... Na meg a fél számítógépet, de volt otthon tarcsiba egy másik... :)
Most mondhatjátok, hogy "Úristen... Ez túlélte... Mi lesz velünk?"
De mondhatom nektek, én tanultam az esetből...
Üdv!
Buddhha

Hörbi Creative Commons License 2003.11.19 0 0 440
A nyereményt ráöntik a koporsóra, aztán annak a segítségével hamvasztják el! :o)
Bár szerintem elfogy a halotti toron!
Előzmény: eMM (439)
eMM Creative Commons License 2003.11.19 0 0 439
Ezse rossz:

Belehalt a győztes a vodkaivó bajnokságba

Index
2003. november 19., szerda 16:23

Nem sokkal azután, hogy megnyerte az egyik dél-orosz város boltja által rendezett vodkaivó versenyt, a győztes belehalt a másfél liter elfogyasztott szesz okozta alkoholmérgezésbe. A versengés tétje tíz liter vodka volt.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!
Nyomtatható változat a támogatásával
h i r d e t é s

Tragédiával végződött egy vodkaivó verseny Volgodonszkban - adta hírül a Reuters. A győztes életét veszítette, további öt versenyző intenzív osztályra került miután részt vettek a dél-oroszországi város egyik boltjának "ki tud több vodkát benyakalni a legrövidebb idő alatt" versenyén.

A játék körülbelül negyven percig tartott, és a szerencsétlen győztes három félliteres üveg tartalmát döntötte le a torkán. Miután ezzel megnyerte a fődíjat - további tíz liter vodkát -, taxival szállították haza, otthon azonban hamarosan elhunyt - tájékoztatta a sajtót Roman Popov nyomozó. "Öt versenyző intenzív osztályon kötött ki, azonban akik nem kerültek kórházba, másnap már felhajtottak egy pohárkával" -tette hozzá a rendőr. A vizsgálat vezetője azt is elmondta, a versenyt szervező bolt vezetője ellen emberölés vádjával indítanak eljárást.

Egy átlag orosz évente tizenöt liter tiszta szesznek megfelelő alkoholmennyiséget iszik meg évente, és ezzel a világ "legjobbjai" között van az ország. Több szakértő szerint minden hetedik orosz alkoholsta - írja az eset kapcsán a Reuters.

gomboc-artur Creative Commons License 2003.11.12 0 0 438
A szerencsétlen autómosó esete
(2003. január 29., Brazília) Manoel Messias Batista Coelho munkája voltaképp egyszerű volt: a gázolajat szállító kamionok tartályait kellett tisztán tatania.
Már két hónapja dolgozott ebben a munkakörben, mikor agyára ment a sok üzemanyag. A 35 éves férfi elkezdte a tartályt vízzel feltölteni, ami alapvető biztonsági előírás annak érdekében, hogy a tartályban maradt gyúlékony pára eltávozzon. Egy óra múlva tért vissza ellenőrizni, hogy megfelelő-e már a víz szintje a további tennivalókhoz. A tartály belsejében azonban túl sötét volt, ezért Manoel nem tudta eldönteni, hogy meddig ér a víz. A találékony munkás - tökéletesen megfeledkezve arról, hogy valójában mi okból is kell neki vízzel töltögetnie a tartályt - előkapta öngyújtóját, hogy annak fényénél kideríthesse a víz aktuális mennyiségét.
Leleményes kísérlete azon nyomban bebizonyította, hogy a víz még NEM érte el azt a biztonságos szintet, ahol a gőzmentesítés megtörténik. A gyúlékony gőzök berobbantak, a férfi pedig száz méterrel odébb landolt, egy parkolóban.
A számos égési sérülés és zúzódás mellett Manoel egy olyan szerencsétlen fejsérülést is szenvedett, amitől az agya szétrobbant, így főnökei már nem tudták megfeddni a biztonsági szabályzat megszegése miatt
freeze flash Creative Commons License 2003.10.30 0 0 437
off
" egy amúgy korábban teljesen normálisan, a civilizált társadalom legtöbb elvárásának megfelelően viselkedő ember "
Ki a f***** határozza meg az én normáimat?!
Nem neked szólt.
Előzmény: DrShan (427)
freeze flash Creative Commons License 2003.10.30 0 0 436
Az biztos is. De: Veresegyház mellett van egy medvefarm, ahol kiérdemesült mackók laknak.
Lakik velük pár bácsi is, de a legjobb az, aki együtt alszik velük egy barlangban. :-))))
/Mellesleg megjegyzem, pár medve jobb, mint pár embernek nevezett teremtmény./
Nem undokokokokok, hanme vakondokokokok. :-D
Előzmény: Törölt nick (435)
freeze flash Creative Commons License 2003.10.21 0 0 434
A medve elbújni is gyorsabban tud!!! ;-D
Előzmény: Törölt nick (432)
Timna Creative Commons License 2003.10.21 0 0 433
szerintem hülye volt, abba halt bele. Szóval ontopic :)
Előzmény: Törölt nick (432)
freeze flash Creative Commons License 2003.10.21 0 0 431
"Állandóan kibiztosított fegyverrel meg nem lehet járkálni..."
Hacsak nem vadászni mentél, de itt nem ez volt a cél.
Előzmény: Törölt nick (430)
Hörbi Creative Commons License 2003.10.08 0 0 429
Na, ez teljesen ide illik! :o)
DrShan Creative Commons License 2003.09.28 0 0 427
Előfordul az, hogy egy amúgy korábban teljesen normálisan, a civilizált társadalom legtöbb elvárásának megfelelően viselkedő ember egy napon minden tanult viselkedési normát félredobva, az öszönteinek megfelelően cselekszik.

Így tehetett az a büntetlen előéletű amerikai férfi is, aki 1990 januárjában, Washingtonban fegyveres rablásra szánta el magát. Sajnos elegendő józan ész híján több igen komoly hibát is elkövetett.

1. Célpontjául a H&J Leather & Firearms nevű fegyverboltot választotta.

2. Olyankor ment, mikor a bolt tele volt vásárlókkal, egy olyan államban, ahol a felnőtt populáció számottevő részének engedélye van nyilvános helyen rejtett fegyver viselésére.

3. Az üzletbe belépve nem tűnt fel neki a bejáratnál parkoló rendőrautó.

4. Szintén nem vette észre a pultnál álló rendőrt, aki épp a reggeli kávéját kortyolgatta.

Nem csoda hát, hogy rablónk élete meglehetős gyorsasággal véget ért, mikor berontott az üzletbe, néhány figyelmeztető lövést is megeresztve. A rendőrtiszt és az eladó szinte egyidőben tüzeltek, eltávolítva a férfit az emberiség génállományából. Több vevő is azonnal fegyvert rántott, de ők nem kezdtek tüzelni, így az antiszociális elemen kívül más nem is sérült meg.

Hörbi Creative Commons License 2003.09.05 0 0 426
Szvsz ez itt OFF
Előzmény: gomboc-artur (425)
gomboc-artur Creative Commons License 2003.09.05 0 0 425
2003. szeptember 5., péntek 7:58

Csaknem fél méter hosszú fúró döfte át egy amerikai épít?munkás koponyáját a szemén keresztül, de csodálatosképpen az illet? túlélte a balesetet.

A kaliforniai Truckee településen él? Ron Hunt egy helyi építkezésen leesett a létráról és olyan szerencsétlenül zuhant alá, hogy fejét átszúrta egy 45 centi hosszú fúrófej. A ment?k fúrófejjel a fejében szállították kórházba, és a sérült - unokatestvére szerint, aki szemtanúja volt az esetnek - nem úgy nézett ki, hogy életben marad.
Ron Hunt a balesetben elvesztette egyik szemét, de a fúrófej nem hatolt át az agyán, hanem csak félretolta azt. Századmilliméteren múlt, hogy nem okozott agysérülést vagy halált a fémtárgy. Kioperálni sem volt egyszer?, a sebészek nem kivágták, hanem "kicsavarozták" a fúrófejet.

DrShan Creative Commons License 2003.08.24 0 0 424
nem pont Darwin-dijas, de jó... már amennyire a halál jó dolog.

Kacagva halt meg az alvó thai

Index
2003. augusztus 23., szombat 11:00

Álmában, kacagva ért a halál egy thai teherautósofőrt. Az alvás közben hisztérikusan kacagó férfit felesége megpróbálta felébreszteni, sikertelenül. A férfival szívroham végezhetett.

Halálra nevette magát egy thai fagylaltosautó-sofőr - jelentette a bangkoki Nation című napilap. Az 52 éves Damnoen Saen-um szerdán vesztette életét, halála előtt két percig görcsösen nevetett álmában.

Felesége ugyan kétségbeesetten próbálta felébreszteni, a férfi menthetetlen volt. A boncolás eredményei szerint Saen-ummal szívroham végzett.

"Még nem találkoztam ehhez hasonló esettel" - nyilatkozta az AP-nek Dr. Somchai Chakrabhand, az Elmegyógyászati Intézet igazgatója. Bár, mint mondta, "könnyen előfordulhat, hogy az álmukban görcsösen nevet vagy síró emberek szívrohamot kapjanak".

marylou Creative Commons License 2003.07.26 0 0 423
Szép halál. Nézegetem a Balatont, nézem, hogyan játszik a fény a vizen, és egyszerre csak nincs tovább. :))
Miért éppen a sínek között állt meg a horgász, hogy belefeledkezzen a látvány szépségébe, azt már nem fogjuk megtudni. Lehet, hogy onnan volt a legszebb a kilátás. Meg tudom érteni... :)

Előzmény: DrShan (422)
DrShan Creative Commons License 2003.07.26 0 0 422
Vonat gázolt halálra egy horgászt

július 26. 10:48
[Havaria]

Halálra gázolt egy horgászt a vonat Balatonfűzfő és Balatonkenese között - értesült a HavariaPress. A Fűzfőről induló motorvonat szombaton hajnalban nem sokkal öt óra előtt ütötte el a sínek között álló 54 éves férfit. A rendőrség szerint a férfi a Balatont nézegette, és túl későn vette észre a közeli kanyarból érkező vonatot, még megpróbált kilépni előle, de nem sikerült neki. A nyílt pályán 70 km/h-val haladó vonat vezetője is hiába vészfékezett, a szerelvény csak kétszáz méter után állt meg. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság államigazgatási eljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit.

Timna Creative Commons License 2003.07.24 0 0 421
hopp, bocs, nem néztem meg a linkedet :)))
Előzmény: Hörbi (419)
Timna Creative Commons License 2003.07.24 0 0 420
tényleg? ő is?
http://index.hu/politika/bulvar/strand0723/
Előzmény: eMM (418)
Hörbi Creative Commons License 2003.07.23 0 0 419
Ez viszont teljesen ide való!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!