Államvizsgán túlestünk sikerrel, igen diabetikusra sikeredett, mivelhogy Sárkány tanár úr kissé elkésett, és mire megjött, én már le is mentem :)) Egészség meg csak úgy lassacskán, most már szabad mennem egyedül a városba, pl. jövő héten Asian Dub Foundation koncertre.
Manu bácsiról mondtam, hogy nem rossz az, csak épp tőle várna az ember őszintébb zenéket. Nekem ő most kommerciálisnak tűnik, és azt a fajta őszinte, elkötelezett zenélést, amit a Mano Negra nyomott, más franciák (Hurléments d'Léo, Lo'Jo, Ogres de Barback, Orchestre National de Barbes...) képviselik szerintem.
De, mint mondám, megnézzük most is a vén svihákot, mert igazából nagyon szeretném, ha visszatérne ösnmagához. Vagy méginkább, ha a Mano Negrába :))
Szappanopera-éneklés nem tudom, mennyire számít ott gáznak, én egy igen rendes etno-jazz dalt ismerek csak Silvia Torrestől, azért érdeklődöm.
a bixoról már írt véleményt egy kolléga, a homens a king of bongo átszövegelt változata. nő énekli (az afro asszem), ugyanígy king of bongo a mr bobby is, nekem pár hallgatás után a merry blues tetszik a legjobban. no meg senor matanza a mano negrától.
Na azért megvesszük ezt a lemezt is előbb-utóbb, bár már az előző is felemás élmény volt. Még mindig jobb, mint sok más dolog, szóval jó ez, csak ne lenne az embernek töretlenül Mano Negra Light fílingje. Az előzőn ha két szám volt, ami nem keltett bennem ilyen érzést (Tijuana, Pourqoui est-ce que les gens s'aiment). A King of Bongo újranyúzása kifejezetten silány diszkónyammogás az eredeti tépéshez képest. Szóval díjaznám, ha tényleg kinyílt volna, és kevésbé lenne kommersz, mert bár én finnyás disznó vagyok, de azért jó ember ő.
off: Valeptech koma, mond neked valamit az a név, hogy Silvia Torres? A Putumayo "Brasileiro" válogatáson van, és nagyon korrektnek tűnő nőszemély.
Hopp, nekem már megvan!!!
Nem nagyon volt időm hallgatni, de elsőre az a Bixo, vagy mi, meg az utána lévő, ugyanarra a témára épülő Eldorado 1997 jött be.Nagyon jó kis alaptémát rittyentettek hozzá.
A Bongo Bong/Je ne t'aim plus... egy kissé átvariált verziója is rajta van.Eddig egyszer, azaz egyszer hallgattam meg a lemezt, akkor is csak féligmeddig, de majd dolgozom rajta:)
Szerintem megéri, bár kevésbé "kommersz", mint az előző album, úgy értem valamivel jobban kinyílt a srác, és már nem csak kizárólag indián zenéket nyomat.
audiogalaxy-ról le lehet tölteni az egészet pl. apránként.
PRÓXIMA ESTACIÓN: ESPERANZA
1. Merry Blues
2. Bixo
3. Eldorado
4. Promiscuity
5. La Primavera
6. Me Gustas Tú
7. Denia
8. Mi Vida
9. Trapped By Love
10. Le Rendez-Vous
11. Mr Bobby
12. Papito
13. La Chinita
14. La Marea
15. Homens
16. La Vacaloca
17. Infinita Tristeza
az itteni boltban meg 109 FRF, de meg nincs meg :(
viszont a helyi radiok nagyon nyomjak a Me Gustas Tu cimu szamot, elegge slagergyanus (Desapparecido-Clandestino-szeru hangzas)
"Mindent szeretek" ...ja, foleg ha Manu Chao :))
A neten találtam egy arcot aki hajlandó feltenni az egész albumot. Ha megvan szólok nektek is..
Egyébként 17 szám van rajta és amit eddig hallgattam azok nagyon bejöttek..