"Mivel nincs mögötte se hangrendszer, se jó TV, így nem hiszem, hogy érezném a különbséget"
Még monó tévénél is érezni, hogy erőteljesebb a hangzás, bár itt már tényleg nem jön annyira elő.
Azért fontold meg, hátha lesz egyszer jobb tévéd vagy hifid, akkor a monó videót ki is dobhatod mert borzalmasan szól. (dinamikátlan és nagyon zajos)
Mivel nincs mögötte se hangrendszer, se jó TV, így nem hiszem, hogy érezném a különbséget. Nekem csak egy MEGBíZHATÓ márka kell. Ami MÜKÖDIK, azaz tud felvenni és lejátszani, tudni fogja ezeket néhány évig, és viszonylag jó minöségben.
Mire jó amúgy a 6-7 fej? Kb 3-4 -ig még értem, de afölött?
Azóta amúgy elolvastam a teljes forumot, de nem sok kritika van a márkákra. Úgyhogy továbbra is áll a kérdés.
bizony
en is morgok magamra, amiert evekkel ezelott nem gyujtottem tovabb egy hetfejesre
a keppel nincs kulonosebb gondom, de meg egy hirmusort is egeszen mas ennyire vacak, fejbevert hanggal visszanezni - hat meg egy filmet
marpedig neha azert adnak olyasmit, amit mondjuk a gyerekek kedveert erdemes lenne folvenni, mert dvd-n tul draga, nincs szinkronja, netan eleve nem is adtak ki
lehet, h doglodo vhs technika ide v oda, de cak beszerzek egy hatfejest en is
Egoist Péter:
Mindenképp 6fej Hifi Stereot vegyél, mert ami jó, az jó, majd rájössz, ha meghallod a különbséget!!! Kicsit drágább, de kispolszki-nagypolszki a különbség!
MásikPéter: Video-Part Kft, ezt tudom ajánlani a fehérvári és a budafoki ut között egy betonkocka, keress rá neten, és hívd!
Ahogy átolvastam a fórumot, erősödni látszik a Pana előítéletem! :)
Ez végül is nem baj, de az, hogy ebben a karácsonyi őrületben nem találok sehol sem
NV-FJ 732
-es videot az már igen... :(((
Persze van sok bolt, de ha az ember felhívja őket, akkor "...ja, az nincs" replyt kapja...
Szóval itt az akció, végre megvan az elhatározás, hogy melyik legyen de nincsen sehol!!!
Tehát:
PLIIIIIZ HELP ME!!!
Aki esetleg tud olyan boltot ahol _valóban kapni_, az írja meg ide vagy mailbe,
előre is köszi mindenkinek a segítséget!
Sziasztok!
Karácsonyra vennék videót, de abszolút láma vagyok a kérdéshez. Elolvastam néhány (~100) hozzászólást, de nem találtam válaszokat minden kérdésemre.
Tehát: kb (max)50 -ért kellene. Sima, otthoni felhasználásra (napi 2-3 óra). Gyorsfelvétel funkciók nem lényegesek, inkább legyen megbízható, és ne kelljen 2 év mulva szétszedni vagy szervizelni.
Kérdéseim:
-Milyen márkát? Ha jól látom Pana és JVC ajánlott. De néhány negatív véleményt is láttam JVC-röl.
-Mennyire fontos a fejek száma? Nem lesz mögötte nagy hangrendszer, se 100Hz-es TV. Adjon élvezhetö képet 2-3 év mulva is.
-Milyen paramétereket kell megnézni vétel elött?
-Hallottam olyat, hogy a régi (mostani videóval x éve fölvett) kazik árthatnak neki. Nem tünik túl valószínünek, de azért megkérdem: igaz ez?
Jelentem 1 éve tökéletesen műkszik mind a két VR-1600-as. Ha videoban gondolkodtok csak az SVHS-t tudom ajánlani. ET felejtős, nem éri meg, mert LP-ben is jobb az SVHS, még a TXT is "ráfér" így a szalagra. (az ET csak SP-vel működik de csak a legdrágább szalagokkal) egyszóval hülyeség.
Rájöttem, igen, ezt jelenti a GO CREATE a sonynál.
Légy kreatív, derítsd fel a gyártási hibákat, fejlessz ki megoldásokat, módosítsd a szoftvert, a beállításokat, és TEREMTS egy használható berendezést a gyári alapból...
Én a Sony helyében nagyon mélyen magamba néznék és feladnám a szakmát!!!!!
Ez a technológia legalább 15-20 éves (nem a sony találta ki, max a fólia-gyártásra koverziót, ami meg a grundig fejlesztése volt tudtommal szintén 20 éve és úgy szar ahogy van!) és több sebből vérzik:
- az a (nem grafit: szén-polimer) vezető anyag a legkisebb 5.5PH-tól eltérő közegben elkezd ráoldódni a környezetére
- az ellenállás-változáson alapuló gombmátrix kb. olyan precíz, mint gyógyszer-mérésre a piaci mérleg! Ha már nagyot akartak volna alkotni (go create!) akkor tettek volna oda egy vacak uC-t (18 lábú PIC PLCC-ben á <<2USD) és rendesen multiplexálva (+I2C-hez 2 vezeték) összesen 6*8=48 gombot lehet kezelni (analóg bemenete is van, tehát valódi analóg JOG is lehetne ott!), és azt a 4 vezetéket (Vcc,GND,SCL,SDA) meg igazán meg lejhetett volna csinálni masszívra!
- a legdurvább, hogy nem képesek fémezett végződést tenni a csatihoz! Ti ez szimpla spór, és technológiailag igen durva megoldás.
Na, tegnap Sonyt kellett szerelnem!
(SLV SE-1000E 7 fej, tuti szupergép) Az egész elôlapja lenyílik, mindenféle gombokkal, meg jog tárcsával meg mindennel együtt. A Sony kifejlesztette az ilyen mozgó részek áramellátására a kék fóliás megoldását, amire grafitszerű anyagból van nyomtatva az áramkör. Ez egy darabban van, a különbözô gombok meg gombcsoportok pedig egy-egy más ellenállású, szintén festett csíkkal kapcsolódnak a tápáramhoz, és amennyi visszajut a procihoz, abból tudja hogy mit nyomtál meg. Kicsit érzékeny. Az egész pult összes gombja erre nyomogat rá, és egy kis farkinca kilóg, ami az elôlap alatti panelen egy konnektorba csatlakozik. Hozzávetôleg 15 érintkezôje van, 26 gombhoz, és a jog/shuttle tárcsákhoz.
Elôször azt kezdte csinálni, hogy a pult le-fel hajtásakor a pause funkció működésbe lépett, tehát elindítás után fel akartam csukni, erre megállt a film. Lehajtáskor egy képkocka léptetés. Nem baj mondom, majd a távval irányítom. Na aztán tegnapra már odáig fajult, hogy minden gomb funkciója összekeveredett. Konkrétam a play ha valamit is csinált, akkor az rec volt... kafa. Stop, stb vagy semmi, vagy átváltott a kijelzô hátralevô idôre, vagy LP-re, mikor hogy volt kedve.
Na, széjjeekaptam, hát persze az a kis csonk, ami a konnektorba megy, minden egyes csukáskor picit mozdulni bír. Gyanús. Kiszedtem a kék fóliát, ott a tövénél fel van ragasztva egy erôs, fehér vivôanyagra. Nézem az érintkezôket, hát minden csatlakozási pontnál le van kopva a grafit. Kvázi össze-vissza kontakthibásodott a legtöbb láb. Párszor ki be húztam, tisztitottam, semmi hatás, viszont az egész grafitot kezdték lekoptatni a kis karmok az aljzatban. Na mondom ennek a fele se tréfa, ilyet nem tudok festeni! Megoldás: fogtam, és ollóval levágtam 1mm-t a csatlakozólábak végénél, így egy vadi új, szűz grafitfelület érintkezik az aljzat karmocskáinál. Ennyi. Mindez szakszervizben a komplett kék fólia cseréjével kezdôdne, tippem szerint 2-3 hét és olyan 40ezer Ft, + munkadíj, (mivel a pultot állati nehéz szétpattintani mert 57 fül tartja össze) még egy tizes.
Tehát tegnap spóroltam egy ötvenest! Juhhéjj!
Sharp VC-A50S - elmentem a boltba, hogy ha már negyvenről lenyomták húszezerre, hát viszek egyet. Már írták volna a számlát, mikor benyögi az egyik boltos, hogy de ez egytuneres ám. Mi???
Egy másik boltos tudta csak elmagyarázni, hogy ez igazából a TV tunerjét használja :) Mondom: Mi???
Szóval hogy nincsen a videóban tuner. Mondtam is szépen gyorsan: köszszép-viszlát!
A Funai-t érdemes szétszedni és a kazettafészek alatti lekezeket óvatosan bezsírozni (előtte pl. denszesszel - vagy ami drágább: isoprpyl alkohollal, én viszont nagy dőrén TUNER600-zal szoktam :-) - érdemes átmosni, vigyázva, hogy a fékekhez és a gumi részekhez nem kerüljön alkohol (kiszárítja, elsimítja - ergo használhatatlanná vákhat!). Ha mindenképp alkoholos befolyásoltság lépett fel egy gumi-alkatrészen (én már eléggé fáradt nyomógörgőnél is sikeresen alkalmaztam!) a fénymásolók/nyomtatók szervízesei által előszeretettel használt PROTEGUM nevű illékony (aceton-alapú oldószer-keverék) folyadékkal enyhén(!) átitatott ronggyal meg lehet dörzsölni ezeknek a felületét a megterhelés irányára merőlefesen(!) és ezzel akár egy év átlagos használatot lehelhetsz beléjük!
Ja: a Funai deck-jét (ha ugyanolyan, mint amilyent én ismerek) elvileg 3-4 csavar eloldozása után a csatlakozókra ügyelve le lehet emelni az alaplapról/dobozból (ki).
Hát 2 és 4 fejűt soha nem vennék többé, mert a NORMAL hangsáv az egy gagyi szemét ma már. Ha video akkor legalább Hifi legyen, mert ott EPnél is ugyanúgy szól mint a tvadás.
JVC-a hangja SEMMIVEL nem jobb mint a Pana, Fateromnak van, 125-ért vette, tudom, mit várhatsz tôle. A mechanikája kicsit zajosabb mint a panáé és lassabb is. A távjai sem olyan jól tervezettek.
Köszi a biztatást :) - igazából "ugyanazt" visszakapni nekem már jó, bármi plusz csak további siker (csak gyanaxom, hogy esetleg a 10 éves technikát még ma is alul lehet múlni :(
Olvasom a Panasonicos dolgokat - vagy két hete még sajnáltam, hogy a Texóban leárazott négyfejűt elfelejtettem megvenni 50 helyett 42-ért :))
Köszi a hozzászólásokat, valahogy én is a Pana-JVC között ingadozom. Csak ne lenne olyan bűngagyi a JVC külseje... mondjuk ezt leszarom, ha cserebe a hangja jobb lenne mint a panae... a kep nem erdekel, majd nyomunk a TV színtelítettségén :)
Azért ne adjuk fel, ha már így élénkülni látszik a topic...
Vedd meg, de félek, hogy nem fog feldobni a KÜLÖNBSÉG a régi és az uj között...
20-ért alap igényeknek megfelel. A 40 az kamu, ez egyszerű marketingfogás, 20-at sem ér a darab. De legalább olcsó=kisebb károkozás az anyagi helyzetedben...:(
Megtaláltam szubjektív tesztemet az FJ 622-rôl!
Íme:
Na, megvettem a videómat!
Panasonic 622-es, 6 fejes. Feladtam minden igényemet (még szerencse) ami a kreativitást, vagy hasznos funkciókat illeti. Így aztán elégedett is lehetek. a videó alkalmas arra, hogy a tévébôl filmeket vegyek fel, és azokat stereó hanggal meghallgassam.
Lapos, ezüst szinű, kellemes a távja, bár a tv-t nem viszi. A kijelzôje szépséges, nagy fehér számokkal, másodperc kijelzéssel.
A futóműve a szokásos halál primitív egy darab vaslemez, pár műanyag vacakkal. szinte se egy rugó, se egy csavar sehol, az egész patent elven megy. A mechanika funkciók csendesek, gyorsak, irtó gyorsan csévél, csak a hangja ugye az utánégetôt rányomott MIG-29-eshez hasonlít. A stop tényleg tovább fut, de a szalag helyében ezt én sem bánnám. Indexjelet nem lehet vele rakni csak automatikusan, és MIN 5 PERC kell legyen egy snitt, hogy megtalálja az index keresô. Ez nem tetszik. Ami miatt hála és hála, hogy a görgô nem nyomja félre a szalagot sem elôre sem hátra keresés közben (fel nem foghatom, hogy ez egyszerű mázli, vagy tudatosan elért eredmény?) ugyhogy minden elismerésem a Panasonic futóműbeszerzô részlegének.
A tv-tuner képe a szokásosan gyengébb, mint a TV-é, de ezt már megszokhattuk, végülis 3 deka alkatrészbôl nem jön ki éles kép. Van 2 SCART-ja, és Hifi hang kimenete.
A menü magyar, megint köszönet és hála, az automata hangolás gombnyomás nélkül mindent bevitt, csak elnevezgetni kellett, ami nem ment automatikusan, és átszámozni tetszés szerint. Óra, dátum minden automatice beállítódott.
Amúgy állítani semmit nem lehet, pl képélesség, jet csévélés ki-be, semmi. Kizárólag kézi trackingra van lehetôség, csak szükség nincs, mert az automata kiváló, gyors és pontos.
A képminôség elfogadható, LP-ben is elég jó, és EP-ben is teljesen megfelelô arra célra amire kell. A hifi hang minden sebességnél kifogástalanul megegyezik az eredetivel, NORMAL hangsáv SP-ben elégszar, LP-ben igenszar, EP-ben pedig kritikán aluli szemét.
Na szóval a Pana szerintem csak a küllemével és a kivitelezés minôségével indokolhatja meg az árát, belül ez is egy töküres műanyagdoboz, egy darab panellel. Már az elôlapba át sem megy semmilyen áramkör, 6 centis belógó amôbalábakkal tapogatnak rá az elôlapi kezelôgombok a fekvô nyákon lévô nyomógombocskákra. Dráma.
Nagyon örülök, mert nem vettem meg az S-VHS változatot, csak ezt, és 62-ért kaptam meg, így még spóroltam 5ezret. Ennyit megért a dolog, ahogy a világ mai állását elnézem...
Kipukkant 10 éves 2fejes DK925 (már akkor LP-t tudó)Aiwám helyett a látszólag ugyanilyen paraméterekkel (is) rendelkező Sharp VC-A50S kétfelű sp/lp-s masinát néztem ki, aminek jelentős előnye, hogy a Euronics nevű boltok 40 ezer (röhej) helyett 20 ezerért adják.
Ez a tudásához mérve már méltányos ár, de vajon csak a marketing miatt volt-e ez az árzuhanás, vagy más is van mögötte?
A nekem fontos pataméterek csupán azok, hogy menjen még pár évig, meg persze az eddig félsebesen felvett cuccokat is vissza tudjam nézni.
Ismeri valaki? Ajánlja valaki? (tudom, vannak jobbak tonnaszám, de a huszonnyolc programos mosógépemen is csak a gyorsmosást használom :)
Azért nem kell feladni, csak alább... az igényeket:(
Azért a Panasonic és a JVC videóit mai napig ajánlhatjuk megvételre. Amit szerintem TILOS az a Sony, Grundig, ezeket ismerem. Az LG, Thomson, AIWA, ezek gagyi márkák, tele idegesítô szarságokkal. Tudom már mi az ami a Panában jó!
Nincs egyetlen olyan ostoba buzi rigolyája sem, ami miatt nem lehetne egy lakásban élni vele. És ez szerintem nagyon fontos.
Szép, intelligens, jó a távja, öröm kézbe venni, a tracking gyorsan beáll és stabil, nem ugrál ide oda, a kijelzô szép, jól látszik de a tvre is kiírja, estére lesötétíthetô a fénye ha lekapcsolod, marha gyorsan bír tekerni, az állókép elég jó, de ez már olyan luxus, amit ne is várjunk el, mert léptetni bénán lehet és csak elôre, alul fölül ugrál picit, de van. A leg gagyibb fos az benne, hogy LP-nél a tekeréskor FF a kép, de SEMMI nem is látható belôle, csak 8 csík a képen, úgyhogy a reklámok áttekerésekor azt se látod meddig tart mer még színpacákra se támaszkodhatsz. Ja, EP-nél, ami még ennek is a fele, ott prímán, színesben teker, és kiválóan látható a kép, és az állókép is színes, bár szemét. Valaki bünteti az LP sebesség használatát???
Aztán pl átmegy rajta a SCART jel, akkor is, ha ki van kapcsolva, tehát ha egy másik VCR bele van dugva, nem kell bekapcsolni ha ezen megy át a jel a TVbe, ezt a JVC nem tudja. Ez olyan pozitívum, amit ha nincs ilyened, nem is tudod, hogy van, ezért lehet hogy nem is hiányolsz.
Az tény, hogy a HIFI hangja is halk, és köze nincs a hifihez, a normal hangsáv meg szemét.
Ja, még egy édes dolog! A hifi mozaikban vagy miben ebben a hónapban egy “profi“ JVC vel hasonlitották össze a Pana S-VHS-ET változatot. A cikkek semmitmondó szarok, idegesítô sémákra épülô konzerv-tesztek, mind a kettô kurrrvajó, az hogy a JVC szinei szarok, azt úgy fogalmazták meg, hogy “a JVC azoknak lesz a kedvence, akik nem kedvelik a harsogó, rikító színeket“ Az agyamat eldobtam. A +- jó/rossz összesítésénél a JVC esetében +ként azt írja, hogy “másfélszeres lejátszás hanggal“ Na arról, hogy ez mit jelent, HIFI-e és kihagy a hangból, vagy átvált normalra, és gyorsabban beszélnek, vagy azt is tömöríti, ahogy régen a 868-as, a Dynaic Drum Systemes ami a szóközti szüneteket is kivágta 2x play-nél, arról ELFELEJTKEZETT a cikk kedves szerzôje!!! Aszittem gutaütést kapok, egy szakmai ujságban ilyen barom hibát elkövetni. Ez lett volna az egyetlen, amire kiváncsi lettem volna. Így talán a TESZTGYÔZTES felirat sem tűnt volna annyira devalválódott, üres frázisnak, vagy szar marketingfogásnak...
Gratula hozzá!
Na akkor én megmondom neked a tuti frankót: tökmindegy milyet veszel!
Eddig én is úgy voltam vele, hogy minden ilyen "szórakoztató elektronikai" beruházásom előtt egy halom információt összegyűjtöttem a mások által ajánlott készülékekről. Hazai és külföldi technikai levlistákat és fórumokat olvastam végig az adott termékekről és kigyűjtöttem ki hogyan véleményezi az egyes készülékeket.
Termékkatalógusok tucatjával a hónom alatt jöttem ki a márkaboltokból, hogy otthon aztán összevessem a különféle gépek gyári specifikációit.
Egyszóval mindent megtettem, hogy kiválasszam azt az egyetlen "tuti" gépet, amely (adott árkategóriában) üti mindegyik másikat. Miután ez megvolt, elmentem az üzletbe, lecsengettem a lét a készülékért, hazavittem és otthon a használatba vétel első órái után egyre sűrűbb anyázások közepette kellett rájönnöm, hogy a kiválasztott ketyere - amit oly sokan oly meggyőzően ajánlottak - ugyanolyan szar, mint az összes többi...
Szóval szerintem ha csukott szemmel leemelsz a polcról egy gépet, ugyanannyi esélyed van arra hogy kifogj egy viszonylag használható masinát, mintha különféle emberek véleményétől indíttatva elkötelezed magad egy típus vagy egy márka mellett. Arról nem is beszélve, hogy ma már a különféle márkák jórészt ugyanazt a mechanikát rejtik (Aiwa=LG=Samsung=Panasonic, stb..).
Legfeljebb az árkategóriákkal lehet behangolni _valamelyest_ a minőségi paramétereket. (De ez sem igaz minden esetben. Pl. Sony: drága mint állat, és közben egy hulladék az egész.)
Maximum annyit tudsz tenni, hogy adott összeghatáron belül megnézed a készülékek szolgáltatásait, és amelyik neked a legszimpatikusabb azt megveszed (aztán reménykedsz benne, hogy a kiválasztott szolgáltatások valóban működni is fognak... lásd Samsung gyorskeresés üzemmód...)
az IC-s, tranzisztoros áramkörök hőre változó karakterisztikájának tényével természetesen egyet kell értsek, és így újra átgondolva a dolgokat már hajlok arra hogy igazat adjak neked. Valóban elképzelhető hogy ezt a hibát az elektronika okozza. Mivel azonban - mint írtam - a nyákon semmiféle trimmelési lehetőség nincs, így sajnos felmerült a szakszerviz igénybevételének gondolata (a gép még garanciális). De mivel egy kicsit tartok az ilyen "video szakszerviz" elnevezésű helyektől, még meg kell gondoljam hogy elviselem-e a gépet ezzel a hiányossággal, vagy megkockáztatom annak lehetőségét hogy a szevizben e hibát kijavítva belegyártanak két másikat.
Mindenesetre kösz a szakmai konzultációt!
Igen, nekem is van FJ 622 ami ugyanaz, kedves, jóindulatú, csendes, gyors, és arra hogy felvegyél egy filmet a tvbôl vagy megnézz egy kölcsönzôs kazit, arra tökéletesen megfelelô darab.
Végülis ezt ajánlhatom, mert jól ismerem. Csak a nem hifi kazik lejátszásánál lesz szemét a hang. De ez mindegyiknél így van ma már.
Üdv VHS-Guruk!
Most találtam eme topic-ra, gondoltam beírok pár dolgot.
Nemrég vettem egy LG LV 2798-as 6-fejes NICAM sztereó csodát 40 rugóért, és meg kellett állapítanom, hogy a '93-ban vett FUNAI 2 fejesem szebb képet produkál. A régi FUNAI-val "csak" 1 gond van, hogy visszacsévéléskor néha beragad, nem oldja ki a szalagot, egy jó nagyot rá kell b*sznom a tetejére, akkor kioldja. Ilyenkor a szalag baromi laza lesz, manuálisan kell tekernem rajta, hogy elérje a megfelelő feszességet.
Az LG-n van képszabályzó (OFF, SOFT, SHARP), mégis baromi zajos a képe bárhova állítom (jelenleg a tv alatti polcon van:).
Pozitívuma a 2 SCART, RCA sztereó kimenet, +AV bemenet előlapon. Érdekes a csévélése: REW-ben először lassan pörget, majd sebességet vált és valami eszméletlen gyorsan átpörgeti a szalagot!
A kijelzője fos, az időn kívül mást nem is nagyon mutat, csak CH-váltást.
Összességében egyetértek azzal, hogy a mai elektronikai cuccosok minősége egy nagy fos, pár éve sokkal megbízhatóbb cuccokat lehetett venni, az ember biztos lehetett, hogy a nagy nevek minőséget is jelentenek a magasabb árért cserébe...