Keresés

Részletes keresés

Sanvean Creative Commons License 2011.10.23 0 0 9342

Ez igaz. Csak mivel én nem szoktam utazás közben zenét hallgatni (mert a zenehallgatás nálam egy 'intim' tevékenység), ezért az Audio Technica márkanevet olvasván helyből azok a mikrofonok jutottak eszembe, amivel itt a hangszerboltban szemeztem egy ideig. Én azokkal többre mennék, mint egy fülessel :-)

Előzmény: Törölt nick (9341)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.23 0 0 9341

Oké, de nem vagyok benne biztos, hogy hasonló mértékben alkalmasak zenehallgatásra, valamint attól is tartok, hogy csak körülményesen lehet a fülekhez rögzíteni őket.

Előzmény: Sanvean (9340)
Sanvean Creative Commons License 2011.10.23 0 0 9340

Ebből a pénzből már majdnem két Audio Technica At2020 -as mikrofon is kijönne :-D

Előzmény: Törölt nick (9339)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.23 0 0 9339

Akkor neked erre van szükséged:

Audio Technica ATH-ANC7B
CES Innovations Design And Engineering Award-nyertes zajcsillapító fejhallgató, mely eltávolítja a bosszantó háttérzajok 90%-át. Ideális utazáshoz: repülőn, vonaton vagy autóúton.
http://www.argep.hu/product_1116235.html

Most mindössze csak 60,600 Ft. :)

Előzmény: Strange Boy (9338)
Strange Boy Creative Commons License 2011.10.23 0 0 9338

Amúgy én is pont ezért nem vettem egész eddig ilyet (meg hülye érzés is volt amikor egyszer kipróbáltam). De sajna rá kellett döbbennem, hogy a vonaton semmit nem hallok a zenéből, de még utcán is alig, így sajna valamit valamiért, muszáj ilyen fűlzsír gyűjtő izét vennem. :))

Előzmény: Sanvean (9337)
Sanvean Creative Commons License 2011.10.23 0 0 9337

Az unokanővérem egyszer meglepett egy ilyen fülbe dugandó fülessel (sony)... túl is adtam rajta. Nem szeretem az olyan motyókat, amivel a fülzsírt beljebb tolom csak :-D

Előzmény: Vespertine.. (9336)
Vespertine.. Creative Commons License 2011.10.23 0 0 9336

használtat nem is igazán kapni, de mivel kapható hozzá fülpárna még csak nem is olyan borzasztó ötlet.

Én pl fejhallgatót nem vennék semmi pénzért a hallójáratos után :]

Előzmény: Sanvean (9335)
Sanvean Creative Commons License 2011.10.23 0 0 9335

Vegyél ilyet:

http://www.arukereso.hu/fulhallgato-fejhallgato-c3109/sennheiser/hd-201-p4505087/

Korrekt minőség, nagyjából annyiért, mint amennyit szánnál rá. A hallójáratba dugható füleseknek nem vagyok híve. Azt például használtan nem is vennék.

Előzmény: Strange Boy (9333)
Vespertine.. Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9334

eBayen annyiért már találsz szerintem.

Előzmény: Strange Boy (9333)
Strange Boy Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9333

Köszi az infót! Sejtettem, hogy 10 alatt nem nagyon úszom meg. :( Én mondjuk ilyen max 4000 Ft-ra gondoltam.

Előzmény: Vespertine.. (9331)
Strange Boy Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9332

Én mondjuk nem értek az ilyen technikai dolgokhoz. :) Sennheisert is csak azért szeretnék, mert mindig mindenki ezt ajánlja, gondoltam akkor csak jó lehet. (meg mondjuk van egy olcsó fajta (4500 volt sok éve) otthoni Sennheiser fejhallgatóm, ami szerintem nagyon jól szól, úgyhogy eddig az az egy tapasztalatom, ami van a márkával, az jó). Te amúgy milyen fülhallgatót ajánlasz?

Előzmény: Dub Oddity (9328)
Vespertine.. Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9331

Nekem most CX-300 II van, előtte cx-300 volt, imádtam. Egy kamiont is el lehetett volna vele húzni mégsem szakadt meg, és a mai napig működik.

a cx300-II kapható 7400ft-tól (kb másfél éve 10ezer felett volt), de ebay-en tuti van olcsóbb is, csak ott sok a bóvli.

Persze biztos vannak jobbak, de én nem is próbáltam mást mert nem sok dologgal voltam ennyire elégedett mint ezekkel.

Előzmény: Strange Boy (9325)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9330

hát ja.

Előzmény: Dub Oddity (9326)
Sanvean Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9329

Én eredendően fülessel hallgatok zenét. Tök mindegy, ezt min hallgatnám... akkor is szarul szól. Ilyen keverést 2011 -ben... basszus.

Előzmény: Strange Boy (9320)
Dub Oddity Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9328

OFF:

tudom, hogy a sennheisernek jó a marketingje, és ezért mindenki úgy beszél a füleseikről, mint holmi high-end cuccokról, de egyszer hasonlítsátok össze a csomagolás hátoldalán lévő frekvenciatartományokat más fülesek adataival.

Előzmény: Strange Boy (9325)
davidvonbarany Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9327

Alapvetően nem volt belőle problémám, vagy legalábbis én nem hallottam meg, hah. Érdekes módon eddig csak Annie-t torzította úgy, hogy az nekem is fülsértő volt, pedig ő nem éppen "komplex" zene. 

A torzított lant a Moonon meg hárfa a Wiki szerint (http://en.wikipedia.org/wiki/Moon_(Bj%C3%B6rk_song)).  

Előzmény: Strange Boy (9320)
Dub Oddity Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9326

otthon megtaláltam egy '97-es z magazint, amiben a homogenic kapcsán írjnak valami olyasmit, hogy björk egyre nehezebben emészthető muzsikákat ír, és hogy az albumot vagy imádni vagy gyűlölni lehet - középút nincs.

van egy olyan érzésem, hogy 15 éve ugyanazokat a köröket futjuk :o)

Strange Boy Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9325

Épp most akarok sennheiser in ear-t venni. Mennyi a legolcsóbb belőle, ami jól is szól?

Sajna az ipod eredeti fülesének a gumi aplikációi már foszlanak, muszáj lecserélnem, meg amúgy se szól túl jól, a zajok beengedéséről nem is beszélve.

Előzmény: Vespertine.. (9323)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9324

akkor a fülesemben van a hiba. kösz a válaszokat!

Előzmény: Vespertine.. (9323)
Vespertine.. Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9323

a lossess verziók sehol nem torzítanak. munkahelyen, ahol szar kishangszórók vannak bűnnek éreztem belehallgatni. Egy sennheiser in ear füles azért az ilyesmihez minimum :)

Strange Boy Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9322

Hallgasd meg a Thunderbolt élő verzióját, abban tényleg áramfejlesztő szól a villám effektek helyett (tesla coil). De az albumos hangzása szerintem jobb. Az élő inkább csak érdekes.

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (9316)
Strange Boy Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9321

CD-n nincs se torzítás, se percegés sehol.

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (9318)
Strange Boy Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9320

Hát ezt az albumot nagyon ne laptopon hallgasd. :) Ehhez tényleg kell a jófajta mélynyomó, vagy méginkább egy nagy fejhallgató. Még Björk is kérte Twitteren, hogy ha lehet fejhallgatóval hallgassuk. :)

A Sacrifice szerintem is szépséges, már csak a melankóliája miatt. A Cure szokott eszembe jutni róla.

Előzmény: davidvonbarany (9317)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9319

nézz át az aphex topikba. ;)

Előzmény: Mrs Tremond (2463)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9318

nem. én is úgy hallgattam.

nektek is torzít, pöcög/perceg időnként a hang?

Előzmény: davidvonbarany (9317)
davidvonbarany Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9317

FélOFF:
én vagyok itt az egyetlen, aki laptop-hangszórón meg gagyi mobilos fülhallgatón hallgatta az albumot :/?

Egyébként nekem a Sacrifice kb. messze a kedvencem így utólag, gyönyörű ahogy indul, és az "odabaszós" részeket is kellemesen megoldották. A Cosmonogy meg vicces, hogy mennyire Andrew Lloyd Weber-es, pláne, hogyha az appos zongorázós verzióját is meghallgatjuk (http://www.youtube.com/watch?v=uyajO_2o3Tg). 

Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9316

Annyi lemezkritikát írtatok az utóbbi időben, hogy most vettem a fáradtságot és meghallgattam végre teljesen az albumot FLAC-ban, elejétől a végéig.

01 Moon: a lant torz, ez létezik? jajj, sok már ebből az unpluggedos pöngetésből. amúgy szép dal, csak van már ilyenből kb. 10. (nekem a keveréssel nincs gondom, bár nem egy atom fülessel halgatom, vagy szuper hangfalakon.) szép a kórus dallambeli ellenpontozása, pedig elég furcsa harmóniákra épít, a fülemnek elég idegen, de szépen egybeolvad a fővokállal.

02 Thunderbolt: az első dal után kicsit nagyobb fokozatra számítottam, de lám, itt egy újabb unplugged dal. amúgy szépen felépített dal ez is, ez kellemesebb a fülnek, de nekem túl le vannak csupaszítva, mintha demók lennének. úgy elhallgatnék a háttérben szóló szép vonósokat vagy nagyzenekart (Post, Homogenic - sóhaj...). a kórus megint hátborzongatóan szépen ellenpontoz, gyönyörűek a villámeffektek. azon gondolkodom, hogy talán a Moont kellett volna lehagyni (vagy máshova rakni) és ez lehetett volna a felvezető dal. telitalálat kezdésnek, esetleg valahol jobban be lehetett volna gyújtani a motorokat, mert elég leülős zene ez idáig, teaházba kiváló, de ezzel hogy a kakába fog élőzni? a befejezés nagyon demószerű, kidolgozatlannak tűnik.

03 Crystalline: nagyon kellemes darab, bár nekem már kicsit sok a minimalista csilingelésből. amúgy a dal rendben van, de mondom, nekem kicsit kevés a produktum úgy egészében, nagyon lecsupaszítottak a darabok, én kimunkáltabb zenei kompozícókat reméltem tőle a sok túlmisztifikált agyonművészkedett cucc után. a dal végi durvulás szerintem elég bénán van felvezetve, mintha átkevernének egy másik dalra. ha már ilyen meglepő befejezést szántak neki, akkor szerintem váratlanabb váltás kellett volna énekben, dallamban is. de hát ez csak az én véleményem. hiába no, nekem hiányoznak a Post korabeli markás dalszerű megkomponálások, ezek a dalok kicserélhetők egy tucat másikkal, már nehezen újul meg (vagy nem is) az öreglány. :)

04 Cosmogony: vaze ennek is perceg az eleje, de miért...? ahh rezesek, de szép! ez nagyon szép dal, csak még mindig perceg itt-ott, ez valami cd-grabbelési hiba, vagy ti is hallottátok? szóval a dal gyönyörű, a kórus még gyönyörűbb benne, de kicsit sok már a melankóliából, eddig semmi átütő erejű dal...

05 Dark Matter: nincs ezzel a dallal semmi gond, kicsit Nosferatus, de amúgy nem lóg ki a dalok közül. kicsit diszharmonikus, futkos tőle a hátamon a hideg, simán elment volna aláfestő zenének az Éjjeliőr a hullaházban c. filmben. csak hát kéne valami züfec is, ami eddig sehol, végig ez az ezredvégi melankólia.

06 Hollow: 20 BPM megint, násszerű. hol vannak a dalszerű dalok? hajh... nagyon hatásos hátborzolgatás, ez is elég filmszerű, Holloweenes, de dalszerkezetnek ebben se találom nyomát. kár. na, azért a második felére kiszúrja a szemünket fél perc ritmussal, aztán jönnek megint a kromatikus orgonasípok. tiszta Psycho. lehet, hogy filmben gondolkozott a nagysasszony, csak ez szerintem kép nélkül így elég féllábú.

07 Virus: kellemes darab, megint csilingelés, sebaj, és végre megint egy kis ritmika. szép darab, eddig ez az album legszebb darabja. csak továbbra sincs átütő erejű kompozíció, csak ilyen dallamos, olykor darabos maszatolások.

08 Sacrifice: újabb ritmusnélküli darab... szép-szép, nem írom már le sokadszorra ugyanazt. tiszta Gary Barlow album csak Björkbe oltva... na, brutál ritmika bejön 10 mp-re. mi a fene, megtalálta a sequenceren a start gombot? ennyi. megy tovább a melankólia. jó ebédhez szól a nóta... újabb pötyögős dobok, mi a fene? mondjuk nem igazán passzol össze a dallal, de örüljünk ennek is, ami van.

09 Mutual Core: orgona már megint, áááá ennyi önismétlést! aztán jön egy brutál dobalap, a Homogenic-es nyersességet idézi. na, ez már jobban emlékeztet egy dalra. már nem reménykedem semmi átütőben. sok lassú dal között egy két odab.szós dob, hát ez nekem nem a szívem közepe.

10 Solistice: nem lesz már itt tutti forti, az "megvolt" a Mutual Core-ban. az album leglassabb dala. az egész egy nagyon befeleforduló album, nem tudom, mit fog tudni ebből élőben előadni anélkül, hogy a közönség el ne aludjon. vagy max. ilyen Kongresszusi Központ, Albert Hall, stb. jellegű helyeken csinál egy szál lantos, meg Bronski Quartetes pötyögéseket oszt jó napot.

nálam továbbra is megmarad a dobogón a kezdetleges, de frivol és kezdésnek nagyon megkapó, zsengékkel teletűzdelt Debut, a kiforrott nagy dobás: a Post és a nyersen őszinte és szívfacsaró Homogenic. a többi szép, meg dallamos, hol befogadható, hol meg nem, de nálam nem tud az első három nyomába érni. nekem továbbra is hiányzik az a laza de dinamikus, kisérletező de dalban gondolkodó zenészzseni Björk.

na ennyi. jó hétvégét!

Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9315
LOL!
Előzmény: Vespertine.. (9313)
Strange Boy Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9314

Nem én kezdtem ezt a nevetséges kötekedést, úgyhogy engem hagyj ki belőle please. :D

Előzmény: Vespertine.. (9313)
Vespertine.. Creative Commons License 2011.10.22 0 0 9313

menjetek szobára :o)

Előzmény: Őrült kacsa a zebrán (9312)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!