Egy szobát vettünk ki a Santa Justa lifttől és a Rossio tértől néhány lépésre, így zömében gyalogosan elértünk szinte mindent. Így szintén néhány lépésre volt az állomás, a metró, a villamos, a busz, a sétáló utca, a kedvenc éttermek, a Pingo Doce üzlet.
A 2 terminál közelébe parkol a gép, de nem kell be menni a bodegába, hanem közvetlenül a gép mellől, a reptéren belül, buszokkal (természetesen ingyenesen) szállítanak az egyesre ahol a csomagfelvétel is történik. A 2-re, a reptéren kívülről ingyenes buszokkal az 1-es terminál előtti T2 shuttle buszmegállóból visznek át. A metró az 1-es terminálnál van. 2 óra elegendő lehet, sőt... : )
Szerintem meg van a "veszélye" ha több veled utazó jegyét is te fogod kezelni (pláne, ha sokat közlekedtek és különböző járműveken), akkor a végére a zappinggal talán kevésbé fogod jól átlátni a kártyán maradó összegeket. Túlméretezett feltöltés esetén hazautazáskor nagyobbat bukhatsz, mint a szakaszjegyek picit drágább tarifájának különbségén. Kivéve, ha ismét ideutazol majd a jövőben, mert a feltöltés összege korlátlan idejű. Lesznek akik megköveznek ezért, de én inkább nem ajánlanám. Amennyiben mégis ezt választod, akkor azt kívánatos előre alaposan megtervezni 'sok kicsi sokra megy' alapon. Kellemes utazást! : )
Nagyon köszönöm a kedvességed! Bocsánat, hogy nem olvasgattam visszafelé, megtehettem volna... :) Azért még lehetne egy kérdésem? Lehet nagyon értetlennek tűnök, de úgy olvastam a 2. terminálra érkeznek és onnan is indulnak a gépek és a reptéri ingyenes szolgáltatáshoz tartozik az utasok átszállítása az 1-es terminálra, illetve hazafelé a 2-esre? A metró az 1. terminálnál van, igaz? Szerinted elegendő 2 órával az indulás előtt az egyesen lenni? Nem lesz feladott poggyászunk. Na, jó, ez nem egy egy kérdés volt... Hálás köszönet a türelmedért és az információkért.
Tudod, nem is az a baj, mert nyilván marad rajta, csak lesznek napok, amikor nem lesz rá szükségünk, illetve egész napos jegyet is fogunk használni és elég gazdaságosan ki tudjuk használni, csak információ hiányában nehezebb. Csapatostul megyek és azért sok kicsi sokra megy, mégha nem is vagyok kicsinyes. Zappingot is veszek, az biztos, de nem szeretek feleslegesen költeni, azon inkább veszek mást. Amúgy meg kaját sem dobok kukába, ez nem szokásom. Azért kössz!
Vegyél zapping jegyet és ne kisérletezz a számolgatással, mert tök felesleges. Én is számolgattam Lisszabon előtt keresztül-kasul, ott meg rájöttem milyen nevetséges. Saccold meg oszt jónapot. Ha kevesebb van a kártyán, akkor fél perc alatt rátöltesz, ha meg több, akkor hazafelé a reptéren a kezébe nyomod valakinek. Valószínüleg egy héten nagyobb értékű élelmiszert dobsz a kukába, mint amit buksz azokon a jegyeken.
Szia! Legyél kedves segíteni nekem. Azt hittem már minden világos a tömegközlekedéssel, de most mégis elbizonytalanodtam. Megterveztem, hogy zapping jegyet töltök a kártyára. Tehetem ezt első alkalommal 13 euróért?
Ha ezt a típusú jegyet használva metróra szállok a reptérnél és át kell szállnom a piros metróról a zöldre, akkor kétszer 1,30 eurot fog levenni a kártyámról? Itt nem érvényes az átszállás egy órán belül? Csak mert nagyon nem mindegy, a feltöltéssel egyszer szeretnék időzni. Köszönöm! :)
Van Wizz járat. Faro-Olhao-Tavira-Silves-Lagos......és a tengerpartok. Gyönyörű, jó az idő, aránylag nem drága, kedves emberek, finom étkek....szóval nagyon jó !!! Tegnap jöttem haza :)))))
nekem nagy élmény volt, szóval mindenképp érdemes, vna külön csak a múzeumba is jegy, -bemész, ill. jössz., amikor akarsz-, de van múzeum + stadion túra is, utóbbi egy kb. 40-45 perc, portugál + angol nyelven is idegenvezetés, a pályára is lehet menni, (na persze nem nagyon összerohangálni a füvet, de a szélén még séta is o.k., sas-röptetés, stb., szóval azt a -most nem rémlik pontosan, kb. 3 euro ha lehet, a 2 jegy közt, mindenképp megéri, mármint a dupla verzió
Basílica da Estrela - 28-as villamos > Ascensor da Bica > (gyalog) Viewpoint of Santa Catarina > Ascensor da Bica > (gyalog) Miradouro de São Pedro de Alcântara > Ascensor da Glória > (gyalog) Ascensor do Lavra (oda-vissza) > (gyalog vagy metró) Santa Justa felvonó > (gyalog) Martim Moniz > Tram 28 Initial Stop - 28-as villamos > Basílica da Estrela
Feltudod tölteni, mert egyforma típusú és tarifájú jegyeket tartalmazhat a kártya. Ezenfelül nem a vétel időpontja számít, hanem az érvényesítési idő. Vagyis, az érvényesítő automata a használat során a régebbit veszi még tudomásul és ezzel egy időben nem indítja el az újabbat.
Na, most már elég nagy káosz van a fejemben, izgalom tetőfokán, remélem ott minden letisztul.
Végül is most úgy döntöttem, hogy érkezés este nem veszek napi jegyet, csak egy útra szólót, úgyis csak a szállásra megyünk, s esetleg a környék gyalogosan. Arra gondolván, hogy ha másnap még este 10-kor kedvünk lesz mászkálni /tömegezni/, vagy csak, vacsi után mennénk a szállásra legyen jegyünk. Vacsis helyek este 7-8 körül nyitnak.