Keresés

Részletes keresés

éVica Creative Commons License 2003.07.31 0 0 3335
Sziasztok!Csak most találtam rá erre a fórumra és nagy örömmel olvastam a hozzászolásaitokat.Én a Bp-i Kamaraszinházban dolgozom és nagyon örülök,hogy több darabunk is tetszett nektek a Shure-ban és az Ericsson studioban.Majd szezonkezdéskor már több mindenről tudok nektek mesélni,ha megirjátok mi érdekel benneteket!Addig is sziasztok,többször benézek majd!éVica
timcsili Creative Commons License 2003.07.31 0 0 3334
A múlt hétvégeén Kapolcson voltunk, de már annyira öregek vagyunk, hogy Tapolcán egy turistaszállón laktunk. És képzeljétek, ki lakott még ott velünk? A beregszásziak! Annyira jófejek! Megdicsértük nekik urammal az előadásaikat, mentünk megnézni őket, mert tavaly zseniálsi volt Gyulán. Most se csalódtunk, csak a fíling volt más, mert itt jóval többen látták őket. Most is megyünk, az uccsó H2-t meg KELL nézni (darabtemetni muszáj menni!!!), aztán jövő hétévégn Titus Andronicus Bocsárdi rendezésében Alföldivel, Szorcsik Krisztával Gyulán, utána lemegyünk Keszthelyre az Ahogy tetszikre (Fekete E., Ónodi, Nagy E., Szirtes Á., Básti J), de A kertész kutyáját valahogy be kellene tenni még Gödöllőn Udvarossal. És még azt hittem, uborjaszezon lesz. És nyertem 2 jegyet a Kontroll tesztvetítésére is. Egyszuszra ennyi.
lylyke Creative Commons License 2003.07.31 0 0 3333
Sziasztok!

Szeretném kérni a segítségeteket abban, hogy milyen lapon találhatnám meg, Ibsen:Nóra c.darabjának a letöltését? Egy külföldi ismerösömnek lenne rá nagy szüksége.(A letöltés c.lapon szereplő e-könyveken már túl vagyok). Előre is köszi a tippeket!

Tejkaramell Creative Commons License 2003.07.30 0 0 3332
No, ha már mindenki nyaral, akkor majd én mesélek. :) Nem kellemes színházi élményről, sajnos, de kíváncsi vagyok mások milyennek találták az előadást. Tihanyban láttam a Sok hűhót, Magyar Attilával, Kerekes Évával. Mit ne mondjak, régen láttam ilyen színvonaltalan előadást! A rendezés csapnivaló volt, a színészválasztás úgyszintén. A jelenetváltások követhetetlenek voltak, főleg a jelentős húzások miatt, a legtöbb színész alkatilag (legalábbis merem remélni, hogy csak emiatt) alkalmatlan a szerepére. Le voltam döbbenve, Horesnyi Balázs hogy adhatta a nevét egy ilyen díszlethez? Ízléstelen kőépítmény-imitáció művirágokkal - a hideg futkosott a hátamon. A legszomorúbb talán a nézői fogadtatás volt. Örülök neki, ha a közönség jól szórakozik az előadáson, de ebben az esetben ez inkább elszomorított. Magyar Attila a lenagyobb jóindulattal is csak olcsó ripacskodásnak titulálható magánszámát ováció fogadta. Egyébként még Magyar Attila meg Kerekes Éva játéka volt talán elfogadható, de még így is jószívű voltam.
Tudom, hogy a nyári színház, nem azonos a kőszínházzal, de mégis. Azért ne adjuk már ennyire alá! Ebből az előadásból csak az hiányzik, aminek minimum benne kellene lennie egy előadásban. A nyári színház is lehet igényes és szórakoztató, de erre a Sok hűhóra sajnos egyik sem igaz.
Artension Creative Commons License 2003.07.21 0 0 3331
Meigsmétlek egy korábbi beírást, hátha a színházmániákusok tudnak segíteni.
Ezer éve keresem a BAL NÉGYES PÁHOLY c. színházi előadás felvételét. Kinek van meg? Írjon!
timcsili Creative Commons License 2003.07.16 0 0 3330
Reggel már be akartam írni, de a mukahelyen vacakol az index fóruma. Sajnos a mai nap igen szomorúan indult: Janikovszky Éva, Ternyák... Mindkettőt más miatt szerettem. Ternyákot először a Hoppárézimiben láttam (Györgyi Anna, Schell Ádám) a Kismadáchban. Gimis voltam. Előtte olvastam Zemlényi könyvét, az előadás nagyon megérintett. Aztán a Hamletben, szintén gimiben. (Amit átvett később Kaszás Gergő.) Utoljára A félkegyelműben láttam. Előadás közben mindig azt láttam a szemében, hogy nem tiszta - nem Ternyák, hanem Zemlényi, Hamlet, Miskin, és a meghajláskor sem ő volt, aki kijött. Lehetett érezni, hogy ég, hogy önpusztító, hogy legmélyebb önnönmagából csinálja, éli meg a figurákat. A Gangesz brutális film. Voltak pillanatok, amikor egyszerűen nem bírtam nézni a vásznat.
Sajnálom, nagyon sajnálom.
Előzmény: ColinCrazy (3329)
ColinCrazy Creative Commons License 2003.07.16 0 0 3329
Bukott angyal. Ternyák Zoltán nevezte így magát hónapokkal ezelőtt egy interjúban, nem sokkal azelőtt, hogy agyvérzéssel kórházba szállították, ahol azóta is kómában fekszik. Utolsó filmjében is bukott angyalt játszik, egy lezüllött, kábítószeres fiút, aki próbál kigyógyulni szenvedélyéből.
http://www.aportal.hu/mozi/

Több hónap kóma után meghalt Ternyák Zoltán

:((((((((((((((((((((((((

ColinCrazy Creative Commons License 2003.07.15 0 0 3328
Jó szórakozást! Egy kedves ismerősöm megnézi ma is, és majd velünk is csütörtökön (akkor hatan megyünk - szóval én sem maradok le róla). :)
Ha van kedved, írj élménybeszámolót a topicjába:
Kocsis Gergő a Színházi Portálon
Előzmény: timcsili (3327)
timcsili Creative Commons License 2003.07.15 0 0 3327
Kaszás Gergővel milyen jó is volt! Szerettem azt az ea.-t.
Más. Ma este megyek Szentendrére A helység kalapácsát nézni. Csak mondanám, hogy Kocsis G.-vel (is).
Előzmény: bogibébi (3325)
ColinCrazy Creative Commons License 2003.07.15 0 0 3326
:)) Köszi! Netes kutakodásom során a Lila ákácról is láttam képeket, meg is néztem magamnak az egykori Liát. :)
Előzmény: bogibébi (3325)
bogibébi Creative Commons License 2003.07.15 0 0 3325
Azt sajnos nem láttam, de annak idején a Bárkában a Lila ákácban is remekelt P.L.! (Tudom, CC akkor még nem járt színházba, be is fogok vezetni egy új színházi rövidítést: cc.e.)
bb
Előzmény: twenty (3319)
timcsili Creative Commons License 2003.07.07 0 0 3324
Gondoltam, beszámolok a Szarvassá változott fiúkról. Rendezte: Vidnyánszky Attila, játszották: a beregszászi társulat és Törőcsik Mari. Érdekes volt. Én még sosem láttam igazi szavalókórust, nos, ez döbbenetes. Olvastam, hogy 1 éve gyakorolják a szövegmondást! A fiú Trill Zsolt volt, az anya Törőcsik, aki a jelenlétével vesz részt a játékban, Kátya Alikina a fiatal anya, Szűcs Nelli pedig egyfajta termékenységszimbólum. Díszlet szinte nincs, csak könyvek, amiken járnak (mint a Woyczekben), mindenfélék, amiken hangot adnak ki és vastraverzek. Vannak benne betétek, amik mintha a fonóban pletykáló falusiakat mutatnának, azok igen viccesek. Vannak benne gyönyörű képek, amiket nehéz leírni, mert annyira nem ismerem a szöveget (pedig áltisiben alsóben asszem még az olvasókönyvben is benne volt). A "nem iszik az másból, csak tiszta forrásból"-nál a társulat tagajai megmerítkeznek egy kádban, közben egy körtáncot (haláltáncot?) járnak. a végén pedig (valami olyasmi, hogy a fiú fel a csillagok közé megy) vastarverzeken, illetve azokon levő pallókon lépked felfelé, azokon égők vannak, megvilágítva a teret, a társulat tagjai pedig megtámasztják a vasoszlopokat, ők adnak biztonságot.
Nézte még: Kovács Vanda, Szakácsi S., Trokán P., Bezerédi Z., Hobo, Kállai F.
ananova Creative Commons License 2003.07.01 0 0 3323
Sziasztok,
Megtörtént, ami még velem soha. Habozás nélkül eljöttünk a Szinezüst csehóról, a Városmajori szabadtéri szinpadról.
/Monjuk, úgy kell nekünk, minek mentünk oda.
De mi kb. 15x láttuk, még a GNM szinitanodásokkal,/Miller Zoli,Xantus Barbara,Márton Csaba, Menszátor Attila, Urmai GÁbor, Kárász Zénó,Kiss Virág, Závodszky Noémi, stb. Közülük nem egy, már akkor fergetegesen énekelt. Gondoltam, ha a szereplők miatt nem is, de talán a dalok-zene miatt érdemes lenne, most újra. Hát,nem. Az, hogy pocsék volt, az nem kifejezés.
timcsili Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3322
a hétvégén sikerült 2 überpocsék színházi témájú műsort látnom.
1. mtv-n a poszt-ról. ha húsz vágókép nem volt a pécsi színházról, egy se! de ami a lényeg lett volna, arról felszínesen és sehogy. kiváló közelik voltak pl. az idiótáról, szerencsétlen izzadó színészekkel. színvonaltalan, semmiylen.
2. a bónusz c. műsor a színészek világjátékáról. ez is a nagy semmiről szólt, de nem a címben említett eseményről.
miért kell egyetlen centi filmet is olyan műsorra pazarolni, ami semmit nem ad vissza az eseményekből, a hangulatból, dögunalomba fullad még (vagy főleg?) azok számára is, akik bizonyos szempontból elfogultak a történtek iránt?
vincere Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3321
A magazinból a képeket eltettem, ha találkozunk, odaadom. A 168 órát remélem úgy értetted, h. csak ajánlottam, mert abból sajnos nem vághatok ki.

Nem is tudtam, h. Pokorny Lia a kedvese, akkor ez egy szép pár :-)

Előzmény: ColinCrazy (3317)
ColinCrazy Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3320
Akkor én még nem jártam színházba. :(

Katonás tanítómesteremnek jelentem, hogy a színház.hu K.G. topicját erőteljesen fellendítettük egy lelKES társammal. :)

OFF
Megkaptad a meghívót az LZs topictalira?

Előzmény: twenty (3319)
twenty Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3319
Pokorny Liát nagyon szeretem. Még az Alföldi-féle Sirályban kedveltem meg :)
Előzmény: ColinCrazy (3317)
ColinCrazy Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3318
Én csak akkor veszem meg, ha errefelé szólnak, hogy 1-1 kultúr-cikk miatt érdemes (Sopsits, Csányi). :)

Már neten is olvasható:
A Csönd Lilioma - CSÁNYI SÁNDOR A KELET-EURÓPAI ZSENIKRŐL

Előzmény: timcsili (3314)
ColinCrazy Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3317
Igen, kérem, köszi! :)
És a 168 óra ajánlását is! Örülök, hogy Cs.S. párja az a Pokorny Lia, akit mi csupán az Ádámcsutkában láttunk, de abban nagyon tetszett.
Előzmény: vincere (3313)
ColinCrazy Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3316
Csak most olvastam a hírt a Színházi Portálon... Éljen a szentesi gimi!

25 éves a szentesi drámai tagozat

A Drámai Tagozat 25 éves, és az amatőr színjátszás 50 éves szentesi fennállása alkalmából 2003. junius 28- án, szombaton este 21 órakor gálaelőadásra kerül sor a szentesi Müvelődési és Ifjúsági Ház melletti szabadtéri színpadon, melyre minden étrdeklődőt szeretettel várnak.
Fellépnek: Alföldi Róbert, Bácskai János, Balázs Zoltán, Czvetkó Sándor, Fesztbaum Béla, Gáspár Sándor, Hajduk Károly Hevesi Tamás, Kárász Zénó, Náray Erika, Szávai Viktória, Szekeres Adrienn, Zsédenyi Adrienn

ColinCrazy Creative Commons License 2003.06.30 0 0 3315
HATÁRON TÚLI MAGYAR SZÍNHÁZAK XV. FESZTIVÁLJA DÍJKIOSZTÁSA 2003. június 28.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának fődíját megosztva kapja: két, a klasszikusok mai színpadra állítását eltérő alkotói módszerekkel, kiemelkedő szakmai színvonalon megvalósító előadás.
-Marlowe drámájának erőteljes színházi nyelvet teremtő megfogalmazásáért a
Kolozsvári Állami Magyar Színház Doktor Faustus tragikus históriája című előadása (rendező: Mihai Maniutiu és
- a Csehov mű napjainkra érvényes interpretációjáért, a dráma kapcsolatrendszerének árnyalt bemutatásáért a Komáromi Jókai Színház Sirály című előadása (rendező: Telihay Péter)

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma több évtizedes színházi munkájáért ÉLETMŰ DÍJAT adományoz KARNA MARGIT színművésznőnek, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata tagjának.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma több évtizedes színházi munkájának elismeréseként ÉLETMŰ DÍJAT ad LOHINSZKY LORÁND színművésznek, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat tagjának.

Az Illyés Közalapítvány díját a klasszikus komédia eszközeinek mai színházi nyelvre fordításáért a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Két nő közt című előadása (rendező: Alexandru Colpacci) kapja.

Az Illyés Közalapítvány díját a jelentős egyéni teljesítményeken alapuló kollektív és kreatív társulati munkáért a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a Marosvásárhelyi Ariel Színház közös produkciója, a Partok, szirtek, hullámok (rendező: Barabás Olga) kapja.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye díját egy hiteles történet érzelemgazdag, erőteljes színre állításáért a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Nem fáj című előadásának (rendező: Ilan Eldad) ítélte oda a szakmai zsűri.

Kisvárda város díját A CSODA és a PARTOK, SZIRTEK, HULLÁMOK című előadásokban a kivételesen intenzív színészi partnerkapcsolattal a társulati színészi munkát inspiráló színpadi jelenlétért Pálffy Tibor és Váta Lóránd párosa kapja.

Kisvárda város Közönségdíját a Komáromi Jókai Színház Ibusár című előadása kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által alapított Teplánszky- díj: Kézdy Imola a Doktor Faustus tragikus históriája című előadás MEPHISTOPHILIS szerepében nyújtott alakításáért.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Különdíja:
- Bogdán Zsolt a Doktor Faustus tragikus históriája című előadásban a fiatal Faustus szerepéért
- Tompa Klára a Két nő közt című előadásban a Grófné szerepéért
- Bandor Éva a Sirály című előadásban Mása szerepéért
- Cristian Rusu a Doktor Faustus tragikus históriája című előadás díszletéért
- Zeke Edit a Sirály című előadás jelmezéért

Dr. Oláh Albert, Kisvárda város polgármestere hagyományteremtő szándékkal különdíjat ad a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata PORTUGÁL című előadásában az Asszony (Jucika) szerepében nyújtott kiemelkedő alakításáért MÁRKÓ ESZTER színművésznek.

Dr. Nagy Szilárd, Kisvárda város alpolgármestere hagyományteremtő szándékkal különdíjat ad BOGDÁN ZSOLT színművésznek.

A szakmai zsűri az EuroSec KFT díját OLLÉ ERIK színművésznek a SIRÁLY című előadásban Trepljov szerepéért

- a Kepo Kelet KFT díját SZLOBODA TIBOR-nak ítélte, a SIRATÓFAL című előadás játékteréért.

- a Bástya Panzió díját G. ERDÉLYI HERMINA színművésznek ítélte a SIRATÓFAL és a NEM FÁJ című előadásokban nyújtott alakításaiért.

- a Piremon Kisvállalat Kisvárdai Üzemigazgatósága díját PÁLFI ERVIN színművésznek ítélte a vajdasági előadásokban nyújtott alakításaiért.

- a Parish Bull Vendégház díját GUBIK ÁGI színművésznek ítélte a SIRÁLY című előadásban NYINA szerepéért

- a Várda Panta KFT díját ROPOG JÓZSEF színművésznek ítélte, a SIRÁLY című előadásban SZORIN szerepéért.

timcsili Creative Commons License 2003.06.27 0 0 3314
Tegnap megvettem már, mindig veszem, de ez most különösen jó nappá tette a tegnapot. Nemtom, hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem a srácot (urammal együtt).
Előzmény: vincere (3312)
vincere Creative Commons License 2003.06.27 0 0 3313
CC,

A Népszabi Jövő7 mellékletében van 2 kép Magyar Attiláról. Ha kell, elteszem neked :-)

vincere Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3312
A mai 168 órában kétoldalas interjú fényképekkel Csányi Sándorral.
ColinCrazy Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3311
Köszönöm! :)) Kinyomtatom ezt a szöveget, hogy betegyem a színházjegyem mellé az albumomba.
Azt az általános nézést azóta is emlegetem!

Jelentem, a tegnapi Gyurma címlapos Népszava Magazin a birtokomban van! :)

Előzmény: oldadore (3310)
oldadore Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3310
Zappe László: A nézőművészet = NSZ, 2003. június 26.
"Az alaphelyzet szatírához illően képtelen. A színház előállítói, de kiváltképp a kritikusok addig szaporodnak, a nézők pedig addig fogynak, míg különféle botrányok következtében a kormány bezáratja a színházakat. Egy ötletes színházi vállalkozót ez vezeti ahhoz a gondolathoz, hogy ezután nem a játszókat, hanem a nézőket kell oktatni. A kellően képzett nézők éleszthetik újra a színházakat. Az így létrejövő görbe tükör természetesen nem a színház, hanem az élet torzulásait mutatja. Mucsi Zoltán és Scherer Péter régi jó bohócpárosa egy manapság különösnek nem mondható élethelyzetre való kétféle reakciót ábrázolja. Munkanélkülivé lett színészek túlélési kísérlete a Nézőművészeti Főiskola létrehozása. Az előadás demonstráció és reklám, ahol mi, nézők vagyunk a leendő hallgatók, akiknek majd mestert kell választanunk a két professzor közül. Mucsi a művészt, Scherer az iparost adja, Mucsi az élhetetlent, Scherer a mindenáron megélni akarót, Mucsi a moralistát, Scherer a praktikust. Mucsi beszél a katarzisról, Scherer katarzismérő és -generáló készüléket állít elő. Nyilvánvaló: az egyik örök holdkóros, a másik viszont korunk embere. S mindehhez van még egy eleven demonstrációs bábujuk is, Katona László, a színházfüggő néző, akin bemutatják az elméleti elképzeléseket. Ő görbíti vissza a görbe a tükröt. Nemcsak teóriák, életstratégiák, de a lét elemi abszurditása jelenik meg kifacsarodott testtartásaiban, gesztusaiban, az íródik az arcára, a szemébe. Kiváltképp az általános nézés tökéletes üressége mutat túl a színházon. Korunk állítólagos átlagemberének bámész érdektelensége formálja hatalmas kerekre a szemeket.
A tatabányai Jászai Mari Színház és a Krétakör korábban bemutatott produkcióját, amelyet Árkosi Árpád rendezett a műfaj szabályai szerint lendületes és igényes jelenetsorrá, történetesen a Tatai Nyári Színházban sikerült utolérnem."

Előzmény: ColinCrazy (3270)
ColinCrazy Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3309
OFF
Megkaptam, de még nincs konkrét válaszom (=időpont).
ON
Előzmény: ananova (3308)
ananova Creative Commons License 2003.06.26 0 0 3308
Hali,
Irtam sms-t, hogy akkor a jövő hétre egyeztessünk majd valamit :)
De irhacc ide is, mert látom ám.
A
Előzmény: ColinCrazy (3307)
ColinCrazy Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3307
Köszi! :)
Előzmény: oldadore (3306)
oldadore Creative Commons License 2003.06.25 0 0 3306
CC, figyelem: A ma megjelent (jún.25.) Népszava TV magazin címlapján Gyuriska János látható, + interjú a 6. oldalon.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!