Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Ndy526 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 20162

Előkerült egy pár megkímélt hátsó lámpa 4T-re. Ajánlatokat az rmodell@freemail.hu várok.

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.06 0 0 20161

Tegnap este elkelt a trabim. :-)  :-(

Előzmény: Törölt nick (20146)
Tigyster Creative Commons License 2012.08.04 0 0 20160

Az én Trabim kétszer volt műszakin, mióta megvan. Én úgy oldom meg, beviszem a szerelőhöz, ő elviszi, és lám, itt az újabb 2 év. Elsőre 60-ért, másodikra idén 35-ért ment át, nyilván fékcsőcsere, meg a szokásos benne volt idén. Így nem kell felkészíteni, meg semmi.

Amúgy 3 éve vettük 30.000-ért, gyakorlatilag gyári. Kicsit megnyomták hátul, és beletettek egy rádiót két hangszóróval a kalaptartóra. Szal olcsón nem lehetetlen ügy, csak ki kell várni.:D

Előzmény: Törölt nick (20157)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.02 0 0 20159
Te jó gazdája lennél zöldikémnek...
Előzmény: Hatmajor (20158)
Hatmajor Creative Commons License 2012.08.02 0 0 20158

Hát most már csak találni kéne egy gyári állapotban fennmaradt, aránylag jó állapotú Trabit a környéken. Igaz, csak decemberre lesz annyi félretett pénzem, hogy az átírást+az autó árát ki tudjam csengetni, de elkezdem már most a keresgélést, hátha akad olyan tulaj, akinek nem sűrgős az eladás. (meg aztán jobban szeretem, ha van "neve" - rendszáma jelen esetben - az álmaimnak :) )

A célom egyébként, hogy városi használat és garázsban tárolás mellett megőrizzem az utókornak a kis jószágot. Jövőre pedig szeretnék Zwickauig eljutni vele. :) Aki tud esetleg segíteni nekem, az írjon e-mailt a publikus címemre. Minden segítségért előre is külön köszönet!

Előzmény: Törölt nick (20157)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.01 0 0 20157
Bele ne rakasd a katalizátort, mert azt beírják a forgalmiba, és onnantól ott kell legyen rajta (persze minden vizsgára új), mert utána azt már nem szereltetheted ki hivatalosan.

Csak írasd át, menj el a következő műszakira, állítsd be jól a gyújtást, a karburátort, menj vele egy 50km-t országúton, esetleg egy új kipufogó, a vizsgán ne szólj egy szót se, és átengedik.
Előzmény: Hatmajor (20156)
Hatmajor Creative Commons License 2012.08.01 0 0 20156

Azt nem értem, hogy ha most lesz a nevemre írva a kocsi, akkor a következő műszakin kötelező -e a katalizátor? Vagy elég a szigorúbb határértéket betartani? Már annyi félét olvastam, hogy magam se igazodok ki rajta. Végülis a 4T se rossz, csak nehéz jó állapotút találni ennyi pénzért.

Előzmény: Törölt nick (20155)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.01 0 0 20155
Elvileg él ez a rendelet de a kutya nem foglalkozik vele, sokszor le se mérik a Trabit.
Előzmény: Hatmajor (20151)
Takács_László Creative Commons License 2012.08.01 0 0 20154
Mukibá Creative Commons License 2012.08.01 0 0 20153

A jólbeállitott és nem szét kopott karburátor, és a füstnélküli ful szintetikus 2T csodákra képes. Régen én ugy állitottam a karbit,hogy volt üveg gyertyám és azon keresztül belehetett látni a hengerbe  a naracssárga égés nem jó a kék az a tuti ,ezzel könnyü volt beállitani.

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.31 0 0 20152

Én is így tudom, de szerintem nem szívózbak ezekkel az autókkal.

Hatmajor Creative Commons License 2012.07.31 0 0 20151

Nagyon szép az autód! :) Árában is, kinézetében is megfelelő. Én decemberben szeretnék autót venni, addigra biztosan elviszik... :(

Egyébként elviekben a szigorúbb határértékek csak azokra nem vonatkoznak, akik 2004. előtt vették a kocsit, ugye? Több helyről hallottam, hogy ha a karbi helyesen van beállítva, a szigorúbb határértékek is teljesíthetők katalizátor nélkül. Mi hát az igazság?

Előzmény: Törölt nick (20150)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.31 0 0 20150

Az autómhoz megvan minden a gyári állapot visszaállításához, kivéve a gumik és a kormány. Mint írtam is a szövegben nagyon sok alkatrészem van hozzá. A zöldkártya pedig egyáltalán nem vészes, tavaly került a nevemre az autó. Nem kellett katalizátor bele és mégis átment a vizsgán. Mindössze annyit csináltam, hogy 98-as benzint tankoltam bele és kerültem vele 30-40 km-t lakott területen kívöl. Hidd el, ez nem lehet akadálya egy 601-es beszerzésének. :)

Üdv.

Előzmény: Hatmajor (20148)
H__G Creative Commons License 2012.07.30 0 0 20149

Szerintem elég két hsz-szel lejjebb menned :-)

Tükröket és sárga lámpát kapsz fillérekért, ha éppen nem tetszik.

Előzmény: Hatmajor (20148)
Hatmajor Creative Commons License 2012.07.30 0 0 20148

Sziasztok!

Elhatároztam, hogy decemberben valóra váltom régi gyerekkori álmom, és veszek egy Trabit. :) Szeretnék minél inkább gyári állapotú autót találni, mert számomra a Trabi úgy szép, ahogyan kigördült a zwickaui gyár kapuján. (tuning és egyebek engem nem vonzanak :) ) Milyen tanácsokkal tudtok ellátni? 601-esben ne is gondolkodjak, ugye? (zöldkártya-mizéria) Szerintetek találok megfelelő kocsit 100-120 ezer Forint körüli áron? Segítségeteket előre is köszönöm!

Mr. Metz Creative Commons License 2012.07.29 0 0 20147

Sziasztok.

Eladó a Hi-Fi az autómból.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=119534537&t=9015819

Köszi, sziasztok!

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.20 0 0 20146

Helló!

Eladó sorba került szeretett Trabim.

http://www.hasznaltauto.hu/auto/trabant/601/trabant_601_s-6000093

Üdv.

Bence 601 Creative Commons License 2012.07.04 0 0 20145

Üdv Trabisok !
Eladóvá vált néhány Trabi cucc..
-karosszéria elemek
-üvegek
-lámpák(első/hátsó)
-komplett első futómű (újfajta)
-féltengelyek régi illetve új típushoz
-váltó(3 csillagos)
-generátor(12V)
-önindító(12V)
-leömlő(régi típus, nagyobb az átmérője)
-hengerfejek(igény esetén sikolva is)
-átfuvókázott régi típusú karburátor
-új típusú karburátor
-blokkfelek
-labirintos lendkerék
-komplett megszakítós gyujtás
-gátlók(első/hátsó, hidraulika olajjal)
-első laprugó köteg(13 db lappal)
-hátsó laprugó köteg(szembefordított+lapokkal)
-hátsó futőmű
-fékdobok
-sportkormány
-kormánymű
-műszerfal
Ha valakinek valami megtetszett írjon e-mail-t vagy msn-en!
e-mail/msn-->ben444_4@hotmail.com
Üdvözlettel: Bence!

H__G Creative Commons License 2012.07.02 0 0 20144

Köszönöm mindenkinek a választ tank ügyben!

Akkor tehát összefoglalva:

- a homokos - kavicsos (esetleg pozdorja csavaros) csiszolást, mint mechanikai munkát nem lehet megúszni

- rozsdaoldót csak rövid ideig, és kizárólag nem rommá rohadt tankon lehet alkalmazni

- érdemes 4% E85-öt belekeverni az üzemanyagba a további korrózió megakadályozása érdekében

Hozzáteszem, hogy azt is eltoltam, hogy hosszú hosszú ideig állt üres tankkal a kocsi, ezek szerint célszerű teli tankkal eltenni télire (is.)

amper_vadasz Creative Commons License 2012.07.01 0 0 20143

A 2dl RO-55 nálam 5-10 percig volt a tankba, majd kiöntöttem és hagytam a felületét megszáradni, kifehéredni. A fő mechanikai dörzsölő munkát a homokos kavics végezte + segített a petróleum és az E85 is külön külön kémiailag is mellette. Aztán bő vízben többször is kimostam, majd RO-55-el én is passziváltam, + vízben kimostam. 1-2 tank benzin kimotorozásáig rozsdamentes is volt. Utána kezdett a tank alja ismét foltokban rozsdásodni, de a benzinhez adott +4% E85 feloldva a tank alján összegyűlő vizet megszüntette a további korróziót. A tank préselt vaslemeze kb. 1mm-es, ha már rég rágta a korrózió, attól lyukadt ki a haverod tankja.

Előzmény: Dreamer (20142)
Dreamer Creative Commons License 2012.07.01 0 0 20142

Így kezdte a haverom is. Aztán az Ro-55-ös kezelésre kilukadt... :(

Dreamer

Előzmény: amper_vadasz (20141)
amper_vadasz Creative Commons License 2012.07.01 0 0 20141

Nálam a Babetta 4.2L-es tank dettó rozsdás volt.

-ragadós nyálkás vizes trutyi kiönt, majd benzinnel amennyire lehet kimosni

-benzincsap kiszerel, a menetes csonk ledugózása villanyszerelő doboz műanyag tömszelence menetes anya pont rámegy, a lyukas műanyag anyába gumi tömítés és egy 20fillér épp passzol

-1.5 marék homokos kavics + petróleum a teljesen lezárt tankba

-a fárasztó lötykölés helyett 3db törülközőbe és 2db zsákba csavart tank a betonkeverő dobba rögzítve, majd 4 órát különböző dőlésszögű dobbal forgatni

-tank kimos, jóval tisztább, de nem eléggé

-száraz zárt tankot 2dl RO-55 rozsdamaróval lötykölni, majd RO-55 kiönt és tank megszárít

-1.5marék homokos kavics + E85 a teljesen lezárt tankba, majd ismét bebugyolálni és vissza a betonkeverő dobba különböző dőlésszögű dobbal forgatni

-tank kimos, ha már makulátlan tiszta, szerencséd van, ha még mindig van itt ott rozsdás rész, újra RO-55 kezelés, majd újra homokos kavics + E85 és vissza a betonkeverőbe. Nálam 20 óra betonkeverő forgatás volt, de makulátlan tiszta lett a tank, mint egy új.

5-6 tele tankolás után a tank alján ismét megjelent foltokban a felületi rozsda, sajnos a benzin tartalmaz X% vizet is, ami kiválva leül a tank aljára. Műanyag kannában 25-ös STIHL keveréket készítek ez 4% 2T olaj a benzinben, + elkezdtem 4% E85-t is tenni a keverék benzinbe az olaj feloldódása után. Az alkohol oldja a vizet, és keveredik a benzinnel is, 8% víz tartalomig nincs probléma, a 2T olaj nem csapódik ki a benzin E85 víz üzemanyagból.

+4% E85 használata óta a tank rozsdásodásom megszűnt. Anno régen is volt a benzinben minimális víz, ami télen fagydugóként sok bosszúságot okozott, akkoriban a denaturált szeszt használták vízmentesítésnek. 2T-4T motornál esetleges kellemetlen karburátor dugulás elkerülése érdekében célszerű egész évben kevés alkoholt is a tankba önteni. A benzincsap a minimális alkohol használata óta teljesen csont száraz, az eredeti gumi tömítés a minimális alkoholtól egészen minimálist megduzzad, így többé már nem szükséges után húzni a benzincsap tömszelencéjét sem.

Előzmény: Dreamer (20140)
Dreamer Creative Commons License 2012.06.29 0 0 20140

Nekem kisebb (simson tank) esetén a következő vált be:

- rozsdamaró + 2 kg legkisebb pozdorja csavar

- jól átrázni, többszöri öblítéssel

- amikor már a lével nem jön rozsda, akkor oxálsavat feloldani vízben, és egy napig passziválni (feltölteni a tankot).

Dreamer

Előzmény: H__G (20139)
H__G Creative Commons License 2012.06.29 0 0 20139

Urak,

kikaptam a benzincsapot (meg a benzintankot), mert nem volt hajlandó átfolyni a csapon a nafta.

És lőn, a benzincsap szűrő hálós vége beszakadva ( 2 éve nem ment az autó ), a tank jó rozsdás :-(

Mit javasoltok tisztításként és "konzerválásként"?

Én ezt találtam a neten, nekem ez a sóderozás meg festés kicsit erősnek tűnik, de ha ez a hosszú távú megoldás egy ritkán használt autó könnyű életben tartásához, akkor ám legyen :-)

http://www.simson.hu/index.php?mit1=cikkek&mit2=kivalaszt&mit3=cikkek&id=166&fok

varanero Creative Commons License 2012.06.25 0 0 20138

Üdv Trabisok!

Van néhány gyári, új, trabi karosszéria-elem eladó! Tetőlemez, sárvédők...

Ha érdekel valakit: varanero@freemail.hu 

Tibke Creative Commons License 2012.06.20 0 0 20137

Vannak még hiányosságai a fajnak, viszont büdös. :D

Előzmény: Robby gti (20136)
Robby gti Creative Commons License 2012.06.20 0 0 20136

Ja-ja, egy kis összetűzésem támadt egy borzzal. A f***om se gondolta, hogy ezek itt is élnek, meg főleg hogy ilyen nagyok.

Meg hogy nem tudnak 120-al futni :-)))

Előzmény: bzolee601 (20131)
Robby gti Creative Commons License 2012.06.20 0 0 20135

Már megint? Hát neked ebből állnak a hétvégéid? :-)))

Akkor majd megbeszéljük máskor...

Előzmény: Csabi 76 (20132)
Lufihonik Creative Commons License 2012.06.20 0 0 20134

Szia!

A hátsó lámpám és lökhárítóm illetve a díszrácsom már 2T!

Nekem az újabb fajta szögletes lökhárítóra lenne szükségem aminek műanyag a vége!

Ma reggel szereztem úgy néz ki első lökhárítót és gépháztetőt is, így már azok is vannak!

Köszi a válaszod!

Előzmény: Gaben4x4 (20133)
Gaben4x4 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 20133

Szeva,
Van mindkettőm, de hogy 2T legyen a hátsó lámpát is át kell raknod és azt a homlokfalat  részt is, ha kellenek homlokfalam és hátsó lámpáim is vannak. 
-Géphéztető 5.000Ft
-Homlokfal 4.000Ft
-Hátsó lámpákat meg kell néznem
-Lökhárítóm van az a régi aminek a sarka is fémből van ven tudom az jó-e vagy az újjabbik kell aminek olyan műanyag a széle.

Üdv Gábor 

Előzmény: Lufihonik (20129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!