Az igzság még nem is kerestem az USB csatlakozomat , mert ahogy öregszem az ivar szervemet is nehezen találom nem hogy az USB-met
Más
Félreértés ne essék nekem nincs semmi bajom a LCD TV-vel / még jó hangu laposat nem hallottam , ezért kell
7.1 erösitő komplexum/ az ipoddal , napoddal és egyébb izékkel ,csak felnő egy generácio, vagy degeneráció /csunya vagy/ akik "elmagányosodva" nyomkodják a ketyot , elfelejtenek beszélgetni , eszmét csereberélni
És ha megkérdezed hogy mi leszel ha nagy leszel ,általában a válasz depresszios /nagyon csunya vagy /
Más
Crumár T2 vel kapcsolatban , én is mindig ha veszek valamit, most éppen egy Hammond B3000 et akkor
mindig elkezdek variálni hogy nem férek el, és minek 2darab c3 e100 és b3000 Farfisa, Elka , vox, Wersik mellé még egy Crumár is ??? És akkor az ember leül mellé , zörög vele egy kicsit és eldönti , na ez marad keresünk neki valahol egy kis helyet Crumár szerethető, jól javitható /nem forrasztott ic/ és olcson /termék reklámot tartalmazó hozzászolás /
És még annyi trendi lett minden produktumot lefikázni, igy minden olvtársamnak ajánlott
magának eldönteni neki mi a jó, vagy rossz , még ugy is hogy ketyok töredék tudását , és lehetöségét
Trambi, neked még nincs a hónod alatt USB3 csatlakozód?
Most, hogy a Crumar T2-t előszedted, újra belelkesedtem én is előbányásztam az enyémet és vadul elkezdtem megjavítani, mivel az alsó manuál 3 hangja hiányzik, és sikerült beszereztem a frekiosztó IC-ket. Sajnos összeszűkült az életterem és minden piszkálgatás után el kell rakni szegényt, viszont a kondim kezd visszatérni. Hány kiló is ez?
Magánvéleményem , az emberiség nagyrésze, egy betegségben szeved, és ez a betegség egyre jobban terjed is , és ezt a betegséget ugy hivják LUSTASÁG. Vagyis akik ezen világ hátterébe mozgatják a szálakat
és ezen kis "ketyokat" , okos telefonokat és egyre jobban nem okos / az okos , és az okoskodó két külön fogalom / embereket alkotják meg , ezek nagyon is tisztában vannak avval hogy hogy lehet az embereket manipulálni és jól "lehuzni".
Hogy a mai hangszer gyártoknakaz eladás miatt a legnagyobb problémája is szerintem hogy mindenkinek megfelelni kivánó hangszert próbálnak csinálni, USB-n komplett letölthető hangokkal, zenékkel , promocioval,vagyis megcsináljuk helyetted, ne gondolkodj , dölj hátra, fizesd ki a számlát.
Más
Mai napig LP hallgatok , lehetöleg Angol, USA nyomásokat, szalagos magnot, csöves High Endet
Ez a hangzás" beleivodik" az emberbe, és tudom hogy mai technika 24bites , khz mintavételezése
jobban kellene hogy szoljon , de mégis valahogy ...
És igy vagyok a Hammonddal, Rhodes-el , és a Wurlitzer zongorával is
És csak egy gondolat Bach ipodon irta volna orgona darabjait, nem sipos orgonán ????
Oké, de itt nem is arról szól a fáma hogy ma már bűn volna eredeti falábas B3-on játszani, sőt!
A story onnan indult hogy az utazó kis pénzű zenésznek (pl. ahol nincs a háttérben egy road csapat meg egy kamion) már lassan egy 6-7 kilós billentyű is sok(k). :)
Az iPadet nem úgy kell felfogni itt mint Jordan Rhudes hogy a show kedvéjért azt simogatja koncert közben is, hanem mint egy modern nagy tudású sampler. Az alábbi mutatványos videó csak reklám. Ellenben e kütyüben komoly potenciál van ahogy jön fölfelé, nem sok kell, 4-5 év és komolyan sarokba szoríthatja a mai csoda szintiket, ill e köré építhetnek majd egyre inkább a gyártók.
Egy ismerősöm már a mostani iPadjén akadásmentesen lekevert poénból egy 48 sávos zenei anyagot. Azóta ő sem "tányéralátétnek" nézi. :)
Nem szeretném, ha más a Hammondjával verné a csalánt, és meg is értem, hogy elég nehézkes, és többnyire nem kifizetődő, ha az igazival történik a koncert. De azért beláthatod, hogy egy ájpodos variáció miatt sokan kerülnének sokkos állapotba, ha pl. egy Jimmy Smith nótára zendítenének rá. Először is azt gondolom, hogy a tiszteletet illik megadni a közönségnek, és a műnek! Aztán meg arra lennék kiváncsi, hogy egy ilyen kütyün lehetne-e olyan virgákat, hangzást véghez vinni, mint egy eredeti hangszeren. Sajnos nekem is meg kell szabadulnom az orgonától, és várom, hogy mikor viszik vissza Hollandiába, vagy Belgiumba. Minden tiszteletem azoké, akik nem restek, és van lehetőségük cipelni a koncertjeikre a Hammondjukat, hogy a közönségüknek nagy örömet szerezzenek ezzel.
Ismerem a müpás arcot, mármint azt, aki a nagyterem hangosításáért felel. ( a kisebbik teremben valóban másik csapat dolgozik ) Korábban a Yellow stúdió vezető hangmérnöke volt-még a Tascam magnók idején-, és sok könnyűzenei felvételt készített az akkori élvonalnak. Van rá esély, hogy jó lesz-szerintem ő az, aki rendben van.
Nézd el nekem ezt az illetéktelen behatolást, csak azt gondoltam, hogy e két világnak vannak olyan kapcsolódási pontjai, melyeken keresztül bátorkodhatom megzavarni az elektromechanikus univerzum másik végén ejtőzőket. Ezzel együtt nagy örömömre szolgálna, ha kipróbálhatnám a mintáid, főleg, hogy ilyen szaktekintély által készültek, mint Személyed. :) A ketyere Yamaha A5000, nem tudom, hogy olvassa-e az ESI4000-t. Félek, nem.
Nem ismered a hangosításért felelős MüPa-s csókát? Hátha tudnál neki segíteni. :) Konkrétan a MüPa-t nem ismerem, de korábban bandával, illetve más zenészek sztorijaiból leszűrtem annyit, hogy nem mindig 100%-ig hozzáértő embereket tartanak hangosításra (mondjuk egy MüPa méretű helyen ez meglepne, de hát ki tudja).
A mai napig meglep, mennyire jó érzés Purple-t nyomni a VK7-en. Noha autentikus MKII-es hangzás a cél, nem tudtam megállni, hogy vibrato helyett ne a lezlit kapcsolgassam. :)
Hát ez ide nagyon off, főleg hogy van erre topik, de mindegy. A Rhodes "gyári" presetek nekem sem jöttek be, ezért mint más hanxerek esetén (B3, EnsoniqSQ2, KorgDW6000) lemintavételeztem a saját igényeimnek. Általános tapasztalatom hogy sokkal dinamikusabban, természetesebben szólnak mint "nagy" hanxínfejlesztőké.
Rhodes MK1-2-ket mintavételeztem, azóta a korábban használtakat el is felejtettem. Ha érdekel, kipróbálhatjuk. Gondolom egy S5000 olvassa az ESI4000 formátumot.
Én csak a tudatlanok bátorságával belenéztem a gugliba, és a következőket találtam, lehet, hogy ezen már rég túl léptél.
Azt írja, hogy az A3000 széria (4000-5000) gyári CD-jén negyon jó Wurli és Rhodes minták vannak. Ilyet az E-bay-en néha találni, én csak lejárt hirdetést találtam. Viszont meghallgatható minták vannak a http://www.synthmania.com/a4000.htm oldalon és egy csomó leírás és segédszoftver a http://martin78.com/samplers/yamaha-a4000-a5000/ oldalon.
Keresek Akai S3000 formátumban jó minőségű Rhodes, Wurlitzer mintát. Max. 256Mb-ig. Esetleg olyan konvertert, ami ma használatos formátumokat alakít át S3000-re. ( Yamaha A5000 samplerhez kell.) Nem ingyen gondolom. Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm. Zs.
Érdekes észrevétel és sokan mondják, hogy mint ha a gyártók közt lenne egy egyesség, nehogy vki kiugróan jót alkosson. Mára ott tartunk hogy a "vasak" ill már müanyagok, lementek dinamikában a szoftok szintjére a 90-es évek soundjaihoz képest. Én mindig sampler párti voltam csak sokáig nem engedhettem meg. Ezzel az új MOXF cuccal viszont egy elérhető árú mindenes kategória teremtődik az 1 gigás bővítő révén. A kérdés az hogy mennyire fogja olvasni pl. a régi Akai mintákat és vaskosabb soundokat, mert esetleg ez könnyen elárulhatja ha nem a hardver a ludas a vékony hangzás miatt. :)
Egyébként érdekes hogy 125 éves múltjával pont a Yamaha nem foglalkozik célirányosan egy Hammond klónnal. A Roland, Korg, Nord úgy látszik jól lefedi előttük a piacot.
Ismét iskolát teremtően elqúúúrják a beállítást és kihangosítást vagy talán korrekt kivitelben lehet reménykedni?
1. Ha 60Hz-es az orgona, előtte ellenőrizendő a 440Hz.
2. A sugaras basszpedál betolása előtt ellenőrizendő hogy a kontaktokat fedő filckarikák nem fordultak-e le azokról hogy éktelenül és feleslegesen csattogjon a pedál nyomólemeze.
3. A lezliket a levett alsó-felső hátpanelek nyílásaiból kell viszonylag közelről kimikrofonozni, mint A-38.
4. Nem szabad 100%-ban kihajtani a lacit, mert az eltúlzott torzítás megöli a basszust, dinamikát.
5. Talán Joey kér még vonaljelet is a lacihang mellé. Na annak finom eltalálása nem könnyű. Meg valahogy ki kell hozni az orgonából.
A fentiekhez minden feltétel adott akár bérelt B3, akár Matyóóó vagy Laci C3-asa esetében.
Eddigi 2. legszörnyűbb emlékem volt szegény Lonnibácsi itt. Az 1. JOS :-((((