"Egyébként olcsóbban megoldanád, ha lecserélnéd az autót."
Ez igaz,csak pont nincs +2 millám egy új cserére...meg eleve nem tetszik a faceliftes "pofa".Nekem az O2 tökéletesen megfelel,szeretem,csak úgy alakult,hogy jó lenne automata váltó.Nyílván nem mindenáron és nem sufnituning módon,ezért kérdeztelek titeket,hátha valaki találkozott ilyen megoldással.
Használtban benzines automatát nem találtam,csak nagymotorral és 10 milla környékén...dizel nem kell,hibrid nincs:)
Ha valaki tud 1.8T automata benzinest elfogadható állapotban,kiabáljon:)
Hallott valaki "visszaalakító " kuplung szettről ? O2 ben kettős tömegű a lendkerék, de 1idő után "megadja magát ", nálam már kezdi...jönnek a "hangok "..
Ugyanolyat, mint a jelenlegi nem vennék, állítólag konstrukció hibás a dolog, tehát a visszaalakítós érdekelne !
Én szeretem az erős autókat, de ahhoz normális fék kell, amivel széria autónál még nem igazán találkoztam.. És sajna valós élethelyzet lehet egy 200-0 stb. pl. a német autópályán...
Facelift előtti modellnél csak a dízelnek volt nagyobb féktárcsája, futómű ott sem változott. Az 1.4 TSI-ről nincs ilyen info-m, de nem hiszem, hogy nagyon variálódna a dolog. A dízelmotor nehezebb, ezért kell a nagyobb fék. Meg persze az RS-be.
Egyébként olcsóbban megoldanád, ha lecserélnéd az autót.
Hol találsz valakit, aki sok-sok órát kínlódik egy ilyen átépítéssel? Kábelkorbácsok cseréje, stb. Aztán a buktatók, amikkel napokat lehet szívni...
Ezt nem lehet megfizetni óradíjban. Plusz alkatrészek.
Köszönöm a vásárlási tippeket. A celldömölki leidl is jó tipp volt, de végül a porschepest lett a befutó. A két darab elegance 1.4TSI combi, céges konstrukcióban nagyon kedvező lett végül. Majdnem amit vártam.
A kormányhoz nem tudok hozzászólni, viszont a telep tulajdonosa az egyik héten szerepelt a Subba szív iwiw szekcióban. :-) Szereti egy pontról fotózni a telepet. :-)
Esetleg komplett motor-váltót ( 1.4 TSi )bontottan?Egy olyan TK-s autóból,ahol ezek nem sérültek...vagy hülyeség?Nem tudom,futómű,fék,stb passzolna e ugyan úgy az ilyen igénybevételnek?
Összepasszintani egy olyan motorral, amihez nem is gyártottak, hát, nagy vállalkozás. Összeismertetni a váltóvezérlőt olyan motorvezérlővel, amelyek nem találkoztak soha, az sem egyszerű.
Van egy Octavia 1-em, 1999 AEE motorkód 1,6 8V 75ló.
És van vele egy olyan gond, hogy mikor hidegen indítom rendszerint reggel és elindulok vele vagy akár üresben a prakolóban adok egy gázfröccsöt az alapjárat fentakad 1750-1800 körül és kb pont egy perc mire visszaáll minden a normál kerékvágásba. Melegen minden oké vele. Elméletileg szerelő kimérte a motorhőmérséklet jeladót meg az ilyen "intake" szenzorokat....de ötlet sincs mitől lehet.
Esetleg valaki találkozott már ezzel a problémával?
Ki! kb. 20 perc elteltével a jármű elmegy készenléti állapotba és magától lekapcsol minden fogyasztót, illetve ha a központi zárat bezárod, akkor azonnal. Azt hiszem még a kézzel felkapcsolt beltér lámpa is kialszik. De ezt meg kellene nézni.
Ez szigorúan VW goup esetén igaz, illetve még pár autó tipusnál, de pl. japán autóknál nem igaz. ált.
90%-ban a BH kerékdob feletti toldás jön szét a csomagtartó kárpit alatt.
A lebontását nem tudom, azt hiszem a csomagakasztó fület kell kivenni és utána kipattintható a kárpit széle az ajtótömítés alól, de ebben nem vagyok biztos.
Jut eszebe nekem is meg kellene nézni, mert nekem sem spricceli a vizet hátra...