Pont azon gondolkodtam, hogy vajon hány nap alatt tudnék "megbízhatóvá" válni a Vaterán... Hirdetek, licitálok más névvel, megveszem magamnak, pontozok. Kb. két hét előkészítés után produkálok így egy nem gyanúkeltő 850e-es forgalmat. És ha csak egy balek van, aki utal az offshore számlámra, már megérte.
Szerintem rendben vannak a képek. Figyeltem a expókorrekciót. Szerintetek rendben van a fénymérés a D80 után? Tudom, ezek tesztképek, így nehéz megjósolni. De véleményt elfogadok.
egy kérdés: mire kell vigyázni a garanciával kapcsolatban? volt róla szó, de ezt még mindig nem értem... vki kifejtené, ha nem túl fárasztó? kösz előre is. nem akarok belefutni semmi gázosba, aztán meg csak lesni, ha nem fogadják el a garit (bár inkább ilyenre absz ne kerüljün sor)
ADL tesztnél vicces, ahogy Offnál egy gyalogos, Extra Highnál egy bicajos tűnik fel :D jójó, nem komolytalankodok. Gondolom őket nem az ADL varázsolja el/oda :)
ha a d80 történetét nézzük, akkor az első egy évben nem nagyon. ha valamiért gyorsan kell majd ráncfelvarrást végezni (D95) akkor hamarabb fog nagyot esni. de erre remélem nem fog sorkerülni. mármint másfél év múlva d95
Gondolj bele. A Nikon mérnökei hetekig nem alszanak, hogy megtervezzék az adott objektívet. Te szintén nem alszol hetekig, mert össze kell kaparni az obira a pénzt. Aztán, ha megvetted, ráteszel egy ki tudja milyen optikai tulajdonságokkal rendelkező üveglapot (UV szűrő) amire csak filmes gépen volt néha szükség, és nagy valószínűséggel jól elcseszi a képminőséget. Nagyon extrém körülmények esetén (pl. moto-cross, rally-cross verseny esőben) megvédheti az obit. Szükséged lesz tisztító készletre. Javaslom a Giottos készletet -körte-pumpa, mikroszálas kendő, folyadék, stb. Az extrem digital oldalán meg tudod nézni, megvenni nem feltétlen ott kell. Vagy valami hasonlóra lesz szükséged. Esetleg LensPen-re. Ha mindenképpen akarsz még valamit venni, és leszel kevés fényes helyzetben, akkor egy vaku. Rendszervakut javaslok, SB600 minimum. Ezzel már működik a vezetéknélküli rendszer is.
Üdv! Még csak a 18-105-ös kitobival lehet kapni a Nikon D90 vázat, úgyhogy akinek erre az obira lenne csak szüksége olcsóbban, mint amúgy, az betársulhatna hozzám egy személyes bolti vásárlásba Budán, mert nekem csak a D90 váz kéne a már meglévő 16-85-höz.
jah, igen, kihagytam. A memóriakártya meg akksi az számításban volt. Más mi kell még? nem kell UV szűrő? mit mondtok, mi az, amit azért érdemes beszerezni az elején?
ja és mégegy tanácskérés. mi az a tartozék, amit feltétlen muszáj elsőre beszerezni hozzá? (táska ok, állvány is lassan de muszáj...) UV szűrő ugye feltétlen? egyéb?
Jah mindenkitől bocs, nem olvastam végig a fórumot. Én kérek elnézést. Már megírták helyettem...
más: aki még nem tudná, amatőr pancser kezdő vagyok, első dslr-vásárlásként d90nel kezdek (lehet fikázni, már megkaptam), szóval érdekelne, hogy van-e vmi általános trend az árak változásáról az első 1-2-3 hónapban... érdemes várni, vagy sem. Asszem én ígyse úgyse bírom ki (KEZEMBEN AKAROM TUDNI, itt az ősz, tél, kiváló témák), de azért érdekelne.
más2: hogy vannak ezek a garanciális dolgok? mit is kapunk, mit nem kapunk, mire kell figyelni vásárláskor?
Vigyázat, mert pl érdekes dologra figyeltem fel múltkor. edigitalon nézve az árakat a vázat + az obit külön olcsóbban kapod meg, mint kitben (asszem pont 16-85ösnél)... meglepődtem (OK, kinek mi a nagy eltérés, nekem a 8000 forint az...). Szeretem az edigitalt, de kicsit átverve éreztem magam. Bár fenntartom a jogát az "én csesztem el" és "vmit nagyon benéztem" dolognak. A lényeg, hogy mindentől független azért mindenki jól járjon utána annak, amit vesz.
jah és a kitobi, vagy külön a váz+obi is ettől még mindig nagyon húzós sajna
hát eddig a 'teszt' elég gáz. szerintem. nem tudom, maradt e olyan lényegtelen információ a gépről, ami nem szerepel a 'teszet'ben, illetve nem szerepel a gép adatlapjában.
persze ettől függetlenül valószínűleg venni fogok egyet nagyon gyorsan. de nem azért mert "a hátsó kijelző annak függvényében vált világoskék vagy sötétkék háttérre, hogy világos vagy sötét helyen fotózunk."