A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
"Én vezettem le a Maxwell egyenletet, mint Euler-Lagrange..."
Gyanús ez nekem Gyula. Maxwell, Euler és Lagrange is a fényközeg híve volt. Ezt hogyan nem vetted észre? Te meg azt sem érted, hogy mi az a fényközeg. Talán elvakítottak a képletek a sok levezetés levezetés közben?
Euler még arra is rájött, hogy a fény szakaszos hullám.
Ezek a tények hogyan kerülhetik el egy olyan tehetséges fizikus figyelmét, mint amilyet te vagy? Talán a vak szerelem lehet az oka, amit a saját elméleted iránt érzel?
Különben Maxwell NEM vezette le az egyenletét egy variáció elvbol, de ö Nagy érzékkel felállította az elektromágneses mezö mozgásegyenletét.
Én vezettem le a Maxwell egyenletet, mint Euler-Lagrange egyenletet egy hatásintegralból az elemi elektromos töltêsek létezése alapján. Továbbá a gravitáciòs mezö mozgásegyenlete is hasonlósan ered az elemi gravitáciòs töltések alapjàn!
De M.Giaquinta és S. Hildebrand "The Lagrangian Formalizm" könyvében a variáció elméletröl, mellêk feltételek figyelembe vételével, kimutatja mik matematikailag a Lagrange multiplikátorok. Hildebrandot a mainzi egyetemen ismertem is. Evvel kezelni lehet nem-konzervativ mezöket is, mint az elektromàgneses és a gravitácios mezöket.
Persze, a megértéséhez jó matematikai képzettség szükséges, amivel ti itt mind NEM rendelkeztek!
Einstein SEM rendelkezett jó matematikai felkeszultseggel!
"Az égitestek mozgàsa a Nap körul is gravitáciòs hullámokat okoz, és a bolygók stabil pályáin Lagrange multiplikátorok hozták a "stabilitását"."
Gyula, ha az égitestek gravitációs hullámokat okoznának, akkor folyamatosan energiát veszítenének, és belezuhannának a Napba. Ennyit azért fel tudsz fogni, vagy nem?
Az igaz hogy megfigyelték a csillagászok a spirálisan egymáshoz tartò csillagpárokat és ezek egymással egyesültek is, de a potenciális energia vesztés onnan származott, hogy a csillagpár gravitáciòs hullámot bocsátott ki. Tehàt nem onnan hogy elfogyott a hidrogén!
Ez a jelenség teljesen hasonló az elektron mozásához a proton körul, de ott elektromágneses kisugárzás történik.
Az égitestek mozgàsa a Nap körul is gravitáciòs hullámokat okoz, és a bolygók stabil pályáin Lagrange multiplikátorok hozták a "stabilitását".
A gravitáciòs mezöt is megmaradò elemi töltêsek okozzák és a mezö is c-vel terjed!
Az atomisztikus fizika elméletböl következik, ami egyesítette a gravitációt az elektromágnesességgel és a gravitáciòt is beépítette a részecskefizikába.
LÉTEZIK egy MOND gravitáciòs elmélet is, de ez sem egy végsö elmélet!
Einstein gravitàció elmélete kiindulópontja NEM stimmel, a testek szabadesése NEM egyetemes!