uff... ez ijesztő!!!
Elephant, ezt ne tedd velünk!!!
amúgy végrevalahára tegnap én is láttam, és huhhhh... basszus.... így tömören ennyi.... én a Hullámtörést is végigzokogom, de ez... na jó, semmi értelmeset nem tudok róla mondani, nem igazán találok rá szavakat...
Don't do that !
Csak azer' mer azonos producer meg nem kell veres 25 megasize szoveget az arcunkba vagni.
Lhiszem, hogy orulla z ILLeto en is, csak masnak :DDDD
Ha Sindri jaccotta volna a fijut benne.... :(
Bar a csemege igys igazi csak dreamingelek itt..
behúzom fülem farkam, én is ajánlottam már topicban idegen anyagot, de ez a " vegyé' öreg de sokat" duma felnyomta az agyavizemet.
Bocs mindenkitől, beszéljünk inkább Björk-ről:
Van esély arra, hogy a Dancer in the dark filmet DVD-n is kiadják??? Tuti, hogy megvenném, nem lehet betelni Björk látványával, annyira aranyos a filmben (persze élőben is).
1. Miért ne ajánlhatná magát :) máshol is, ahol esetleg érdeklődésre van kilátás?
2. 4-et tényleg nem kell megvenni. Én is csak egyet fogok.
3. Pedig ajánlhatnád nyugodtan... Mondjuk zenekartól is függ, de általában 50%-ban a producer határozza meg egy új album feelingjét, hangszíneit, stílusát, stb... Kiváncsi vagyok Mark Bell-re ilyen szempontból. Egyébként Björk köv. lemezén, ha jóltom Marc 'Spike'Stent fog dolgozni, aki viszont már a DM-nak is csinált remixeket (persze Björknek is, szenzációs az All is full of love! :)).
1. ez nem Depeche Mode topic
2. ez nem reklám helye (vegyen négyet az akinek 2 anyja van)
3. Vries is producerkedik pl.: Madonnának, mégsem ajánlom, hogy vegyetek 10db/kopf.
tehát: KEFEÜGYNÖKÖK KÍMÉLJENEK!
ui. kb. május környékén jelenik meg az új Björk album (Domestika) is, én azt ajánlom a topic látogatóinak: vegyétek meg inkább azt (ezt még asszem mondanom sem kell)
Szíves engedelmetekkel bemutatkoznék. Exciter vagyok, a legújabb Depeche Mode album. 2001. májusában jelenek meg, még pontosan nem tudom, hogy melyik nap, de majd szólók előre. Szeretném, ha mindenki megvásárolna közületek, lehetőleg fejenként 4 példányban. Ígérem, jó leszek! Remélem kellőképp felizgattalak benneteket! A java még hátravan!
A viszont hallásra!
Exciter
U.i.: Producerem Mark Bell volt (Homogenic, Selma Songs).
Szegény anyámtól, naponta minimum kétszer megkérdem: "Ugye, hogy szeretnéd már látni a Björk filmet...?!" De soha enm szól semmit. Mikor jön már ki videón? Minimum fél évet kell rá várni, ugye?
>Szerintem így volt jó ez a film...
Szerintem is. Azt hogy milyen lenne amerikanizálva (holivudizálva) nem érdekel. Ez olyan, mintha azt kérdznénk: Milyen lenne a világ, ha amerikát, még nem fedezték volna föl.
Amúgy én lemondtam az amerikai (rajz)filmekről, amikor a Notre Dame-i toronyőrben Victor Hugo-ból csináltak 3 vizköpőt.
ez a filmzene dolog volt nekem a Million Dollar Hotelnél, bár ott érteni lehetett, mir?l énekelnek el?tte. Elég sokat vártam a filmre, és közben a zenét hallgattam... (ide a keleti végekre jóval késve jönnek ilyen filmek, ha ideérnek egyáltalán. A Dancer... sem várható egy hónapon belül, és akkor optimista vagyok.. De most inkább nem kezdem el nektek elsírni az itteni mozihelyzetet, csak ennyit mondok: Van két plazamozi (egyikbe' sem volta, nem érdemes), és csütörtökt?l fogják el?ször vetíteni itt, és nem a plazában, hanem az önkormányzatiban a kisteremben napi 1x a Buena Vista Social Clubot..)
A MDH után is jöttem ki, és valami igénytelen banda várt a következ? vetítésre... de szar volt.
Szerintem így volt jó ez a film, képzeld milyen lett volna, ha amerikai hepiend nyáltenger, májkeldzsekszon elfántfeltámasztó világöröm tapsikolás a végkifejlett. Asszem lehánytam volna az elottem ülot, mint Stan a South Park egyik részében.
Kegyetlen volt??? Hát Von Trier szereti a megváltás-önfeláldozás jellegu sztorikat, és ezt a megváltást-önfeláldozást úgy fokozza, hogy közben a szereploit legyozeti önmagukkal (lehetoleg testi-lelki kínok között).
Az eredmény így totál megdicsoülés.
Gondolj a Hullámtörésre: abban filmben is teljesen kiszadizza azt a szegény lányt, hogy végére egy magasabb asztrálsíkra juttassa.
Hát megtörtént.
Von Trier egy szadista állat, Björk egy magasabb szellemi szférába való lény (angyal?), én meg egy ökör vagyok, hogy ilyesmivel kínzom magam.
huhhh!
Most értem haza a moziból....
Nagyon jó volt, ennyi ideig még nem láttam sajna egyszer sem Björk-öt. Nagyon aranyos. Trier szerintem hozta a formáját akárki akármit mond, de Björk nélkül sokkal gyengébb lett volna a film.
Eddig sem csodálkoztam, hogy mennyire öszzevesztek a fogatások alatt (két dudás egy csárdában). Egyik nagyobb művészlélek mint a másik, azoknak pedig általában fixaideáljaik vannak egy-egy dolgot illetően....Mindenesetre Björk ebben a filmben elénekelte teljes szivét-lelkét....
Két hölgyismerősömmel néztem meg, egyiküket teljesen taccsra tette a film (szegény a film után kapott még egy plusz rossz hirt telefonon). Egyikük sem volt oda eddig Björk-ért, de úgy vettem észre, hogy mostmár tudják mi a pixis...
Szóval ez a nő (is) fantasztikus. (most nagyon visszafogtam magam)
aggitálni kell.. /amikor elöször voltak a gyári jelenetek, és nagyon halkan ott lehetett már hallani hátul a gépek zaja mögött a gyáras nóta alapját, madjnem meghaltam a gyönyörüségtől :)) - jó jó nem fogok többet irogatni, mert nem akarom lelőni a film poénjait, még csak annyi, hogy a vonatos dalbetét volt az első igazán torokszorongató/
nagyon jó, hogy úgy mentem el a moziba, hogy elötte heteken át hallgattam a filmzenét, hihetetlen érzés volt hallani és látni a nótákat.. ráadásul mondom úgy, hogy nem is tudtam mi a történet, éneket meg nem nagyon tudok lefordítani hallás után pláne, úgyhogy fogalmam se volt hogy mekkora súlyok vannak a nótákban és a nóták mögött.. amikor először elhangzott hogy 100valahány lépés, akkor jöttem rá hogy mit is jelent az utolsó elötti szám.. brrr.. érdekes volt, teljesen néma, lehajtott fejü emberkék jöttek ki a filmről, s amig vártam a páromra aki elugrott valahova pár pillanatra, fura volt nézni a vidám emberkéket, akik mentek be a termbe hogy megnézzék a következő előadást..
most ott tartok, hogy hallgatom a Gling-Gló-t napok óta, ezzel kelek és ezzel alszom el /meg veszem fel kazettára a barátaimnak/, és készítem elő lelkileg magamat, hogy újra meghallgassam a selmasongszot..
Mit tegyek? A Számomra Legkedvesebb Ember azt mondta, a mostani lelkiállapotában nem képes megnézni a filmet. Mire lesz lelkiállapota, már a filmmúzeum sem fogaja vetíteni az alkotást.
Én úgy sajnálom, hogy nem tudom megnézni a héten még egyszer!!! Egyetlen vigaszom, hogy visszakaptam Skóthús Mix-es Hunteromat, meg a Tova Tei-es Hyper-Ballad-omat... Aaaahhh...
Egyébkent nem tudom, mondtam-e már, hogy ez az Oldrich Novy tényleg élt, és tényleg kimentek Amerikába a lányával (a cseh Cinemában van is rólek egy kép), de a történet kitaláció.
most fel órája jöttünk ki a moziból.. láttuk.. a film is, benne björk is nagyon jó volt /ez is milyen üres szó/.. sokat gondolkodtam, hogy vajon mit kellene most írni, de annyira súlyosan megfogott ez a film, hogy buta szavak helyett csak elmondom, jó ideig fog tartani hogy megint végig tudjam hallgatni a lemezt..
>Honnan tudod, hogy a halottak nem forognak a sírjukban?
Sehonnan. De nem is erről beszéltem, hanem HA élne, forogna a sírjában, ami ugyan feltételezi hogy meghalt, de HA mégsem, akkor is éppen a sirjában fexik, és forgolódik. Biztos nem tud aludni. Ki érti ezt? (költöi kérdés)