Érdemes figyelni, hogy az értelmesebb jehudi orientáltságú hozzászólok mekkora távolságtartással és milyen ritkán szólnak hozzá.
Egyrészt látják, hogy mennyire nehezen tartható a hivatalos izraeli direktiva a propagandában, másrészt gáz nekik közösséget vállalni az itteni véresszájú egybites amatőr propagandistákkal....
Nem ábrándultam ki, mert nem voltam beleszerelmesedve.
Mivel nem ismertem, rossz véleményem sem volt.
Inkább jó hírek érkeztek onnan, de mint kiderült a csupa jó híreket gyártó propaganda központból.
Ha Izraelben többségében az itt megismert simlis, hazudozó, mismásoló, kérdésekre nem válaszoló, csőlátású emberek élnek, akkor nincs is miért kedvelni.
Ezért is nagyon kontraproduktív az itt nyomott propaganda.
is olyan lehet, mint a "kiábrándult fideszes", akire mindenki hivatkozik, mindenhol keresik, csak épp még senki nem találkozott ilyennel és sehol nem lelhető fel..............."
Az, hogy te milyen körökben forogsz, nem tudom.
De én gyakran hallom. Magasabb körökben meg ma már egyáltalán nem életbiztosítás megtörni az Omertát.
A Hamász két orosz túszt is szabadon engedett, kifejezve ezzel „megbecsülését” Vlagyimir Putyin orosz elnök iránt, közölte Moussa Abu Marzouk, A Hamász politikai szárnyának egyik képviselője a Kan műsorszolgáltatóval, írja a Times of Israel.
Azt értétek el, hogy Izraelhez a korábbi enyhén pozitív hozzáállásom már mínuszban van.
Ja, gondolom ez is olyan lehet, mint a "kiábrándult fideszes", akire mindenki hivatkozik, mindenhol keresik, csak épp még senki nem találkozott ilyennel és sehol nem lelhető fel...............
Hát igen..... a palesztinok egészséges, jókedvű, boldog és sértetlen túszokat engednek el.....
Erre fel:
Az izraeli börtönökben uralkodó körülményeket bírálták és bántalmazásukról számoltak be az izraeli erők és a gázai palesztin fegyveres csoportok közötti humanitárius szünetről született megállapodás részeként szabadon engedett palesztin rabok.
A dpa német hírügynökség által megkérdezett egyik, hétfő este szabadon engedett palesztint állítása szerint 11 hónapos fogva tartása alatt időnként megalázták és megverték a Negev-sivatagban lévő egyik izraeli börtönben. Amikor szabadulása előtt nem sokkal átszállították a ciszjordániai Ofer börtönbe, a biztonságiak lerángatták, illetve lelökték egy lépcsőn, valamint megrúgták és megütötték - mondta el a Dadzsani nevű 18 éves férfi.
Az egykori rabot elmondása szerint egyéb vádak mellett azért vették őrizetbe, mert kövekkel dobálta az izraeli biztonsági erők tagjait, ítélet azonban nem született az ügyében.
Szintén az izraeli börtönben uralkodó körülményeket bírálta egy 50 éves, hétfőn szabadon engedett palesztin nő. Arab hírügynökségeknek adott nyilatkozatában a volt fogoly azt állította, hogy rendszeresen bántalmazták abban az izraeli börtönben, ahol a Palesztin Iszlám Dzsihád szervezet feltételezett tagjaként raboskodott, miután tavaly márciusban őrizetbe vették és szeptemberben hat év börtönbüntetésre ítélték.
Az izraeli börtönhatóságok eddig egyik nyilatkozatot sem kommentálták.
1994. február 25-én Goldstein hajnali 5 órakor egyenruhában, egy Galil gépfegyverrel és négy töltött tárral az oldalán lépett be a hebroni "Machpelah barlang", Ábrahám, Izsák és Jákob temetkezési helyének muszlim oldalára. Éppen a ramadán reggeli ima zajlott, a zsidók pedig aznap ünnepelték a Purimot. Hátulról nyitott tüzet az imádkozó muszlim palesztinokra. Megölt 29 embert és legalább 150-et megsebesített; az áldozatok között sok volt a gyerek. Miután a lőszere elfogyott, Goldsteint a mészárlás túlélői legyűrték, és egy tűzoltó készülékkel agyonverték. A támadást több napig tartó zavargások követték, amelyekben további 19 palesztin és öt izraeli halt meg.
Mindenhol vannak normális és hülye emberek, az utóbbiak a hangosabbak, pedig lényegesen kevesebben vannak.
A palesztin anya is nevelheti úgy a gyerekét, hogy ne örüljön annak, ha elkapnak egy izraeli katonát, mert neki is vannak szülei, testvérei és barátai, akik szomorúak lesznek.
Az izraeli anya pedig teljes meggyőződéssel küldheti a gyermekeit palesztin embereket ölni, még abba sem gondold bele, könnyen előfordulhat, nem jönnek vissza.
Nekem meggyőződésem, hogy még a palesztinok között is akad igaz ember, de eddig ennek nyomát nem láttam. Pedig mekkora adu ász volna a palesztinbarátok számára!
(OK, a kisbabák még "igazak", de rekord gyorsan rontják el őket.)