Hőn imádott Isteni Jegyesem, Jézus Krisztus, Aki úgy szerettél minket, hogy leszálltál Atyád trónjáról a tiszta Szűz méhébe, ahol Magadra vetted az emberi testet, amelyet megszenteltél azért, hogy szörnyű kínszenvedéseid és kereszthalálod által megváltsd bűnös lelkünket. Azért, hogy merjünk Hozzád közeledni, itt maradtál a legméltóságosabb Oltáriszentségben, a Szívünkbe térsz a Szentáldozásban, és mindig velünk maradsz e földi zarándoklatunk alatt, hogy vezess és elkísérj örök célunkba, az örök hazába. Te vagy az út, a mi utunk. Ez az út a szeretet. Mert ha szeretetben élünk, akkor követünk Téged, Aki mindnyájunkat az önmegtagadás és a kereszthordozás keresztútjára hívtál meg. Te vagy az igazság, mert a Te Igéd tanít meg az életszentségre. Te vagy az élet, mert megváltásod által Te szerezted meg nekünk az örök életet, és ha tiszta lélekkel fogadunk Téged magunkba a Szentáldozásban, akkor az örök élet birtokosai vagyunk már itt a földön.
Drága Jézusunk, Megváltó Istenünk! Te vagy a mi egyetlen Üdvözítőnk, menedékünk, védőpajzsunk. Kérünk, őrizz meg bennünket a sátán minden cselvetésétől, és vezess be minket Atyád országába. Ámen.”
ACIESS felajánló ima Mária Légió - az imádkozó tagok részére
Szűzanyám, örömmel szentelem magam Szeplőtelen Szívednek. Szívesen vállalom, hogy a Tied vagyok, és hogy általad egészen Jézushoz tartozom. Taníts meg Jézust mindig jobban szeretni, érte élni, és életemmel Neki szolgálni. Megígérem, hogy naponta imádkozom a rózsafüzért, elmélkedve Jézus életén. Szívesen vállalom a keresztényhez méltó mindennapi életet úgy, hogy az a jó Istennek és Neked tetsző legyen. Ezt az igéretemet a Te kezedbe helyezem, hogy a bűnösöket Isten akarata szerint megtérítsd. Anyám segíts, hogy ezen igéretemet hűségesen betartsam. Ámen.
Jöjj, és árassz el teljesen, hogy az én céljaim helyett a Te céljaid, az én kívánságaim helyett a Te kívánságaid, az én szavaim helyett a Te szavaid, az én gondolataim helyett a Te gondolataid vezessenek, majd engedd meg, hogy betérjek Szentséges Szíved legmélyebb helyére! Semmisíts meg teljesen! Én, ….. , teljes szívemből fogom Szentséges Szívedet imádni. Megígérem, hogy benső tűzzel szolgálom Szentséges Szívedet. Lelkesedéssel foglak szolgálni, buzgóbban, mint azelőtt. Gyenge vagyok, de tudom, hogy a Te erőd fenntart engem. Ne engedd, hogy elveszítselek szemem elől, és ne engedd, hogy máshol időzzön szívem! Én, ….. , csak a Te Szentséges Szívedet fogom keresni és csak utánad fogok vágyakozni.
Jézus Szentséges Szíve!
Add, hogy ellenszenvet érezzek minden iránt, ami ellenkezik Szentségeddel és akaratoddal! Rostálj át újból és újból, és bizonyosodj meg, hogy nem maradt bennem vetélytárs! Mától kezdve vedd szorosabbra a szeretet kötelékeit, amellyel körülkötöttél, és add, hogy szomjazzon utánad a lelkem, és szívem belebetegedjen az irántad való szeretetbe!
Jézus Szentséges Szíve!
Ne várakozz! Jöjj és emészd fel izzó szereteted lángjával egész lényemet, hogy amit mostantól fogva teszek, azt csak a Te céljaidért és a Te dicsőségedért tegyem, ne magamért! Én, ….. , felajánlom Neked életemet, és mától fogva kész vagyok arra, hogy szereteted rabszolgája, égő kívánságod és szenvedésed áldozata, Egyházad segítője és Lelked játékszere legyek. Add, hogy vonásaim hasonlóvá váljanak kereszten szenvedő Arcod vonásaihoz a keserűség által, amit a lelkek süketsége és bukása miatt érzek! Töltsd be lelkemet!
Jézus Szentséges Szíve!
Ne kímélj meg keresztedtől, ahogy az Atya sem kímélt meg Téged! Ejtsd foglyul szememet, gondolataimat és kívánságaimat, hogy Szentséges Szíved rabja legyen! Méltatlan vagyok, és nem érdemlek semmit, de segíts felajánlásom szerint élnem azáltal, hogy hűséges maradok, és fáradhatatlanul hívom segítségül Szent Nevedet! Engedd, hogy lelkem visszautasítsa mindazt, ami nem Te vagy!
Jézus Szentséges Szíve!
Engedd, hogy a lelkek megtéréséért lelkem erősebben viselje Tested ismertető jegyeit, mint azelőtt! Én, ….. , önként a Te akaratod alá rendelem akaratomat most és mindörökre. Amen.
,,Ma vezesd az eretnekeket és szakadárokat hozzám, s merítsd őket irgalmasságom tengerébe! Keserves szenvedést okozva megszaggatták testemet és szívemet - az én Egyházamat. Ha visszatérnek az Egyház egységébe, begyógyulnak[333] sebeim, és így enyhítik kínjaimat.''
(61)
Kik egységed köntösét szétszaggatták,
Szíved számukra is irgalom-forrás.
Irgalmad mindenhatósága, ó Istenem,
Tévedéseikből kihozhatja e lelkeket.
1219 Ó, legirgalmasabb Jézus, ki maga vagy a jóság, Te nem tagadod meg világosságodat azoktól, akik Hozzád könyörögnek. Fogadd irgalmas Szíved hajlékába az eretnekek és szakadárok lelkét! Világosságoddal vezesd vissza őket az Egyházzal való egységbe, hogy ők is örökké dicsérjék irgalmad bőségét!
Örök Atya! Tekints irgalmas szemmel az eretnekekre és a tévelygő lelkekre, akik elfecsérelték jóságodat, és visszaéltek kegyelmeiddel, makacs megátalkodottságukkal kitartva tévedéseikben. Ne nézd bűneiket, hanem Fiad szeretetét, és keserves kínszenvedését, melyeket értük vállalt, hiszen őket is Szívébe zárta. Add, hogy ezek a lelkek is nagy irgalmasságodat magasztalják örökkön-örökké! Ámen.
Irgalmas Atyám, add, hogy akik hallván hallanak, de meg nem értenek, most meghallják hangodat, és megértsék, hogy Te vagy a Szentek Szentje. Nyisd fel azok szemét, akik látván látnak, de fel nem ismernek, hogy most meglássák Szent Arcodat és dicsőségedet! Érintsd meg, nyisd meg szívüket, éreztesd velük a Te hűségedet! Esedezve kérlek igazságos Atyám, hogy szeretett Fiad, Jézus Krisztus Sebei által térjen meg és gyógyuljon meg minden nép! Ámen.
,,Ma minden jámbor és hűséges lelket vezess hozzám, s merítsd őket irgalmam tengerébe. Ezek a lelkek vigasztaltak meg keresztutamon, ők voltak részemre a keserűség tengerében a vigaszt nyújtó csepp.''
1215 Legirgalmasabb Jézus, aki bőven juttatod irgalmasságod kimeríthetetlen kincstárából mindenkinek kegyelmeidet, végy fel mindnyájunkat legirgalmasabb Szíved hajlékába, s tarts ott minket az egész örökkévalóságon át. Felfoghatatlan szeretetedre kérünk, mellyel szent Szíved a mennyei Atya iránt lángol.
Kifürkészhetetlenek az irgalom csodái,
Sem a bűnös, sem az igaz nem képes átlátni.
Mindenkire könyörülő szemmel nézel,
Mindenkit szereteteddel érsz el.
Örök Atya, tekints irgalmas szemmel a hűséges lelkekre, mint Fiad örökségére. Keserves kínszenvedése érdemeiért áldd meg őket, s vedd őket örök oltalmadba, hogy irántad való szeretetük soha ki ne hűljön, s a Szent hit kincsét soha el ne veszítsék, s hogy majdan az örökkévalóságon át az angyalok és szentek karával együtt szüntelenül dicsérjék irgalmadat. Ámen.
„ÁLDOTT MENNYEI ATYÁNK! Teljes szívvel kérjük megbocsátásodat minden múltbéli, és jelenben elkövetett hibánkért, és bűneinkért.
MEGVÁLTÓ JÉZUS URUNK IRGALMAS SZÍVE, és a SZŰZANYA, MAGYAROK NAGYASSZONYA, VILÁG GYŐZELMES KIRÁLYNŐJÉNEK SZEPLŐTELEN SZÍVE által FELAJÁNLJUK, és LEGIRGALMASABB SZÍVEDRE bízzuk édes MAGYAR HAZÁNKAT; múltunk történelmét, jelenünket és jövőnket: családjainkat, gyermekeinket, EGYÉNI és NEMZETI SORSUNKAT EGYARÁNT.
TÖRTÉNJÉK velünk és bennünk MINDEN, a TE ATYAI AKARATOD, és Legszentebb Terved SZERINT! Ámen.”
Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben! A Sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: parancsoljon neki az Isten! Te pedig mennyei seregek vezére, a Sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Amen.
Mária, Szent Angyalok Királynője - könyörögj érettünk!
Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről neveztetik minden nemzetség mennyen és földön, hogy adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjetek az ő Lelke által a belső emberben, hogy Krisztus lakjon hit által a szívetekben a szeretetben meggyökerezve és megalapozva.
Hogy képesek legyetek megérteni minden szenttel együtt, hogy mi a szélesség, hosszúság, magasság és mélység, és megismerjétek Krisztus minden ismeretet felülhaladó szeretetét, hogy így beteljesedjetek az Isten egész teljességéig.
Aki kéréseink és gondolataink mértékén felül is képes mindent bőségesen megtenni az ő bennünk munkálkodó ereje szerint, azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által, minden nemzedéken át örökkön örökké.
Ma magamnak szeretnék megbocsátani minden rossz tettemért, gondolatomért, amik nehézségbe vittek engem és amiben megsértették Jézus Drága Szívét, és vérét ontották.
Kérlek, Uram, nyisd fel a tudatlanság szemét bennem, hogy minden felismerés Benned történjen, add meg nekem a Te melegségedet, hogy láthassak és érthessek.
Akik nem tudják, hogy mit cselekszenek, azok bántása még jobban fáj, hiszen értetlenségükkel átszántják mások útjait, tetteit, gondolatait, akik nem tudnak mások mellé állni, akik nem tudnak másokkal együtt énekelni, egységet alkotni.
Tanítvány vagyok magam is, akkor szólok, amikor nem kell, és akkor hallgatok, amikor szólalnom kellene. Kérem másoknak, hogy a türelmük irántam a szeretet irgalmából fakadjon, hogy ne keltsek fel bennük dühöt, ne zavarjam meg őket ügyetlenségemmel. Legyen nekem is több irgalom a szívemben a botladozók miatt, engedjem, hogy amikor próbálják szabadságukat, mint anya a lépdelni kezdő gyermekére, tudjak én is nézni.
Mikor elesik, eltéved, akkor ne a bosszúság keljen fel bennem, hanem a Te Segítő Irgalmad. Ámen.
1. lépcső: az erőszakosokért, és az erőszakot elszenvedőkért...
Imádkozom azokért, akikben erőszak kélt ellenem, mert nem tudtam elég jól imádkozni értük, kérem megbocsátásukat, és a kiengesztelő szeretetet, hogy vonja be szívünket.
2. lépcső: a megosztókért ...
Szeretnék kiengesztelődni azokkal, akik megzavarják nyugalmamat, hogy ne a megosztottság gyűlölete növekedjen, hanem a szeretet és az elfogadás, hogy a szívek ne tépázódjanak a vélt igazságuk végnélküli akaratában, nem érezve azt, hogy milyen távol visz Istentől az ÉN igazságom, az ÉN sértődésem.
Megbocsátok, és kérem Atyám a Te irgalmas szívedet minden megosztóért, hogy egyesítsen szeretetben és örömben. Bocsánatot kérek mindenkitől, akivel szemben a saját igazamat felemeltem. Engeszteld ki Uram a Te szereteteddel, hogy szíve Veled kerüljön egységbe, hogy meg tudjon nekem is, én minden helyzetért mindenkinek bocsátani, hogy hasznos tagja legyen Isten egyházának, és én ugyanígy hasznosabb tagja legyek és csakis szeretetben és nem akaratomban szolgáljak Neked. Kérlek, hogy kapcsolatunkat őrizd meg a Te akaratod teljesítésére, és áldalak érte, hogy utamba küldted, hogy megismerhettem és talentumait láthattam. Mutass meg belőle egyre többet a Te dicsőségedre. Ámen.
3. lépcső: azokért, akik bezárják szívüket, akik bezárják otthonukat mások előtt, akik a szűkölködők előtt becsukják az ajtót...
Megbocsátok azoknak, akik bezárták előttem az ajtót, és nem engedték, hogy a szív szeretete áradjon köztünk. Kérem, hogy ők is bocsássanak meg ők is nekem, amiért kirekesztett megbántásomban ítéletet mondtam rájuk, hiszen Isten törvénye magasabb, mint az emberi ítélet; amit Isten hagy, hogy legyen, azt nekem is hagyni kell, hogy legyen.
Elfogadom őket, úgy, ahogyan vannak, és így szeretem őket, éppen ahogyan Te is teszed Uram, szereted őket, én is szeretem őket, boldog vagyok, hogy vannak így is nekem, és örülök, hogy Te külön gonddal figyelsz rájuk. Áldalak segítségedért, és áldalak, hogy megerősíted szívemben, és az ő szívükben is a szeretet. És nem bánkódom, ha szeretetükbe nem vonnak be, én akkor is szívem minden melegével támogatom őket, ahogyan akaratod engedi.