Keresés

Részletes keresés

Tarkin kormányzó Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2336

Nem. Ha nem megy a nagy szabsúlyos edzés, hagyd a francba az egészet. Kis súlyos bohóckodásból nem lesz tömeg. Egyébként meg én ilyen embert még nem láttam. Hány éves vagy? 100? Az ízületek is erősödnek, veled együtt. Szóval szerintem hagyd a dolog túlmisztifikálását, fogd meg a nagy (szabad) súlyokat és csináld velük az alapgyakorlatokat.

Azokból akik kurva technikásan edzenek, mindenféle idióta gyakorlatot kitalálva, soha nem lesz semmi.

Előzmény: Törölt nick (2331)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.27 0 0 2335
Egymáshoz lehet őket illeszteni, de nagy lesz a sérülésveszély az izoláló-gyakorlatok miatt; azaz egy komplex rúgás nagyjából összeegyeztethetetlen a lábnyújtás, lábhajlítással.Kevéssé ismert, és ezenkivül vitatott, hogy vajon nem-e a nagy ismétlésszám teszi-e tönkre az izületeket, mintegy az agyonhasználat következtében.
Úgy tudom, és jól tudom, hogy az erőemelők semmivel sem bajlódnak több sérüléssel, mint a magasabb ismétlésszámmal gyakorló testépítők.Másrészről a magas ismétlésszám ronthat az elérhető gyorsaságodon.Már részben a múlté az a technika, hogy a harcművészeti szakágakat gyakorlók ötvenesével végeznek fekvőtámaszokat.
Kell az állóképesség, kell az erőállóképesség, de a gyorsaság nemigen kapott hangsúlyt.Csak az ütésekre és rúgásokra koncentráltak.Külön nem igazán fejlesztették a gyorsaságot.Pedig egy 10 ismétléssel guggolásnál pozitívabban hat a gyorsasára egy 50 méteres vágta.Újabb módszerek szerint inkább 5-6 ismétléseket kellene végezni, nagyobb súllyal, törekedve a helyzethez képest lehetséges leggyorsabb végrehajtásra.Illetve ezt ötvözni kell olyan edzésnapokkal, amikor a terhelés a saccolt egy ismétléses maximum mindössze 50-60%-a és még ebből is csak 1-4 ismétlést kell végezni, de a pozitív szakaszban a súlyt szinte kirobbantva.A gyakorlatok minnél komplexebbek legyenek, a testépítés gyakorlatai egyszerűek, mégis ezek közül is a legtöbb izmot átfogókat kell alkalmazni: elemelés, guggolás lábujhegyreállással, tolódzkodás, fekvenyomás, húzódzkodás, állig húzás földről lábujjhegyreállással, állva nyomás mellről.Feltételezem, hogy ha az ember nem bírja izületeit és szalagjait tekintve ezt a kirobbanó, anti-izoláns módszert, hetente többször az egész testet megdolgozva, akkor a küzdősport tevékenysége folyamán is elöbb-utóbb sérülést fog szenvedni.
Egy barátom 19 év testépítés után egy különben hónapokig gyakorolt rúgás során egyetlen alkalommal elszakította valamelyik térdszalagját.Ezt követően néztem utána a témának a tesztoszteronon.Lehet, hogy a bennfentesek némileg máshogy látják, de azt kétlem, hogy a koncentrált bicepsz az ezköztárukba tartozna.Választanod kell, mit akarsz inkább!
Előzmény: Törölt nick (2333)
athos777 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2334
Jaja. vagy válts gyakorlatokat. én pl a sima guggolást cseréltem le mellső guggolásra, a térdfájás miatt. bejött. de az egykezes súlyzók is kimélik az izületeket, főleg a nyomógyakorlatokban.

védőfelszerelést használsz? bandázsokra gondolok.

Előzmény: Törölt nick (2333)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2333

10-12 ismétléssel végzem és kb. 4-5 sorozatot végzek, ezt mindig változtatni szoktam, hogy az adott nap milyen formába vagyok. de néhány gyakorlatot, amit csak "pumpálás" miatt csinálok, mint a koncentrált bicepsz annál 20-25 ismétlés és értelemszerűen max. 3 de inkább 2 sorozat.

u.i.: szerintetek a küzdősportot és a body buildinget, egymáshoz lehet illeszteni? (a küzdősport csak hobbi tehát az edzésen kivül aerob tevékenységet, mint futás nem végzek)

Előzmény: gaby2 (2332)
gaby2 Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2332

Ez rossz megközelítés!!

Első kérdésem, milyen ismétlésszámokkal dolgozol most, és hánysorozatot végzel

gyakorlatonként?

Az ismétlésszámot növelheted, max. 10-12-re, többre semmiképp.

a sorozatszám növelése túledzéshez vezethet!!

Én azt javasolnám, hogy inkább a technikán finomíts!!!!

Előzmény: Törölt nick (2331)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.26 0 0 2331

Sziasztok, mindenki nyaral? :-)

az lenne a kérdésem, hogy az izületeim miatt (mert nem a legjobbak) a nagy súlyok helyett inkább növelhetem az ismétlésszámokat vagy esetleg a sorozatok számát?

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.20 0 0 2330
Nézd Béci!
Te túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a doppigszereknek.Azok nem hoznak annyi fejlődést, amennyit gondolsz róluk.Ténylegesen ismerek olyanokat akik 250 felett emeltek dopping nélkül.Ez genetika kérdése.Ha számodra egy x paraméter lehetetlent jelent, abból nem szükségszerű, hogy másnak is az.Sőt továbbmegyek: vannak olyanok
akik alaposan úgymond tlenyomják magukat, mégis meg sem közelítik azokat, akik tisztán edzenek, fegyelmezetten és ésszel.Arra céloztam, hogy sok gyúros-tetkós-szteroidos gyerek lefekszik a padra és kitol 170 kilót; és ekkor kurva keménynek érzi magát, mert egyoldalú a gondolkodása.Ugyanez a faszi viszont arra már rest, hogy odamenjen a guggolóállványhoz és megmozgassa az autóban "megedződött" seggét.Ellentétben Ronnie Colemmannal, aki több ezer guggolást már végrehajtott az utóbbi legalább húsz évben.Ezért mikor faszikám azt látja, hogy guggolok mellen hármakat 120-al, akkor azt hiszi(és mondja a hátam mögött, hogy kokszolok).Ehhez képest mernék fogadni a 220 kilóra elemelésben, anélkül, hogy akár csak kreatint fogyasztottam volna valaha.2004 végén, amikor elöször vettem fel 120 kilót mellre beüléssel, utána még elemeltem a 200-at ráfogással, egyenes háttal, lenntartott seggel.Erőemelő barátunknak kétségei támadtak, hogy erre képes vagyok.
Mi az, hogy?Most jóval erősebb vagyok, ezért ha akárcsak 215 menne elvben, akkor ha igaz amit a kreatinról állítanak, hogy min.5% erőt hoz, akkor az 227.5 kg.
Az 1948-as Londoni olimpián John Davis 177.5 kiót küldött fej fölé, a doppingszerek akkor még nemigen terjedtek el, Davis egész biztos, hogy tiszta volt, mert a következőt is megnyerte ugyan, de ott "csak" 165-ig jutott.Aki némileg konyít a mechanikai törvényszerűségekhez, az tudja, hogy egy ilyen súly mellrevételéhez akkora gyorsítás szükséges, hogy elemelésben minimum 300 kilót kell teljesíteni.Ez különböző táblázatokból, pontosabban azok szorzóiból kivehető, ezért nagyjából magammal kapcsolatban sem tévedhetek sokat.Tehát lehetséges 300 kiló elemelése, a megfelelő személyeknek, "kox" nélkül is.
Ami Ronnie Colemant, vagy Cutlert, Sclierkampot illeti, nyilván nem lennének 125 kiló
körüliek versenyformában, de ne gondold, hogy "annélkül" 95 kilósak lennének csontzárazon!Egyrészt genetikailag is determináltak az átlagot messze meghaladó lehetőségeik, másrészről egy ilyen személynek egyáltalán nem okoz gondot, éjjel felkelni enni-amely ételnek persze fehérje, zsír, szénhidrát, rosttartalmát előre kiszámolta és az egészet elkészítette-, vagy uram bocsá' évekre visszamenően megkeresni az összes edzését feljegyezve.Ez csak kettő darab példa a sok közül, amelyben ők tölünk különböznek. Egy Cutler szarik rá úgymond, hogy könnyű-é, vagy sem 16 hétig egyetlen Mars szelet nélkül meglenni.Nem kérdezi meg senkitől, hogy edzés után mire jó a szénhidrát, és mennyi kell belöle és összetett legyen-é, vagy sem, hogy azt mennyi és milyen protein kÍséretében vegye be, stb...
Előzmény: BBéci (2328)
Dex77 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2329

Lehet, de a biciklisek sem tekernenek gyogyszer nelkul ilyen gyorsan, stb. stb. Ez elsport, a sportolok megelheteserol beszelunk. Most, hogy ez nem megengedett esetleg? Lehet, de ugyis mindenki csinalja, mint ahogy pl. (lehet, hogy rossz pelda, de) egy irodai munkahelyen sem szep dolog valakit furni, a fonoknel helyezkedni, stb., megis sokan ezt teszik. Amikor arrol van szo, hogy ki mennyit keres vagy ki tarthatja meg az allasat (sportoloknal szponzori szerzodest), elofordulnak ilyen dolgok.

Viszont nem szabad azt gondolni, hogy Ronnie, Jay vagy barmelyik profi benyomja maganak a kulonbozo anyagokat, aztan felszed magara egy rakat izmot! Kemeny edzes, megfelelo taplalkozas, rengeteg pihenes hosszu evek at az, amivel a gyogyszerek mukodnek.

A baj az, amikor valaki szarul kajal, rosszul edz, aztan a gyogyszerektol varja a csodat

Előzmény: BBéci (2328)
BBéci Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2328
 Koksz nélkül nem hajolna le 360 kilóért, de még 250-ért sem!
Előzmény: Törölt nick (2326)
BBéci Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2327
 Tavaly sem volt magasabb - én 175 centit olvastam - mégis nyert, tehát ez nem lehet akadály.
Előzmény: Törölt nick (2325)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2326
Olyan értelemben igazat adok, hogy nyilvánvaló, szednek valamit és közvetve adnak rossz példát: vannak hobbigyúros gyerekek, akik eképp gondolkodnak: "ha Ronnie szedi és nagy lett töle, akkor nekem is szednem kell, ha akarok valamit." De közben elmúlasztják végiggondolni azt, hogy Ronnie nem megy hétvégénként a diszkóba egy kis lazulásra, alkohol kíséretében és nem termel be elötte egy nagy adag Mcdonaldsos kaját.Ezenkivül Ronnie hajlandó "némi" mélyguggolással megízzasztani magát, ahelyett, hogy egy jó bula kedvéért kihagyná a lábedzést.Nem rest a 250-360 kilókért lehajolni, hogy azokat emelgesse a földről.Sok olyat ismerek, akik kurva keménynek érzik magukat, amig nem kell felkelni a fekpadról, vagy feszegetni kell a tükörben.Nyilván nem tudják, hogy a nők sem "fantasztikus" külső megjelenésükért vannak velük, hanem észrevették hapsikám nyakában a vastag aranyláncot/és vagy ahogy leparkolt kemény munkával megszerzett márkás autójával.
Miközben hapsikámnak az sem tünik fel, hogy a nője nem a hapsikám tréningjét nézi végig a pult melletti fotelból az edzőteremben, hanem az enyémet.Ha én nemcsak az ezésre figyeltem volna annak idején..lehet, hogy nagy gondban lennék..
Mindegy mostmár, maradt a biciklitároló, felszerelés van, nézelődök nincsenek, fejlődés van, "kox" nélkül..
Előzmény: BBéci (2320)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2325
Most már át kéne, hogy adják a primet Cutlernak, azt gondolom ha ez nem történik meg, annak inkább köze van relatív alacsony termetéhez-173 cm, mint az objektív elbírálásához.
Előzmény: Dex77 (2318)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2324
Üdv. Dex!
Ami a más sportágakat illeti, az most a súlyemelés esetében nem így van.A 2004-es doppingbotrány óta olyan mélyrepülés van nálunk, hogy ha vetsz egy pillantást az ezévi világbajnokságra összel az A csoportos közvetítésen magyar indulót nem fogsz látni.2004 óta nem is volt 200-as lökés, a hazai OB-ken, még az olómsúlyban sem.Az igaz, hogy a három éveabszólút favorit Nagy Péter az ezévi EB-n lökött 204 kg-ot.
Tudom sokak számára hihetetlen ez egy olyan embertől, aki valószinű sohasem kokszolt, de ő egy genetikai csoda, utcahosszal veri a mezőny többi tagját.
Volt egy női versenyző, aki a mi sportágunkban megpróbálkozott egy kis csalással,
nyilván nem bírta elviselni a harmadik helyezéseket országos szinten; hogy őt-az eredetileg és párhuzamosan erőemelőt- mi az, hogy a súlyemelőnők elverik, de ezévben meg is fogták...

Más téma:
Tisztelt sportoló fórumtársaim!

Föladtam egy rendelést a Shop.Builder testépítő webáruháznak, négy termék összesen
23100 ft értékben.Egy órája nyitottam ki a dobozt és nem hiszek a szememnek:
tartalmazott még két Protein Boost szeletet, de ez még semmi, ilyen örömet már máskor is szereztek nekem; nézem mi az a fehér kis doboz: Scitec Esssential 1000 mg-os C vitamin, 100 tabletta.Nem néztem meg az árakat, de a fehérvári sciteces táplálékkiegészítő boltban, mindez 2800 ft körül van. Csak úgy..ajándék.Nézem a számlát a dobozban, ezen három termék ára egyenként 0.00 ft...A szokásos magazinok szintén benne foglaltattak a dobozban.

Még szép, hogy ezután is shop buildernél rendelek!

Amúgy az a napi 1 db ezres C nagyon jól jött, mert ez a 23000 ft körüli összeg(másfél hónapra átlagosan) nálam a felső határ, ebbe már egy egyébként "nem árt ha fogyasztod jeleggel" napi 1 gramm plussz C vitamin sem fér bele anyagilag.

Ha valaha ezt olvassák a google kereső jóvoltából, akkor ezúton is köszönöm a Shop.Buildernek!
Dolovai Béla

Ez a szöveg a reklám határán van, remélem nem moderállnak...
Üdv. nektek is!
Előzmény: Dex77 (2321)
BBéci Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2323
 Pontatlanul fogalmaztam, testépítő világra gondoltam, és azok közül sem a versenyzőkre.
Előzmény: Dex77 (2322)
Dex77 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2322
akarom mondani "...nem gyakran talalkozni..."
Előzmény: Dex77 (2321)
Dex77 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2321

Aki nem csak hobbi szinten versenyez, az kivetel nelkul kokszol. De ez valoszinuleg mas sportagak eseten is igy van. Mindenki penzbol el, vagy azt szeretne, hogy az altala uzott sportagbol eljen meg, minel jobban. A fogyaszto meg nagy izmokat akar latni a reklamokban. Ahogy mas sportagban is a minel gyorsabb futokat, hajtosabb es dinamikusabb kosarlabdazokat, nagyokat uto baseball jatokosokat, stb. ertekeli a kozonseg anyagilag.

Egyebkent a vilagnak ugy altalaban nem a testepitok mutatnak peldat, hiszen igen gyakran talalkozni nagyobb izomzattal rendelkezo emberrel az utcan. Sokkal tobb van elhizott emberbol

Előzmény: BBéci (2320)
BBéci Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2320

Most megint olyat írok, ami sokaknak nem fog tetszeni.

A kokszolós testépítőket nem engedném versenyezni még Mr.Olympián sem! Irdatlan, értelmetlen, felesleges, emberhez nem illő izmokat növesztenek és ezzel rossz példát mutatnak a világnak.

Előzmény: athos777 (2319)
athos777 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2319
én egyiknek se adnám szívesen a címet. nekem nagy kedvencem Melvin Anthony, én neki drukkolok. persze csak 1% az esély a győzelmére... vagy annyi se...
Előzmény: Dex77 (2318)
Dex77 Creative Commons License 2007.07.19 0 0 2318

Kb. ket honap meg a Mr. Olympia versenyig. Szerintetek ki lesz a 2007-es gyoztes?

A tavalyi bajnok Jay Cutler? Vagy visszaveszi a trofeat a korabbi szuperbajnok Ronnie Coleman? Esetleg a feltorekvo Victor Martinez lesz a gyoztes? Vagy valaki mas?

Mindenki hatalmas versenyt var, de szerintem nem sikerul Ronnie-nak a gyozelem. A felkeszules alatt keszult kepek alapjan mintha meg fennallna a tavalyi problema a hataval. Victor hatalmasat fejlodott az elmult idoszakban, de szerintem meg nem veszi fel a versenyt Jay-jel/Ronnie-val (akar a kulsot, akar a sportdiplomaciat illetoen), szoval, ha jol idozit Jay, es szimetrikus format prezental, akkor ismetelhet szerintem

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.16 0 0 2317
Akkor pontosan jól teszed!Üdv.:Béla
Előzmény: BBéci (2315)
BBéci Creative Commons License 2007.07.16 0 0 2316

Az Extremefit 2007/1-es számában van egy cikk Julien Greauxról aki azt mondja magáról: kűzdősportot űzőként és fitness modellként gyorsnak és őrülten szálkásnak kell lennem az év minden napján.

Ez az én elvem is, bár a kűzdősportot és a modelkedést is abbahagytam.

BBéci Creative Commons License 2007.07.16 0 0 2315
 Pontosan ezt teszem! Edzés után Attack, Whey Pro, majd 45-40 perc múlva evés, mert addigra baromi éhes leszek.
Előzmény: Törölt nick (2312)
BBéci Creative Commons License 2007.07.16 0 0 2314
 49 évesen hová fejlődjek? Soha nem akartam megengedni, hogy a súlyom jelentősen gyarapodjon, ami elkerülhetetlen, ha úgy táplálkozom, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Előzmény: athos777 (2310)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.14 0 0 2313
Javítás: a keményítő nem szívódik fel, előbb lebomlik szölőcukor molekulákra, aztán azok szívódnak fel.Ugyanígy a maltodextrin is lebomlik szölőcukor molekulákra.A dextróz értelemszerűen nem bomlik le, mert eleve szölőcukor.(dextróz:iparilag előállított szölőcukor-ezért nem glukóznak nevezik, habár ugyanaz mindkettő)
Előzmény: Törölt nick (2312)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.14 0 0 2312
Ha edzés után mintegy fél órával ebédelsz, akkor ez esetben nincs szükséged külön szénhidrátra, mivel az étkezéssel azt beviszed-ha beviszed.Ám ez nem egy optimális megoldás.Az étkezésedben lesz annyi zsír, hogy a már gátolja a kreatin felszívódását.
Ezért az ideális megoldás ez lenne: tréning után beveszed az 5 grammos kreatinadagodat kb.35 g maltodextrinnel; újabb kutatások szerint a szénhidrát okozta inzulinemelkedést(amely a kreatin hatásos beépüléséhez szükséges) nem tompítja a párhuzamosan bevitt protein sem.Ezért magadhoz kellene venned legalább 20 gramm proteint is.Ezután pedig mintegy órával étkezned kellene, ha éhes vagy, hanem, attól függetlenül, hogy van-e rá időd.Mindent meg lehet oldani, edz korábban!

A maltodextrin egy kukorica keményítőből enzimatikus bontással előállított glükóz-polimer.Ez azt jelenti, hogy félúton van a néhány százegyer szölőcukor egységből álló keményítő és a szimpla szőlőcukor molekula között.A maltodextrin emlékezetem szerint átlag 4-20 molekulából áll össze.Ez azt jelenti, hogy nem olyan lassan szívódik fel mint a keményítő, de nem is olyan gyorsan, mint az ipari szölőcukor(dextróz).A kreatin felszívódádásához a dextróz kedvezőbb, mert az inzulin szintje gyorsabban megugrik és ez mint írtam, kedvez a kreatin felszívódásának.

Amit a testépítők általában figyelmen kivül hagynak, hogy bárminemű cukor önmagában
a hasznos bélbaktériumokat pusztítja, míg a rothasztóknak kedvez.Ezért írtam, hogy maltodextrint fogyassz kreatin mellé, ne dextrózt.Ugyan némileg kevesebb szívódik fel a kreatinból(mert kisebb az inzulinreakció), de a beleidet kiméled.

Itt lép képbe az Attack, ha van rá pénzed.A termékben inzulin-utánzók vannak, cukor semmi.Így a kreatin ugyanúgy, vagy jobban felszívódik, mint dextrózzal.Értelemszerűen
az inzulinutánzók nem töltik fel a szénhidrát(glikogénraktárakat).

Ezért ha így teszel az megfelelő: 10 g Attack(melyből 5 g a kreatin), megfelelő mennyiségű vízzel(szénhidrát nem kell hozzá), majd egy fél óra múlva ehetsz és mehetsz.
Előzmény: BBéci (2308)
lzleo Creative Commons License 2007.07.14 0 0 2311
"Semmi pozitívumot nem éreztem az edzés után elfogyasztott szénhidráttól!" - Mit szeretnél érezni? Majd a sejtjeid érzik. Ez olyan, mint a vitaminszedés. Ha egészséges vagy, akkor szinte semmi pozitív hatást nem tapasztalsz, mégis tény, hogy nagyon fontos a szervezetnek.
athos777 Creative Commons License 2007.07.14 0 0 2310
Évek óta ugyanolyan formában vagy. tehát nem fejlődtél semmit. ez a ch hiányának hatása. de ha nem akarsz fejlődni, akkor miafrancnak eszel proteint? meg attackot? a szintentartáshoz bőven elég a normál kaja is...

de elárulok egy bazinagy titkot: ha teszemazt teszel 30 g ch-t az edzés utáni turmixodba, de a napi ch beviteledet csökkented 30 g-mal, akkor nincs az az isten, hogy elhízz tőle. persze ez csak akkor mőkodik, ha napi szinten is méred a kajádat.

gaby2 Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2309

Leírom neked még egyszer!

A súlyzós edzés hatására a glikogénraktárak lemerülnek! Mindenkinél, nálad is,

akármilyen hihetetlen is! Ezeket az üres glikogénraktárakat vissza kell tölteni,

ellenkező esetben izombontás kezdődik meg! Erre a legjobb a cukor, ami az

ún. tömegnövelőkben van. Ha maltodextrint veszel, az is cukor!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nem fogsz érezni semmit sem, mert nem is kell. Nem leszel erősebb, esetleg

kicsit feszesebb, de ezt úgysem fogod észrevenni 30-40 g cukortól.

BBéci Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2308

Felfogtam!

Mármint azt, ami a véleményetek, de az én tapasztalatom mást mutat! Semmi pozitívumot nem éreztem az edzés után elfogyasztott szénhidráttól! Áruljátok már el, mi a hatása? Most nekem, illetve az izmaimnak mennyivel rosszabb? Mi fog változni a maltodextrintől? Korábban a kreatin mellé kevertem szőlőcukrot és nem éreztem magam sem feszesebbnek, sem erősebbnek, mint mostanában. Az a felszívódás miatt kellett.

Ettől függetlenül veszek két kiló maltodextrint és fel is fogom falni, de biztosan nem rendelek a webáruházból, hogy többet fizessek a szállításért, mint az áruért.

Még valami! Edzés után általában 30-35 perccel ebédelnem kell, mert elmegyek itthonról. A szénhidrát miatt nem lesz étvágyam a rendes kajához.

Előzmény: lzleo (2307)
lzleo Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2307

"Ha nem fogok tapasztalni semmi pluszt, akkor ismét szénhidrát mentes évek következnek!" - Ahogy gondolod. Bár nem értem, hogy miért olyan nehéz felfogni, hogy edzés után az izom éhes, meg kell etetni.

Előzmény: BBéci (2302)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!