„Hamarosan szállítja a Digital Imaging Systems az új, 3488 x 2616-os felbontásra is képes kamera moduljait, amelyek egyéb tekintetben is remeknek minősíthetőek, tekintve, hogy 300ms-os autofókusszal rendelkeznek, a gomb lenyomása és a kép rögzítése között pedig kevesebb, mint 200ms-os "késlekedést" produkál.
Mindemellett rendelkezik még olyan további képminőség-fokozó extrákkal is, mint amilyen például a csúcsminőségű lencse, a mechanikus zár és az integrált szürke szűrő. Mi több, ezzel a felszereltséggel ezek a modulok 720p felbontású, 30fps-es videórögzítésre is képesek. A makro üzemmód megléte pedig magától értetődő.
A modult a ma kezdődő Photokina show alkalmával mutatják be, a gyártókhoz pedig 2008 vége velé jutnak el az első példányok, így már jövő év elejére várhatjuk a 9MP-es kamerával ellátott mobilokat.”
9 MP-es mobilokkal fognak nem sokára szaladgálni az emberek. A tud majd videjózni is. A D90 nincs sehol!
1. Sajnálatos, zavaró, de nem csereok. 2. A villogó világítás esetére a kézikönyv is felhívja a figyelmet. Az általad mutatott videók viszont kivétel nélkül sötétben készültek, még a 60 W-os lámpa is nagyon kevés f9 mellett. 3. A kontrasztalapú fókuszérzékelés természetesen lassabb, de azért nem tudom, hogy hogyan lehet 5 mp. User error. De az kérdéses, hogy a kihatható LCD nélküli LiveView mire való. 4. Ezt bizonyítandó lehet korrekt tesztet csinálni. Lehetett volna.
Volt aki zokon vette a szervízt (kinti garis volt), h nem csinálja meg a D50-et gariban (2 éven belül volt), mert széthullott a tükörmozgató mechanika vagy más 90000 expónál. Én megértettem mivel ez nem "szerszám" és ha már pénzt keres vele (ez volt a helyzet), akkor szervizeltesse is.
Na szóval innen indultunk ki és szerintem a D90 sem "szerszám", csak egy amatőr váz. Nikon szerint "haladó" váz. Professzionális: D3/D700/D300/D200(jé, még listán van?). Amatőr vázak nincsenek bocsánat :)
Szerintem a 3.ik és 4.ik nem hiba. A pixinfo-n is írták, hogy sokáig tart az élességállítás, mert ilyenkor kontrasztérzékelős az élességállítás. A 4.ik is hasonló lehet hogy a liveview miatt pontatlanabb a mérés. Valamit-valamiért. Úgy se sokat használ az ember egy ilyen gépet Auto-n szerintem.
A 2.ik nál csak ugyanannál a fényforrásnál volt ez a jelenség? Vagy mindenhol a lakásban? Illetve más házban is volt ilyen gond?
Rbbe fölösleges belemenni. Más az elmélet, és más a gyakorlat. Elméletileg profi csak az lehetne, akinek tehetsége is van hozzá. Az meg megmutatkozik amatőrgéppel is. Nem lehet mindjárt a premier league-ben kezdeni a focit.
Nem a tudásról szól a profizmus, hanem arról, h tudsz-e keresni vele. Sok hivatásos van trágya képekkel (lapozz bele bulvárokba). Szerintem "Bridge" gépes képeket nem vesznek át az ügynökségek, de lehet, h tévedek.
Akkor én hittem rosszul, h a profik azok, akiket már régóta érdekel ez a dolog hobbi szinten, tovább lépnek és papírt szereznek róla (elmélet), aztán több-kevesebb sikkerrel elhelyezkednek valahová, ahol adnak nekik rendes motyót (persze biztos papír nélkül is lehet). Na, h itthon ez a rendes motyó mit takar azt nem tudom, de számlás melót munkaeszközzel kell végezni szerintem. Az más kérdés, h feketén ki mit csinál.
(egyébként nem esküvőfotósokról beszélek, mert azok nem arról híresek, h profi cuccal nyomják)
A mai autók szereléséhez komoly befektetés kell, egy jó fotóhoz nagyobbrészt szem, érzék, tehetség, amit nem kapsz a boltban. Talán azért nincs sokunknak. Drága géped lehet, az füöggetlen a tehetségtől. Ha meg tehetséged van, bridge géppel is elkezdheted.
4 hibája is volt az általam vásárolt Nikon D90-nek:
1. „Ragyogó” pixelhiba az LCD kijelzőjén.
2. Videó módban lámpafénynél, akkor is, ha elég nappali fény volt szobában a fotózáshoz, de a villanyt felkapcsoltam próbaképpen, sötét hullámok jelentek meg nem csak az LCD képernyőjén, de az elmentett videófájlt visszanézve is.
3. Live View-ban, Auto állásnál az élességállítás több másodpercet vett igénybe (néha 5 másodpercet is).
4. Live View-ban, Auto állásnál a képek alulexponáltak lettek.
Sajnos csak 2 napig volt tulajdonomban egy Nikon D90, mert a videó módban hibás felvételek készültek vele, ezért visszavittem a boltba, ahol nem adtak helyette cserevázat, csupán visszafizették az árát. Ennek ellenére bízom benne, hogy majd találok olyan darabot valamelyik üzlet polcán, ahol ez a funkció is megfelelően működik és akkor megint lesz egy D90 fényképezőgépem a jelenlegi Nikon D50 mellett.
valóban úgy kell csinálni, hogy valamelyik reggel felkelsz, és úgy döntesz profi leszel, lemégy a sarki fotósboltba, és veszel egy D3-at, 70-200 2,8 VR-t és a többi hasoló obit, SB-900, némi studió cucc, és már el is indulhatsz a barátok esküvőjét fotózni, de még lefekvés előtt be kell csattogni az Adobehoz egy Lightroom és a CS3 vásárlásra, amit fel is tehetsz a zsír Macedre
Tehát te megszerelsz jó pár autót a parkolóban obi-s szerszámkészlettel, majd az elégedetten fizető kuncsaftok után veszel egy beta szerszámos ládikát és megnyitod a műhelyt?
Hát igen de nem csak átlagemberek veszik, egy eseményfotós ellő egy fogadáson kb 500-600 képet, egy esküvőn ciki 1000 kép alatt fotózni. Ismerősöm meg egy fashion show alatt 7000 képett lőtt el K10D-vel, így gyorsan gyűlik .:)) Nekem elég a 100000 expo valóban, olyan 15 évre.