Az index mig ingyenes /nem sokáig állitólag/ addig szivathat tiszta szivvel, max egy két müködtető, nöi felmenői ágát emlegethetjük jelzös szerkezettel
más
A statisztika szerint Hangfoglaláson 47 ezren voltak jelen , ami szerintem nem is egy kicsi szám ahhoz képest hogy a forgalmazok szerint érdektelenség jellemzi a piacot. Hogy mennyi lesz ebből potenciális vevő mondjuk nem tudható. Én inkább a gitáros standokon láttam "átszellemült" arcokat , de valahogy a csoda ott is váratot magásra ,pedig volt kint saját magát felhangoló gitár is ...
A billentyüs hangszereknél , a kiséretes, az egyszemélyes zenekar , és softver szinti image volt elötérbe, az eladásnál állitolag ezek a dominánsok vagy mik ....
Aki meg "réteg" hangszerre vágyik az meg menjen Mosonmagyarováron tul, ahogy elödeink tették
Mostanában milyen jó ez a felület ugye? Ha következő hozzászólásként akár csak egy pöttyöcskét, pontot elküldesz, akkor is látni fogod hogy nem a falra hánytad a... mit is? :-)
Tényleg alig volt néznivaló a HF-on. Még jó hogy nem kértek belépőt!
Joeyból tényleg hiányzik az az őserő ami a kilncvenes években jellemezte. Helyette méretes derékkerületre váltott nagyon sajnálatosan.
De örülök hogy neked is megér 10 ajrót hogy jelen lehessünk, hátha vigaszt kapunk a korábbi rossz MűPa emlékeinkre.
Az egyik kollega vidékről hozott fel nekem egy CASIO Cz1 öskövületet a 80as évekből és a Syma elött találkoztunk.Sikerült leparkolnom is , igy gondoltam mult évben is voltam gyerünk nézzük meg a felhozatalt a hangfoglaláson Az volt az érzésem mint ha egy évvel ezelötti kiállitást láttam volna ,talán még szegényesebben is . Ismerös forgalmazoktól kérdésemre hogy most mi van , a jól bevált szöveget kaptam a gazdasági válság, érdektelenség . Mindenesetre megnyugtattam öket , hogy az igazi gazdasági válság csak most kezdödik szerintem.
A Premecz müvész úrat nem láttam , de a XK3, XK3c meg volt nekem is , és magamnak azt a következtetést vontam le hogy ne kezdjem összehasonlitgatni a tg-s hangszerrel
Más
Magán véleményem , Joey De Francesco jól képzett , tanult zenész. Megtanulta a szakmát talán tulságosan is , és nekem néha hiányzik belőle az őserő /a kisugárzás szótól kileveledzem de az is hiányzik legalábbis nekem / És Uram bocsá vannak zenéi ami nekem pl dög unalom tud lenni
De három ezer forintott megér hogy fikázhassam a hangositást Szabó Péter hangositási fönököt ,
és elmondhassam hogy az én orgonáim kategoriákkal jobban szólnának ...
És most már biztos hogy öskövület vagyok, mert a jogtiszta Windows 8-at 24 nap vajudás után
letöröltem , és a primitiv XP-telepitettem , és ujra müködik az internet. Az indapass meg továbbra is az agyamra megy. Éljen és virágozzék a töretlen fejlödés, még ha hűlyére vesznek is ....
Az egyik kollega vidékről hozott fel nekem egy CASIO Cz1 öskövületet a 80as évekből és a Syma elött találkoztunk.Sikerült leparkolnom is , igy gondoltam mult évben is voltam gyerünk nézzük meg a felhozatalt a hangfoglaláson Az volt az érzésem mint ha egy évvel ezelötti kiállitást láttam volna ,talán még szegényesebben is . Ismerös forgalmazoktól kérdésemre hogy most mi van , a jól bevált szöveget kaptam a gazdasági válság, érdektelenség . Mindenesetre megnyugtattam öket , hogy az igazi gazdasági válság csak most kezdödik szerintem.
A Premecz müvész úrat nem láttam , de a XK3, XK3c meg volt nekem is , és magamnak azt a következtetést vontam le hogy ne kezdjem összehasonlitgatni a tg-s hangszerrel
Más
Magán véleményem , Joey De Francesco jól képzett , tanult zenész. Megtanulta a szakmát talán tulságosan is , és nekem néha hiányzik belőle az őserő /a kisugárzás szótól kileveledzem de az is hiányzik legalábbis nekem / És Uram bocsá vannak zenéi ami nekem pl dög unalom tud lenni
De három ezer forintott megér hogy fikázhassam a hangositást Szabó Péter hangositási fönököt ,
és elmondhassam hogy az én orgonáim kategoriákkal jobban szólnának ...
És most már biztos hogy öskövület vagyok, mert a jogtiszta Windows 8-at 24 nap vajudás után
letöröltem , és a primitiv XP-telepitettem , és ujra müködik az internet. Éljen és virágozzék a töretlen fejlödés....
Tényleg, Hammond-mánia délután, vagy mi volt a neve, lesz még? :D Lehet, hogy számban nem sok, de annál lelkesebb ember nyüzsgött a sok Hammond(-pótlék) körül!
Meg továbbra is azt forszíroznám, hogy nincs-e Premecz-hírlevél! Mert a http://premecz.atw.hu/ kb azóta nem frissül, hogy beírtam a vendégkönyvbe, hogy figyelni fogom az oldal. :)
Köszönöm! Szerintem is a súlykülönbség azért számítana. Leslie-ket majd nézek, ha megvan a hangszer.
Novemberben amúgy mindhárom napra mentek a MüPába? Kíváncsiságból kérdem. Nyilván DeFrancesco-ra nagyon illene, élő legenda ő is, viszont igaziból én meg mostanában az "új" Kéknyúl kiegyenlítettebb, énekhangsúlyosabb felállását nagyon csípem, kicsit bele tudok olykor fáradni az ének nélküli jazz őrületbe. De vszeg ezt is, azt is meg kell majd néznem. :)
A Korg egy ügyes, pici jószág. Sokkal hordozhatóbb, a két kerék is jobb a joysticknél. Ha pici, könnyű, kár lezlivel megnehezíteni :-)
Az alap presetekben valóban vizezett, lezlis a hang, de ez szerintem rárakott effekt, ami lekapcsolható.
A Korgokban van egy Combi üzemmód, ami 8-16 db hanxín egymásralapolását (is) jelentheti. Az hangmintákban biztos van színusz görbe, amelyek egymásra helyezésével drawbaros kombinációkat hozhatsz létre Combi-ban. Innen mehet a Dynachord lezlire.
Programozással a sztereót is ketté lehet oszeni, pl, balra a zongorák, jobbra az orgonák a lezlibe.
(lehet hogy a Rolandnál ugyanúgy, de a Rolandoknak nagyon tekervényes a menüje, meg ha dupla nehéz?)
Szerintetek egy Roland XP-30 éri meg jobban SR-JV80-08 hangmodullal (60-as, 70-es évek billentyűs hangjai), vagy a már emlegetett Korg X-50? Kb mindkét választás ugyanannyiba kerülne, mindkettő 5 oktávos, mindkettő 10 kg alatti (bár a Korg feleannyi, mint a Roland).
Állítólag Leslie-n jobban szólnak a Rolandok, mert tisztább, nyers-hammondosabb a hangjuk, a Korgosok meg "csalnak" egy kis leslie-hatással, ez igaz? Később talán vennék egy Dynachord Leslie-t vagy egy olcsóbb pedált is, de egy ideig nem lesz rá keret.
Na, bocsánat, pont most jövök meg olcsó Hammond-klón kérdésemmel. :)
Roland XP-30 vagy Korg X-50?
Úgy döntöttem, a hordozhatóság az egyik fő szempont. Az XP-30 kb 8 kiló, a Korg a fele. Mérete közel azonosak.
110e-ért vehetnék XP-30-at meg egy Roland SR-JV-80-08 beépíthető hangmodult (nem kell töltögetni, 60-70-es évek billentyűs hangjai), vagy ugyanennyiért csak egy Korgot. Szerintetek?
Hallottam olyat is egy úriembertől, aki nálam járt A-33 ügyben (és Tehtube úrhoz készül :)), hogy a Korg hangjai kicsit Leslie-sítettek általában, a Roland tisztább, és jobban jár az ember ez utóbbival meg egy olcsóbb Leslie-vel (Dynachord, Echolette vagy ilyesmi), ezt ti is így gondoljátok?
1 billentyű és 1 Leslie (amit nem cipelnék próbára) vagy egy Leslie-pedál belefér.
Szerintem Wright mester kivétel ilyen szempontból, mert örökérvényű zenéket alkotott, bármilyen billentyűs hangszer került is a kezei alá (persze kiemelt helyen B3).
Nem fogalmaztam elég szabatosan. Biztos van sok kíváló tehetség aki mesterien bánik bármilyen hanxerével. De az ismert zeneirodalomban a legnagyobbak közt ritka a nem B3-ra épült orgonás zene, még ritkább az egyéb típusú. Csak azért ötlött ez föl bennem mert elkezdtem kutakodni a fejemben a nem B3-as örökérvényűket alátámasztandó.
Találtam de keveset. House Of The Rising Sun - Vox, Astronomy Domine - Farfisa, America - L100, Green Onions - M3.
Hát kedves mester, eltérő a szemléletünk akkor és nem is húznám tovább a szót ezzel akkor, de azt semmi esetre nem mondanám hogy egy iPad kiforratlan kacat tucat lenne! Sokkal inkább az Androidos cuccok, de mivel egyikem sincs, így ezzel le is zárom ezt a dolgot ha megengeded, még ha hamarabb is juthat az ember ilyenekhez mint egy falábú B3-ho! ;)
Hammond forever! (és elnézést ha a véleményem bárkit is sért!)
Nem kívánok vitába szállni senkivel, és nincs is semmi értelme, de ez tényleg sok mindenen múlik. Nekem is van formation 1-em, és minden hibájával és problémájával is tudom szeretni! Nem mondom, hogy a próbateremben pihenő L100-ast akár csak meg is közelíti, de voltak vele szép pillanataim. Ha a helyén tudjuk kezelni, nem is olyan vészes. Tizenakárhány évesen, amikor hozzám került, hatalmas lépés volt a nejlon-szintihez képest, főleg csöves rádióra kötve, nekem az is egy csoda volt!:))) A kétmanuálos, beépített lezlis, tranyós 35 éves Yamahát is tudom szeretni, pedig az sem Hammond, de nem is várom el tőle...
Hogy meghatározó volt-e? Nem tudom, de ha jól látom, és az információim is megfelelőek, akkor Barta Alfonz is Vermonán tolta, (javítsatok ki, ha nem), és nekem nagyon tetszik az amit ott és akkor csinált, függetlenül attól, hogy Patakit elvitték-e az UFO-k, vagy sem.:)))))
Szerintem a formation,a VK7 korszak alkotó hangszerek , mivel bizonyos korszakok meghatározó hangszerei
voltak , a vermona a keleti szektorban biztos
A VK7 a virtuális hangszerek első "igazi" hangszere volt jó 20éve /hogy repül az idő/ Senki nem beszél roluk tiszteletlenül szeintem, csak ahogy Kocsis Zoltán is , és sokan mások is a hangszereléseit Cubasen megcsinálja és a particiokat kinyomtatva, ZENÉSZEKKEL, és valódi hangszerekkel adja elő , és nem gépekkel
Igy valóban lehet hogy Jenöke formation 1 en szerzi a zenét , de közel sem biztos hogy Muzsika Tv ben azon fog játszani /miért??/
És remélem hogy 200 év mulva is hallgatját az emberek a Da Da Da , vagy az ein zwei policaj zenemüveket ...
Ez már nagyon szubjektív kérdés szerintem. Ne születtek volna nagy zenék? Egészen biztos vagyok benne, hogy Vermona Formation 1-en is születtek nagy zenék, legfeljebb nem ismertek és nem korszakalkotók. Ha ezért nagy zene egy zene, hogy eljut több millió emberhez, akkor ismét ott tartunk, hogy a nem hammondos gépzenészek nagy zenét csinálnak műanyag kütyün (esetleg 0 zenei műveltséggel és tudással), mert milliók rajonganak érte. Vagy azért nagy zene egy zene, mert időtálló? Lehet, hogy valaki éppen most csinál VK7-en egy olyan orgonadarabot, amit majd 200 év múlva úgy emlegetnek, hogy na akkor azon milyen jó zenét csináltak ugye, bezzeg ezen a mostani sz*ron... Ráadásul hogy legyen időtálló valami, ami ilyen időmértékben nézve kb. most született. Másrészről szerintem abba a hibába sem szabad beleesni (akármennyire is rajongok a topik tárgyának hangjáért), hogy a hangszert helyezzük a középpontba, és nem a zenészt, aki játszik rajta.
Nem tudom, hogy mitől lesz nagy zene a nagy zene, szerintem a 16 éves Petike otthon B4-en is tud nagy zenét csinálni. Legalábbis ő biztosan úgy érzi akkor, hogy nagy és akkor bizony az is.
Hú de romantikus voltam :)
Mindenesetre a magam részéről nem értek egyet a hozzászólással, ez számomra ugyanaz a séma, mint minden generáció "bezzeg a mi időnkben"-je.
Ez a téma kezd nagyon eltérni a forum alapvető célkitüzéseitől. De azt elmondanám hogy részemről ugy érzem naprakész vagyok és rengeteg időt töltök el az uj technikák megismerésére ugy a jármű , mint a szorakoztató ipar területéről . Azt a jogot azért fenntartnám magamnak ha valami nem tetszik , vagy szerintem meglehetett volna jobban csinálni / sz@rt csinálni legalább annyi idő, mint jót/, azt azért szóvá tenném , és nem lelkesednék hogy tömeggyártás cimén igénytelen nem "beérett" termékekkel , a nagy profit reményében kell elárasztani világot.
Más
Attól hogy valamiben elektroncső világit / a Chinai erösitökben a csö alatti foglaltba LED is világit / , attól az még nem jelenti azt hogy az Highend, és van nekem is olyan Mosfet erösitöm ami nagyon nagyon nagyon .
És tényleg záró mondatnak annyi ha BACH mai nap élne és ipodon irná szerzeményeit , lehet hogy nagyon jó csengőhangokat irna, és reklám zenéket, de a zene irodalom szegényebb lenne, még ha a kávé kantáta
Alapvetően igazad van és persze hülyeség is egyben Bachot ide keverni az iPad-hez, mikor még az áramot sem ismerték akkor amivel a sípos orgonák mai többségénél is megy a fújtató... :)
Változik a világ! Régen főben járó bűn volt az is, mikor az első nő nadrágot húzott! Ma meg mi van?
Sokan nem szteretik a technika újításait, talán a taperolós dolgoktól is azért irtóznak, mert még nem látták meg benne a lehetőséget. A gyártók viszont igen! És persze vannak kőagyú fiatalok elsősorban, akiknek már reggel fél 7-kor nem esik ki a villamoson a kezéből a faszbukos telefon és ez elszomorító. De ha cél szentesített eszközként tekintünk ezekre a zsebcuccokra, akkor vajon egy B4 szoftveres PC, laptop, netán a hasonlót futtató Key-B, Hamichord az nem ugyan ez végülis más csomagolásban??? :D Azt mondom, sosem árt a szélesebb látókör, mert pont a nyáron bizonyosodott be egy országosan ismert és elismert high-end hívő, cső mániás szakértő ismerősömről, Vass-Andrási Györgyről, hogy mivel nem követte sosem a félvezető technológiát, egy haveromnak sikerült teszt jelleggel egy olyan egyedi tervezésű (10 évig készült!) szuperlineáris átvitelű végfokkal meglepni az öreget, hogy ő maga mondta: "nem hiszem el hogy úgy szól mint a csöveim!!!" És ez nem legenda! Aki Miskolcra jön, bárkinek szívesen demonstáljuk a hallottakat! Hát csak ennyit a lenézett fejlődő új világunkról. ;)