Ha jól emlékszem, az amerikai republikánusok is lerövidítették és kevésbé csillogóra vették a kongresszusukat egy hurrikán után. Ez elemi politikai érzék kérdése.
Én nem sajnálom tőlük a segítséget, kicsit kisarkítottam az előző hsz-t. Sőt, magam is adakoztam, amennyire most az anyagi helyzetem engedi.
De ez az ötlet, hogy ne legyen tűzijáték, tényleg tiszta demagógia.
Az árvízkárokra el van különítve egy összeg, ha nem elég, a központi költségvetésben van általános tartalék, pótolják abból a hiányzó összeget, de nehogy már néhány unatkozó kis idióta fészbúkos döntsön 2 millió ember (+ aki még eljön vidékről, külföldről ) szórakozásáról!
És tökmindegy, hogy fideszes vagy mszps-s ötlet, mindenképpen álszent hülyeség és felháborító.
Holnaptól minden kitört lábért, leégett lakásért és ellopott kocsiért, amire nem volt biztosítás kötve, nyomban fizessen az államkincstár, de izibe! Miért csak az árvízkárosultaknak jár a segítség?
És a rengeteg hajléktalan? Kaptak már állambácsitól ingyen lakást? Neeem?
Szerintem sem pártfüggő, sőt, nagyon is nem az, de nézd meg ezt a Moody kollégát például, hogy mit művel itten. Érdemi hozzászólása még nem volt, csak pártalapon a személyeskedés...én kérek elnézést helyette...
A topikot én nyitottam, aki nem vagyok a legtöbb narancsos kollégának a kedvence, így többen szakmányban és rögtön demagóg baromságnak titulálták a dógot, aztán amikor valaki bedobta, hogy a HírTv-ben Navracsics is felvetette a dolgot, akkor kezdtek kissé puhulni a kartácsok. Most meg, hogy a fidesz.hu is foglalkozik a dologgal még az is bekövetkezhet, hogy egyenesen fordulnak egy pált...:)))
baj lesz itten kartácsok, nehogy a narancsos pártkönyvbe kerüljön....:))))
http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=152046
Utoljára frissítve: 2010. június 23., 09:06
Már több mint 60 ezren csatlakoztak ahhoz Facebook csoporthoz, amely az augusztus 20-i tűzijáték megtartása helyett inkább az árvízkárosultakat segítené a szórakoztatásra költött pénzből. A frissen alakult csoport létszáma hihetetlen ütemben növekedik, a kedd délutáni 6 ezres létszám szerda reggelre már megtízszereződött.
Figyelj. Te lennél az első/ha ebbe a F. belemenne - aki topicot nyitna hogy nem is utalták át az egészet meg hogy hogy ilyen sokba került volna? meg hasonlók.
"Lehetne inkább egy kompromisszum, hogy szerényebb a tüzijáték, ami kifejezi az együttérzést, de megtartják, ami kifejezi, hogy az élet azért nem áll meg."
Pontosan, szerintem is ez lenne a jó megoldás!
A nemzetnek ünnep, az állam ünnepe... Olyan, mint a félárbócos zászló. Ott van, mert fontos, de félárbócon.