Keresés

Részletes keresés

oldrad Creative Commons License 2013.10.17 0 0 15952

Régi nagy virgák, jó hallani...:-)))

Előzmény: tehtube (15950)
oldrad Creative Commons License 2013.10.17 0 0 15951

Off

Csak egy PIC kérdése a zenebona :-))

http://www.youtube.com/watch?v=Ii7-orwG8F0

On

tehtube Creative Commons License 2013.10.16 0 0 15950

Nyáron az Organism után játszottunk egy laza órácskát. Ezzel kezdtük:

okumoto Creative Commons License 2013.10.15 0 0 15949

OFF:

Ismerős kérésére egy kis apró:

Akciós árak: Roland D50-es 280 euro, Roland U220-as fej 110 euro, Korg M1-es 230 euro, Alesis Quadreverb 28 000 Ft, Electro Voice aktív cross. 20 000 Ft

EV X 18 a crossover pontos tipusa

Érdeklődni: hemike53@gmail.com

tehtube Creative Commons License 2013.10.13 0 0 15948

Döme Pista.

Előzmény: djuice (15947)
djuice Creative Commons License 2013.10.13 0 0 15947

Who is its owner?

Előzmény: tehtube (15945)
djuice Creative Commons License 2013.10.13 0 0 15946

Én 13-tól is hallom a perkáknál azt a mosott befősztesüveg hangot a "módzsó"-ból :)

Ez meg egy nylon laci demó:

Előzmény: tehtube (15943)
tehtube Creative Commons License 2013.10.13 0 0 15945

Tegnap vendégségben ilyet láttam. Vagyis megdöngettük, vallattuk. 

1968-as gyönyörű A100, ugyanolyan szép 142-es lezlivel. Foam mentesített (mert kellett), TG kitisztítva, újraolajozva, kalibrálva nyugodtabb hangképre.

A billentyűk filcezése, meg az egész összeállítás szinte vadonatúj, szalon állapotú. Gazdája egy éve alatt kíváló Hammond szakértővé vált, gratulálok.

tehtube Creative Commons License 2013.10.10 0 0 15944

Meg blockban is meghal.

Előzmény: tehtube (15943)
tehtube Creative Commons License 2013.10.10 0 0 15943

Egy jó bemutató Tony Monaco által. A 10. perctől lesz érdekes.

Kicsit fullban ez a klón is meghal az igazi mellett, de némiképp már vastagabban szól.

trambi Creative Commons License 2013.10.08 0 0 15942

A v piano közel 2 millio forint , és akkor adnak hozzá kiprobálásra egy 5 ezer forintos fülhallgatot ...

Több mikrofon, és fülhallgató is eltünt különben.  Hagyomány tiszteletből vittek haza vásárfiát az atyafiak,

és ettek  szürkemarha burgert  mszi donaldsznál . Ez az élet Babolcsai néni ahogy költö mondotta volt.   

Előzmény: tehtube (15941)
tehtube Creative Commons License 2013.10.08 0 0 15941

off. Amikor Picibácsinál kipróbáltam a V-Pianót, ott döbbenetesen szólt. Nekem nagyon bejött ez a mintavételezésen túli modellezéses hangja. Na most a fejhallgatóban a zajban csak csattogott. Ebben a kakofóniában mindent a szemnek semmit a fülnek :-)

Előzmény: trambi (15940)
trambi Creative Commons License 2013.10.08 0 0 15940

Hp 2800,3800, fp sorozat 20 éves konstrukcioja a Rolandnak, de a zongora mechanika

a billentyű alatt elhelyezkedő kalapács talán az egyik legjobb konstrukciojuk volt .

A kalapács végén ólom  nehezék volt  /Eu-ban nem használható/  az ujakon müanyag  suly  pilinckázik amely közel sem egyenértékű A legujabbakat amit az Olaszok raknak össze nekik , abban meg a Fatar  . Sokat a hanghoz sem tettek hozzá, ebbe is volt metronom,felvételi lehetöség, és a két 20cm hangszoró mely orgona,string hangoknál meglebegteti a gatyád szárát.

OFF

Előzmény: ozjo (15936)
ozjo Creative Commons License 2013.10.08 0 0 15939

Ez akkor olyan elektronikus dadogás?

Előzmény: tehtube (15938)
tehtube Creative Commons License 2013.10.08 0 0 15938

Csatornáznak, azért van ez a fennakadás. A következő hozzászólásodra megjelenik az előző. Elég csak 1db. karakter, pl. egy pont elküldése is ehhez, ahogy korábban írtam Trambinak.

Előzmény: ozjo (15937)
ozjo Creative Commons License 2013.10.08 0 0 15937

Tényleg nem jelenik meg, amit már kétszer is elküldtem?

Mi ez tartalomszűrés?

ozjo Creative Commons License 2013.10.08 0 0 15936

Javítsatok ki, ha nem így van, emlékeim szerint az ilyen happeningeken rendelt termékekre szoktak engedményt is adni. Most mintha ez kimaradt volna.

Más: OFF: Rettenet mennyiségű "zongorát" láttam, el lehetett volna falazni vele a csarnokot. 10 körüli darabot kipróbáltam, de vagy a hely zajossága, vagy a fejhallgató hiányossága volt, egyik sem ragadott magával, -persze én is inkább Hammondos ügyben mentem oda-miért is? . Az én roncsból felélesztett fillérekért vett HP2800 zongorám nem sokban marad el a soxázezres daraboktól.

Jó volt a HF!

Előzmény: trambi (15935)
trambi Creative Commons License 2013.10.08 0 0 15935

Az index mig ingyenes /nem sokáig állitólag/ addig szivathat tiszta szivvel, max egy két müködtető, nöi felmenői ágát emlegethetjük jelzös szerkezettel 

más

A statisztika szerint Hangfoglaláson 47 ezren voltak jelen  , ami szerintem nem is egy kicsi szám ahhoz képest hogy a forgalmazok szerint érdektelenség jellemzi a piacot. Hogy mennyi lesz ebből potenciális vevő mondjuk nem tudható. Én inkább a gitáros standokon láttam "átszellemült" arcokat , de  valahogy a csoda ott is váratot magásra ,pedig volt kint saját magát felhangoló gitár is ...

A billentyüs hangszereknél , a kiséretes, az egyszemélyes zenekar , és softver szinti image volt elötérbe, az eladásnál állitolag ezek a dominánsok vagy mik ....

Aki meg "réteg" hangszerre vágyik az meg menjen Mosonmagyarováron tul, ahogy elödeink tették

/a hagyomány nagy dolog./     

Előzmény: tehtube (15934)
tehtube Creative Commons License 2013.10.07 0 0 15934

Mostanában milyen jó ez a felület ugye? Ha következő hozzászólásként akár csak egy pöttyöcskét, pontot elküldesz, akkor is látni fogod hogy nem a falra hánytad a... mit is?  :-)

Tényleg alig volt néznivaló a HF-on. Még jó hogy nem kértek belépőt!

Joeyból tényleg hiányzik az az őserő ami a kilncvenes években jellemezte. Helyette méretes derékkerületre váltott nagyon sajnálatosan.

De örülök hogy neked is megér 10 ajrót hogy jelen lehessünk, hátha vigaszt kapunk a korábbi rossz MűPa emlékeinkre.

Előzmény: trambi001 (15933)
trambi001 Creative Commons License 2013.10.07 0 0 15933

Az egyik kollega vidékről hozott fel nekem egy  CASIO Cz1 öskövületet a 80as évekből és a Syma elött találkoztunk.Sikerült leparkolnom is , igy gondoltam mult évben is voltam gyerünk nézzük meg a felhozatalt a hangfoglaláson Az volt az érzésem mint ha egy évvel ezelötti kiállitást láttam volna ,talán még szegényesebben is  . Ismerös forgalmazoktól kérdésemre hogy most mi van , a jól bevált szöveget kaptam  a gazdasági válság, érdektelenség . Mindenesetre megnyugtattam öket , hogy az igazi gazdasági válság csak most kezdödik szerintem.  

A Premecz müvész úrat nem láttam , de a XK3, XK3c meg volt nekem is ,  és magamnak  azt a következtetést vontam le hogy ne kezdjem  összehasonlitgatni a tg-s hangszerrel  

Más  

Magán véleményem , Joey De Francesco jól képzett , tanult zenész. Megtanulta a szakmát talán tulságosan is , és nekem néha hiányzik belőle az őserő /a kisugárzás szótól kileveledzem de az is hiányzik legalábbis nekem / És Uram bocsá vannak zenéi ami nekem pl dög unalom tud lenni 

De három ezer forintott  megér hogy fikázhassam a hangositást Szabó Péter hangositási fönököt ,

és elmondhassam hogy az én orgonáim kategoriákkal jobban szólnának ...

És most már biztos hogy öskövület vagyok, mert a jogtiszta Windows 8-at 24 nap vajudás után

letöröltem , és a primitiv XP-telepitettem , és ujra müködik az internet. Az indapass meg továbbra is  az agyamra megy. Éljen és virágozzék a töretlen  fejlödés, még ha hűlyére vesznek is .... 

trambi Creative Commons License 2013.10.07 0 0 15932

Az egyik kollega vidékről hozott fel nekem egy  CASIO Cz1 öskövületet a 80as évekből és a Syma elött találkoztunk.Sikerült leparkolnom is , igy gondoltam mult évben is voltam gyerünk nézzük meg a felhozatalt a hangfoglaláson Az volt az érzésem mint ha egy évvel ezelötti kiállitást láttam volna ,talán még szegényesebben is  . Ismerös forgalmazoktól kérdésemre hogy most mi van , a jól bevált szöveget kaptam  a gazdasági válság, érdektelenség . Mindenesetre megnyugtattam öket , hogy az igazi gazdasági válság csak most kezdödik szerintem.  

A Premecz müvész úrat nem láttam , de a XK3, XK3c meg volt nekem is ,  és magamnak  azt a következtetést vontam le hogy ne kezdjem  összehasonlitgatni a tg-s hangszerrel  

Más  

Magán véleményem , Joey De Francesco jól képzett , tanult zenész. Megtanulta a szakmát talán tulságosan is , és nekem néha hiányzik belőle az őserő /a kisugárzás szótól kileveledzem de az is hiányzik legalábbis nekem / És Uram bocsá vannak zenéi ami nekem pl dög unalom tud lenni 

De három ezer forintott  megér hogy fikázhassam a hangositást Szabó Péter hangositási fönököt ,

és elmondhassam hogy az én orgonáim kategoriákkal jobban szólnának ...

És most már biztos hogy öskövület vagyok, mert a jogtiszta Windows 8-at 24 nap vajudás után

letöröltem , és a primitiv XP-telepitettem , és ujra müködik az internet. Éljen és virágozzék a töretlen  fejlödés.... 

Mr Eskimo Creative Commons License 2013.10.07 0 0 15931

Tényleg, Hammond-mánia délután, vagy mi volt a neve, lesz még? :D Lehet, hogy számban nem sok, de annál lelkesebb ember nyüzsgött a sok Hammond(-pótlék) körül!

Meg továbbra is azt forszíroznám, hogy nincs-e Premecz-hírlevél! Mert a http://premecz.atw.hu/ kb azóta nem frissül, hogy beírtam a vendégkönyvbe, hogy figyelni fogom az oldal. :)

tehtube Creative Commons License 2013.10.07 0 0 15930

Én fordítva vagyok, inkább az énekmentes, triós őrületet csípem bár körülmények között, nem steril színházi körítésben.

Hazai előadóinknál ez lehetséges, azonban Joeynál sajna nincs más választásom, ide kell jönnöm :-)

A súlykülönbség, a dupla lezlieffekt és a drawbarozhatóság miatt szereztem be egy Microstationt.

Előzmény: Mr Eskimo (15928)
tehtube Creative Commons License 2013.10.07 0 0 15929

A Hangfoglaláson idén kiállítottak egy XK3c-t és egy XK1-et. Sk1-et nem. Meg más klónt sem pl. a Nordtól.

Péntek délután Matyóóó demonstrálta 20 percben az XK3c-n való jazzelést. Sajátot és örökzöldeket mindig jó tőle hallani.

Az alsó XK1, csak midibillentyűként játszott.

Csak úgy izzanak az előfokcsövek az XK3-ban! Akarom mondani, a ledek a csövek körül :-)

Mr Eskimo Creative Commons License 2013.10.06 0 0 15928

Köszönöm! Szerintem is a súlykülönbség azért számítana. Leslie-ket majd nézek, ha megvan a hangszer.

Novemberben amúgy mindhárom napra mentek a MüPába? Kíváncsiságból kérdem. Nyilván DeFrancesco-ra nagyon illene, élő legenda ő is, viszont igaziból én meg mostanában az "új" Kéknyúl kiegyenlítettebb, énekhangsúlyosabb felállását nagyon csípem, kicsit bele tudok olykor fáradni az ének nélküli jazz őrületbe. De vszeg ezt is, azt is meg kell majd néznem. :)

Előzmény: tehtube (15927)
tehtube Creative Commons License 2013.10.06 0 0 15927

Szerintem valahol mindkettő hasonló.

A Korg egy ügyes, pici jószág. Sokkal hordozhatóbb, a két kerék is jobb a joysticknél. Ha pici, könnyű, kár lezlivel megnehezíteni :-)

Az alap presetekben valóban vizezett, lezlis a hang, de ez szerintem rárakott effekt, ami lekapcsolható.

A Korgokban van egy Combi üzemmód, ami 8-16 db hanxín egymásralapolását (is) jelentheti. Az hangmintákban biztos van színusz görbe, amelyek egymásra helyezésével drawbaros kombinációkat hozhatsz létre Combi-ban. Innen mehet a Dynachord lezlire.

Programozással a sztereót is ketté lehet oszeni, pl, balra a zongorák, jobbra az orgonák a lezlibe.

(lehet hogy a Rolandnál ugyanúgy, de a Rolandoknak nagyon tekervényes a menüje, meg ha dupla nehéz?)

Előzmény: Mr Eskimo (15925)
virtualdog Creative Commons License 2013.10.05 0 0 15926

sziasztok, nektek sem jelenik meg hozzászólásotok? fórum hiba?

Mr Eskimo Creative Commons License 2013.10.05 0 0 15925

Szerintetek egy Roland XP-30 éri meg jobban SR-JV80-08 hangmodullal (60-as, 70-es évek billentyűs hangjai), vagy a már emlegetett Korg X-50? Kb mindkét választás ugyanannyiba kerülne, mindkettő 5 oktávos, mindkettő 10 kg alatti (bár a Korg feleannyi, mint a Roland).

Állítólag Leslie-n jobban szólnak a Rolandok, mert tisztább, nyers-hammondosabb a hangjuk, a Korgosok meg "csalnak" egy kis leslie-hatással, ez igaz? Később talán vennék egy Dynachord Leslie-t vagy egy olcsóbb pedált is, de egy ideig nem lesz rá keret.

Mr Eskimo Creative Commons License 2013.10.05 0 0 15924

Na, bocsánat, pont most jövök meg olcsó Hammond-klón kérdésemmel. :)

Roland XP-30 vagy Korg X-50?

Úgy döntöttem, a hordozhatóság az egyik fő szempont. Az XP-30 kb 8 kiló, a Korg a fele. Mérete közel azonosak.

110e-ért vehetnék XP-30-at meg egy Roland SR-JV-80-08 beépíthető hangmodult (nem kell töltögetni, 60-70-es évek billentyűs hangjai), vagy ugyanennyiért csak egy Korgot. Szerintetek?

Hallottam olyat is egy úriembertől, aki nálam járt A-33 ügyben (és Tehtube úrhoz készül :)), hogy a Korg hangjai kicsit Leslie-sítettek általában, a Roland tisztább, és jobban jár az ember ez utóbbival meg egy olcsóbb Leslie-vel (Dynachord, Echolette vagy ilyesmi), ezt ti is így gondoljátok?

1 billentyű és 1 Leslie (amit nem cipelnék próbára) vagy egy Leslie-pedál belefér.

posaunist Creative Commons License 2013.10.05 0 0 15923

Köszönöm !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!