Hát ki tudja, hogy a cmos jó út e. Most nagy divat. Egyszerű, olcsó stb. Vannak kétségeim. A professzionális technikában maradt a CCD, pl a most bemutatott Leica S2 is CCD-t használ, igaz a full frame-nél 56%-kal nagyobb érzékelőt kapott. A Phase One is CCD technológiát használ. Szóval nem egy elavult technológia.-))
Szerintem a hal a tortan az lenne ha ugyan ezt a szitut meg tudnad csinalni egy kolcson nikon D40-60 vagy D80-al,az obi legyen mindegyiken a sigma 10-20.
Lassuk mennyire latvanyos a cmos-ra valtas iso 800-1600-on. (biztos lesznek kulombsegek,de attol meg szivesen megneznenk konkretan is:-ha lehetseges).
Légy szíves olvasd el még 1x amit írtam :-). Anglián belül ingyenes a házhoz szállítás. Azért írtam, hogy ha van valakinek kint ismerőse, akkor csak az Anglia-Mo.-t kell fizetni. Arra gondoltam, hogy az ismerőse adja postára.
Sigma 10-20-al ISO200,400,800,1600,3200 egysegesen f8-al, 10mm-es allasban. (elkeszult mindez a 20-as masik vegallasban is, de majd kesobb teszem fel azokat, mert most lepnem kell...) jah, es NOISE REDUC 800-tol normal fokozatban be van kapcsolva.
ehh, elb..tam... az elobbi kepek a KIT obival keszultek... f8-al 800/20 ISO-val, de itt egy ugyanezzel keszult 400-as is es most akkor csak kimaszom es megcsinalom a sigmaval a 200-400-800-1600 kort :)
Az elso a 200-as, a 2. a 800-as. 1600-ast most nem csinalok mert egesz masok a fenyviszonyok es az osszeset ujra kellene csinalni hogy ossze lehessen hasonlitani :)
Ha esetleg valakit nem riaszt el a külföldi gépvásárlás és vámot sem szeretne fizetni, akkor figyelmébe ajánlom a www.amazon.co.uk -t. D90 kitobival 720 GBP (gyak. az obi ingyen van, cserébe a macerásabb garancia-érvényesítésért(?)): http://www.amazon.co.uk/Nikon-D90-18-105-VR-Kit/dp/B001EO6WAI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1222811414&sr=8-1 Ha van kint ismerőse, akkor ahhoz ingyen kiszállítják és csak fel kell adatni Mo.-ra vagy fapadossal ki is lehet érte ugrani :).
en egy sigma 10-20-hoz jutottam jutanyos aron... mar orulok neki, hogy nem a 16-85-el vettem a d90-et, mert ugyan nagyon jo az az obi, de akkor tuti nem vettem volna meg ezt... ultrabrutalis ez a 10-es... nagyon teccik. Ha erdekel vkit majd teszek fel kepeket amik azzal keszultek.
Nem, érdekel használt is. Egyelőre nincs időm ezzel foglalkozni. :-( Ilyenkor, este van időm behozni a többnapos lemaradást, bolt ilyenkor már nincs nyitva. Azt hiszem, webshop-ból fogok rendelni, ott amúgy is 8 napos cseregari van.