Ráhibáztál. Vidéki vok. Bár nem vok teljesen elszeparálva a civilizációtól, de több okból nem áll módomban edzőterembe járni. Egyébként a csuklófájásom most múlt el. Álighúzást nem is csinálok mostanában, mert úgyéreztem eléggé nyírja a vállam és a csuklóm.
"gondolom érdemes vmi személyi edzőt "fogadni" " - Minek? Ha nyitva tartod a szemed, akkor láthatod, hogy mely testrészekre milyen gyakorlatok valók, nem nehéz ellesni a többiektől. Lényeg, hogy ne össze-vissza használd a gépeket, hanem céltudatosan egy-két izomcsoportra koncentrálj alkalmanként.
"ha van köztetek vki, akinek ezzel kapcsolatban kellemes tapasztalata van, tehát vékony, lemegy, és nem érzi hülyén magát, mert normálisak az ott lévők, az írjon pár bátorító szót! :)" - Az hogy mit érzel, az csak rajtad múlik, senki sem fog bántani a teremben, és nem te leszel az első, aki vékonyként lemerészkedik. Ha rosszul érzed magad attól, hogy mások az általad használt súlyok többszörösével edzenek, az a magánügyed, szerintem nem kell vele foglalkozni, mindenki elkezdte valahogy, senki sem úgy született. Egyébként meg miért fontos, hogy normálisak legyenek az ott lévők? Te ne az ott lévőkhöz, hanem a súlyzókhoz, padokhoz, gépekhez járjál le edzeni. Bratyizásból meg pofázásból nehezen lesz izom.
a tejsavó jobb, könnyebben használható, főleg edzés után. a szója nem rossz, de keverni kell más fehérjeforrással. nem teljes értékű az aminosavprofilja ugyanis.
köszi rájöttem mi a probléma. valószinűleg túl hideg volt a helység ahol edzettem, és igy nem tudtam rendesen bemelegedni.
szójáról mit gondoltok? 40 valahány%-a fehérje, igy edzés után szőlőcukorral mondjuk 50 g szója elég jól hangzana. de lehet, hogy tévedek. mit gondoltok erről?
Ilyen rúdakkal ne dolgozz, hacsak nem vagy teljesen elszaperálva valami vidéki kis faluba.A rúdak amelyeket említesz ugyanis merev tengelyüek.Ez legfőképpen a csukló számára egézségtelen.Azaz a puska nem fog elforogni a tengelyhez képest amit éppen fogsz és ezt a csukló szívja.Ha állighhúzól esetleg az ilyen merev súlyzók teljesen kinyírják a csuklót szintén.Ha valaki esetleg mellrevételt szeretne végezni-ami nem ártana-az szintén kinyír egy ilyen súlyzóval. Fizess be inkább egy szimpla edzőterembe, ahol vagy erőemelő rúdak, vagy súlyemelő rúdak méretére gyártottak vannak(csak ezek kevésbé terhelhetőek, és rugalmatlanok-de a célnak megfelelőek.Egy ilyen rúd teljes hossza 220 cm, belső fogásterjedelme 131 cm, a tengely átmérője 29 mm, a puskáké 50 mm.Ilyen rúdak a legtőbb edzőteremben vannak, ahol nincsenek, oda én nem mennék! Az viszont, hogy egy rúd milyen hosszú, annak eredmény szempontjából semmi jelentősége, vagy van?
edzés után (reggel is lehet) ultimate prostar 2 mérőkanállal + 1mérőkanál dextróz (szőlőcukor) ha választanod kell, akkor az edzés utáni sokkal fontosabb. meg egy multivitaminse árt. (daily one, vita-x, iss-pak)
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, h milyen méretei vannak egy kétkezes rúdnak? Ahogy nézelődtem, 140 és 160 cm-esek vannak többnyire. Ez a teljes hossz? Mekkora a jelentősége, h 140 vagy 160 cm? A rúd átmérője mennyi szokott lenni?
Ne akadj ki rajtuk, inkább sajnáljad öket!Ök valóban az a generáció, akik bedölnek mindennek.A mi időnkben nem volt olyan, aminek be tudtunk volna dölni, vagy még később is olyan drága volt, hogy sokan nem tudtuk megvenni. Személy szerint még a 22.évem betöltése elött elértem a 85 kg-os testsúlyt, 130-ból tudtam egy mélyguggolást, 115-ből egy fekvenyomást és 180 kg-val egy elemelést végeztem.Az Isten a megmondhatója, hogy a megelöző másfél évben még egy darab C-vitamint sem vettem be. Nemsokára, még abban az évben áttértem egy másik sportágra.Most készülök az országos bajnokságra ahol 105 kg-os szakítás és 123 kg kilökése a célom.Tavaly 103, 120 ment. Ma már beszedek naponta néhány aminosav tablettát, valami ZMA-tribulus hormonszint-javítót, 1 multivitamint és 3 kapszula izületregenerálót, meg egy ezres C vitamint-ezt ajándékba kaptam.Mindezekre inkább azért van szükség, mert már 32 elmúltam, máshogy már tényleg nem megy.
Kreatin 60-70 kilósan?Egy nagyobb izomzatú emberen sokkal többet fog dobni a kreatin.Most csak száz kiló vagyok, volt egy vírusfertőzésem hónap elején, életemben nem szedtem kreatint.
Amikor odateszik Vörös Zoltánt a GLM, valamely Whey Pro, és a Kreatintermékek elé-mint a testépítés szentháromságai-akkor hatalmas pénzeket kasszíroznak be azokon a srácokon, akik ezt elhiszik.
Jó a táplálékkiegészítés, jó egy multivitamin-ásványi anyag, nyomelem komplex, az ma már szükséges, a többi az egy túlhangsúlyozott dolog, melynek részint a negyede nem igaz, részint sokkal kevesebbet "hoz" , mint azt ezek a gyerekek hiszik.
Azt nem is gondolják meg, hogy a hétvégi diszkózás kihagyása többet érne, mint naponta egy-két adag proteinturmix.Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy végső soron mi a fontosabb.
Elnézést, amiért ilyen felindultan fogalmaztam, de az ég szerelmére, az agy azért van, hogy használjuk! Nem egy izomcsoport ugyan, de attól még nem szabad megfeledkezni róla.
Oké, akkor én is őszinte leszek! Mi a jósitnebüdösfäszáért hiszi minden kezdő, életében még vasat nem látott ember azt, hogy a sportot a tálálékkiegészítőkkel együtt kell elkezdeni?! Most komolyan, nem érzitek ebben az egészben a marketinget, a saját hülyeségeteket, mely alapján bedőltök a pénziparnak? Olyanok vagytok, mint a kislányok, akik azt gondolják, hogy a reklámokban felbukkanó parfüm nélkül esélytelenek az ékszakában, holott attól még ugyanolyan szép az arcuk, ugyanolyan jó az alakjuk és ugyanúgy megteszi egy mosoly is... A kurva életbe. Irány a terem és érezzétek, mit jelent egy szabályos guggolás, fekvenyomás, döntött törzsű evezés. Az ideg rángatódzik bennem az ilyen hozzászólásoknak köszönhetően. Majd ha normális étkezéssel és kőkemény edzésekkel 3 év múlva is stagnálni fogsz gondolkodj el újra az étrendkiegészítőkön. Hidd el egy komoly edzést követően megnő az étvágy, a szervezet tudja, mire van szüksége. A legfontosabb tanács, amit valaha hallottam annyi volt: "Figyelj a testedre, hallgasd, mit mond neked." Tedd le az újságot, nyomd ki a monitort, menj le egy terembe és szerezz tapasztalatot, tanuld meg, mit hogyan kell, kivitelezd ezeket a dolgokat és táplálkozz ennek megfelelően. Ha eddig semmilyen impulzus nem érte a testedet, miből gondolod, hogy ez nem indít el benne egy reakciót. Miből gondolod, hogy a porokban rejlik az energiád?! Elnézést, de a hülyeség rohadtul kezd lefárasztani.
Gondolkozok táplálékkiegészítőkön, de nem tudom melyik lenne jó. Láttam olyat, amelyik esetében 1 adagban 14 g fehérje van, de van olyan is, amelyikben 52. Józan paraszti eszemmel azt gondolnám, hogy ez utóbbi kellene megvenni, de egyszerűen nem igazodok ki a választékon.
"Talán az a helyzet állhat fenn, hogy az alkar hajlító izmai-az alkar hasa-túlfejlett és egyben megrövidült." helyesen látod a dolgokat, néha bizony Popey effektus jelentkezik egy - egy edzést követően, ha formában vagyok , elég brutális tud lenni az alkar méretem.
Az általad javasoltakat természetesen megfogadom, csak nyerhetek velük. A kérdés, vajon mikor próbálkozhatok meg velük, mennyit pihentessem őket... Állighúzás bármennyire is jó gyakorlat, már 17 évesen sem csináltam, azt akkor sem tolerálta az izületem.
Jelenleg 28 vagyok, sajnos kriplisedek, holott ez a sport inkább ebben a korban képes igazán hatékonyan reagálni az erőkifejtésre. Sebaj, amint látjátok soha nem adom fel, majdcsak lesz valahogy:).
A kezdőnek pedig javaslom, hogy menjen le edzőterembe, ismerkedjen a gépekkel, szánjon rá időt, hogy megtanulja a helyes végrehajtást és ne attól parázzon, hogy x, netán y megszólja. Hajlamos egy két nagydarab lekicsinylően nézni az emberre, de ezek nem sportemberek, mert aki komolyan veszi ezt, az inkább tanáccsal fog ellátni, ha megkéred rá, nem pedig körberöhög! Aki azért baszogat, mert vékony vagy, azt nyugodtan nézd le, az egy senki. Ő sem óriásnak született, ráadásul nem is mindenkinek célja, hogy azzá váljék. Egyél normálisan, sajátídsd el az alapgyakorlatok!!!! helyes kivitelezését, kezdj el súlyzózni és majd ezek után kérdezz. Akaraterő, legfőképp. És ne hidd, hogy egy év alatt fogod felszedni a 10 - 15 kilót, mert annak a 70 százaléka zsír lesz csupán és nem test püffesztésről, hanem építésről beszélünk!
Athos megmondta a frankót az edzésről, és a hozzáállásról egyaránt.
Ha konfliktuskerülő magatartást választasz, azaz személyi edzőt fogadsz ahelyett, hogy szembesülnél a nagy benga állatokkal, akkor ennek megfelelően az élet más területén is félni fogsz.Nem szabad meghátrálni, elvonulni, mert vannak agresszívabbak, erősebbek.És ha már itt tartunk, ne nyújts kezet egy 100 kilósnak, ha az félelemből fakad.Egy edzőteremben senkinek nem szabad pusztán azért behódolni, mert az nagyobb.Válaszd a legkeményebb gyakorlatokat: guggolás, elemelés, fekvenyomás, állva nyomás mellről vagy nyakból, tolódzkodás, húzódzkodás. A gépi szarokat és a könnyű egykezeseket hanyagold, mig nincs tömeg! Az edzéssúlyok előtt viszont komoly bemelegítést kell alkalmazni, nem egy darab húszas ismétlést.Ha tehát 70-el guggolsz hatokat, valahogy így: 2x6x35, 6x50, 6x60. Állat módra kell edzeni, de nem ész nélkül.A felsőtest edzés, esetleg vmi gyatra lábnyújtással, lábhajlítással, 1-2 tessék-lássék vádlival egy kalap szart nem ér, főleg ha 15-20 kilót akarsz felszedni.Elemeléskor a segget leszorítani, a hátat homorítani a rúd a sipcsont előtt halad közvetlen.A guggolásnál teljesen le kell menni, a hátat végig megfeszítve!Fekvenyomáskor nincs pattintás, sem erőltetett ismétlés, ilyenek...
Természetesen utána fájdalmas, ahogy mondod. AZ ember valahogy közben "felszívja magát" és talán, amiért magára a gyakorlatra koncentrál nem is érzi a fájdalmat. Akkor mégiscsak írnék az előéletről, hogy megértsd a Bicepsz - evezés közti összefüggést. 18 évesen 3 csigolyám repedt szét az rtg olyan állapotot mutatott, amit sérült öreg embereken lehet észlelni. Akkor azt mondták: "Fiam, maga két kg - nál nagyobb súlyt nem foghat már majd a kezébe, amximum úszhat." Ezt is tettem, céltudatosan 4 éven keresztül, minden áldott nap reggel 6 - ra az uszodában voltam, 2 - km, majd irány a suli, későbba munka. Mikor hazaértem 1 órán át végeztem nyújtó gyakorlatokat. Húzódzkodások, stb. Eltelt 5 év, új rtg. Minden orvos a csodájára járt. Tökély sosem lesz, ám amit elértem arra senki nem tett volna 10 Forintot sem. Hozzáteszem, a testsúlyomat 82, szálkás tömegről (18 évesen ) levittem 60 - ra 4 hónap alatt, hogy azzal se terheljem a gerincoszlopot. A karom mindig nagyon erős volt, a hátammal pedig roppantmód óvatosan bánok, itt minden gyakorlat maximális szabályossággal, akár, ha bebetonoztak volna, történik. Ülve evezésnél végig teljesen egyenes háttal, lassan húzva a súlyt és lassan engedve vissza azt, a bicepsz kizárásával.. Vannak fejletlen testrészeim, de mondom, hobby szinten megy. Nálam a guggolás is azért marad 80 kg - on és csinálok 20 as szériákat, mert nem merem kockáztatni a nagyobb súly esetleges következményeit. Nem könnyű úgy lemenni, hogy a szemed előt lebeg a múltad, mikor egy hajszál választott el a tolószéktől. (majdnem átvágták az ideget az egymásra torlódott ék alakban hátközépen szétrepedt csigolyák.) Hogy csináltam - e akkor valamit rosszul? TAlán nem volt szabályos pár gyakorlat kivitelezése. Ami igazán nagy hiba volt, hogy 15 évesen kezdtem, 17 éves koromra pedig heti 6 edzésnél jártam, amit egy fejlődésben lévő csontozat már képtelen volt tolerálni.
Vissza a jelenre. Csonthártya. Meddig tarthat, próbálkozhatok - e bármivel,a közeljövőben, ha néha érzek egy kevés fájdalmat, de már tegyük fel alig, ahhoz viszonyítva, ami jelenleg van. (Furcsa kérdés, de nehéz itthon ülni nyugiban...) Amit leírtam, abból láthatod, hogy ennek a sportnak a szerelmese vagyok, nem azért csinálom, hogy jól mutassak a strandon, ebből eredően eléggé frusztrál, ahogy érzem, miként fogy az erő és a felépített izomzat. Másrészt roppantmód hiányzik , mert az amit az utolsó 2 hónapban csinálok más minden csak nem testépítés.
Amúgy érdekes ez a rudas bicepsz, hiszen 18 évesen csináltam 55 - el. Tudom, elég húzósan hangzik... Soha semmi bajom nem volt tőle.
Amit elfelejtettem, ha állighúzól egyáltalán, azt ne végezd sima rúddal, mert elég jól kitekeri a csuklót.Ez vonatkozik a szűk fogású fekvenyomásra is.Franciarúd szükséges, megörizendő a csukló normális helyzetét.
Valószínűleg ezt nem egy konkrét gyakorlat okozza.Talán az a helyzet állhat fenn, hogy az alkar hajlító izmai-az alkar hasa-túlfejlett és egyben megrövidült.Egy megbomlott egyensúly lehetséges, amelynél az alkar másik két feszítő izma lemaradt a fejlődésben. A legrosszabb amit tehetsz, már ha a helyzetet egyáltalán jól látom, hogy bicepszezel, kiváltképpen ha ennek negatív szakaszát még ki is domborítod. A bicepszezéssel önmagában semmi gond nincsen, de egy ilyen megbomlott izomegyensúly esetén egy időre kerülendő.Ebben az időszakban is kaphat a bicepsz elég stimulust a hátgyakorlatok és az állighúzás kapcsán, habár a terhelés jó felét inkább a bicepsz alatt lévő brachialis viseli.De ha ezekben a gyakorlatokban erősődsz a bicepsz mérete nem fog csökkeni, sőt nőhet.
3 dolog amit kifejezeten javasolnék:
-A csuklóbehúzás ellentéte, a csuklófelhúzás(a tenyér lefelé néz) Ezt úgy célszerű végezni, hogy egy pad mögé térdelsz, amely hosszábban van elötted. Ekkor egy könnyű 10-15 kilós rúddal ráfekteted az alkarjaidat a padra, a csukló a súllyal lelóg arról.Az alkarokat úgy szükséges a padra fektetni, hogy azok a könyöknél eltávolódjanak egymástól, viszont viszonylag szűk fogásból kell a csuklófelhúzást végezni.Heti kétszer végezz 10-10-10 ismétlést, talán 10, 10, 15 kg épp elég lesz. Mivel nagyon kis izmok müködnek közre, ennél valószínűleg nem is fogsz tudni nagyobb súly használni jó ideig.A csuklóbehúzást viszont kerülni kell ezalatt!
-Amikor a gyakorlatot elvégezted ujjaiddal nehezkedj rá a pad szélére(lefelé néző tenyérrel) és nyújts az alkar hasát, ez kissé fájdalmas és nem is szabad erőltetni. Egy 2x30 mp statikus nyújtás elég lehet.
-Izületregenerálók, egyebek.Egy megbizhatót tudok ajánlani: Scitec: Joint-X, napi 4x1-et, ennél kevesebb nem lesz elég.Gyulladáscsökkentőként C vitamin napi 3x1000 mg. Ha még ezenfelül is tudsz rá fordítani: glutamin-kiegészítő.
Látatlanba nehéz okosat mondani. csonthártyagyulladás valszeg, azért fáj az alkar, ha nyomkodják.nekem is volt hasonló panaszom, és azt egyértelmúen a rudas biszepszgyakorlat okozta. a legkelemetlenebb akkor, amikor elendeged a rudat ugye? amióta egykezesekkel, franciaruddal bicepszezem, nem fáj.
a túlterhelés viszont nagyon esélyes. nekem furcsa, hogy viszonylag nagy súlyal bicepszezel, viszont az evezésed ehhez képest relativ kicsi.
Sziasztok. Egy kis segítségre volna szükségem. Az előéletemet nem akarom leírni, hosszas volna, legyen elég annyi, hogy juniorban versenyszerűen űztem a sportágat, tudom miről van szó, volt is jópár sérülésem, ám a mostanihoz hasonló még soha, holott jelenleg az egész hobby szintre redukálódott. Nincs nagy testsúlyom, 75 kg voltam 1 hónapja (már leugrott 2 kg izom...) , kifejezetten jó erőben éreztem magam, minden gyakorlatot maximális szabályossággal kiviteleztem, nem szedek egyetlen táplálékkiegészítőt sem. Erőnlétem: -Bicepsz egyenes rúddal állva bárinemű rásegítés nélkül, negatívban is lassan visszaengedve: 40 kg 6 - os szériák. -Guggolás 80 kg 2 * 20 -Evezés ülve 70 kg 5*6 A probémám a következő volna. Bemelegítés adott és megfelelő mértékkel bíró, ám másfél hónappal ezelőtt mindkét alkaromban fájdalom jelentkezett. Tenyér befelé forgatásakor erős , hasogató a csuklóban, (ott hébe - hóba ropogás is jelentkezik)az alkarban időnként, akár , ha a szalagok megnyúlnának. (ez történhet csupán egy ajtó magam után történő behúzásakor is) Az alkar felső részén lüktető érzés az izomban. 4 hetet pihentettem, majd újból edzeni kezdtem óvatosan. Nem az első, hanem a 3. alkalommal újult ki. Meg nem tudnám mondani, mely gyakorlat okozza/ta (tudom, mindenki a rúddal történő bicepszre gyanakodna, de ne feltétlen ebből induljatok ki). Irány a reumatológia, gondolván, ínhüvelygyulladásról beszélünk. Kár volt, tipikus sportoló vs. okostojás orvos esete forog fenn, aki azt mondta, "hmm, nyomásra érzékeny könyöktől csuklóig) Na ja, mint, ha ezt nem tudtam volna... Megoldás: Vérkép! A hülye is megmondaná, nem belső szervi elváltozás az oka, de sebaj, megcsináltatom, had legyen boldog... Egyértelmű, hogy terhelés hozta elő. ( ámde ez megszokott egy életét végig mozgó embernél, mármint a terhelés) Tanácsokat, ill. tapasztalatokat várok az itt jelenlévő versenyzőktől, kötve hiszem, hogy tevékenységük során nem találkoztak ehhez foghatóval. Másrészt nagyon hiányzik a sport, mire számítsak, mennyi rehabot iktassak be?
Figyu, Gerri, szerinted én miért szenteljek időt arra, hogy válaszoljak, ha te arra nem vagy képes, hogy visszaolvass? kicsit sok lenne visszaolvasni? akkor barátom helyesen kajálni, edzeni hogy fogsz, ha erre nem tudod rávenni magad?
De ezt mindenképpen olvasd el. Alapismeretek. legalább 3x, atán ha nem tiszta valami, kérdezz. de ne általános faszságokat (hogy szedjek fel 20 kg izmot... hogy baszki, edzéssel)
terem: szerinted a testépitők hogyan kezdték? mindenki bengaállat amikor először lemegy, csak te vagy vékony? nézz le egy terembe csupa vékony (bár lehet, neked ők a normálisak) tag edz ott is. Persze, hogy hülyén érzi magát az ember, ha egy hótidegen helyre megy. akkor nem érzed hülyén magad ha egy uj osztályba, munkahelyre kerülsz? de idővel ez megváltozik, a sok idegenből ismerős lesz. nemkell it gátlásoskodni, lemész, befizeted a havibéretet, azt jóvan. akkor már ugyis lek ell menned, ha nem akarod bebukni a lóvét.
Most találtam rá erre a topikra. Gondolom már feltették előttem páran azokat a kérdéseket, amik engem érdekelnének, úgyhogy megértem, ha nem kapok konkrét választ, de azért megpróbálom:) Kicsit sok lenne most 2000 hsz-t végigrágni.
Vékony testalkatú fickó vagyok, de van azért némi izmom, nem vagyok full satnya. Hogyan kéne elkezdenem a tömegnövelést, izmosodást? Célom kb 15-20 kilót felszedni, kicsit izmosodni, stb... szokásos. (van időm, nem rohanok, akár 3-4 évet is rászánnék)
Egyelőre itthon edzegetek heti 3-szor (néztem pár edzéstervet neten), 20 kilós súlyokkal (bár nem fáradok ki tőlük..), mivel most kezdtem 1 hete, 2x10-es sorozatokkal. konditerembe fosok lemenni, úgyhogy ezzel kapcsolatos a másik kérésem: ha van köztetek vki, akinek ezzel kapcsolatban kellemes tapasztalata van, tehát vékony, lemegy, és nem érzi hülyén magát, mert normálisak az ott lévők, az írjon pár bátorító szót! :) gondolom érdemes vmi személyi edzőt "fogadni", mennyibe kerül ez kb?
Mégegy: esténként fél liter banánturmixot kezdtem inni, ez állítólag hatásos, hogy fel tudjak szedni pár kilót (eddig még soha nem sikerült...), igyekszem odafigyelni a kajálásra, napi 4-szer, szénhidrát, fehérje, stb... (bár még nem szedek tömegnövelőt sem)
szóval egyelőre ennyi:)
megköszönöm mindenkinek, aki reagál, segít, vagy csak leírja tapasztalatait!!
nagyivben szarok az elképzeléseikre, hogy minek köszönhetem azt amit elértem. attól, hogy a hátam mögött "megvádolnak" a kokszal, csak saját szánalmas állapotukat konzerválják. ez meg hol érdekel engem?
viszont az bazi érdekes, hogy ha én látok egy nálam jobb srácot, akkor én mért nem vádolom kokszolással? mért van az, hogy azt gondolom, ime egy gyerek, aki lehet, hogy többet áldoz a sportért, mint én? Jobban odafigyel a kajára, és keményebben edz, például. én ebből meritek (nem kevés) motivációt. mert ha ő tud keményebben edzeni, akkor én is tudok.
Persze már rég kivettem a kezem a biliből, sajnos a testépítés része a dopping. de engem csak és kizárólag akkor foglalkoztatna a doppingkérdés, ha versenyzésről van szó. szerintem etikátlan egy szinpadon összemérni egy naturál (drug-free) sportolót egy olyannal, aki használt bizonyos szereket.
Átéltem az érzést, amit írsz.Azonban ez kétélű, ha személyesen kérdezik, valóban megtisztelő.Ámde a rosszindulatú megjegyzések a hátad mögött, lekicsinylenek téged, azt feltételezik, hogy pusztán, a "kox"-nak köszönheted amit elértél, azaz az ő értelmezésük szerint csak annyiban maradnak el töled, hogy ők maguk nem kokszoltak, vagy nem kokszoltak eleget.
tölem is kérdezték, hogy "mit szedsz?", mondom semmit. "persze, de most komolyan!" erre mit mondjak? engem nem idegesit, ha kokszolással gyanusitanak. kicsit jól is esik, mert azt jelenti, hogy olyat értem el a saját erőmből, amire más nem tartja képesnek magát. és ez azér nem rossz dolog...
Hát igen, rabjai vagyunk a dolognak.Az én napom jelentős részét is elveszi, hogy felkészüljek egy-egy edzésre.Régebben leszóltam a vizualizációs technikákat, ma azt mondom valami van benne, ártani meg nem árthat.Ha valaki munka után tud csak edzeni és van lehetősége egy fél órára hanyatt dölni, ellazulni, majd elképzelni mit kiván aznap megvalósítani, majd bedob egy-két adag kávét az jó hatással lehet az edzésre.Több befektetés kell hozzá, mint bevenni 3x1 Naposim tablettát, amelytől sokkal frissebb a delikvens.
"Ezért mikor faszikám azt látja, hogy guggolok mellen hármakat 120-al, akkor azt hiszi(és mondja a hátam mögött, hogy kokszolok)"
Ebből már nekem is rendesen elegem van. Az olyan emberek mondanak ilyet, akiknek fogalmuk sincs róla, mit jelent ez az életforma. Nem látják a marhák, hogy ez a sport az egész napodat megszabja és, hogy ekörül forog a világ. Én pl. egész nap arra készülök, hogy jól menjen az edzés. Amikor leérek a terembe, teljesen felkészült vagyok fizikailag és _mentálisan_ is. Na, így lehet jól edzeni. Na de azok, akiket a kényszer visz le, mert szarul néznek ki és látszik rajtuk, hogy semmi akarat nincs bennük, azok azonnal lekoxosoznak bárkit. "Á, könnyű neki, mert koxol". Na próbálná csak meg azt az életet élni, mint egy testépítő! Azt hiszem hamar feladná és elájulna a tű láttán.