De szegény Pusztazamor is annak tartja? Beleugrasztottuk ebbe az oldalba, és nem is használjuk. Szerintem illő lenne ott fórumozni, de mivel mindenki itt van, kinek irjak ott?
Pusztazamor nyaral? Mostanában nem látom itt. Én a héten itthon vagyok, index fórumok 1000-el.
Ja, Tolit is rég láttam. Biztos hűsöl a folia+AC-s lacsiban, ott meg nincs net! :)))
Enyém is úgy mozog. Amikor megvettem, (5000km Demo 2,6M) akkor volt 7.3, majd 7.8 (AC), majd jött a Pestre járás Nógrád megyéből, hegy, város, hideg, járatás, és 8 alatt nem igen volt. Aztán a téli gumi, ami 195/65-R15. Akkor már 9-9.3.
Bár én mindig késésben vagyok, és tolom is neki rendesen!
Most hogy feltettem a direktet, fél tanknál tettem fel, ugy klimáztam, és közlekedtem mint előtte(8.4) és mire kiürült a fogyim 7.8!
Csak aztán behalt a szűrő, mert túlolajoztam, és eltömitődött. Mire megvettem a mosót, meg az olajat, 220km fél tank elfogyott. Ehettett kb 10-et!
Tankolás témához, hogy hányadik kattanásra veszem ki a pisztolyt. Nos, sikerült egyszer 58, egyszer 54 litert tankolnom, űgy, hogy az első kattanás 41-nél volt. A legszebb, hogy az a bizonyos lámpa még csak ki sem gyulladt.
Nem, a nevem másért ez. :) És nem, nem sértesz meg, én is erősen gyanakszom... Az igazat megvallva mindkét alkalommal próbáltam maximálisan megtölteni, az viszont igaz, hogy két különböző kútnál. De ez majd hosszabb távon derül csak ki! :) A "szürke" hétköznapokon többnyire ketten utazunk vele és napi kb. 2x 50 km-t ingázunk. Szóval ez lesz majd a mérvadó, nem pedig a nyári túrák, amikor reggel beleülünk négyen és egyhuzamban lenyomunk 3-400 km-t. :)
Én háromszor tankoltam már tele.Az első útján /Nagyatád-Tiszaújváros-Nyíregyháza és vissza, 5 személy, tele csomagtartó, légkondi/ 8.6-ra jött ki a fogyasztása.
Akkor a neved is azért MA850? Hogy ma 850-et is elmegyek 1 tankal? :)))
Csak gratulálni tudok! De ugye nem sértelek meg, ha azt mondom, hogy ott valami nem dobre. Pl:a kút ahol tankoltál, vagy előtte nagyon tele "kattogtad", most meg első katt?
Az enyém kb Kékestető-Gyöngyös szakaszon enne 6 litert, visszefelé meg 16-ot! :)))
"...hogy az első kattanásnál, vagy a 12.-nél teszed csak le a kútpisztolyt. Teljesen csurig még így sincs, de szerintem a 60 liter nem is nyakig töltve értendő.:-)"
Hali!
Az általad jelzett módszerrel nekem már sikerült off-lanos-on 40 lityis tankjába 43 liter felett tankolnom?, fizetnem! :(((, pedig saját 'lábán' és nem kézihajtással toltam a kútig a gépet...
Azóta csak két kattanást várok a benyapisztolyon...
Ja, mégegy dolog: a fényszóró-beállítás még mindig érdekelne - 5ajtós... és tudom, hogy van állító gomb, de nullás állásban is eléggé lefelé világít...
Nagyharcos --> 3877hsz-a
nem árt néha olvasni is :)))), sok jó infó összegyűlik egy-két hét alatt
Ja, mégegy dolog: a fényszóró-beállítás még mindig érdekelne - 5ajtós... és tudom, hogy van állító gomb, de nullás állásban is eléggé lefelé világít...
Egyetértek az előttem szólókkal... az üzemanyagszint jelző valóban elég furán működik... meg kell szokni! :) Én féltank után megpróbálok nem is nézni rá! :)
Még az én járgányom is nagyon fiatal, de az első 3 tankolásról már be tudok számolni. Mielőtt elkezdene valaki nagyon irigyelni, előljáróban csak annyit, hogy a városi - főleg a belvárosi - forgalmat nagy ívben elkerültem! :) Első tank: 2 személlyel, néha kondi, "hímestojás gázpedál" : 7,5. Második tank: kb. 220km autópálya + országút, 4 személy + csomagok, néha AC: 7,1. Harmadik tank: csak országút, 4 személy + csomagok + full AC: 6,3. Nos, ha ez az utobbi fogyasztás megmarad, egy árva szavam sem lesz! :)))
Nos az üzemanyagjelzőről csak annyit, hogy nekem kissé mókásan működik. Telitankolás után azt hinné az ember, most aztán jó fogyim lesz! Ez az optimizmus tart kb. félállásig, normális ütemben megy le a km-rek függvényében. Félúttól lefelé kissé begyorsul, de még mindig reménykedsz, hogy lesz vagy 7-800 km benne egy tankkal, mivel elkerüli az 550-et is negyedállásnál. Aztán jön a nagy pofára esés: két nagyobb karika a városban, alig halad túl 600 km-ren és máris alsó vonalon a műszer, elkezd világítani a lámpa.:-(( Könyv szerint 60 lityis a tank. Lámpakigyulladás után 50-52 liter megy bele attól függően, hogy az első kattanásnál, vagy a 12.-nél teszed csak le a kútpisztolyt. Teljesen csurig még így sincs, de szerintem a 60 liter nem is nyakig töltve értendő.:-)
Fogyim eddig: első tankolásnál, sok próbaüzem, stb.: 8,4 Második tank kicsit hasznosabb járatva, de ugyanúgy vegyes üzem (hegymenet, stb.):7,9, majd harmadik végig klímával ebben a kánikulában zömében város: 8,6
Szerintem országúti használatban klíma nélkül egy tankkal el kell mennie úgy 850 km-t is, csak utána legyen 20-30 km-ren belül egy benzinkút!:-)
Ja...amúgy az enyém is 1,4 5a. Poly Silver, de még fiatal. Kezdem néha 3000 fölé pörgetni. (Egy-egy előzésnél néha 3/4 gázpedálállás is van már meg 4000 fölötti fordulat.) Éppen két hónapos, most lépte át a 2100-at, nemsokára megejtek egy olajcserét már csak azért is, mert gyárilag csak félig rakták (a nívón az "1.0 L" feliratnál a nullánál van) és idegesít, ha nincs maximumon. Aztán majd tél után úgy 7500 km környékén is egy csere és utána irány neki a nagybetűs élet: 15000 nél, stb.