Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

frecska Creative Commons License 2009.01.14 0 0 674

Nekem volt egy 97-es évjáratú Opel Vectrám DTL 2 literes motorral.

Az is minnél hidegebb volt annál később indúlt be, minusz 20 fokba kb 10 másodperc

indítózás után kapta el, utána hatalmas koromfelhő a kipufogoból.

Persze napközbe bármikor pöcre indúlt, mert csak este tudott annyira lehűlni.

De a szerelő azt mondta, hogy a motorja már sokat futott.

(elvileg 150 ezer volt benne, de hogy elötte mennyit raktak bele és mennyit vettek ki

az volt a rejtély) következő nyáron eladtam.

Előzmény: kreutzb1 (673)
kreutzb1 Creative Commons License 2009.01.13 0 0 673
El elindul ez is de a reggeli minuszba mikor éjjel áll akkor nehézkes,igaz az akksi se tökéletes.utána napközben pöccre indul,bármikor.
Előzmény: kacagógerle (672)
kacagógerle Creative Commons License 2009.01.13 0 0 672
Egy jó dCi izzítás nélkül is indul.
Előzmény: kreutzb1 (671)
kreutzb1 Creative Commons License 2009.01.13 0 0 671
A mécsesek jók.
Előzmény: llaller (670)
llaller Creative Commons License 2009.01.13 0 0 670
azt tudom hogy az izzítógyertya darabja 4000-5000 között van a bárdinál
kreutzb1 Creative Commons License 2009.01.12 0 0 669

Üdv!

Jaa nincs semmi csak szeretnék egy magyarnyelvűűűűt.:-D

Most már rendbe az autó,annyi hogy valszínű az izzító relé mekkent meg.Nem tudjátok mibe kerül egy illen?Holnap megyek bótba vennyi egyet ha nem sok píz.

Előzmény: llaller (667)
soonó Creative Commons License 2009.01.12 0 0 668
Nívópáka?

Megnyomod a km számlálót, oszt lerajzolja mennyi a lé.:-) Azért első alkalommal nem árt "hitelesíteni".
Előzmény: llaller (666)
llaller Creative Commons License 2009.01.12 0 0 667
kérdezz
Előzmény: kreutzb1 (659)
llaller Creative Commons License 2009.01.12 0 0 666
nekem is állt a f..........om mikor kerestem a nívópálcát
llaller Creative Commons License 2009.01.12 0 0 665
Nekem van német nyelvű könyv, mire vagy kiváncsi?
llaller Creative Commons License 2009.01.12 0 0 664
szesztek Hogy jártam. Kimegyek a garázsba, autót leállítom, végzek, beülök, sluszzkulcsfordítás, semmi, mintha nem lett volna akksi az autóban, semmi visszajelzés.Telefon, opelkereskedés, nem tudják mi lehet, behozzák az autót, mondom majd visszatelefonálok. Gondolkodtam, mondom felhívom a renaultot, elmesélem hogy jártam, azt mondja az ember a lökhárító, és a klímahűtő tájékán van egy "karambol gomb" nyomjam vissza és kész. Úgy is tettem, megkerestem, visszanyomtam, okés lett. Ezt a gombot azért szerelték bele gyárilag, hogyha ütközik az ember, leoldja a villanyt.Hátránya, hogy sok rázkódástól magától is kiold, azt tudom hogy még a 2004-esekbe benne van. A lényeg, hogy renault szervíznél kell érdeklődni ha van valami, sokkal tapasztaltabbak. HA ESETLEG ÍGY JÁRTOK!
Előzmény: frecska (662)
kreutzb1 Creative Commons License 2009.01.12 0 0 663
Deeee!vannak benne szép képek amiket ki lehet színezni!!!:-D
Előzmény: kacagógerle (660)
frecska Creative Commons License 2009.01.12 0 0 662

Dehogynem.

Amit még a szakszervíz is megesz,

az olajnívó az olajbeöntőnek a kupakjába van.

soonóné Creative Commons License 2009.01.12 0 0 661
Dehogynem.

Benne van, hogyan záródnak az övek, meg az ajtók. Király:-)
kacagógerle Creative Commons License 2009.01.12 0 0 660
Minek az?Nincs benne semmi érdekes.
Előzmény: kreutzb1 (659)
kreutzb1 Creative Commons License 2009.01.12 0 0 659

Üdv!

Nem tudjátok honnan tudnék kezelésit szerezni a trafichoz?

frecska Creative Commons License 2009.01.10 0 0 658

Köszi.

Akkor ezen nem rágom megam.

Előzmény: soonó (657)
soonó Creative Commons License 2009.01.10 0 0 657
annyi az izzítás, nem több.
Előzmény: frecska (656)
frecska Creative Commons License 2009.01.10 0 0 656

Hali.

11 hónapja van nállam egy 2004 es vivaro 1.9 CDTI

Ma reggel minusz 15 (ilyen hidegbe még nem használtam)

szóval ráteszem a gyújtást elalszik az izzítás és kb 3-4 másodperc után már indúl is.

Azt esetleg tudja valaki, hogy mennyi az izzítás mert szinte csak addig ég az izzítás lámpa mint a többi ellenörző lámpa. Vagy itt már csak ellenörzésképpen világít és nem úgy mint a régi dízeleknél, hogy addig világít amíg tart az izzítás.

Köszke.

kreutzb1 Creative Commons License 2009.01.10 0 0 655
Üdv!

Minden autóvásárlásnál az olaj meg a szűrőcserék az elsők!utána közben egy teljes átvizsgálás és ami csere az csere.Most már rendbe az autó csak ez a reggeli nemindulás idegesít.Ezt az autót még nem ismerem,újra kell tanulnom:-DEddig vw és ford egyterüekkel rótam az utakat,ami most megmaradt családinak.
Ez az autó munkaeszköz,hetente megyek hollandiába utasokkal és vissza.
Most a hidegekre az akksi is megadta magát.Hát mitmondjak örülök neki!!!:-(
Végül is nem új autót vettem!
A futóműre visszatérve mivel ugye merevhidas állítási lehetőség nyima,legfeljebb cserélhető darabjaival lehet javítani valamicskét.De igazából majdnem gyári érték minden,az eleje full jó.A nyáriak amik fent voltak azon nincs ilyen kopás.
Az elöbb próbáltam indítani de sikertelen,most töltődik az akksi.
Ha egyszer beindul akkor utána semmi baja,áll min 5 órát a hidegben és már is pöfff pööfff pöff és talán beindul 3-ik indításra.

Üdv mindenkinek megpróbálom a gyereket összebányászni és útrakelni a nagyihoz:-D
soonóné Creative Commons License 2009.01.10 0 0 654
Hiába mondja a futómű mester, hogy nincs hibája. Ha hátulról megnézed, akkor tökéletesen látod, hogy a kerekek teteje befelé dől, ezért nyalta el a gumit. Tehát nem hibás a gumi, csak puha az anyaga. Nekem 110.000 km-et bírt, de akkorra teljesen elHemiltonoztam a gumi belsejét. A külső fele csak félig volt el kopva, a belsején pedig végig kilátszott a vas. Oszt egyszer azt mondta, hogy psssszzzzttt. Ráadásul ezen 235 széles, tehát többet kellett volna bírnia. Ha időben átfordítod a gumit, akkor még talán be tudod osztani.
Előzmény: kreutzb1 (652)
llaller Creative Commons License 2009.01.10 0 0 653
szevasz ha most vetted, akkor cserélj rajta gázolajszűrőt, meg légszűrőt kezdésnek, meg olajat. Nekem le volt kocsonyásodva a szűrőben a gázolaj, azért indult hidegben nehezen.
Előzmény: kreutzb1 (652)
kreutzb1 Creative Commons License 2009.01.10 0 0 652
Üdv mindenkinek!!!
itt ebben a topicban új vagyok :-Dmost vettem egy 2005-ös traficot,így kerestem hozzá valami fórumot így akadtam ide.
Nagyjából minden szupi,így hogy gyorsba pár dolgot kicseréltettem,de egy problémám van még.Hidegen iszonyú nehezen indul.Diagra még nem jutottam el,de vasárnap reggel ez is megtörténik.
Egyik nap igaz majdnem infarktust kaptam mikor aknán volt és alámentem!Nézegetem nézegetem és egyszercsak eljutottam a hátsó futóműhöz és hát mindkét oldalon a gumik belső fele elnyalva.mikor felrakattam akkor semmi baja nem volt .Irány futóműveshez,és hál istennek semmi baja.Igaz nem 100%-os min eltérés van de mind határértéken belül,tehát ez nem okozhatta a hirtelen kopást. 1 hónapja van nálam és hát sikerült már 15000km-et beletolni.Így marad a gumi "hibája" mert mint kiderült elötte nem ezen az autón volt.Még harcolom kicsit és felrakom az ujjakat amit remélem nem nyal el!!!!

Üdv
Kreutz BAlázs
llaller Creative Commons License 2009.01.07 0 0 651
szesztek, az olajszűrő meg, leszeded az alsó müanyag borítást, és ahűtő mögött és a blokk között van az 1 darab olajszűrő, ami akkora mint a suzukié (kicsike) tegyél bele 10-40-es turbodiesel motorolajat, én essot teszek bele. cseréld ki a légszűrőt is, azt én jan-feb márc-ápr-máj-jún. után csere, majd decemberben megint csere, (félévente) mondjuk én sokat megyek, gázolajszűrő meg évente.
zsoltee77 Creative Commons License 2009.01.06 0 0 650
ugyanaz az 1.9 moci, mint a lagunában, csak az élettartam miatt vissza van véve 100 pacira. gyakorlatban 5l-t szoktunk bele tölteni, így a nívó tetején van a szint.
Előzmény: kacagógerle (649)
kacagógerle Creative Commons License 2009.01.06 0 0 649
Kérdezd már meg tőle ha beszélsz vele mi zúg!

A gyakorlatban mennyi motoroil megy bele cserekor az 1.9 dci-be?Papír szerint 4.6lityi de ténylegesen mennyivel van maxxon a nívó?
Oilszűrő egy van benne?Bakker ma mit össze nem kerestem a nívópálcikát mire rájöttem,hogy egyben van a beöntővel.Micsoda francia megoldás ez.:-)
Nagyon szar már benne az olaj,gondolom az eladás miatt baxták lecserélni.A napokban muszály lesz lecserélni meg a vezérműszíjra is ráskubizni mert a jóisten se tudja azt is mokor cserélték.

Ez az 1.9-es moci egyébbként ua. mint a lagunákban az 1.9-es?
Előzmény: llaller (648)
llaller Creative Commons License 2009.01.04 0 0 648
mindegyikben van búgás, renault-opel-nissan, mert hideg van, ezt mondta a szervízmen, de hogy mi?
Előzmény: kacagógerle (647)
kacagógerle Creative Commons License 2009.01.04 0 0 647
Szevasz!BUÉK neked is!

Fittipaldi a Trafic,csak nemtom hidegen mijaza búgás ami időnként hallatszik a motortér irányából.Csak hidegen,és pár másodperecre.
Előzmény: llaller (645)
kacagógerle Creative Commons License 2009.01.04 0 0 646
Ááááá ebben nincs CD-tár sehol.:-(Na mindegy,jó ez így is úgyis csak a rádiót hallgatjuk.
Előzmény: soonó (644)
llaller Creative Commons License 2009.01.04 0 0 645
szevasztok boldog új évet mindenkinek

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!