szerintem nagyon jó a Selmasongs... talán önálló albumként nem állná meg a helyét, de filmzenének tökéletes, főleg, mivel nagyon hozza a film hangulatát, és szerintem egy soundtracknek ez a célja.
Björk jelölés az Oscaron.
Best song: Björk - I've Seen It All
Remélem megnyeri. Az biztos, hogy ha zeneileg nézem akkor majdnem tuti befutó, de amerikában nem ez a fő szempont (pénz, amerikai közismertség, közizlésnek való megfeleltség).
Számomra abból a szempontból is érdekes a dolog, hogy miért éppen ezt a dalt jelölték:
"björkösség" szempontjából a Cvalda a király, zeneileg meg talán a New Worldl. Persze, ahogy itt elemezgetem a dalokat mind király, jelölhették volna mindet.
Valahol a weben egyszer azt olvastam, hogy egy webdesigner csak akkor lehet eredményes, ha munka közben Björk zenéjét hallgatja. Minthogy nem ismertem , hát gyorsan meghalgattam. Björkfüggő lettem!
A múlt héten láttam a Táncos a sötétben-t. Teljesen lenyűgözött!
Egy szó, mint száz elhatároztam, hogy elkészítek egy magyar Björk oldalat. Az eddig elkészült tervet a http://bjork.freeweb.hu/ címen lehet megnézni. Még van rajta elég munka, de az ötlet már kezd körvonalazódni. Szívesen veszem észrevételeiteket, javaslataitokat és a segítséget sem utasítom vissza :o)
no, fenn van az ironlionzion.jamaicans.com-on az mp3 szekcióban is, hogy honnan lehet letölteni a Björköt, ha valaki csak kattingatni szeret. (winamp ikonra kell)
üdv mindenkinek, még az mp3 hatereknek is :-)
en is lattam cd-borzen ilyen-olyan koncertlemezeket, nehol egy-ket betu elgepelve, amibol arra jutottam, hogy nem hivatalos stuffrol van szo. nem mintha baj lenne.
vettem tegnap egy björk dupla cd-t, amin 3 albuma van rajta a debut, a post, meg a homogenic. valami mtv-s kiadás, nem tudjátok mi lehet ez? nem hallottatok róla?
Iron lion zion isten vagy!
Ez már úgy kellet mint egy falat kenyér.... szóval köszi az anyagokat.
A tar meg bekaphatja! Egyébként a tar 90%-a mp3 és warez site, szerintem inkább az fog nekik feltűnni, hogy nem mp3 fájlok vannak a könyvtárban (ha egyáltalán fel fog tűnni).
az antiempéhármista barátomnak üzenem:
én sem vagyok oda érte, de ha valamit szinte sehogy másképp nem lehet megszerezni, akkor örül az ember, hogy valahogy megvan. A sok egyéb egynyári takonyra pedig kár a pénzt és a CD-t pazarolni (britniszpirszek és társaik).
hogy mit szol a tar.hu?
eddig meg semmit. jol vannak alcazva a filek, talan csak az unplugged fajlneveibol derul ki, hogy itt valszeg zene van, a tobbi nem, sem a konyvtarnevbol :-)
hehe, kosz a tiz pont...
remelem a kovetkezo huzasommal is megkapom:
feltoltottem a Bjork Unplugged-ot, a Gling Glot, meg a Gling Gló koncertet!
majd kene html-be linkeket nyomni meg ilyenek.
addig is, ha valakinek surgos:
http://www.tar.hu/ironlionzion/cuccos/
A Cosmopolitan c. női magazin decemberi száma hoz egy cikket Björkről. Nem egy nagy durranás, olyan nöimagazinos, de azé' el lehet olvasni. A csajszinak aki írta, körülbelül annyi köze van Nyírfácskához, mint az edénynek a benne fővö étel izéhez (by Gnom Yoda).
Nekem egy kolleganöm hozta be, mert tugggya hogy megveszek Björkért.
szerintem viszont nem áll a kereszteződés... szóval nagyon kellemetes zene, szerintem Bethből nincs benne... persze nem ismerem MINDEN számát.... igaz néhol vannak benne triphops elemek, de azért nem olyan negatív, mint a Portishead.
Mikor a kisfia bikeol 'n' enekel - gyilkossag utan..- a hang miatt a maconi gyermek jutott eszembe es hideg a hatamon :I aahhhhh ez a film.
Nextime strictly VIDEON csak!
>Hmm... szoval nem en voltam az egyetlen aki kuzdott a konnyeivel a film alatt...
Küzdött? Nálam küzdelemröl szó sem volt. A könnyeim fölényesen győztek.
Amúgy -hála a topiknak- vagy 20 zsebkendőt bekészítettem, persze feltünés nélkül, nehogy a kisbarátosném félreértse.