Napokon belül kiderül, hogy a kormány ígéretéhez híven valóban mindenki jól jár-e az adórendszer változásaival. Mindenki szembesülhet az igazsággal, a lelkes fülkeforradalmárok és a 2/3-os felhatalmazásból részt nem vállaló maradék 2/3 is! Szóval ? Mindenki jól járt?
Mért túloznék? 149 - 199, 199 - 229, 270 - 310 ezek száraz tények, 3 olyan cucc amit majdnem napi szinten vásárolunk. Számolgatok és még mindig jobb így mintha elvonatozok/buszozok pár faluval odébb az olcsóbb boltért ha van ott olyan egyáltalán.
Nehogymár a másfélmilliót kereső államtitkár vagy tanácsadó tartsa el a 120 ezret kereső ápolónőt vagy péntárost, csak azért, mert az előbbi több adót fizet!
Nem is ez a lényeg. Illetve NEKEM persze fontos, örülök neki, mikor többet kapok, szívom a fogam, ha bármennyi adót is kell fizetni, de társadalmi szinten az a helyes, ha a szarabb körülmények közt élők kapnak kedvezményt.
Én a progresszív adózás mellett vagyok, persze a magasabb adókulcs se legyen túl magas, és az ugrás magasabb fizetésnél legyen, mint nálunk volt, de igazságosabbnak tartanám, ha a jóval az átlag felett keresők (pl. havi 500 ezer ft felett) magasabb kulccsal adóznának az e felett a határ felett levő jövedelmük után.
Azokra fujnak akik sokat adoznak, es akik egy fillerrel sem jarulnak hozza a kozoshoz, azok szegenyek..:(
Tarsadalmi igazsagossag ott ahol par szezezer tart el 10 milliot ?
Mindennek az alapja az adozas ( szerintem ) azt lehet elkolteni az allamnak, a tobbit hitelfelvetelbol lehet(ett) potolni amig csodbe nem ment az orszag, es a GDP 80 %-a fole az allamadossag, csak aztan beleszartak a ventillatorba a vilagban.
Teljesen jogos a felvetésed. Ha nem emelnek addig (miért is emelnének, hiszen brutálisan túlzó a 2006-os választási győzelem miatt valakiknek) a családi pótlékokon, addigra az infláció bőven elvégzi a dolgát. A szupebruttósítás nem éppen söralátétbarát dolog. :-)))