Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Csak szeretnéd, hogy így legyen. De nem lesz így, a szoclib kormányok alatt sem volt így. A keresők nagy részének (tanár, szerelő, mérnök, orvos) duplájára nőne az adója. Emiatt megint visszajön a zsebből fizetés, minimálbérre bejelentés.
"Ez csak az ő véleménye, mint láttad, mások nem értettek egyet vele."
Igen, Karácsony vagyon adót vezetne be. Valaki (neve nem jut eszembe) 99% mozgalom alapító pl. elmondta Karácsonynak, hogy ő szivesen fizetne vagyonadót.
Az már elég nagy baj, ha az adórendszert eszmei lényegek alakítják.
Ilyen alapon vissza lehetne hozni a TV adót, készülékenként pl. 100-500 Ft. Attól függően, hogy mekkora a képátló. Persze ezt minden évben be kellene vallani, hogy hány készülék van. Az ellenőrzés miatt tipus/gyári szám, gyártás éve stb. Számítógépeknél (TV tuner-al rendelkezöknél), ha több monitor van, akkor a képátlókat átlagolni kellene.
Mindezt persze csak eszmei okból, mert bevétel nem sok lenne belőle.
A 27 % ÁFA 25 %-ra csökkentése a Momentum programjában szerepel, bár Fekete-Győr csak éppen érintette a mai vitán, de én már "műveltebb" vagyok, miután néztem az egyéni vitákat is.
Ami esetleg a konkrét számok kimondásának akadálya lehet, hogy senki igazán nem ismerheti a jelenlegi költségvetést mélységében, azért az is számít, hogy mennyire lehet ezt megtenni, milyen a költségvetés állapota, hogyan befolyásolnák ezek annak alakulását.
Dobrev Klára kicsit mintha nem lenne önmaga, kifejezetten közgazdasági jellegű kérdésekre is túlzott általánosságban és sok politizálgatással válaszol, holott mind tudjuk, hogy igen, Orbán rendszerében vannak különösen kedvezményezettek, mások pedig nem részesülnek ebből és ez igazságtalan.
Mivel úgyis tudjuk és pont ezért nézzük az adást, így sokkal jobb, amikor konkrétumokról van szó.
Jakab Péter végtelenül felkészült ma, nekem nagyon szimpatikus az eddigi szereplése, erről az oldaláról eddig nem ismertem.
Ez csak az ő véleménye, mint láttad, mások nem értettek egyet vele. Úgy szép az élet, ha egyeztetni kell az álláspontokat. A közös ellenzéki programban az van, amit írtam, csak a felső sávban egyelőre még nem egyeztek meg, tudtommal. Mindenesetre a középosztály így is kevesebbet fizetne, a progresszivitás miatt.
Azt is láthattad, hogy van (Jakab), aki adóvisszatérítést adna inkább, ez is egy módszer, az eredménye ugyanaz.
Látod, hogy van köztük véleményeltérés, de nekem ezzel nincs bajom.
Eddig túl sok általánosságot hallottunk, amit az újságokból is elolvashattunk, és Simon András nem vezeti rosszul, de nekem hiányoznak a Partizán-féle témablokkok, amikor arról beszélnek, külön kiemelik, miben nem egyforma az álláspontjuk, és Gulyás Marci - annak ellenére, hogy ő maga is egy ellenzéki beállítottságú ember - nagyon keményen visszakérdez és nem hagyja a jelölteket mellébeszélni.
Remélem, jobb lesz ezután a vita.
Ami az első blokkot illeti, ez a bűnözőnek nevezés bíróság nélkül nekem sem annyira tetszik, de túl sok konkrétumot arról, hogy akarják ezt azonnal és kapásból megoldani gyakorlatilag bíróság nélkül, nem hallottunk.
Ha nézed az adást, tudhatod, hogy pont most fognak rátérni erre. 3 kulcsos adót képzelnek el, a középosztály alatt (minimálbér körnéykén) adómentességet, a következő sáv a középosztály a változatlan adóval és afelett pedig 25 % lenne az adókulcs.
Akkor így számold át.
Ez progresszív adózás, tehát mindig az adott sávra vonatkozik.
"nagyon nem jó, hogy csak véleménycikkek vannak. "
Nem létezik objektív újságírás, minden újságíró - bár törekszik objektivitásra - a saját szubjektumán keresztül szűri meg az eseményeket. Jobb, ha beletörődsz és azokat olvasod, akik a szád íze szerint írnak.
Ugyanazt a dolgot ezerféleképpen lehet megírni, és mindegyik szubjektív tudósítás lesz.
Konkrétan mire gondolsz, mikor nem írtak véleménycikket az újságírók? Mindig azt írnak. Legfeljebb nem tetszik és ha sok ilyen van az adott oldalon, akkor nem olvassuk azt a sajtót.
Ilyen egyszerű.
Azon rugózni azonban, hogy melyik lapban vagy oldalon mi jelenik meg, nemcsak hülyeség, de kifejezetten elhallgattatásra irányuló tendenciákat jelent. Az meg, mint tudjuk, nem demokratikus.
"A másik ami szerintem érdekes, hogy melyik jelölt miben kormányozna másképp mint a többiek."
Ez fog kiderülni ma, érdemes lesz nézni. És gondolom, a közös ellenzéki programról is fognak azért beszélni - noha itt-ott vannak eltérések a saját pártok programjában -, mint ahogy már az egyéni képviselőjelöltek is beszéltek erről is.
Például a sokat emlegetett személyi jövedelemadó-rendszerről, arról is esett már szó, az is az ellenzék közös álláspontja (csak szólok, hogy a középosztály számára egy fityinggel sem lesz több az adó).
Arra kiváncsi lennék, hogy majd a végén ki szerint ki "nyerte" a vitát és miért. A másik ami szerintem érdekes, hogy melyik jelölt miben kormányozna másképp mint a többiek.
A propabandisták már a vita előtt is leírhatják, hogy szerintük miért nyert pl. Karácsony.