Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Egyetértek. Meg a buszok összszáma is kevés lett, ezt is érzik valszeg, mert kevesebb szóló lett kihajítva, mint amennyi új (vagy használt) csuklós jött.
Ebből is látszik egyébként, hogy mekkora baromság volt annó a szolgáltatóváltáskor a csuklósbuszok számának drasztikus csökkentése. Azóta azért csak lett
+ 5 Conecto
+ 3 (?) használt Volvo
+ 4 MAN
+ ugye a 2-es villamos, ami szintén felszabadított vagy 10-12 csuklóst
Remélhetőleg a következő járműparkcserénél értelmesebben kalkulálnak majd a busztípusokkal.
Jó ez így is, csak nem utólag kellett volna kitalálni. A menetrendből már az elején látni lehetett, hogy a Kishegyesi - Pósa - Torockó útvonalon élők számára kevesebb járat marad.
Szerintem mehetne ez a Tócóvölgy állomásig is, és akkor a 42-42A-43-46-46E rövidíthető lenne odáig. A 146-os meg oda-vissza a Szoboszlói út felé. Eleve így kellett volna.
Valamit amúgy ki kéne találni a Tócira, mert az István útnak nincs Auguszta és TEVA kapcsolata, mióta átkerült a 12-es a Derék utcára. Meg mióta a 22/24 nyolcasozik, azóta nagyon gyakori, hogy a 12-es dugig tömve jár a Derék utcáról. Igazából nem elég a 12-es kapacitása a Derék utcára. Ebből látszik igazán, hogy hiba volt kiiktatni a 26-ost a 22-es indulásával.
Bár így utólag belegondolva valóban nem a 22/24 egyetemvárosi variálása lenne a megoldás. De valamit akkor is ki kéne találni.
Ezeket a tereléseket nem kellene állandósítani, rengeteg munkába járó emberrel tolnak ki. Inkább a Böszörményin közlekedő viszonylatok számát kellene növelni, pl. visszavinni a régi 23-ast.
Viszont az állandó dugók miatt rizikós játszma. Előbb a Böszörményi - Csigekert utcák kereszteződését kéne rendbe tenni, plusz a volt Baumax-hoz sem ártana egy lámpa, mert kikanyarodni életveszély. Ja, és persze megálló is a közelbe, ha már úgy is sok arra az üzlet.
Személyszerint nagyobb problémának látom a Balmazújvárosi út ellátottgását. Nekem személyszerint a jelenlegi terelések tetszenek, javult az újvárosi út ellátottsága jócskán, ha visszafele is lenne egy megálló a köntösgát soron a vízműnél akár állandósulhatna is pár menetrend utvonala igy szerintem.
Szerintem nem érné meg beáldozni, hiszen nem csak a Tócóskertből de az Újkert-Vénkertből (Böszörményi út) ezekkel a járatokkal érhető el a temető. Inkább a 3-as troli az ami kiváltható lenne hiszen a 22/24-es járatok a temető szempontjából fontosabbak szerintem.
A Tevához és az Augusztához is egész nap megy a 12-es elég jó követéssel amely a Tóciból és az Újkert, Vénkertből is elviszi oda az utasokat, plusz a 10-es az Egyetem sugárútról szóval feleslegesnek tartom a 22-es és 24-es járatokat is odáig járatni mindig. A műszakváltásokhoz pedig vannak plusz járatok az Auguszta esetében a 22Y és a 24Y a Teva esetében a 10Y 16-os szóval nem hiszem, hogy erre olyna nagy szüksége lenne szerintem.
Az Oláh Gábor utca tömegközlekedés szempontjából szerintem jelentéktelenebb mint a Temető.
Egy valami amivel egyetértek, hogy az Egyetem villamosmegállót már rég használnia kellene a buszoknak is.
Kicsit agyaltam a 22/24 útvonalán és mi lenne ha így járnák be az Egyetemvárost:
Vincellér utca - ..... - Doberdó utca - Kartács utca - Móricz Zsigmond út - Pallagi út - TEVA - Pallagi út - Nagyerdei körút - Hadházi út - Kassai út - ..... - Vincellér utca A többi része a járatoknak változatlan lenne, valamint ebben a változatban szükség lenne az Egyetem villamosmegálló használatára is. (Mondjuk azt e nélkül is megoldhatnák már végre)
Előnyök: - megoldódna az István út - Auguszta és TEVA összeköttetés problémája
- Auguszta és TEVA ellátottságának javulása
- 3A troli kiiktatható lenne (napközben a Temetőig 3-as indulna helyette részben a 22/24 pótlására, valamint az 5A-hoz hasonlóan az új 3A csak a Kassaiig járna kora reggel és este)
- értelmes közlekedést kapna az Oláh Gábor utca
- 22Y/24Y megszűnhetne okafogyottság miatt, egységes lenne a követés, nem lennének lyukak miattuk a Klinikánál és az Egyetem megállóban
Hátrányok: - menetidő növekedése
- temető kihagyása
- A Tóci elveszítené a közvetlen temető kapcsolatát
- István út - Egyetem viszonylaton nőne a menetidő
Szerintetek megérné beáldozni a Temető érintését az Auguszta és TEVA miatt?
Tegnap úgy láttam, hogy a legtöbben a Házgyár utca megállóban várakoztak, teljesen érthető okokból. Viszont egy váró, vagy legalább pár pad nem ártott volna oda, ha már ott kénytelenek várni a 42-43 buszokra.
A menetidő valóban problémás lesz, amire viszont én személy szerint nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Pósa utca megálló (az, amelyik ténylegesen a Pósa utcán található) elbír-e ekkora forgalmat. Hiszen az a megálló többnyire leszállás céljából van használva, nem úgy tervezték, hogy 2-3 buszra egyszerre várjanak ott az emberek.
Bár még nem hivatalos, de a menetrend szerint győzött a hosszú útvonal. Inkább hosszabbítanak 20 percet a menetidőn, miközben a jelenlegit is alig lehet tartani.
A többi viszonylatról sokat még nem tudni, a 42-est (eddig) csak a Házgyát utcai megállóig jelzik.
Valszeg az lesz. Legalábbis remélem, hogy nem találnak ki neki egy Pósa-Kishatár-Balmazújvárosi-Köntösgátsor-Tócóvölgy állomás kerülőútvonalat. Az extrém brutális késéseket generálna.